X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Dziewczyny, zapodajcie linkiem do tego pdf (nie wiem, którą z was wrzucała) z badaniami na nfz w każdym tyg ciąży.
    Chciałam wydrukować a nie mogę znaleźć

GJBg.jpg

Nie wiem, czy o to chodziło, ale to na pewno ja wrzucałam.

Sabela lubi tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Chyba właśnie tak zrobię, bo przeglądałam właśnie allegro i faktycznie wychodzi dużo taniej niż np.w smyk, w którym oglądałam.
    Ogólnie się zalamalam trochę, bo zaczęłam oglądać różne rzeczy dla dzieci i uświadomiłam sobie, że będę musiała kupić prawie wszystko razy 2. Wiadomo, że będę szukać i kupować tam gdzie wyjdzie najtaniej (często pewnie w necie) ale i tak to podwójne wydatki na raz.

W lidlu są klocki lego dla chłopców od 6-12 z serii star wars za 35zł :)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus jest dokladnie tak jak piszesz, nad Twoim poprzednim postem wypowiedzialam sie na ten temat :)

• mufinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    gdzie tak jest napisane?
    Na stronce jest np. oświadczenie o przesłaniu wyników na mejla.

w deklaracji która wypełniasz, na obu stornach jest napisane http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/images/dokumenty/deklaracja.pdf

Libuszowa wierz że będzie dobrze, a coś się dzieje niepokojącego z obajwów?

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, cuuuuuudowna fasolka <3 <3 gratuluję udanej wizyty!

Libusza, tak jak dziewczyny napisały - wolno, tzn. ile? Lekarz mówił coś więcej na ten temat?

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dzisodebrałam pierwsze wyniki i okazało sie że ma niedoczynność tarczycy :(
    Dostałam skierowanie do poradni endokrynologicznej :(
    Co najgorsze po powrocie wróciłam, i szukałam w internecie poradni okazało się że na nfz nigdzie się nie dostanę przed końcem roku mimo iż mam skierowanie i jestem wciąży:(
    Pozostaje tylko wizyta prywatna 17 grudnia :( Tyle nerwów co dziś straciłam, to straszne:(

• mufinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Juwelka ja wczoraj kremówki zezarlam

a za mną w-zka chodzi

Daisy ja też "łysa" :D

Daisy lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Możesz mieć problem z dostaniem becikowego po porodzie,ponieważ by dostać becikowe,kartę musisz mieć założoną do 10 tyg ciąży:)
    nieeee kartę można mieć założoną kiedy się tam chce - zaświadczenie trzeba mieć, że się było pod opieką przed 10tc... a kartę i tak zakładają (jeśli po 10tc) to z datą wsteczną :)

Daisy lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA wrote:
    Witam, ja dzisodebrałam pierwsze wyniki i okazało sie że ma niedoczynność tarczycy :(
    Dostałam skierowanie do poradni endokrynologicznej :(
    Co najgorsze po powrocie wróciłam, i szukałam w internecie poradni okazało się że na nfz nigdzie się nie dostanę przed końcem roku mimo iż mam skierowanie i jestem wciąży:(
    Pozostaje tylko wizyta prywatna 17 grudnia :( Tyle nerwów co dziś straciłam, to straszne:(

idź prywatnie i nie martw się, dostaniesz leki i będzie dobrze. tu u nas co druga ma niedoczynność, ja też

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne wrote:
    Jakoś się trzymam. Tak silne bóle już się nie powtórzył ale ciągle pobolewa. Boję się jeść bo te bóle wynikają chyba z moich zaparć. Jem śliwki, pije ciepła wodę z cytryną, kupiłam olej lniany i jem go z kiwi i pije siemię lniane. Mam nadzieje, ze juz niedługo wszystko wróci do normy i nic się nie będzie działo.
    ciepla woda cytryna i miod przygotowujesz to wieczorkiem a rano nad czo wypijasz i po pewnym czasie polecisz dodatkowko mozesz kupic sobie syrop lactulosum on sie nie wchłania i nie szkodzi dziecku tylko przeczyszcza odpowiedni dla kobiet w ciąązy :) polecam

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka, też przez to przeszłam z zapisami do endo. wszędzie terminy na przyszły rok, nawet mi proponowali październik 2015, hehe... Niestety chodzę priv, wizyta 140zł.

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się w internecie, ze wpływa to negatywnie na rozwój umysłowy dziecka i to najbardziej mnie martwi :(

• Daisy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita lactulosum od 2 trymestru ;)

• Libusza Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedział dokładnie, ja ze stresu nie zapytałam. Mówił, że to oczywiście nie przesądza sprawy. Ale ja oczywiście się zestresowałam. Do soboty chyba umrę ze stresu! Dobrze, że mam co robić (szlachetna paczka) to trochę odciągam myśli.
    Dziękuje za wsparcie!!

• believe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libusza, będzie dobrze. Nie martw się na zapas :) ale to idziesz w sobotę do tego samego ginekologa? Kazał przyjść na następną wizytę za kilka dni?

• Libusza Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak patrzę, że bardzo się powielałam z tym stresem, aż źle się czyta ... sorry ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:54

• Libusza Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten sam ginekolog. Ja mam trochę ułatwione kontakty z lekarzem bo, raz- mój gin to mój kolega. A dwa,to to że ja pracuje w szpitalu, w którym on też pracuje, wiec widzimy się codziennie. W sobotę ma dyżur to pojadę do niego i sprawdzi czy coś się zmienia.

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka, a jaki masz wynik TSH? Za trzy dni masz wizytę, także się nie martw. Wszystko będzie dobrze. Tak na dobrą sprawę to mogłabyś poprosić swojego ginekologa, żeby Ci przepisał Euthyrox w dawce 50mg przynajmniej. Ale myślę, że i przez te trzy dni nic się nie stanie.

gigsa lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:54

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ