X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teraz pytanie, czy W diagnostyce mają takie oprogramowanie z tego FMF czy jakoś to inaczej liczą.... nie mam bladego pojęcia, nie pomogę :(

aa ja robię wszystko jednego dnia w Multimedzie - i usg i pappę i potem po chyba tygodniu czy dwóch jest wynik - jadę odebrać i konsultuję z tym samym lekarzem, który robił usg.
    A moja gin po prostu tylko to dostaje jako gotowy wynik i już. Ona nie ma uprawnień FMF, więc wysyła na usg gdzieś indziej.

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Magdusia a do kogo chodzisz w łańcucie? Bo ja też chodzę do ŁAńcuta :)
    do ordynatora obecnego, nikt się tak dobrze mną nie zajmował podczas pobytu w szpitalu jak on, pomimo iż nie byłam jego pacjentką.

relgtv73wmazjtw6.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona mi się wydaje że lepiej zrobić u swojego lekarza gin. ja Ci wszystko napiszę dzisiaj po wizycie jak to wygląda u mojego gin i tak jak Tysia piszę też mi się wydaję że jak pójdziesz do diagnostyki to pobiorą Ci krew odbierzesz wynik i dowidzenia. Mi wynik przyjdzie do mojego lekarza więc nie muszę się martwić na pewno omówi ze mną wynik a jeżeli wynik wyjdzie zły na pewno zadzwoni i każe mi przyjechać żeby podjąć jakieś działania.

Nona lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też macie takie zmiany nastroju, wstałam z pełnym optymizmem radością, by później móc ryczeć i wpaść w dołek beznadziejności i braku sensu życia, walczę sama ze sobą bo chce żeby było normalnie a jednak to jest silniejsze ode mnie. Z jednej skrajności w drugą.
    Mąż powiedział że już się martwi o mnie bo nie rozumie jak mi pomóc, kiedy ja sama nie wiem co mam ze sobą zrobić aby mi przeszło.

relgtv73wmazjtw6.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felix ja też nie mam przeciwwskazań,dla mnie to nie jest dodatkowy stres,jeżeli byłoby coś nie tak to mam dużo czasu żeby się do tego przygotować bądź podjąć jakieś leczenie a jeżeli będzie wszystko ok będę najspokojniejszą przyszłą mamą na świecie,będę miała pewność na 90% że moja dzidzia jest zdrowa i będę cieszyć się ciążą, niestety spotkałam się z przypadkami u znajomych że wszystko było ok testu nie zrobili bo wskazań nie było a maleństwo urodziło się z zespołem downa,mnie test uspokoi a kasa w tym momencie nie jest ważna.

Nona lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:58

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona zadzwoń zapytaj,powiedz że chciałabyś komplet usg z testem czy robią i ile kosztuje:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Mój lekarz gin to zwykły gin od prowadzenia ciąży. Nie będę u niego robić prenatalnych. prenatalne robię u gina specjalizującego się w tym. To nie jest tak że każdy ma "swojego"lekarza uniwersalnego. Często się chodzi do kliniki leczenia niepłodności jak się starania przedłużają, ciążę się prowadzi u lekarza gdzie w szpitalu chce się rodzić a genetyczne robi jeszcze gdzie indziej-tam gdzie gin z certyfikatem FMF.
    Pytanie tylko czy ten u którego robie usg genetyczne zrobi też pappe.
    Jak idziesz tylko na usg - tak jesteś umówiona, to pappy Ci nie zrobi. Wydaje mi się, że umawiając się trzeba to zaznaczyć.
    A to tego gina od usg genetycznego idziesz do jakiejś przychodni, kliniki czy on ma swój własny gabinecik? Chodzi mi o to, żę jeśli w przychondi jakiejś to pewnie mają lab na miejscu i zrobią krew od razu.

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest moje zdanie. I tyle.
    Tylko zastanówcie sie co będziecie robic z dzieckiem jak juz sie urodzi i zachoruje. Będziecie jeździć do wszystkich możliwych lekarzy i konsultowac kazda dolegliwość? Ja wiem, ze chcecie jak najlepiej do siebie i dla dziecka. Ale zdania nie zmienię. I napisałam, ze jesli macie sie denerwowac przez niezrobienie testu PAPPA to go zróbcie. To Wasza Dziewczyny decyzja.

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Aneta ci znajomi co testu nie zrobili a maleństwo z zespołem sie urodzili... Pewnie ciążę przeszli szczęśliwie przygotowując się na swój cud a nie zalamywajac tece na choroba, której i tak wyleczyć sie nie da.
    Wiem wiem pappa wykrywa tez inne nieprawidłowości i można działać na czas.
    Dlatego to Wy i Wasi mężowie musicie zdecydować. I obyscie zdecydowaly jak najlepiej dla Was Kochane moje mamuski

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja testu PAPA nie będe robić chyba że będzie do tego wskazanie nie chodzi o kase tylko o moje podejście do tematu dla mnie nawet jak z dzidziusiem było by cos nie tak to sprawa jest oczywista i w kwestii urodzenia nic by się nie zmieniło dziecko i tak pojawiło by sie na świecie wyczekane i kochane:)
    a co do tego czy go robicie to jest juz wasza indywidualna decyzja:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 14:35

Daisy lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    No to jest moje zdanie. I tyle.
    Tylko zastanówcie sie co będziecie robic z dzieckiem jak juz sie urodzi i zachoruje. Będziecie jeździć do wszystkich możliwych lekarzy i konsultowac kazda dolegliwość? Ja wiem, ze chcecie jak najlepiej do siebie i dla dziecka. Ale zdania nie zmienię. I napisałam, ze jesli macie sie denerwowac przez niezrobienie testu PAPPA to go zróbcie. To Wasza Dziewczyny decyzja.
    Flexi powiem Ci tak, gdybym nie miała wskazań i zalecenia, żeby test pappa zrobić, to chyba bym go nie robiła. PAmiętam z ciąży z córką ten stres w oczekiwaniu na wynik i słowa lekarza po pierwszym usg : albo urodzi pani dziekco z zespołem downa, albo z wadą serca, albo zdrowe..... więc chyba można sobie wyobrazić stres.... na szczęście, wyszła u nas opcja numer 3 - dziecko zdrowe, ale przynajmniej do połowy ciąży, dopóki nbie zrobiliśmy kolejnych badań wykluczajacych wady, chodziłam w stresie... czy ja wiem czy ten stres mi pomógł? zwłaszcza, ze córka urodziła się jako wcześniak? Może gdyby nie ten stres wszystko byłoby ok?
    teraz mogę sobie gdybać, ale faktem jest, że sam test pappa i czekanie a wynik to stres. CZasem sobie myślę, że usg niepotrzebnie wymyślili, bo człowiek się tylko stresuje przed wizytą...
    ahh takie moje przemyślenia - po prostu poniekąd się z Tobą zgadzam, ale rozumiem też osoby, które robią wszystko, żeby wykryć ewentulne zagrożęnia... Bo trzeba też pamiętać, zę w przypadku wykrycia ciężkich wad istnieje możliwość legalnej aborcji - nie żebym chciała takowej dokonać, ale być może ktoś, kto usłyszałby wynik o bardzo chorym dziecku, nie mającym szans na życie, zdecydowałby się na przerwanie ciązy?

Nona lubi tę wiadomość

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Flexi lubi tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslę że kwestia o które pisze Tysia tj.legalnej aborcji jest bardzo delikatna i zarazem bardzo cięzka w dyskusji jak dla mnie nie ma o czym gadac każdy ma swój rozum i sumienie i wie co robi:)

Flexi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona dziecko Cie nauczy, ze musisz szybko działać a nie konsultować, porównywać, sprawdzać. To strata czasu z dzieckiem, które może potrzebiwac natychmiastowej pomocy. No nic to moje zdanie.

Jestem zdania, żeby badać gdy sa wskazania czy to siebie czy dziecko. Mogłabym z Mlodym co tydzien cos sprawdzać.. Tylko kiedy byly by czas na radość dnia codziennego.
    Ja tak to widzę i tego sie trzymam.

Tysia85, Daisy lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    myslę że kwestia o które pisze Tysia tj.legalnej aborcji jest bardzo delikatna i zarazem bardzo cięzka w dyskusji jak dla mnie nie ma o czym gadac każdy ma swój rozum i sumienie i wie co robi:)
    Mala jasne, w zasadzie to tylko moje przemyslenia, ale moze faktycznie bez sensu tu o tym pisac, bo już zbaczam z tematu ;-)

To może zejdę z tematu i zapytam z innej beczki: co można na ból gardła? można psikać tantum verde? na razie kupiłam prenalen gardło, ale mam też to tantum verde i coś kojarzę, że chyba można, choć w ulotce oczywiśćie, żeby skonsultować z lekarzem...

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ