X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy- tak powiedzieliśmy córci- pokazaliśmy zdjęcia z usg :) uśmiechała się szeroko i pytała ciągle czy może posłuchać mojego brzucha, że może usłyszy jak się rusza ;) i na końcu stwierdziła, że koniec ze słodyczami, bo mam się zdrowo odżywiać :)
    a ja zaszłam nawet wcześniej niż na I roku studiów, teraz patrzę na to z zupełnie innej perspektywy- mam duże dziecko, jestem jeszcze młoda :) życie nauczyło mnie pokory i tego jak bardzo trzeba być silnym :) dzisiaj wszystko plusuje. kontaktu z tamtym nie mamy prawie w ogóle. jeśli się zdarzy wyjątkowo to tylko sms.

pepitko- niestety tak jest, że w toksyczny związek naprawdę łatwo wejść, nawet tego nie widząc, trudniej się obudzić i uciec.
    mam koleżankę, która po 4 latach zostawiła faceta, bo jak się okazało bił ją, straszył,. nie pozwolił wychodzić z domu i pracować. poznałam ją jak zaczęła się buntować,to ciągle chodziła ze śliwkami pod oczami i zastraszona. w końcu odważyła się go zostawić, wydzwaniał do niej, groził jej, śledził... tydzień temu zakończyła się rozprawa sądowa o stalking. sąd dał mu 600 zł grzywny i koszty sądowe. bo "jest młody i kierował się uczuciem". byłam po prostu zniesmaczona jak to zobaczyłam...

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczko to niesamowite co piszesz!!! Sad sie widzę wykazal:/

kusiczka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ;) ja 33 lata .. więc takie stare to nie jesteśmy;)

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam zostaje powiedzieć synowi mojego męża ma 16 lat przylatuje do nas w sobotę.. ciekawa jestem jak to będzie.

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi ja byłam jako świadek, nie bardzo mi się to uśmiechało, bo wiesz jak to jest, ale myślałam,że uda mi się jej jakoś pomóc. on nadal się czuje bezkarnie- zaczął do mnie pisać. oczywiście w mało przyjemny sposób, zablokowałam go gdzie się dało, nie powinnam się denerwować idiotą. kolezanka się wyprowadziła pod Warszawę, żeby się uwolnić, ja też na szczęście nie mieszkam już blisko niego, bo to jest idiota dosłownie, kto wie co mu do głowy wpadnie. ale jak zobaczyłam wyrok to byłam przerażona... apelacji nie będzie, bo stwierdziła, że nie chce już na niego patrzeć..

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczko to straszne, co piszesz! "Kierował się uczuciem" - tak, zwłaszcza wtedy, kiedy ją bił! No nóż się w kieszeni otwiera :/
    Nie dziwię się jednak, że nie będzie się odwoływała... też bym już wolała mieć święty spokój.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, ze sie od niego uwolnila.
    W końcu może spokojnie żyć.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi to racja- odkąd zaczęła się rozprawa nie napisał, nie zadzwonił, dał spokój.
    Sana- z jednej strony też jej się nie dziwię, z drugiej chętnie człowiek by mu dokopał.

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhh niestety, w chorym kraju żyjemy.I takich przypadków jest niestety wiele, wiele więcej... :/

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka, Daisy i Pepitka to super, że u was się tak dobrze ułożyło

Agi a często się z nim widujecie? pewnie za początku będzie zdziwiony a jak zobaczy braciszka to się zakocha- tego wam życzę :)

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się kalendarz chiński nie sprawdził w pierwszej ciąży

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny po pewnym czasie przerwy....

Nie bardzo wiem, co się działo, myślę, że nie dam rady nadrobić wszystkiego, ale tak w ciemno Witam nowe mamusie jeśli się pojawiły i gratuluję tym, które mają za sobą kolejne owocne i pozytywne wizyty u gina...:)

U mnie przez jakiś czas były obawy, bo znikły wszystkie dolegliwości, totalny brak wszystkiego, zero mdłości, bóli, totalnie nic. Jestem trochę przewrażliwiona trochę i naprawdę się bałam, ale dziś poranek przywitał mnie "okropnie" wszystko wróciło. Przyznam szczerze, że czekam na moją wizytę u gina 19.12. może wtedy się uspokoję...Pozostało mi tylko czekanie i pozytywne myślenie...:)

Pozdrawiam

201507044662.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kalendarzu chińskim wychodzi chłopiec <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 13:59

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiaczka, dobrze wiem o czym piszesz :/ miałam podobnie jak twoja koleżanka, pierwsze 3lata było ok, potem zaczął sie alkohol, koledzy, amfetaminka (najgorsza byla w połączeniu z piciem), nie powiem że mnie bił, ale zdarzały sie jakieś tam "popychania", ale najgorsze właśnie było takie osaczenie z jego strony, kontrola, śledzenie, nie mogłam mieć koleżanek, z pracy musiałam być co do minuty, na każdym kroku widział zdradę. Dwa lata probowalam odejść a ten groził że sie zabije, lykal tabletki, próbował sie wieszać, a ja glupia dalam sie brac na litość. Gdyby nie mój M. który mi bardzo wtedy pomógł, to nie wiem jakby to sie skończyło. Jeszcze chyba z dwa miesiące do mnie wypisywal z prośbami i groźbami, nekal mnie w pracy, odwiedzał rodzinę zeby mnie przekonała do powrotu do niego. U mnie obyło sie bez sądu, bo skończyło sie tym że chcial mi zrobić "na zlosc" i zrobił dziecko innej dziewczynie. Z tego co mi ktoś ostatnio wspomniał o nim to biedny pracuje ciężko, pomieszkuje u rodziców a jego kobieta pije do nieprzytomności za każdy grosz który dorwie. Nie szanował tego co mial to ma na co zasłużył, tylko szkoda ich biednego dziecka :/

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Postanowiłam wejść żeby sprawdzić co u Lipcówek :) hehe
    Ja sobie znalazłam zajęcie bo mam już dosyć bezczynnego leżenia plackiem, mianowicie... szydełkuję :) Na pierwszy ogień idzie czapka dla maluszka a potem wezmę się za kocyk :)

radiszka lubi tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek, ale fajnie :) tez bym chciała umieć szydelkowac, strasznie mi sie podobaja takie sesję z maluszkiem w szydelkowych czapach :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wcale nie jest trudne :) na youtube jest mnóstwo filmików instruktażowych i łatwo się z nich nauczyc :)
    Mi też się podobaja takie zdjęcia dlatego też robie czapki :) hehe

pepitka lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w kalendarzu chińskim wychodzi dziewczynka... ale ja jednak wciąż wierzę, że będzie chłopiec <3 nie wierzę w kalendarz chiński, wierzę w pH :D haha :P

gigsa lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazał chłopca z czego bardzo się cieszę aczkolwiek córka czy syn będę kochać tak samo mocno :)

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam że naprawdę cięzko sie czyta wasze posty dotyczące związków az nóż ssie w kieszeni otwiera że my kobiety musimy takie coś znosić:(
    Może to nie to samo ale ja majac 16 lat miałam chłopaka na początku super po jakimś czasie zauroczenie mineło a on nie potrafił tego zrozumieć (był 4 lata starszy) ja z nim zrywałam we wtorek a on w czwartek przyjerzdzał jak gdyby nigdy nic straszył że sie zabije i pare razy na moich oczach próbował osaczał mnie skłócał z przyjaciółkami do puki nie zorientowałyśmy sie że to on maci po roku płaczów i tego ze byłam wykończona psychicznie i po tym jak mnie udezył a potem próbował to samo zrobić mojej koleżance zato ze mnie broniła dałam mu wybór albo on sie odczepi i da mi święty spokój albo to ja skończe z sobą skończyło sie tym że zaproponowałam 2 tyg pzerwe na zastanowienie ale juz nigdy do niego nie wróciła choć próbował mnie przekonać żebym z nim była:(
    Po tym powiedziała sobie że przez nastepny ro żadnych związków ale cóż 2 mies później zaczełam spotykać się z moim mężem :)tak więc postanowienie nie wypaliło:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ