Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mufinko u nas na papierze moim pracodawcą jest mój narzeczony, bo On jest wlascicielem firmy. Ja tam pracuję od 2012roku więc w sumie uf, w miedzy czasie awansowalam i nawet dostalam premie haha teraz to mi to wszystko na dobre wyjdzie
Zawsze moze byc tak, ze przeciez sie nie wie, ze sie jest w ciazy, w zusie mozna wszystko wytlumaczyc, ze byla bezrobotna i ze chciala wspomoc rodzine, poprawic warunki zyciowe, bytowe, a co za tym idzie finansowe rodziny, miala na celu dobro calej rodziny blablbalbalabla..i nagle gdzies tam na szarym koncu 'No i okazalo sie, ze jestem w ciazy'. Oczywiscie do niczego złego nie namawiam. Jak cos nie tak, to ZUS przestaje placic swiadczenie i tyle. Z tego co wiem, bo mowila mi ksiegowa, to juz nie jest tak, ze nie moze rodzina zatrudniac rodziny (kiedys tak bylo), ze mąż żony nie mogl, ze zus sie czepial itp. U nas jest o tyle ciekawiej, ze ja przeciez jestem zameldowana tam, gdzie firma ma meldunek, tzn tu jest zarejestrowana, a biura mamy rzecz jasna gdzies indziej a nie w piwnicy 
Czarna Owca, ciesze sie, ze mnie zle nie odebralas. Powinnas teraz myslec przede wszystkim o sobie i o swoich dzieciach - o tym juz 7 letnim, jak i o tym, ktore sie dopiero w Tobie rozwija. Jest mi straszie przykro z powodu Twojej siostry. A Twój facet to wiele do zyczenia pozostawia z tego co piszesz..Nie powinno byc tak, ze Ty go do pracy wyganiasz. Czy on sie w ogole poczuwa do jakiegokolwiek obowiązku rodzicielskiego?
Eh ciezka sytuacja, jakby co zawsze sluze dobrym słowem, jak i reszta dziewczyn tu na forum. Razem razniej, zagladaj do nas regularnie, ale nie zapomnij się zglosic do jakiegoś osrodka ze specjalistą. Mysle, ze Ci to pomoze, naprawde zycie potrafi byc kolorowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 18:26
-
nick nieaktualny
-
dokładnie tak jak Daisy pisze lepiej pogadaj z psychologiem. Kiedys chodziłam i mi pomogła pani z moimi problemami
i wtedy inaczej się mysli i zyje.
No to sobie juz zarejestrowalam okuliste na wtorek a w sobote dentyste. Jeszcze kardiologa i neurologa musze ale to juz na spokojnie po nowym rokuCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami

-
mon!ta^ wrote:no własnie oddała l4 w ciagu 7 dni kiedy trzeba zdać. ale powiem, że to było kilka lat temu to moze inaczej było, teraz też może być inaczej. Ja np jak daje zwolnienie pracodawcy sobie robie ksreo i mi ma podpisac ze zdalam tego dnia z pieczatka. lepiej dmuchac na zimno
bo tez w tamtym roku mialam sytuacje ze kolezanka zdawala l4 a tu nie dostala kasy z zus co sie okazalo jak poszla ze jej l4 w ogole nie dostali od pracodawcy, potem babka ktora prowadzilqa ksiegowosc mowila ze ona musi podac jej numer konta potem ksiegowa jej przelewa co za bzdura glupia ta kadrowa byla bo malo brala dlatego chyba malo wiedziala o tym co powinno byc a co nie
no ale naszczescie po 2m-cach dostala kase.
ja mam taką "księgową" w pracy, że w ciąży z synem poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu a pieniądze dostałam dopiero na koniec 8 miesiąca.. bo nie potrafiła papierów dobrze wypełnić... zresztą teraz jestem od 20.11 na zwolnieniu a już dostałam 2 pisma z zusu do niej że ma poprawiać papiery bo źle wypełniła... więc póki co, o dziwo, zus mi naliczył zasiłek ale niższy niż powinien być bo nie uwzględnił dodatków i nadgodzin, które ciągle źle mi wypełnia... no ale tym się nie martwię bo doliczą mi to jak już księgowa będzie umiała papiery wypełnić...
Daisy lubi tę wiadomość

Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
czyli ksiegowa, która nie powinna być kadrową bo malo wie powinna sie doszkolić ten sam problem. Kurde ja bym tak nie potrafila jak sie zawsze za cos biore to musze wiedziec co i jak aby wypelniac cos w 100% i dobrze a nie ze zawsze cos zledora8201 wrote:ja mam taką "księgową" w pracy, że w ciąży z synem poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu a pieniądze dostałam dopiero na koniec 8 miesiąca.. bo nie potrafiła papierów dobrze wypełnić... zresztą teraz jestem od 20.11 na zwolnieniu a już dostałam 2 pisma z zusu do niej że ma poprawiać papiery bo źle wypełniła... więc póki co, o dziwo, zus mi naliczył zasiłek ale niższy niż powinien być bo nie uwzględnił dodatków i nadgodzin, które ciągle źle mi wypełnia... no ale tym się nie martwię bo doliczą mi to jak już księgowa będzie umiała papiery wypełnić...
nie rozumiem takich ludzi biora kase a i tak ... no nic
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami

-
nick nieaktualny
-
Monita, ja jak chodzilam na 1 ciaze na nfz, to w pokoju tam u poloznej bylo pelno ksiazeczek zawsze i mozna bylo sobie brac do woli, ulotki, czasopisma itp. Super sprawa
No wlasnie, ja tez musze tego stomatologa umowic. Opryszczka zaleczona wiec jutro bede dzwonic 
Dora, dobre z ta ksiegowa
Życze jak najmniej problemów! 
Ja uciekam, moj zaraz bedzie i musze robic to spaghetti, bo nie dosc ze mnie ssie, to od paru dobrych dni lata za mna penne
I pietruszka do tego haha gdzie ja nie znosze zieleniny. Mam tez czesto ochote na jajka na miekko, a bardziej na pol twardo, bo na miekko to nie lubie ble a poza tym salmonelka i te sprawy.
Zdam wieczorkiem relacje jak cora przyjela wiadomosc o rodzenstwie!
A i jeszcze zamowilam na gruponie dzis kalendarze dla calej rodziny i musze zdjecia pouzupelniac itp i daty pozaznaczac, bo swieta tuz tuz i wszyscy czekaja na kalendarze
Tu jakby któras byla zainteresowana:
http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/gg-cyfrowafoto2-colorland-25/48783537 -
mi powiedzieli jak bylam na nfz to ze polozna sie wybiera w 20 któryms tygodniumon!ta^ wrote:A powiedzcie mi jak byłyście na NFZ u gina to dostałyscie jakies ulotki informatory jak sobie radzic w ciazy i takie tam :> czy nic
masakra jakas i tez nic nie dostalam. Juezus jak ja sie ciesze ze chodze prywatnie
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami

-
dora8201 wrote:pokaż!

http://allegro.pl/lego-city-60023-starter-set-okazja-i4867946696.html
Znalazłam jeszcze tańsze i w takim razie jak kupiłabym te to mogę jeszcze zaszaleć na zakupach i dobrać coś fajnego
Anetaa to jak od 1.12 to u nas może już nie być, ale jutro przejdę się i zobaczę czy jest coś ciekawego jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 18:47
dora8201, believe lubią tę wiadomość
-
DAISY trzymam kciuki za kolacje - obyście się spłakały ze szczęścia

GIGSA fajne
mój bardzo lubił karetki, policje itd... teraz bardziej poszedł w stacje arktyczne z city i w lego technic
MON!TA ja o położnej to piszę z przychodni - takiej co to waży, mierzy ciśnienie wypełnia kartę, pilnuje, doradza itd... a potem na wizyty patronażowe przychodzi po porodzie, szwy ściąga itd - przy porodzie jej nie ma a szkoda bo mam rewelacyjną położną

a właśnie allegro. Nie wiem czy wiecie dziewczyny ale jak macie na komórkach allegro to dostaje się kupon i np jak sie kupuje za min 50zł to dostaje się 20zł mniej. Ostatnio tez było na zabawki dla dzieci płacisz 100zł i 30zł upustu przy zakończeniu transakcji jest obniżone o te kwoty ;]Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami

-
mon!ta^ wrote:a ja na hiv nie mialam robionebo bylam dawca krwi. Teraz książeczki nie moge znalezc
nie wiem gdzie ja posiałam
ja jestem dawcą i mam grupę krwi z książeczki - nie muszę badań robić ale na hiv, wzw typu b i c mi dał bo to powiedział - dziś nie ma, jutro jest
No właśnie on lubi karetki i policję, bo tata pracuje w policji, a mama w szpitalu i dobrze mu się kojarzydora8201 wrote:GIGSA fajne
mój bardzo lubił karetki, policje itd... teraz bardziej poszedł w stacje arktyczne z city i w lego technic

A tamtym roku dostał helikopter sterowany i tez bardo się cieszył. Klocki już dawno miał ode mnie obiecane, ale ze względu na młodszego brata musiałam jeszcze z rok poczekać, bo to zbyt małe elementy i zaraz byłby zjadane. A w tym roku już mogę ze spokojnym sumieniem mu kupić to lego
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

zresztą od prywatnego też dostałam coś takiego, ale z innej firmy.