Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM W SOBOTNI WIECZÓR :)
    Ja dziś cały dzień sprzątałam i teraz lęże z bólem pleców :) Ale świąteczne sprzątanie mam za sobą :)

Dziewczyny nie ma co się kłócić odmienność zdań na jakiś temat to normalne :)
    Każdy ma swoje zdanie i może o tym pisać.

Co do rozmiarów ubranek to jak bedę już znała płeć to będę kupować ubranka na 56, jak przez pierwsze 2-3 tygodnie będą troszkę za duże to nie szkodzi ale na dłużej wystarczą :) jeśli okaże się że dziecko urodzi się o wiele mniejsze można dokupić dwa trzy kompleciki mniejsze :)

usia89 wytrwałości :*

serena nie ma co się martwić, pójdziesz do lekarza i wszystko ci powie ! Stres w niczym tu nie pomoże, a może tylko zaszkodzić, to są słowa mojego narzeczonego, kiedy stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy w ciąży i miał racje, bo co to da że się stresujemy i martwimy, skoro odwiedzamy regularnie lekarza i kontrolujemy sytuacje to wszystko musi być ok :*

Miłego sobotniego wieczoru życzę :*
    Ja niestety samotne wieczóry spędzam, bo mój żołnierz na poligonie do 19-stego :( :**

• pepitka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już sobie nawet meliske kupiłam na uspokojenie ;) niestety nie pomaga, i tak wściekam się na wszystko i na wszystkich. Eh te hormony :P

radiszka, gigsa lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie!

Zaczęłam dzisiaj brać witaminy prenatal complex bo one podobno trochę łagodzą mdłości (swoją drogą póki co trochę mi lepiej rzeczywiście) ale pytanie mam takie... one w składzie mają 400 mg kwasu foliowego i teraz zastanawiam się czy mimo to brać zwykły folik czy już nie? Jak myślicie?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka nie bierz już. Też mam witaminy ciążowe i taką dawką kwasu i farmaceutka powiedziała, żeby nie brać samego kwasu.

radiszka lubi tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka nie bierz bo zdublujesz. folik tez ma 400mg

radiszka lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jak miałam zwolnienie lekarskie na początku grudnia "kod B- niezdolność do pracy w czasie ciąży", czy muszę jeszcze zanosić osobne zaświadczenie o ciąży?

m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam, że zamierzam wrócić do pracy

m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mające dzieci w wielu 1-1,5 roku. Zamierzacie jakos przygotować dzieci na rodzeństwo, jak? Mój syn ma 18 miesięcy i jak Mlodsze sie urodzi będzie miał dwa lata. Póki co proste podaj, odloz kuma i latwe pojedyncze wyrazy zaczyna powtarzać.
    Tlumacze mu, ze juz wariowac nie możemy i po brzuchu nie ma wariacji ale on tego jeszcze nie chwyta. Nie rozumie co sie dzieje... Wy jakos dzialacie by uświadamiać?

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA wrote:
    Miłego sobotniego wieczoru życzę :*
    Ja niestety samotne wieczóry spędzam, bo mój żołnierz na poligonie do 19-stego :( :**
    Heh, Mój jutro jedzie, właśnie się pakuje. Też do piątku.
    To słomiane wdowy z nas :)
    Pepitka, ja zawsze byłam nerwowowa i kłótliwa ale to co się ostatnio dzieje ze mną to szok.
    Dlatego nawet troszkę się cieszę że mąż wyjeżdża na tydzień to troszkę się może uspokoje :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Dziewczyny mające dzieci w wielu 1-1,5 roku. Zamierzacie jakos przygotować dzieci na rodzeństwo, jak? Mój syn ma 18 miesięcy i jak Mlodsze sie urodzi będzie miał dwa lata. Póki co proste podaj, odloz kuma i latwe pojedyncze wyrazy zaczyna powtarzać.
    Tlumacze mu, ze juz wariowac nie możemy i po brzuchu nie ma wariacji ale on tego jeszcze nie chwyta. Nie rozumie co sie dzieje... Wy jakos dzialacie by uświadamiać?
    Flexi, u mnie młoda ma 20 mies i jakoś tak zakumała od początku jak jej powiedziałam, ze mama ma dzidziusia w brzuszku. Ona ma rybkę ( je tran co wieczór i mówi, że to rybka i śpi u niej w brzuszku) a mama dzidziusia - myślę, że nie kuma tego do końca, ale jak jej mówię, że nie mogę jej podnosić, czy biegac na kolanach bo mam dzidziusia w brzuszku, to wydaje się rozumieć.
    Myślę, że bliżęj porodu kupimy jakieś książeczki edukacyjne i razem będziemy szykować wyprawkę - ale to tylko takie moje wyobrażanie, a jak będzie.... ciężko zgadnąć...

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela,
    ja też się cieszyłam że bede miała troch espokoju jak mój mężczyzna wyjedzie, ale już po dwóch dniach do niego dzwonilam z placzem że mi smutno itp.itd.. :)

Ania jeśli chcesz wrócić do pracy to potrzebowac będzie zaświadczenia od lekerza że, jestes zdolna do pracy to napewno a czy coś więcej to nie wiem niestety.

• Sabela Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA wrote:
    Sabela,
    ja też się cieszyłam że bede miała troch espokoju jak mój mężczyzna wyjedzie, ale już po dwóch dniach do niego dzwonilam z placzem że mi smutno itp.itd.. :)
    Wiem, też tak zawsze mam. Dlatego służba raz na tydzień czy dwa jest optymalna ;)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela,
    mój ma poligon teraz tzn.zaczął sią 01.12 i kończy 19.12. święta w domu w styczniu znowu poligon od 8.01 chyba około 2 tyg a w marcu miesiąc na kursie ;( Więc nastawiam się że całą ciąże będę sama :( Ale mam nadzieję że po narodzinach dzidziusia uda się mu trochę więcej wolnego załatwić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) mam pytanie, może mi któraś z was to jasno wytłumaczy bo od tego czytania wszystko mi się pomieszało :)
    Mama zaznaczone na OVU, że 30.12 mogę już wykonać badania przezierności karkowej. A co to w takim razie "badania prenatalne"? Kiedy się je wykonuje i co to są (tzn. jakie) badania "połówkowe"? Kiedy PAPPA?
    Jakoś się zakręciłam i nic z tego nie rozumiem :)

• Sabela Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńska, to rzeczywiście nieciekawie :/
    Zawsze tak jeździ czy akurat teraz? Mój ostatni raz na poligonie był chyba w czerwcu na miesiąc.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Hej dziewczyny :) mam pytanie, może mi któraś z was to jasno wytłumaczy bo od tego czytania wszystko mi się pomieszało :)
    Mama zaznaczone na OVU, że 30.12 mogę już wykonać badania przezierności karkowej. A co to w takim razie "badania prenatalne"? Kiedy się je wykonuje i co to są (tzn. jakie) badania "połówkowe"? Kiedy PAPPA?
    Jakoś się zakręciłam i nic z tego nie rozumiem :)

Badania prenatalne to są WSZYSTKIE BADANIA WYKONYWANE W CIĄŻY!!!

Z tego co widzę to tak jest nazywane tylko jedno badanie - USG 11-14tc czyli właśnie m.in. przezierności karkowej (inaczej "genetyczne").

PAPPA to USG 11-14tc + specjalne badanie krwi najlepiej w tym samym dniu co USG.

"połówkowe" to też USG badanie prenatalne, w 21-26tc. Nazywane jest też "anatomicznym".

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Badania prenatalne to są WSZYSTKIE BADANIA WYKONYWANE W CIĄŻY!!!

Z tego co widzę to tak jest nazywane tylko jedno badanie - USG 11-14tc czyli właśnie m.in. przezierności karkowej (inaczej "genetyczne").

PAPPA to USG 11-14tc + specjalne badanie krwi najlepiej w tym samym dniu co USG.

"połówkowe" to też USG badanie prenatalne, w 21-26tc. Nazywane jest też "anatomicznym".
    Dziękuję :) Czyli nie do końca zwariowałam :) Moje rozumowanie jest jeszcze całkiem ok :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela, zimą zazwyczaj ich tak ciągają na te poligony :( wiosna i lato spokoju trochę a jesień i zima ciągają ich gdzie się da :)

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie, tak właśnie myślałam, dziś kupiłam żurawinę suszoną i staram się dużo pić, więc intuicja podpowiedziala mi dobrze. Tyle tylko, że planowaną wizytę u gina mam 22.12 czyli za tydzień, a byłam u niego tydzień temu dodatkowo, więc nie wiem czy czekać czy kombinować z kolejną dodatkową wizytą?

Jak się dzisiaj czujecie mamuśki? Ja się już doczekać nie mogę drugiego trymestru... A na razie to wigilii i badań prenatalnych :)

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena mam podobnie z tym drugim trymestrem... cały czas w głowie jest świadomość, że ten drugi jest już bezpieczniejszy. Wg belly 17stego mija ryzyko największego zagrożenia więc odliczam do tego dnia:)

z jakiej części Poznania jesteś?

m3sxyx8dyqbx39tc.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ