X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza dzisiaj?
    Wszystkie odpoczywacie?
    Nona i Daisy chyba poimprezowały do późna ;)

Daisy lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP no taki mam właśnie powód cc wpisany. Stan przedrzucwkowy. No bylo zle.

Tysia mi mój gin powiedzial, ze u mnie to tylko cc. Ze względu na poprzedni poród, jego odległość i kręgosłup.
    Takze ja sie nie pcham na sile do sn choc chciałaby ale jak ma to sie zle skończyć to wole nie. Poza tym panicznie sie boję porodu naturalnego

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi, ja jeszcze na 100 % nie mam potwierdzonego ale od zawsze wiedziałam ze jak uda mi sie zajsc w ciąże to tylko cc wchodzi w gre. Głównie przez kregosłup. Neurolog mi to potwierdziła jakies poł roku temu.

Mnie w piatek dopadło przeziebienie byłam strasznie zmeczona. Dzis juz powoli objawy ustepuja z czego sie bardzo ciesze.

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi niby nie jest jakos niedobrzee ale a to po jedzeniu albo piciu pozostaje taki niesmak w ustach... ble ble...
    Sluzu mam kupeee, czuje jakbym sie zesiusiała normalnie:P

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    Sluzu mam kupeee, czuje jakbym sie zesiusiała normalnie:P
    Ja też, bez wkładki ani rusz

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sluzu mam duzo, szczegolnie jak bore lutke. Na chwile przestałam na rzecz duphastonu, ale znowu do niej wróciłam (wg wskazan gina) wiec upławy sa spoooore.

Mdłosci mi przeszły w tym tygodniu, zreszta nie mialam z tym duzego problemu.

A czy wy robilyscie badanie na cytomegalie?

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :-)

U mnie ciągle spanie i spanie - w życiu tyle nie spałam co teraz, mogłabym cały czas :/ Chwilę coś porobię i już zmęczona jestem :/ Odliczam dni do II trymestru w nadziei, że będzie lepiej. Mdłości mniejsze, da się z nimi żyć ;-)

zielona ja robiłam badania na cytomegalię ;-)

Widziałam, że pisalyście, ze wasi mezowie na poligon powyjeżdżali - u mnie mąz marynarz więc mam go w domu 5 tyg co 5 tyg. Właśnie wraca w czwartek i juz przebieram nóżkami z radości ;-)

Co do ubranek dla malucha to kupuję po 3 sztuki w rozmiarze 56, reszta już 62. Córkę urodziłam 3800 kg i 56 cm i w 56 była ubierana jakiś czas i były dobre.

Testu PAPPA nie planuję robić chyba, że na USG wyjda jakies nieprwidłowości. W pierwszej ciąży o niczym takim nawet nie słyszałam i mniej stresów miałam. Nie jestem w żadnej grupie ryzyka więc nie ma co na siłę się doszukiwać - takie jest moje zdanie ale każda zrobi jak uważa ;-)

Miłej koncówki niedzieli ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyczekują na II trymestr, mamy w planie zmianę mieszkania - teraz kawalerka - chcemy wynając coś większego, a ja chcę zaczekać aż minie męczący i obciążony I trymestr a nie nastanie jeszcze II by mieć jak najwięcej sił i dobrego nastroju na przeprowadzkę.

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Livia, co do cytomegali to moja gin powiedziala ze nie ma co robic bo sie tego nie leczy i jak kobieta w ciązy to złapie to sie tylko stresuje. Moze to odpuszcze.
    Slyszalam ze robi sie tez badania w kierunku Chlamydii. Czy cos slyszalyscie?

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) witam się i ja z Wami :) weekend milo spędzony, niestety jutro trzeba wracac do pracy ;(
    Ja dzis tez paskudny, czarny humor zlapalam. Poklocilam sie z moim D. A potem plakalam chyba z godzine i pozniej jeszcze druga o byle co...
    wczoraj pospacerowalam duzo, dzis nawet nosa nie wystawilam za drzwi ;)

Widzialam, ze na forum sie przez chwile zrobiło nieprzyjemnie, troche mnie to zaskoczyło... ale dobrze, ze juz spokój ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 18:49

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi zapraszam w okolice Cegielnianej jest tu naprawde milo :)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)

Do lipca jeszcze kawał czasu, jeszcze nie raz temperatura może się podnieść :) ale ja jestem zdolna, połamałam podkładkę chłodzącą do laptopa. A on bez niej jak dziadek bez laski. Za dużo mam chyba pary w rękach :D

hibiskus lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona cytomegalii się nie leczy bo nie ma na to lekarstwa, ja jednak zrobiłam bo chciałam wiedzieć czy już przechodziłam czy nie (zawsze możesz zrobić sobie prywatnie, nie pamiętam ile ale chyba 50zl kosztuje IgG i IgM). U mnie wyszło, że mam przeciwciała wiec jestem spokojna. A znam jedno dziecko, którego matka zaraziła się właśnie cytomegalia w ciąży i niestety chłopiec jest upośledzony...

Cytomegalia to choroba przedszkolna, większość z nas jak chodziła do przedszkola to ją przechodziła ;-)

Chlamydię robiłam w sierpniu przed ciążą, teraz na razie nie mam takiego przykazu od lekarki wiec nie szaleję sama ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam kwalifikację do cc aczkolwiek chcialabym normalnie a tu lipa bo nie moge ze wzgledu na swoje zdrowie

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny, mi sie juz święta marza ;) i wolny czas od pracy i trochę sie zresetować będzie można. Nie wiem tylko jak forum nadrobie! ;) bo najczęściej czytam i pisze w pracy :) bede potem siedzieć 5h i czytac :)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    laski ale macie tylko mokro czy czujecie takie dziwne cos w pochwie...? ja czuje jakbym mialq taka nabrzmiałą... nie boli to moze ale odczuwam taki dyskomfort...
    Ja nie cwicze... od razu po tescie zrezygnowalam a chodzialm 3 razy w tyg na fittnes
    Cześć dziewczyny! Wita się sierpnióweczka:)
    Marteczka ,jeśli jeszcze pamiętasz te bóle mogłabyś mi je bardziej opisać?
    Bo od wczoraj mnie to nie pokoi:/Chyba to samo.Czuję takie rozpieranie,zwłaszcza ja siedzę albo leże,przy chodzeniu jest lepiej. Tak jakbym nie mogła do końca zacisnąć mięśni Kegla.Takie coś zdarzało mi się tuż przed owulacją i boję się że może szyjka się otwiera...Z góry dzięki za odpowiedz:)

Flexi, Daisy lubią tę wiadomość

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dziewczyny ja kiepsko się czuje tak od piątku mdłości mi nie daja spokoju:( i czasem wymioty.
    Odebrałam wyniki badan ok, tylko walczę z grzybicą :/ na wyniki toksoplazmozy musze poczekać do środy.
    Młody nawet info o ciąży przyjął ok :) wiec nam ulżyło.

Daisy lubi tę wiadomość

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się cieszyłam że koniec mdłości. całe dwa dni... wróciły na nowo masakra.

Co do porodu to zanim zaszłam w ciążę świtało mi żeby spróbować naturalnie znowu. Ale nie wiem czy to hormony ciążowe czy co im bliżej tym już jestem mniej odważna i chyba się nie zdecyduje ...

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi a dostałaś coś na tą grzybicę? ja dostałam od gina i po 1opak udało się wyleczyć. Kupiłam od razu specjalny żel pod prysznic i nie ma nawrotu.

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa wrote:
    Cześć dziewczyny! Wita się sierpnióweczka:)
    Marteczka ,jeśli jeszcze pamiętasz te bóle mogłabyś mi je bardziej opisać?
    Bo od wczoraj mnie to nie pokoi:/Chyba to samo.Czuję takie rozpieranie,zwłaszcza ja siedzę albo leże,przy chodzeniu jest lepiej. Tak jakbym nie mogła do końca zacisnąć mięśni Kegla.Takie coś zdarzało mi się tuż przed owulacją i boję się że może szyjka się otwiera...Z góry dzięki za odpowiedz:)

Mnie tak robiło w 5-6tc, myślę że to takie odczucie rozpulchniającej się macicy. W każdym razie u mnie było OK.

Ja to sie z kolei panicznie boję CC, nienawidzę wizji porodu sali operacyjnej i odczłowieczenia takiego pięknego aktu. Jak mus to mus, wiadomo, ale nigdy bym się nie zdecyodwała na rozpruwanie brzucha na własne życzenie...

dora8201, pepitka lubią tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ