Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa swojemu też mówię że chciałabym żeby był bo go potrzebuję ewentualnie przy ostatniej fazie jak już będzie końcówka to raczej nie wiem czy będzie potrzebny to będzie mógł wyjść jeśli będzie chciał ale na początku jak się chodzi kilka godzin z bólami to musi być
ja chodzę prywatnie i mimo że jestem zadowolona ze swojego lekarza to chodzę też do drugiego dla własnego spokoju ( może mam zaufanie ale jednak wolę sprawdzić co powie drugi)
Nona lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór,
mam wyniki testu pappa, ryzyko aberracji bardzo male:-)
Moja gin zalecila jednak jeszcze jedna konsultacje, wiec 30 grudnia mam kolejne usg. Mnie to akurat nie do konca cieszy;, bo nie lubie nadużywać takich rzeczy, no ale dla spokoju ide.
ktoras z Waa kojarzy może dr Baś z Łodzi? ?? Bo do miej ide właśnie.
Gratuluję udanych wizyt i kolejnych rozpoznanych maluszków:-)Nona, Daisy, jenny88, dora8201, mała2930, Sabela lubią tę wiadomość
-
120zł za każde USG ciążowe, nieważne czy genetyczne, połówkowe czy "podglądające".
Nie panikujcie z tymi USG. Nie ma żadnego zagrożenia ze strony USG. Doppler tak jak któraś mówiła wcześniej jest niezalecany na samiuśkim początku ze względu na to, że to jest fala o dużo większej częstotliwości - czyli jak kuchenka mikfrofalowa podgrzewa tkankę, w którą jest kierowana. A jak serduszko ma wielkośc liczoną w ułamkach milimetrów to już mała dawka takich fal je podgrzewa dośc mocno. I dlatego takich małych serduszek sie "na głos" puszczac nie powinno, zeby nie uszkodzić.
Poza tym luz. Ja nie zamierzam mieć więcej niż obowiązkowe 3 +1 które miała na samym początku, ale jak którejś trzeba więcej, to zagrożenia nie ma. To nie RTG.Nona, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Sabela wrote:Aaaaa dziewczyny!!!! BĘDZIE SYN!!!! Szczegóły jutro bo dziś jestem pijana za szczęścia!
Aaaaaa no wiesz co:P wpadlas napisalas i uciekasz??OPOWIADAJ:D!!
-
Ktoś mi w naszym kalendarzu wpisał w dacie porodu "m", co to jest? mogę to sama zmienić?
Tysia no to super, że pappa wyszła dobrze! przynajmniej się upewnisz co do płci
Sabela aaaa gratulacje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 21:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie właśnie plamienie zmieniło się na delikatnie czerwone
nie wiem co robić... Poczekam jeszcze i zobaczę, czy się powtórzy i jak tak, to jadę na IP. Gin dzisiaj mówiła, że nie wie skąd u mnie to plamienie, bo wszystko jest w porządku, ale że jeśli będzie się powtarzało, to żebym zwiększyła dawkę Duphastonu.
-
Marteczka91 wrote:Aaaaaa no wiesz co:P wpadlas napisalas i uciekasz??
OPOWIADAJ:D!!
Wszystko ok
Trisomie wstawie jutro, może wy mi pomożecie zinterpretować bo ja jestem z tego zielona
-
nick nieaktualny
-
Ja dalej nie wiem do kogo na prenatalne isć... wszyscy lekarze mają kiepskie opinie... co się umówie, później czytam, i o nieee, o nieeee...
a wiadomo jak jest... kurcze rozni ludzie wygadują różne rzeczy!
Trójmiasto więc, może jeszcze jakieś glosy dokąd warto na dokladniutkie prenatalne?
Nawet wątek zalozylam osobny z rozpaczy***
***taktaktak... ostatnimi czasy szybko popadam w rozpaczi takie tam
Daisy lubi tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Mufinka, możliwe. Do tej pory miałam brązowe plamienia - czasami jaśniejsze, czasami ciemniejsze. Dzisiaj na wizycie mi potwierdziła, że widzi, że plamię, ale nic się nie odkleja, nie ma żadnych krwiaków itd.
Nona, nadżerki nie mam. Postanowiłam leżeć, ale w rzeczywistości jutro czeka mnie jeszcze chodzenie za kilkoma brakującymi prezentami i przygotowania w kuchni, więc leżeć nie będzie jak...