SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:19

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinko u nas na papierze moim pracodawcą jest mój narzeczony, bo On jest wlascicielem firmy. Ja tam pracuję od 2012roku więc w sumie uf, w miedzy czasie awansowalam i nawet dostalam premie haha teraz to mi to wszystko na dobre wyjdzie :) Zawsze moze byc tak, ze przeciez sie nie wie, ze sie jest w ciazy, w zusie mozna wszystko wytlumaczyc, ze byla bezrobotna i ze chciala wspomoc rodzine, poprawic warunki zyciowe, bytowe, a co za tym idzie finansowe rodziny, miala na celu dobro calej rodziny blablbalbalabla..i nagle gdzies tam na szarym koncu 'No i okazalo sie, ze jestem w ciazy'. Oczywiscie do niczego złego nie namawiam. Jak cos nie tak, to ZUS przestaje placic swiadczenie i tyle. Z tego co wiem, bo mowila mi ksiegowa, to juz nie jest tak, ze nie moze rodzina zatrudniac rodziny (kiedys tak bylo), ze mąż żony nie mogl, ze zus sie czepial itp. U nas jest o tyle ciekawiej, ze ja przeciez jestem zameldowana tam, gdzie firma ma meldunek, tzn tu jest zarejestrowana, a biura mamy rzecz jasna gdzies indziej a nie w piwnicy :D

Czarna Owca, ciesze sie, ze mnie zle nie odebralas. Powinnas teraz myslec przede wszystkim o sobie i o swoich dzieciach - o tym juz 7 letnim, jak i o tym, ktore sie dopiero w Tobie rozwija. Jest mi straszie przykro z powodu Twojej siostry. A Twój facet to wiele do zyczenia pozostawia z tego co piszesz..Nie powinno byc tak, ze Ty go do pracy wyganiasz. Czy on sie w ogole poczuwa do jakiegokolwiek obowiązku rodzicielskiego? :/ Eh ciezka sytuacja, jakby co zawsze sluze dobrym słowem, jak i reszta dziewczyn tu na forum. Razem razniej, zagladaj do nas regularnie, ale nie zapomnij się zglosic do jakiegoś osrodka ze specjalistą. Mysle, ze Ci to pomoze, naprawde zycie potrafi byc kolorowe <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 18:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:54

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak jak Daisy pisze lepiej pogadaj z psychologiem. Kiedys chodziłam i mi pomogła pani z moimi problemami :) i wtedy inaczej się mysli i zyje.

No to sobie juz zarejestrowalam okuliste na wtorek a w sobote dentyste. Jeszcze kardiologa i neurologa musze ale to juz na spokojnie po nowym roku

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    no własnie oddała l4 w ciagu 7 dni kiedy trzeba zdać. ale powiem, że to było kilka lat temu to moze inaczej było, teraz też może być inaczej. Ja np jak daje zwolnienie pracodawcy sobie robie ksreo i mi ma podpisac ze zdalam tego dnia z pieczatka. lepiej dmuchac na zimno :P bo tez w tamtym roku mialam sytuacje ze kolezanka zdawala l4 a tu nie dostala kasy z zus co sie okazalo jak poszla ze jej l4 w ogole nie dostali od pracodawcy, potem babka ktora prowadzilqa ksiegowosc mowila ze ona musi podac jej numer konta potem ksiegowa jej przelewa co za bzdura glupia ta kadrowa byla bo malo brala dlatego chyba malo wiedziala o tym co powinno byc a co nie :/ no ale naszczescie po 2m-cach dostala kase.

ja mam taką "księgową" w pracy, że w ciąży z synem poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu a pieniądze dostałam dopiero na koniec 8 miesiąca.. bo nie potrafiła papierów dobrze wypełnić... zresztą teraz jestem od 20.11 na zwolnieniu a już dostałam 2 pisma z zusu do niej że ma poprawiać papiery bo źle wypełniła... więc póki co, o dziwo, zus mi naliczył zasiłek ale niższy niż powinien być bo nie uwzględnił dodatków i nadgodzin, które ciągle źle mi wypełnia... no ale tym się nie martwię bo doliczą mi to jak już księgowa będzie umiała papiery wypełnić...

Daisy lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak byłyście na NFZ u gina to dostałyscie jakies ulotki informatory jak sobie radzic w ciazy i takie tam :> czy nic

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie dostałam nic... tzn dostałam numer położnej i gina, że jak coś mam dzwonić i pytać

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:55

gigsa lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    ja mam taką "księgową" w pracy, że w ciąży z synem poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu a pieniądze dostałam dopiero na koniec 8 miesiąca.. bo nie potrafiła papierów dobrze wypełnić... zresztą teraz jestem od 20.11 na zwolnieniu a już dostałam 2 pisma z zusu do niej że ma poprawiać papiery bo źle wypełniła... więc póki co, o dziwo, zus mi naliczył zasiłek ale niższy niż powinien być bo nie uwzględnił dodatków i nadgodzin, które ciągle źle mi wypełnia... no ale tym się nie martwię bo doliczą mi to jak już księgowa będzie umiała papiery wypełnić...
    czyli ksiegowa, która nie powinna być kadrową bo malo wie powinna sie doszkolić ten sam problem. Kurde ja bym tak nie potrafila jak sie zawsze za cos biore to musze wiedziec co i jak aby wypelniac cos w 100% i dobrze a nie ze zawsze cos zle :/ nie rozumiem takich ludzi biora kase a i tak ... no nic

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skoroszyt z Pharmaton, a w środku była broszura dot. ciąży, karta ciąży i "próbka" ich witamin prenatalnych. Nic więcej ;) zresztą od prywatnego też dostałam coś takiego, ale z innej firmy.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:55

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita, ja jak chodzilam na 1 ciaze na nfz, to w pokoju tam u poloznej bylo pelno ksiazeczek zawsze i mozna bylo sobie brac do woli, ulotki, czasopisma itp. Super sprawa :) No wlasnie, ja tez musze tego stomatologa umowic. Opryszczka zaleczona wiec jutro bede dzwonic :)

Dora, dobre z ta ksiegowa :D Życze jak najmniej problemów! :)

Ja uciekam, moj zaraz bedzie i musze robic to spaghetti, bo nie dosc ze mnie ssie, to od paru dobrych dni lata za mna penne :D :D :D I pietruszka do tego haha gdzie ja nie znosze zieleniny. Mam tez czesto ochote na jajka na miekko, a bardziej na pol twardo, bo na miekko to nie lubie ble a poza tym salmonelka i te sprawy.

Zdam wieczorkiem relacje jak cora przyjela wiadomosc o rodzenstwie!

A i jeszcze zamowilam na gruponie dzis kalendarze dla calej rodziny i musze zdjecia pouzupelniac itp i daty pozaznaczac, bo swieta tuz tuz i wszyscy czekaja na kalendarze :D

Tu jakby któras byla zainteresowana:

http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/gg-cyfrowafoto2-colorland-25/48783537

• mon!ta^ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    A powiedzcie mi jak byłyście na NFZ u gina to dostałyscie jakies ulotki informatory jak sobie radzic w ciazy i takie tam :> czy nic
    mi powiedzieli jak bylam na nfz to ze polozna sie wybiera w 20 któryms tygodniu :P masakra jakas i tez nic nie dostalam. Juezus jak ja sie ciesze ze chodze prywatnie

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    pokaż! :)

http://allegro.pl/lego-city-60023-starter-set-okazja-i4867946696.html

Znalazłam jeszcze tańsze i w takim razie jak kupiłabym te to mogę jeszcze zaszaleć na zakupach i dobrać coś fajnego :)

Anetaa to jak od 1.12 to u nas może już nie być, ale jutro przejdę się i zobaczę czy jest coś ciekawego jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 18:47

dora8201, believe lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:40

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:40

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAISY trzymam kciuki za kolacje - obyście się spłakały ze szczęścia :)

GIGSA fajne :) mój bardzo lubił karetki, policje itd... teraz bardziej poszedł w stacje arktyczne z city i w lego technic

MON!TA ja o położnej to piszę z przychodni - takiej co to waży, mierzy ciśnienie wypełnia kartę, pilnuje, doradza itd... a potem na wizyty patronażowe przychodzi po porodzie, szwy ściąga itd - przy porodzie jej nie ma a szkoda bo mam rewelacyjną położną

zpbnio4p92q84lda.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie allegro. Nie wiem czy wiecie dziewczyny ale jak macie na komórkach allegro to dostaje się kupon i np jak sie kupuje za min 50zł to dostaje się 20zł mniej. Ostatnio tez było na zabawki dla dzieci płacisz 100zł i 30zł upustu przy zakończeniu transakcji jest obniżone o te kwoty ;]

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    a ja na hiv nie mialam robionebo bylam dawca krwi. Teraz książeczki nie moge znalezc :/ nie wiem gdzie ja posiałam

ja jestem dawcą i mam grupę krwi z książeczki - nie muszę badań robić ale na hiv, wzw typu b i c mi dał bo to powiedział - dziś nie ma, jutro jest

zpbnio4p92q84lda.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    GIGSA fajne :) mój bardzo lubił karetki, policje itd... teraz bardziej poszedł w stacje arktyczne z city i w lego technic
    No właśnie on lubi karetki i policję, bo tata pracuje w policji, a mama w szpitalu i dobrze mu się kojarzy :)
    A tamtym roku dostał helikopter sterowany i tez bardo się cieszył. Klocki już dawno miał ode mnie obiecane, ale ze względu na młodszego brata musiałam jeszcze z rok poczekać, bo to zbyt małe elementy i zaraz byłby zjadane. A w tym roku już mogę ze spokojnym sumieniem mu kupić to lego

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ