Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dawno nie pisalam ale napisze
( macham rączką bo dawno mnie nie bylo ) wybaczcie
Odnosnie testu papa - ja jestem przed 30 , zaszlam w ciaze po laparoskopi , to moja pierwsza ciaza , czy mialam problemty itd? hmm w pewnym sesie i tak i nie.
Badania w norwegi jesli chodzi o papa nie sa obowiazkowe ani zlecane.
Mimo to wszystko , zrobie je nie kosztuje mnie to majatku a bede spokojniejsza o maluszka dodatkowo jesli cos wyjdzie nie tak jest duza szansa by to naprawic itd.. ludzie zyjemy w 21 w , nie cofajmy sie do epoki kamienia łupanego Jesli jest nam dane skorzystac z "przywilejow" to tylko i wylacznie nasza decyzja.
JA zrobie wszystko by wiedziec ze jest ok
Buziaki ide dalej probowac spac...libellula83, Nona, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Witam! Wczoraj się nie odzywałam bo miałam jeden z najgorszych dni jesli chodzi o objawy... Ale nadrobiłam wszystko
Jesli chodzi opappe to ja robię bo lekarz mi kazał ze względu na wiek (nie mam jeszcze 35lat) i poronienie. Poza tym on zaleca wszystkim bo wg niego powinno byc Jak w Niemczech czy GB ze to test obowiązkowy dla wszystkich...
Sama z siebie nie wiem czy bym robiła, nie zdążyłam o tym pomyśleć ale skoro mu ufam to we wszystkim i skoro twierdzi ze powinnam to go zrobię
Dziewczyny myślę ze będzie jeszcze nieraz temat ważny i wrażliwy dla części z nas do ktorego emocjonalnie podejdziemy - tylko fajnie by było żeby po takiej dyskusji umieć wrócić do porządku dziennego... Każda z nas jest inna, ma inne doświadczenia, priorytety, inną wizję na życie, jest nas tu kilkadziesiąt i nie ma opcji żebyśmy sie wszystkie kochały i z dzióbków sobie piły ale żebyśmy pamiętały ze mimo wszystko drugiemu człowiekowi należy się szacunek bo jak zacznie być niemiło tu to część dziewczyn sobie pójdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 07:30
Nona, believe, Ivettka lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry! odebrałam wyniki z wczoraj. Mimo jedzenia lodów poprzedniego wieczoru glukoza wyszła wysoko ale jeszcze w normie, ale na bank bedę miała do powtórzenia. Poza tym lekkie odchyły w morfo ale do przeżycia, zobaczymy co gin powie. A tak to HIV, Toxo, kiła, Hbs ujemne. Także spoko. Tylko nie wiem pewnie jeszcze próby watobowe mi zleci.
Wczoraj się nieco przeciążyłam, jednak dziecko wózkowe około 13kg to trzeba do i z wózka, fotelika.. czy z mebli jak na nie wejdzie - zdjąć. I wieczorem odczułam to nieco. Ale zanim zasnęłam to sie uspokoiło.
Co do bóli brzucha, ciągnięć i innych... Hmm koleżanki, które tak szybko zaszły w drugie ciąże narzekały od poczatku na ciągnięcia i stawianie się brzucha, wcześniejsze skurcze przepowiadajace. Także pewnie takie atrakcje mnie czekają ale jak będzie bolało to nospa i do przodu
-
Dzień dobry wszystkim
ja Nona też mam takie brudzenia z nadżerki tylko że w kolorze kawy z mlekiem. Tylko wczoraj miałam kropkę krwi do tego i od razu panika i zadzwoniłam do lekarza, powiedział że muszę brać Duphaston 3× 1 ale że jeżeli to było jednorazowe zdarzenie i krew była ciemna to żebym się nie martwiła. Mam nadzieje, że się to nie powtórzy bo się boje
P.s miłego babskiego życzęNona lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny ja wczoraj mialam straszny dzien kolo 13 przejadlam sie i przed snem myslalam ze padne tak mnie mdlilo ale nie wymiotowalam tylko czulam ze mi w gardle siedzi. naszczescie dzisiaj juz lepiej sie czuję juz nie bede tak sie najadacCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Aneta odpisalabym ci cos ale troche za niski poziom prezentujesz by jakiekolwiek dyskusje z toba podejmowac. I niby dlaczego mam zachowywac swoje zdanie dla siebie? To jest forum i kazdy ma prawo sie tu wypowiadac, rusz mozgiem to naprawde nie boli. A jezeli poczulas sie obrazona to widocznie ciebie dotyczyla moja wypowiedz
No wlasnie i nie psuj nam tu atmosfery!
Milego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 10:29
livia30, juwelka, Lena87, mała2930 lubią tę wiadomość
-
nie wiem nie macie problemów innych tylko tutaj ta ma racje ta nie ma ta ma nasrane w głwoie chryste panie nie jestesmy w przedszkolu. kazda ma swoje zdanie i jest inna osoba jedna uwaza tak druga tak i kazda z nas zrobi wedłyg wlasnego uznania i co jej podpowiada intuicja oraz lekarz.
Daisy, mała2930 lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
A tak z innej beczki jak tam u Was po Aleksandrze? U mnie troche wialo i lalo, teraz juz jest chyba spokojniej no i nie pada. Jakie plany na weekend? My dzis na urodziny tesciowej lecimy, a jutro do moich rodzicow jedziemy na caly dzien, takze wielka wyzerka przede mna
O wlasnie, musze wszamac jakies sniadanie bo po lutce juz mnie mdlic zaczelo jak zwykle
buzka :*
-
dzień dobry!
ja się czuję kiepsko, przeziębienie chyba mnie dopadło na dobre:/ dramatu nie ma, ale czuję się średnio...
Nona udanego wieczoru!
Dasiy, skoro córka TYLKO na angielskim powie, to o co Ci chodziPrzecież nikt inny się nie dowie
Marteczko, ja dziś "zaliczyłam" małego hafcika przy myciu zębów - pierwszy raz w ciąży, ale to myślę, że od tego też, ze mam gardło zawalone i pewnie to się dołożyło. Ale to też bardziej była ślina niż takie pełne wymioty, że tak się wyrażę
Jenny ja myślę, że przy bliźniakach to zdecydowanie małe ubranka będę potrzebne - zdarza się, że rodza się bliźniaki po 3kg i 56cm, ale raczej częściej rodzą się mniejsze - zrobuiłabym tak jak Ty z ubrankami.
Zresztą teraz i tak jest lepije, już w tesco f&f można kupić stałą kolekcję ubranek dla wcześniaków, jeszcze 2-3lata temu nie widziałam ich jako stałych elementów kolekcji.
aaaaaa wiecie co, mam mały problemwczoraj zauważyłam mocno zmienionego pieprzyka, jest dość duży, częściowo zmienił kolor, ma takie jakby wypukłe, ciemne grudki.... przeraziłam się po prostu... szukam na gwałt dermatologa i zastanawiam się, czy tego typu zmiany można usuwać w ciąży.... bo to że się kwalifikuje do wycięcia, to pewna jestem... a najgorsze, że to na brzuchu - z boku jakby. Miała z Was któraś doświadczenie z tymi pieprzykami? Nie jestem panikarą, ale w głowie najgorsze myśli....
Daisy, Nona lubią tę wiadomość
-
Tysia w ciazy tak bywa ze sie robia przebarwienia, potem czasem to nie schodzi, tradzik rozowaty sie pojawia i ogolnie na skorze rozne rzeczy sie dzieja. Jednak jesli piszesz ze to pieprzyk to lepiej byloby to skonsultowac z dermatologiem. Czy w ciazy mozna usuwac to nie wiem nie znam sie niestety
moze w jakims miejscowym znieczuleniu i skalpelkiem?
Wspolczuje Wam tych wymiotow itp. Zyje nadzieja ze skoro nie dolega mi nic takiego to juz nie nadejdzie. W pierwszej ciazy duzo mnie mdlilo, glownie wieczorami, ale nigdy nie zwymiotowalam. Bardzo sie boje wymiotow bo nie umiem oddychac w tym czasie, katastrofa -
Dzwoniłam do luxmedu, terminy do dermatologa odległe, ale pani skonsultowała się z jakimś tam konsultantem medycznym i mam podjechać do szpitalu luxmedu na dyżur chirurgiczny i tam mnie obejrzą... uff chociaż tyle, może dziś się czegoś dowiem...
-
Daisy wrote:Tysia w ciazy tak bywa ze sie robia przebarwienia, potem czasem to nie schodzi, tradzik rozowaty sie pojawia i ogolnie na skorze rozne rzeczy sie dzieja. Jednak jesli piszesz ze to pieprzyk to lepiej byloby to skonsultowac z dermatologiem. Czy w ciazy mozna usuwac to nie wiem nie znam sie niestety
moze w jakims miejscowym znieczuleniu i skalpelkiem?
Wspolczuje Wam tych wymiotow itp. Zyje nadzieja ze skoro nie dolega mi nic takiego to juz nie nadejdzie. W pierwszej ciazy duzo mnie mdlilo, glownie wieczorami, ale nigdy nie zwymiotowalam. Bardzo sie boje wymiotow bo nie umiem oddychac w tym czasie, katastrofa
-
Daisy tu masz rację każdy może wyrazić swoje zdanie ale nie urażając innej osoby tego np. wymaga szacunek do drugiej osoby,nie każdy musi myśleć tak jak Ty.
A jeżeli ja Wam dziewczyny tylko psuje atmosferę bo też "powiedziałam swoje zdanie" proszę o wypisanie mnie z lipcówek.
Pozdrawiam,miłego Dnia. -
Aneta skoncz juz dyskusje, tu chodzi o odmiennosc mojego zdania w stosunku do Was, a nie odwrotnie, a Ty zabronilas mi wyrazic moje zdanie, bo jest odmienne! Takze w tym przypadku nie kazdy musi myslec tak jak Wy, mam prawo do wlasnego zdania i nie musze zachpwywac go dla siebie. Nie wydaje mi sie zebys byla administratorem i moglabys zakazywac tu czegokolwiek i komukolwiek, i to jeszcze z wieloma wykrzyknikami. Wyrazilam swoje zdanie jak kazda inna z nas bo mam do tego prawo, a to ze poczulas sie urazona to przykro mi ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.
Dodam, ze jest tu kilka dziewczyn, ktore znaja mnie jeszcze grubo przed zalozeniem tego watku i z pewnoscia ostatnia rzecza jaka by mi zarzucily to chec obrazania kogokolwiek. Ty moja wiadomosc odebralas tak, jak chcialas, a nie tak, jak ja napisalam. Mloda jeszcze jestes, zluzuj troche szelki. A na szacunek o ktorym wspominasz trzeba sobie zasluzyc, na pewno nie pyskowkami w stosunku do starszej i jednak bardziej doswiadczonej zyciowo osoby. Przyda Ci sie to nie tylko na forum. Zachecam zebys zostala, mamy tu spedzic wszystkie razem cala ciaze wiec nie widze powodu dla ktorego mialabys sie stad wypisac. Po prostu wyluzuj.livia30 lubi tę wiadomość
-
Ej bez fochów mi tu proszę. Jedni mówią wprost co mysla inni ba okolo. Nie można sie obrażać za ro lub na kogoś jaki jest. To jest forum, przekaz jest skrócony, to słowa bez filtra uśmiechu, zawahania, zastanowienia jak w normalnej rozmowie.
Duże z Was dziewczynki. Podac lapki i zgoda