Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak, do endo miej ze sobą wyniki TSH, FT3 i FT4, pomocne też jest przy wizycie USG tarczycy.

gigsa lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libusza będzie dobrze... rozbuja się serducho :) trzymam kciuki!

Libusza lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od gin Jodid i Wuthyrox po 1 tabletce codziennie rano.
    A TSH miałam 3/71uUl/ml

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:54

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euthyrox*

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy

Masz racje to wszystko wyglada dziecinnie, pretensjonalnie i bezmyslnie. Wtedy zostałam zmuszona do seksu. Nigdy nie robiłam tego z dobrej woli. Wszystko z presją, strachem... Miałam 16 lat, nie w głowie Mi było wtedy rozpoczynanie życia seksualnego. A tym razem? Z Zabezpieczeniem ( tj. prezerwatywą) jakim cudem? Nie wiem. Brałam wczesniej hormonalna antykoncepcje ale okazalo sie ze genetycznie mam problemy z gestoscia krwi. Moja siostra cioteczna otarla sie o smierc po zastosowaniu plastrow antykoncepcyjnych w celu uregulowania cyklów. Z nogi poszedl skrzep i dostał sie do płuc. Szczescie ze przedostał sie przez tetnice a nie przez zyłe. i dlatego teraz zyje. Musiałam zrezygnować. Przezucilam sie na prezerwatywy. I jak widać, i to na Mnie nie działa...
    Co do rodziców, fakt masz racje ze moga tak uwazac. Mój facet byl na zwolnieniu po powrocie z zagranicy bo walczyl z nowotworem (Chłoniak żołądka). teraz moze juz isc do pracy i wyganiam go zeby szukał i szuka. A ja? Niestety nie mam pracy, mimo usilnego szukania przez ostatni rok udało mi sie jedynie wywalczyc przez znajomosci staz 4 mc. Zostalam teraz bez zatrudnienia. Mój brat ma firme i przez chwile przeszla Mi przez mysl taka propozycja jak zatrudnić się oczywiscie bez pensji oplacac mu zus po to by pozniej miec jakiekolwiek pieniadze na macierzynskim... Bije sie z myslami.

Daisy lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienska nie martw się leki pomogą :*

Ja zaraz idę się szykować na wizytę :)

a nie wiecie może czy można stosować jakieś maści na trądzik .. ostatnio miałam z nim spokój ale od kilku dni tragedia .. mam jedną maść która bardzo mi pomagała ale oczywiście nie stosowałam teraz ale dzisiaj już nie wytrzymałam i lekko posmarowałam mam nadzieję że nic się nie stanie .. jest na bazie ziół dostępna bez recepty więc nie jest na żadnym antybiotyku ani nic z tych rzeczy .. kurcze mam nadzieję że nie zaszkodzi .. wie może ktoś coś na ten temat ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 Nona

• gigsa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, ale nie wiem czy o czymś nie zapomnę
    Dziękuje Wam za odpowiedzi :*

Libusza trzymamy kciuki, na pewno wszystko będzie ok.

Daisy cudny maluszek :)

anetaa1607 a od kiedy są w Lidlu te lego?

believe zaraz popatrzę na necie co to za zestaw klocków, bo brzmi ciekawie :)

Co do pomocy to u nas dopiero rodzinom z trojaczkami coś się należy, więc odpada.

KasieńskaA nie martw się na zapas. Ważne, że już wiesz o niedoczynności i można zacząć leczenie. Umawiaj się jak najszybciej prywatnie. Ja jak się dowiedziałam o niedoczynności to byłam już w ciąży choć jeszcze o tym nie wiedziałam (tsh 5,27) Gdyby nie dziewczyny z forum to w tym cyklu jeszcze bym nie robiła badań i nadal bym o niczym nie wiedziała.
    Chciałam się umówić na nfz, to wizyty nawet na początek 2016 roku mi proponowali. Nie chciałam tyle czekać i umówiłam się prywatnie. Płacę za wizytę 140 zł, ale akurat dorwałam lekarza prowadzącego ginekologa endokrynologa w jednym. Dostałam leki i tsh spadło. Także szukaj prywatnie, bo na nfz może być ciężko.

Libusza lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    obieram imbir, kroję na dość cienkie plasterki i wrzucam, zalewam wrzątkiem (ale tak 1/3 kubka) i przykrywam. W drugim kubku robię herbatę z cukrem i cytryną i po jakichś 10-15min dolewam ten "wywar" z imbiru - ale najpierw wącham - jak za mocny mi się wydaje to leje tylko trochę do herbaty a resztę rozrzedzam wrzątkiem i mam na drugą herbatę gotowe.
    Na poczatek warto popróbować po trochu aż opanujesz ile jesteś w stanie smaku imbiru wytrzymać
    na przeziębienie jest dobre ciepla woda imbir obrany pokrojony w kosteczkę i przykryć zostawić na 2-3h i wypić
    Tysia85 wrote:
    Marteczko, badania typu HIV, kiła, cytologia, grupa krwi - odbierasz osobiście - przy chorobach typu hiv, kiła - podpisujesz jakieś tam oświadczenie ( nie pamiętam dokładnie). U mnie tak właśnei byłam, a badania mam robione przez luxmed ( czyli w diagnostyce)
    ja robilam w invicie i mam wszystko przez neta

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba znalazłam lego, które i mi się podoba :)

Daisy lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    A wszelkie wypłaty z ZUSu to jest jakaś średnia z ostatnich 12 m-cy. Pierwszy miesiąc L4 płaci pracodawca, dalej wypłaca ZUS. A wtedy to już pracodawca to nie wiem czy musi płacić dalej składki, ale chyba już nie... albo tylko zdrowotne... piszę tylko to co mi się o uszy obiło, ale na 100% nie jestem pewna.
    jak kobieta będzie na l4 od momentu jak dostanie l4 do porodu to ma 100%, ale jak np na początku ciąży ma l4 potem znowu idzie do roboty i znó ma l4 to jest pomniejszone i wtedy dostaje sie 80% przynajmiej tak miała moje kolezanka. Ja jestem od 25.11 na l4 i bedzie tak do porodu i dostalam teraz wyplate 100% po 33 dniach przejmuje zus i wyplaca srednia z 12 miesiecy

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Chyba znalazłam lego, które i mi się podoba :)
    pokaż! :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    jak kobieta będzie na l4 od momentu jak dostanie l4 do porodu to ma 100%, ale jak np na początku ciąży ma l4 potem znowu idzie do roboty i znó ma l4 to jest pomniejszone i wtedy dostaje sie 80% przynajmiej tak miała moje kolezanka. Ja jestem od 25.11 na l4 i bedzie tak do porodu i dostalam teraz wyplate 100% po 33 dniach przejmuje zus i wyplaca srednia z 12 miesiecy

o kurcze no co ty? czyli mi sie nie opłaca wracać do pracy
    jestem przerażona bo jesli za miesiąc bym chciała l4 to będę odtsawać tylko 80% do konca ciąży?

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przepraszam dość wybiórczo jestm i odpowiadam ale walczę ze snem i jakoś tak mi wychodzi...

zpbnio4p92q84lda.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa od 1.12 czyli już powinny być:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    o kurcze no co ty? czyli mi sie nie opłaca wracać do pracy
    jestem przerażona bo jesli za miesiąc bym chciała l4 to będę odtsawać tylko 80% do konca ciąży?

nieee, nie jest tak... niezależnie od tego jak się jest i ile czy na ciągłym zwolnieniu czy przerywanym należy się w ciąży 100%
    80% mogła dostac w przypadku kiedy za późno dostarczyła zwolnienie pracodawcy - jeżeli nie zdążyła w ciągu 7 dni to mogą za karę zabrać 20%

jak ja byłam na zwolnieniu w poprzedniej ciąży 100% płatnej i potem wróciłam do pracy a teraz jestem znów na zwolnieniu ciążowym to powinnam mieć 80% wg teorii a mam 100 - jak byk na zusowej mojej stronie wisi że mam naliczone

Daisy lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca ja bym się bała tak zrobić bo ZUS często kontroluje kobiety, które podjęły pracę będąc w ciąży i szczególnie badają czy pracodawca nie jest kimś z rodziny. któraś z dziewczyn wrzucała tu artykuł na ten temat

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

aż zadzwoniłam do teściowej która jest księgową i powiedziała, że zwolnienie ciążowe zawsze jest płatne 100% więc mogę śmiało wracać do pracy a potem iść znowu na l4 i będzie pełnopłatne

dora8201, Daisy lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ