Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
ja idę na prenatalne i wtedy zobaczę. Jeśli coś będzie nie tak to pewnie się zdecydujemy ale jeśli wszystko będzie ok i nie będzie wskazań to odpuszczam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 14:44
Zgredek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tysia85 wrote:Mala jasne, w zasadzie to tylko moje przemyslenia, ale moze faktycznie bez sensu tu o tym pisac, bo już zbaczam z tematu
To może zejdę z tematu i zapytam z innej beczki: co można na ból gardła? można psikać tantum verde? na razie kupiłam prenalen gardło, ale mam też to tantum verde i coś kojarzę, że chyba można, choć w ulotce oczywiśćie, żeby skonsultować z lekarzem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 14:52
mała2930, Tysia85 lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:Ja ogólnie robię dużo dodatkowych badań np kolposkopię oprócz zwykłej cytologii, przed ciążą też robiłam trochę dodatkowych nieobowiązkowych. Takie mam podejście. Masz inne, ok rozumiem.
Znam wytyczne nie tylko polskie, mam przyjaciółkę we Francji i w Szwajcarii- wszystkie kobiety standardowo robiły PAPPĘ, czytałam że w UK to też b.popularne. Nie wymyśliłam na siłę tego badania, nie jest to mega kosmos.
W europie robi się już a u nas od niedawna test NIFTY, cena 2,5-3tysiace zl
są różne droższe badaniahttps://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
nooooo ale ta woda z wodą utleniona brzmi hardocorowo
chyba tę opcję zostawię na koniec
mam w domku soki malinowe własnej roboty, więc na podwieczorek zrobię dziś kisiel z soku - dawka uderzeniowa, no i tym tantum verde będę psiakała - dzięki dziewczyny.
do obiadu też dowalę więcej czosnkuNona lubi tę wiadomość
-
Tysia85 wrote:nooooo ale ta woda z wodą utleniona brzmi hardocorowo
chyba tę opcję zostawię na koniec
mam w domku soki malinowe własnej roboty, więc na podwieczorek zrobię dziś kisiel z soku - dawka uderzeniowa, no i tym tantum verde będę psiakała - dzięki dziewczyny.
do obiadu też dowalę więcej czosnku
Jak będziesz robić to zrób i dla mnie -
Dziewczyny czy miała któraś z was sytuacie ze w 7 tyg nie było zarocka ja dzisiaj byłam na prywatnym usg no i pusię jajo za tydzień powtórka usg albo krwawienie samo przyjdzie...oj masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:26
-
Nona ja nie mowie, W robisz głupio czy cos. Szanuje Twoje zdanie. Mam świadomość, ze są różne badania i testy.
Każdy robi jak uważa i to jest najfajniejsze, ze mamy wybór.
A tak zmieniają temat to strasznie mi się dzis nic nie chce. Nie wiem czy to pobranie krwi mnie tak rozleniwilo czy stresik pościl po zobaczeniu serduszka.
A tu trzeba spacer z Mlodym ogarnac.
-
Ja zupełnie tak jak Sabela, zrobię oczywiście badanie USG i jeżeli byłyby jakieś wskazania do PAPPY to nie będę się zastanawiać a tak to nie będę robić. Obie moje siostry maja po 2 dzieci żadna tego nie robiła, ze znajomych tez raczej nie słyszałam. Ale to jest oczywiście indywidualna sprawa, każda z nas jest też w innym wieku, ma inne obawy, inne schorzenia dodatkowe, obciążenia genetyczne wiec każdy decyzję musi podjąć sam
-
Gigsa, dla Ciebie to potrójną porcję zrobię
Paulina - ja niestety nie pomogę, ale wydaje mi się, że sprawa wcale nie musi być przesądzona - zarodek jeszcze ma chwilkę żeby się ujawnić. Owulacja Ci się nie przesunęła?
Flexi - u mnie leń od jakiegoś 7tc.... czekam na drugi trymestr, na nową energię.....
Na spacery staram się chodzić codziennie - przynajmniej czas sprawniej leci niż w domu... Swoją drogą, macie jakieś pomysły co robić maluchem w domu??? takim do dwóch lat? dziś robiłyśmy choinkę z kartonu ( malowanie farbami i naklejaknei gwiadzek), parę dni temu łańcuch z papieru, hmm może ciasteczka upieczemy?? w głowie pustka...gigsa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulina27 wrote:Dziewczyny czy miała któraś z was sytuacie ze w 7 tyg nie było zarocka ja dzisiaj byłam na prywatnym usg no i pusię jajo za tydzień powtórka usg albo krwawienie samo przyjdzie...oj masakrahttps://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
Tysia85 wrote:Gigsa, dla Ciebie to potrójną porcję zrobię
Tysia :*:*:*
Ja to mam taki apetyt, zero mdłości i wymiotów, że wszystko szybko pójdzie w dupę pewnie jak nadal tak będę pochłaniać wszystko. Już 1,5 kg na plusie
Sabela, Nona lubią tę wiadomość
-
gigsa wrote:Tysia :*:*:*
Ja to mam taki apetyt, zero mdłości i wymiotów, że wszystko szybko pójdzie w dupę pewnie jak nadal tak będę pochłaniać wszystko. Już 1,5 kg na plusie
Nona wrote:tylko ta cena! dla mnie to już hardcore.
Ooooo tak. Cena powala