Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWITAM W SOBOTNI WIECZÓR
Ja dziś cały dzień sprzątałam i teraz lęże z bólem plecówAle świąteczne sprzątanie mam za sobą
Dziewczyny nie ma co się kłócić odmienność zdań na jakiś temat to normalne
Każdy ma swoje zdanie i może o tym pisać.
Co do rozmiarów ubranek to jak bedę już znała płeć to będę kupować ubranka na 56, jak przez pierwsze 2-3 tygodnie będą troszkę za duże to nie szkodzi ale na dłużej wystarcząjeśli okaże się że dziecko urodzi się o wiele mniejsze można dokupić dwa trzy kompleciki mniejsze
usia89 wytrwałości :*
serena nie ma co się martwić, pójdziesz do lekarza i wszystko ci powie ! Stres w niczym tu nie pomoże, a może tylko zaszkodzić, to są słowa mojego narzeczonego, kiedy stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy w ciąży i miał racje, bo co to da że się stresujemy i martwimy, skoro odwiedzamy regularnie lekarza i kontrolujemy sytuacje to wszystko musi być ok :*
Miłego sobotniego wieczoru życzę :*
Ja niestety samotne wieczóry spędzam, bo mój żołnierz na poligonie do 19-stego:**
-
Dziewczyny mam pytanie!
Zaczęłam dzisiaj brać witaminy prenatal complex bo one podobno trochę łagodzą mdłości (swoją drogą póki co trochę mi lepiej rzeczywiście) ale pytanie mam takie... one w składzie mają 400 mg kwasu foliowego i teraz zastanawiam się czy mimo to brać zwykły folik czy już nie? Jak myślicie? -
Dziewczyny mające dzieci w wielu 1-1,5 roku. Zamierzacie jakos przygotować dzieci na rodzeństwo, jak? Mój syn ma 18 miesięcy i jak Mlodsze sie urodzi będzie miał dwa lata. Póki co proste podaj, odloz kuma i latwe pojedyncze wyrazy zaczyna powtarzać.
Tlumacze mu, ze juz wariowac nie możemy i po brzuchu nie ma wariacji ale on tego jeszcze nie chwyta. Nie rozumie co sie dzieje... Wy jakos dzialacie by uświadamiać?
-
KasieńskaA wrote:Miłego sobotniego wieczoru życzę :*
Ja niestety samotne wieczóry spędzam, bo mój żołnierz na poligonie do 19-stego:**
To słomiane wdowy z nas
Pepitka, ja zawsze byłam nerwowowa i kłótliwa ale to co się ostatnio dzieje ze mną to szok.
Dlatego nawet troszkę się cieszę że mąż wyjeżdża na tydzień to troszkę się może uspokoje -
Flexi wrote:Dziewczyny mające dzieci w wielu 1-1,5 roku. Zamierzacie jakos przygotować dzieci na rodzeństwo, jak? Mój syn ma 18 miesięcy i jak Mlodsze sie urodzi będzie miał dwa lata. Póki co proste podaj, odloz kuma i latwe pojedyncze wyrazy zaczyna powtarzać.
Tlumacze mu, ze juz wariowac nie możemy i po brzuchu nie ma wariacji ale on tego jeszcze nie chwyta. Nie rozumie co sie dzieje... Wy jakos dzialacie by uświadamiać?
Myślę, że bliżęj porodu kupimy jakieś książeczki edukacyjne i razem będziemy szykować wyprawkę - ale to tylko takie moje wyobrażanie, a jak będzie.... ciężko zgadnąć... -
nick nieaktualnySabela,
ja też się cieszyłam że bede miała troch espokoju jak mój mężczyzna wyjedzie, ale już po dwóch dniach do niego dzwonilam z placzem że mi smutno itp.itd..
Ania jeśli chcesz wrócić do pracy to potrzebowac będzie zaświadczenia od lekerza że, jestes zdolna do pracy to napewno a czy coś więcej to nie wiem niestety.
-
KasieńskaA wrote:Sabela,
ja też się cieszyłam że bede miała troch espokoju jak mój mężczyzna wyjedzie, ale już po dwóch dniach do niego dzwonilam z placzem że mi smutno itp.itd.. -
nick nieaktualnySabela,
mój ma poligon teraz tzn.zaczął sią 01.12 i kończy 19.12. święta w domu w styczniu znowu poligon od 8.01 chyba około 2 tyg a w marcu miesiąc na kursie ;( Więc nastawiam się że całą ciąże będę samaAle mam nadzieję że po narodzinach dzidziusia uda się mu trochę więcej wolnego załatwić
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
mam pytanie, może mi któraś z was to jasno wytłumaczy bo od tego czytania wszystko mi się pomieszało
Mama zaznaczone na OVU, że 30.12 mogę już wykonać badania przezierności karkowej. A co to w takim razie "badania prenatalne"? Kiedy się je wykonuje i co to są (tzn. jakie) badania "połówkowe"? Kiedy PAPPA?
Jakoś się zakręciłam i nic z tego nie rozumiem -
Zgredek wrote:Hej dziewczyny
mam pytanie, może mi któraś z was to jasno wytłumaczy bo od tego czytania wszystko mi się pomieszało
Mama zaznaczone na OVU, że 30.12 mogę już wykonać badania przezierności karkowej. A co to w takim razie "badania prenatalne"? Kiedy się je wykonuje i co to są (tzn. jakie) badania "połówkowe"? Kiedy PAPPA?
Jakoś się zakręciłam i nic z tego nie rozumiem
Badania prenatalne to są WSZYSTKIE BADANIA WYKONYWANE W CIĄŻY!!!
Z tego co widzę to tak jest nazywane tylko jedno badanie - USG 11-14tc czyli właśnie m.in. przezierności karkowej (inaczej "genetyczne").
PAPPA to USG 11-14tc + specjalne badanie krwi najlepiej w tym samym dniu co USG.
"połówkowe" to też USG badanie prenatalne, w 21-26tc. Nazywane jest też "anatomicznym". -
nick nieaktualnyJagodaP wrote:Badania prenatalne to są WSZYSTKIE BADANIA WYKONYWANE W CIĄŻY!!!
Z tego co widzę to tak jest nazywane tylko jedno badanie - USG 11-14tc czyli właśnie m.in. przezierności karkowej (inaczej "genetyczne").
PAPPA to USG 11-14tc + specjalne badanie krwi najlepiej w tym samym dniu co USG.
"połówkowe" to też USG badanie prenatalne, w 21-26tc. Nazywane jest też "anatomicznym".Czyli nie do końca zwariowałam
Moje rozumowanie jest jeszcze całkiem ok
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, tak właśnie myślałam, dziś kupiłam żurawinę suszoną i staram się dużo pić, więc intuicja podpowiedziala mi dobrze. Tyle tylko, że planowaną wizytę u gina mam 22.12 czyli za tydzień, a byłam u niego tydzień temu dodatkowo, więc nie wiem czy czekać czy kombinować z kolejną dodatkową wizytą?
Jak się dzisiaj czujecie mamuśki? Ja się już doczekać nie mogę drugiego trymestru... A na razie to wigilii i badań prenatalnych -
Serena mam podobnie z tym drugim trymestrem... cały czas w głowie jest świadomość, że ten drugi jest już bezpieczniejszy. Wg belly 17stego mija ryzyko największego zagrożenia więc odliczam do tego dnia:)
z jakiej części Poznania jesteś?