X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca - z tego co ja sie orientuje to musisz pracowac min. 3 msc zeby nalezal Ci sie macierzynski, czyli pracodawca placi za Ciebie 3 wyplaty, w 3 msc mozesz isc juz na l4, on placi jeszcze wyplate normalnie Tobie, a potem juz powyzej 33dni placi Zus. Na l4 i macierzynskim dostaniesz 100% sredniej z calego roku przepracowanego lub srednia od czasu kiedy zostalas zatrudniona lub awansowalas ze zmiana wynagrodzenia czy czasu pracy jesli to mniej niz rok kalendarzowy. Dziewczyny jesli zle pisze to mnie poprawcie :D

Co do Twojej sytuacji to jest mi strasznie przykro, rowniez uwazam ze powinnas zasiegnac pomocy u specjalisty. Forum to forum, ale wiesz specjalista face to face to jest to co potrzebne. ;)

Nurtuje mnie tylko jedno, jesli nie chcesz to nie odpowiadaj. Jak moglas na tyle uwierzyc facetowi (wspominajac epitety uzyte na niego), ze jest bezplodny i wspolzyc bez zabezpieczenia :/ Nie wiem czy 'specjalnie i z premedytacja' zrobil Ci dziecko. Przeciez uprawialiscie seks razem, wiec oboje sie do tego przyczyniliscie.. :( Tak samo druga ciaza teraz..piszesz Bach ciaza. Tez sie nie zabezpieczaliscie? Mieszkajac u rodzicow z jednym dzieckiem i teraz z nowym partnerem jeszcze drugie dziecko. Rozumiem poniekad Twoich Rodzicow bo z tego co piszesz to jestescie na ich utrzymaniu i nadal bedziecie :/.

Kochana nie pisz tak ze inni maja pieniadze i sa lepsi czy szczesliwsi. To tak nie dziala, a tych pieniedzy tez nikt nie dal im za darmo :/

Nie mam nic zlego na mysli piszac do Ciebie powyzsze slowa. Chcialabym Ci pomoc. ♡ Myslisz ze dalibyscie sobie rade na swoim? Przeciez zmiana szkoly dziecka to nic takiego uwierz mi :)

Nona, mała2930 lubią tę wiadomość

• mufinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy fajnie, że wizyta taka udana i duży już fasolek

Co do ubranek to musieliśmy na gwałt kupować oz. 50 bo urodził się wcześniak. Teraz jak będę już widziała, że coś się kroi to wcześniej kupię takie małe bo ciężko było znaleźć

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wszelkie wypłaty z ZUSu to jest jakaś średnia z ostatnich 12 m-cy. Pierwszy miesiąc L4 płaci pracodawca, dalej wypłaca ZUS. A wtedy to już pracodawca to nie wiem czy musi płacić dalej składki, ale chyba już nie... albo tylko zdrowotne... piszę tylko to co mi się o uszy obiło, ale na 100% nie jestem pewna.

Daisy lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis kupilam Piccolo i tak jak planowalismy wieczorem zrobimy pyszne spaghetti i powiemy corce :D

Ale bedzie lez szczescia, wiecej niz szampana :D

Na nasteona wizyte gin powiedzial ze jeszcze bez corki, bo on do konca 1 go trym czyli jeszcze wizyta 08.01 bedzie przez pochwe. Tez zachecal ze juz w lutym bedzie fajnie widac dzidzie przez brzuch i zeby wtedy wziac mala ze soba :)

Dziekuje Wam za mile slowa :)

Nona, gigsa lubią tę wiadomość

• mufinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela ja widziałam to badanie ale nie robię bo niestety wyniki trzeba osobiście w Warszawie odebrać więc nie będę jechać 180 km specjalnie

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Libusza Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy dzień ósmego tygodnia, USG i wiadomości, których nie chciałam usłyszeć .... serduszko bije za wolno :(
    pozostaje mi czekać do soboty na kolejne USG i bardo mocno ściskać kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:53

Daisy lubi tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Sabela ja widziałam to badanie ale nie robię bo niestety wyniki trzeba osobiście w Warszawie odebrać więc nie będę jechać 180 km specjalnie

gdzie tak jest napisane?
    Na stronce jest np. oświadczenie o przesłaniu wyników na mejla.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • juwelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:03

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:54

• Daisy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka no patrz no a mi nic nie mowili. Ja tez w rejestracji nie mowilam ze jestem w ciazy. Nastepna wizyta w styczniu to jakos 11t3d wiec spoko, chyba to nic ze tak pozno ta karta? Czuje sie dobrze, nie plamie ani nic. Eh teraz jestem zla ze zapomnialam o tym kompletnie.

Mysmy za to poswietowali po wizycie :) Wciagnelam ogromny malinowo jogurtowy deser lodowy u Grycanow w Carrefour :D omnomnomnom :D

Aaa ja chodze łysa :D

• juwelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:04

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libusza a jakie jest tętno ?

Kurczę ja też już zaczynam mieć stresa przed wizytą .. ciekawe czy kiedyś mi przejdzie tzn na wizytę będę szła bez nerwów :)

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libusza ja tez trzymam kciuki! ♡♡♡

• juwelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:04

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:54

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Juwelka no patrz no a mi nic nie mowili. Ja tez w rejestracji nie mowilam ze jestem w ciazy. Nastepna wizyta w styczniu to jakos 11t3d wiec spoko, chyba to nic ze tak pozno ta karta? Czuje sie dobrze, nie plamie ani nic. Eh teraz jestem zla ze zapomnialam o tym kompletnie.

Mysmy za to poswietowali po wizycie :) Wciagnelam ogromny malinowo jogurtowy deser lodowy u Grycanow w Carrefour :D omnomnomnom :D

Aaa ja chodze łysa :D
    Możesz mieć problem z dostaniem becikowego po porodzie,ponieważ by dostać becikowe,kartę musisz mieć założoną do 10 tyg ciąży:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Oj widzę, że ja też mam fryz na czasie ;)

Pojechałam po lego i nie kupiłam :( tyle tego było, że nie mogłam się zdecydować :( muszę męża zabrać, on lubi takie zabawki może wybierze lepiej. Ale jakie ceny :( szok !!! Znalazłam nawet takie ponad tysiaka ....
    Widziałam też cudne małe body, ale tylko poogladałam. Byłam twarda i nie kupiłam :)
    Ja to chyba będę musiała się zaopatrzec też parę ubranek w najmniejszym rozmiarze, bo bliźniaki rodzą się raczej małe.
    Już czekam do świąt żeby powiedzieć o ciąży siostrze ciotecznej (ona też ma bliźniaki, w kwietniu będą miały 2 lata) mam nadzieję, że doradzi mi w paru kwestiach.

A próbowałaś szukać na allegro? Ja swoje kupiłam prawie za pół ceny. A skoro prezent na święta - to spokojnie Ci przyślą i tak dużo przed czasem. Skoro to dla 5 - latka, to polecam Lego City, tym bardziej, że to dla chłopca :) samoloty, straż pożarna, policja itd.

gigsa lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Możesz mieć problem z dostaniem becikowego po porodzie,ponieważ by dostać becikowe,kartę musisz mieć założoną do 10 tyg ciąży:)

Aneta, nie potrzeba miec karty ciazy, tylko potwierdzenie ze sie odbywalo wizyty u lekarza do 10 tc. ;) Poza tym ja się i tak nie kwalifikuje na becikowe.

'W dokumencie lekarz lub położna informują, że matka dziecka zgłosiła się do ginekologa nie później niż w 10. tygodniu ciąży. Jeśli kobieta pojawi się u lekarza po raz pierwszy po tym terminie, np. w 15. tygodniu, becikowe nie będzie przysługiwało.'

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta a to nie jest tak,że trzeba być u lekarza do 10 tygodnia? z tego co pamiętam to dostawało się takie zaświadczenie co i tak lekarz musiał podpisać że było się.

Daisy lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ