Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia85,
nawet jak trzeba będzie wyciąć,to robi się to w znieczuleniu miejscowym.
Jak powiesz ze jesteś w ciąży, to napewno dostaniesz znieczulenie ktore jest bezpieczne, są takie. My też znieczulamy babki w ciaży znieczuleniem specjalnym to tego celu
Potem czekasz na wyniki histpat, i cieszysz się ze wszytsko okej
DObrze ze idziesz na ten dyżur, takie zmieny trzeba kontrolować tym bardziej jak zmieniają kształt lub kolor.
Ale przyczyna jej często prozaicza- obszorowałaś ciuchami, czy mąż dranął.
Nie ma co pisać najgorszych scenariuszy, ale sprawdzić należy.Tysia85 lubi tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Ja cały dzień poza domem bo syn ma turniej weekendowy od 8 do 18 a mamusia najwierniejszy kibic syna to musi być... Teraz zostawiliśmy go bo obiad mają i też skoczylismy na swój a przy okazji do domu psa wysikać... Mój kręgosłup mocno odczuje to siedzenie na krzesełku ale przynajmniej mobilizuje się na tyle ze nie odczuwam mdłości... Synu pięknie gra to się ekscytuje i nie ma czasu na wymioty;)
Daisy mój Młody przy poprzedniej ciąży jak mu o niej powiedziałam i źle ujęłam bo określiłam to jako tajemnicę żeby nie mówił nikomu to na drugi dzień przy kolacji mówi mi ze powiedział wszystkim ze będzie mial rodzeństwo "bo musiał, bo jak powiedział, że ma tajemnicę to wszyscy go tak prosili żeby ja zdradził, że nie dali rady jej utrzymać"...tym razem nauczony przypadkiem tamtym trzyma język za zębami i nikomu nie powiedział mimo ze wie od ponad miesiąca:)
I śmierdzących pieluch też nie będzie przewijał bo to okropieństwo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 13:55
Mia S, Daisy, mała2930, livia30 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
dziewczyny ja zacofana jestem. jak teraz wygląda test Pappa? Bo ja to mam tylko wspomnienie mojej mamy której kazali zrobić ze względu na wiek , pobierali płyn owodniowy i jej później po tym trochę wód płodowych wyleciało...no ale to było 12 lat temu;p
zaczynam dziś 11 tydzień czas przyspieszył w końcu bo wcześniej niemiłosiernie każdy dzień się wlókł. Moja waga to albo się popsuła albo nie wiem bo ciągle mi kg odejmuje.jestem już -4... nie to żebym z tego powody płakała ,ale martwię się że anemii się nabawię. Poza tym jak czytam o waszej bezsenności to hm..ja zasnę o każdej porze co się położę
mogę wstać o 7 na sikanie a potem do łóżka i do 10-11 ciągnąć i nic mi nie przeszkadza ani skaczące mi nad głową dziecko ani bajki:) Mała już wie,że z rana jak wstanie ma iść do lodówki i sobie serek wziąć potem ubrać się w puchate śpiochy żeby było ciepło
aczkolwiek jest mocno zszokowana tym że ciągle śpię i krzyczy na mnie czasami "no mamo ale przecież już spałaś!" no ale drugi trymestr coraz bliżej i to mnie trzyma przy życiu...
Patrzę na te wasze usg,dzieciaki takie duże już i takie dzidziusiowe! Zajmują już tyle miejsca w pęcherzyku płodowym:) ja do usg jeszcze ze 3 tygodnie... martwię się czy wszystko ok. przede wszystkim czy dzidziuś w końcu podrósł porządniej. Powiem Wam,że nawet się zastanawiałam czy nie zacząć witamin jednak brać,żeby trochę nadrobił...
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja juz w trakcie 11 tyg w pon. moja kruszynka miała 3,2 cm.
Złapało mnie jakies przeziębienie, wczoraj ból gardła (na szczęście tylko jeden dzien) a dzis straszy katar. Mam nadzieje ze na tym sie skończy bo gin mnie postraszyła ze zwykłe przeziebienie w pierwszych 3 miesiacach ciązy jest bardzo niebezpieczne dla malucha.
-
Dora ahahaha powiedzialam mezowi i lezymy ze smiechu
Flexi ja teraz 08.01 ide dopiero, oczywiscie jakby co to od razu mam dzwonic w zaleznosci co sie bedzie dzialo, albo do gina obecnego albo do nieplodnosci. Jestem bardzo dobrej mysli i mysle tylko pozytywnie teraz. Po ciezkim poczatku teraz musi byc juz tylko dobrze. W polowie stycznie powoli zaczne odstawiac leki i zaczne brac normalny kwas foliowy czy prenatalne. Flexi tez masz tp na 27.07? Ja z om mam 18.07, z pierwszego usg 25.07, a z 3go z czwartku juz 27.07. Z cora tez mialam na koniec lipca i indukowali sn 11.07. Chcialabym jakos w tym terminie bo w 2 polowie msc cora jeat na wakacjach u ojcaa on przeciez jej nie przywiezie
-
a ja zdycham od samego rana mdłości + ból głowy a jeszcze musiałam domek posprzątac i małąsie zając masakra nie wspominając że mam sterte prasowania ale narazie zrobiłam sobie przerwę :)i was nadrabiamhttps://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
Dziewczyny, odebrałam wyniki moczu i martwię się...
pH 7,5 (norma 5-7)
nabłonki okrągłe 9,4 (norma 0-6)
bakterie 1003,20 (norma 0-500)
Reszta wyników jest ok, któraś z was tak miała, co to może oznaczać? -
Bakterie w moczu są częstą przypadłością u kobiet w ciąży niestety, tak jak i infekcje narządów płciowych tak i układu moczowego. Gin pewnie zleci Ci jakiś antybiotyk albo jakieś witaminy z żurawiną. Co do tych nabłonków to nie wiem. Trzeba dużo pić i profilaktycznie można jeść żurawinkę suszoną
-
Hej Dziewczyny, melduje się że żyje, ale nie funkcjonuje... Nadrabiam forum ale się nie udzielam, nie daję rady ostatnio normalnie funkcjonować..
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i dużych bobasów, oraz te które dowiedziały się o podwójnym szczęściu
Na temat badań prenatalnych, przezierności karkowej się nie wypowiadam, bo ich nie robię. Nie mam zbytnio możliwości, będę w Polsce mając 16t i zrobię USG licząc i wierząc że wszystko będzie dobrze.
Mdłości, senność, mdłości, senność i tak w kółko to ostatnio jedyne co mi dokucza cały dzień do tego stopnia, że nie wiem już co jeść ani co pić.. Mam tylko nadzieję, że przez to że one się późno pojawiły skończą się wraz z I trymestrem i w II nie będzie po mdłościach ani widu ani słychu.
Trzymam kciuki za wszystkie najbliższe wizyty, badania. Oby były same radosne, które Was jeszcze bardziej uspokoją
Ja idę dalej walczyć z mdłościami.
Trzymajcie się wszystkie cieplutko i dbajcie o siebie i maleństwa :*believe lubi tę wiadomość
-
witam się weekendowo dziewczynki
Widzę że atmosfera na forum kolejny raz jest napięta przez "kontrowersyjny" temat... Każda z nas ma swoje zdanie i zrobi jak chce, nikt nikogo nie powinien na siłę zmuszać do swoich racji. Nie wydaję mi się żeby wypowiedź Daisy miała na celu urażenie kogokolwiek, ja przynajmniej tego tak nie odebrałam.
Sama nie robie testu PAPA, nie robię również prenatalnych, pierwsze sprawdzanie wszystkiego serduszka, mózgu, innych narządów itd. itp. będę miała na USG połówkowym.
Usia, współczuję mdłości, rzeczywiście bardzo późno do ciebie przyszły i życze żeby szybko odeszły
Był tez temat małych ubranek. Temat rzeka, bo dzieciaczki rodzą się różnych rozmiarow ;)Ja pare sztuk r.56 pewnie będę mieć, ale nie za dużo bo niemowlęta szybko wyrastają. Córkę urodziłam szczupłą (2900g) ale dluga 56cm, także nie na długo się przydały.
Gigsa, bliźnięta przeważnie rodzą się mniejsze, ale zdarzają się wyjątki. Kolezanka urodzila córki 3400 i 3500, każda większa od mojej córy, która była sama w brzuchu
A jeszcze odnośnie ubranek, to kaftaniki i koszulki to dla mnie była katorga i nieporozumienie(na szczęście miałam tylko pare sztuk które dostałam w prezencie), podwijalo się to, marszczyło, jednak body to body, jak się zapnie w kroczku to nic nie powyłazi
Serena, niestety infekcje w ciąży sa bardzo częste, sama przechodziłam je w ciąży 3 czy 4 razy, na pewno dostaniesz jakieś leki od gina.
A swoją drogą przypomniałam sobie ze niektórzy ginowie zabraniali kobietom w ciązy golenia miejsc intymnych, bo wlosy zatrzymują wlasnie bakterie i stanowią jakąś tam ochrone... heheh, nie wyobrażam sobie całą ciążę z buszem chodzićnawet z brzuchem zawsze bylam "gładka", chociaż naprawdę trzeba było się namęczyć i golić się po omacku
Ależ, się rozpisałm, a miałam wam tylko zyczyc miłego weekendu
PS. Wy też jesteście takie ciągle wściekłe? ja mam takie nerwy że normalnie nie da się ich opanować, taka okropnie podminowana jestem, masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 18:57
gigsa lubi tę wiadomość