X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki

Nie odzywam się, ale Was czytam. Nie najlepiej się ostatnio czuję ani fizycznie ani psychicznie, męczy mnie bezsenność...nie wiem czy nie udać się do lekarza.
    Trzymajcie się ciepło

Dobranocka :*

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorem :)

Flexi ja mialam indukowany porod ze wzgledu na wahania tetna plodu i skurcze na ktg ktorych nie odczuwalam, szyjka byla zamknieta, a dziecko pchalo sie na swiat :/ ogolnie slaby i bolesny temat. Po przebiciu pecherza przez polozna skurcze sa o wiele silniejsze niz po samoczynnym odejsciu wod i jakies tam inne komplikacje. Mialam tez 3 stopien dojrzalosci lozyska juz w 36tc, gdzie powinno to nastapic w 38-39tc. Niestety powodowalo to slaby przeplyw krwi i tym samym stanowilo niebezpieczenstwo dla plodu. Rano mialam ktg i o 16 bylam juz w szpitalu ze skierowaniem :) O 20 przebili mi pecherz plodowy i o 23.15 urodzilam sn corcie. Dostala 10/10 :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Radiszka nie bierz bo zdublujesz. folik tez ma 400mg

Mia, folik ma 0.4mg ;) w Prenatalu jest rowniez 0.4mg ;). 400mg to bylaby niezla konska dawka :D. Ale rozumiem ze chodzi o µg :) tez bym nie dublowala bez potrzeby, w prenatalu pisza ze to az 200% dziennego zapotrzebowania. Ja przyjmuje 5mg dziennie ze wzgledu na leki.

• Flexi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy mi to rzeczywiście bylo kiepsko. U mnie tez nie lepiej. Z dnia na dzień ciśnienie mi skoczylo do granicznego i bialko w moczu sie pojawilo. Dużo bialka. Ponad 7 krotnie normę przekroczylo a co tydzień mocz oddawałam do analizy.
    Gdy zmierzylam ciśnienie i odebrałam wyniki ciśnienie juz tylko roslo. W gabinecie miałam juz 180/10 to byla okolo 15.30. Od razu szpital i skierowanie na cc. Zero skurczy, ktg w normie. Po cc cala noc pielęgniarka do mnie biegala. Jak się potem okazało bylam na skraju zapaści choc nie czułam mojego ciśnienia... Momentami 265/150. Dopiero dwa dni później mnie uświadomili jaki byl mój stan w nocy.

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam niedzielnie. Miłego dnia Wam życzę!
    U mnie dziś turnieju dzień drugi ale chyba już tylko do 16 na szczęście. Moje plecy wołają o pomoc po tylu godzinach siedzenia na krzesełku.... Jeszcze trochę wytrzymam a jutro leżę caly dzień! O taki mam plan!

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dopiero zobaczyłam jakiego mam pięknego juz dzidziusia na suwaczku!!! <3

believe, jenny88 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora a w co gra Twój syn??

U mnie niedziela z zachmurzonym niebem ale 5 na plusie!

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Dzisiaj wstałam wcześnie jak na niedzielę, bo już po 7, ale mąż do pracy to mu pomogłam śniadanie zrobić :) a poza tym wczoraj padłam koło 21 - 22, więc się wyspałam.

W planach niestety sprzątanie, bo weekend wolny, a później nie będzie kiedy. A wieczorem przychodzą moi rodzice, więc sobie posiedzimy ;)

Miłego dnia!

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 12 tyg:)! aaaaaa:):)!!
    Dzis leniuszkiem jestem leze w łózeczku. Maz jeszcze spi ale powoli go budzę bo do kosciólka trzeba się wybrać:)
    Póki co u mnie bez wymiotow ale samopoczucie średnie... jedzenie nadal nie smakuje jak kiedyś, pićku zadne nie podchodzi... marzę o piwku z sokiem haha:D

jenny88, Daisy lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Sana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) miłej niedzieli :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Witam wieczorem :)

Flexi ja mialam indukowany porod ze wzgledu na wahania tetna plodu i skurcze na ktg ktorych nie odczuwalam, szyjka byla zamknieta, a dziecko pchalo sie na swiat :/ ogolnie slaby i bolesny temat. Po przebiciu pecherza przez polozna skurcze sa o wiele silniejsze niz po samoczynnym odejsciu wod i jakies tam inne komplikacje. Mialam tez 3 stopien dojrzalosci lozyska juz w 36tc, gdzie powinno to nastapic w 38-39tc. Niestety powodowalo to slaby przeplyw krwi i tym samym stanowilo niebezpieczenstwo dla plodu. Rano mialam ktg i o 16 bylam juz w szpitalu ze skierowaniem :) O 20 przebili mi pecherz plodowy i o 23.15 urodzilam sn corcie. Dostala 10/10 :)

Wow, pięknie! Duże gratulacje dla całego zespołu opiekującego się Tobą, kiedy pojawiają się wahania w tętnie a łożysko jest już względnie stare to trudno tak prowadzić poród by skończyło się porodem siłami natury i dzieciątkiem w świetnym stanie. Także brawa.

Flexi wrote:
    Daisy mi to rzeczywiście bylo kiepsko. U mnie tez nie lepiej. Z dnia na dzień ciśnienie mi skoczylo do granicznego i bialko w moczu sie pojawilo. Dużo bialka. Ponad 7 krotnie normę przekroczylo a co tydzień mocz oddawałam do analizy.
    Gdy zmierzylam ciśnienie i odebrałam wyniki ciśnienie juz tylko roslo. W gabinecie miałam juz 180/10 to byla okolo 15.30. Od razu szpital i skierowanie na cc. Zero skurczy, ktg w normie. Po cc cala noc pielęgniarka do mnie biegala. Jak się potem okazało bylam na skraju zapaści choc nie czułam mojego ciśnienia... Momentami 265/150. Dopiero dwa dni później mnie uświadomili jaki byl mój stan w nocy.

A Tobie Flexi w samą porę zrobili CC, byłas na granicy nie tyle zapaści, co rzucawki. Miałaś ewidentne objawy stanu przedrzucawkowego i super, że po porodzie też Cię monitorowali. Nawet wtedy to bardzo groźny stan dla mamy, choć już na szczęście nie dla dzidziusia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 10:51

Daisy lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Flexi widzę, że mamy podobne przejścia ciążowe.... u mnie nie było tak tragicznie jak u cIebie, tzn. mój stan był lepszy, ciśnienie było maks 180/110 ale niestety przepływy poleciały na łeb na szyje i w 36 tc zrobili cc - dobrze, że akurat byłam na obserwacji w szpitalu.

jaki poród planujesz teraz? CC czy chcesz spróbować sn?
    w szpitalu powiedzieli mi, że prawdopodobieństwo powtórki tego co było jest bardzo duże, ale nie wiem ( nie znam żadnych badań w tym temacie) czy tak jest naprawdę.

Miłego dnia wszystkim życzę

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my z cieplutkiego łóżeczka. Dziś mam w planach zbyt często z niego nie wychodzić, a co !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 10:58

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ja już dzisiaj lepiej sie czuję o wiele niz wczoraj :) a teraz jeszcze czkawka mnie zlapala i nie chce odejsc :P

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ojjj Daisy ;) masz rację 0,4 ;)

Słuchajcie... taka sytuacja:

Wczoraj rano wstałam, i mówie tak- ojej a co ja sie tak świetnie czuje? zero mdłości, nic? co prawda nie wymiotowalam, ale mdlości mialam juz 2 tygodnie. wstaje wczoraj- co jest ?!

Pierwsze o czym pomyślalam- widaomo- coś nie tak... Umowilam się do lekarza, mialam szczęście, znalazłam dobrego co w soboty przyjmuje, ktostam sie wypisał, pojechałam.

Wpadam do niego- panie doktorze, prosze sprawdzić czy ciąża żyje. on na mnie oczy, ale wytlumaczylam mu sprawe, dobra, zrobił usg- żyje ;)

Maleństwo ma 9mm ;)

podjechałam na obiad do mamy, wrociłam ok 16...

od 16........ jazda. wymiotowalam chyba ze 100 razy. całą noc nie spałam, glowa pęka, czuje się jakby walec przejechał... nie mam siły iść do sklepu bo ciągle siedze w wc. leże w nocy i myślę sobie- tyyy głuuuupiaaaaa.... jak moglaś pomyśleć że się dobrze czujesz :))) to masz ;)))))

Teraz leże trupem. nic nie pomaga.... w zasadzie- pomaga- wymioty.. po wymiotach 5 minut jest okeja potem znów zmułka... a jutro do pracy......?!!??!

ot, taka historia. a teraz siedzę i ryczę bez powodu :)))

Daisy lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Sana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S, no widzisz, tak się wystraszyłaś, że objawów brak, to Ci maleństwo daje teraz popalić :)
    Trzymam kciuki żeby Ci te wymioty trochę odpuściły :*

Mia S lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 19:10

Mia S lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja, na zgonie od czwartku :(
    Niech te mdłości juz se idą!!!
    Nie nadaje się do życia, mąż już chyba ma mnie dość.
    Flexi, zdaję się, że Cię na sierpniowkach szukają :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    witam i ja, na zgonie od czwartku :(
    Niech te mdłości juz se idą!!!
    Nie nadaje się do życia, mąż już chyba ma mnie dość.
    Flexi, zdaję się, że Cię na sierpniowkach szukają :)
    Tak tak, sierpnioweczki szukamy Flexi bo chcemy zmodyfikować pierwsza stronę. Bardzo prosimy o kontakt:-)

Pozdrawiam wsztystkie lipcoweczki. Nudnych ciąż życzę - sierpnioweczka:-)

Sabela lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ