SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:48

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe moj tez mowil, ze jak krwawienie to koniecznie lezec. Ja bym odpuscila te prezenty i przygotowania...

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, ja jak mialam plamienia to gin. zwiekszyla mi dupka z 2x 1 do 2x2 do tego 3 x magne b6 i nospa 3x1 jezeli bedzie brzuch bolał. Przepisano mi to na izbie przyjec, ale moja gin tez potwierdziła by to brac przez najblizsze 2 tyg. Wszystko jest ok :) Czy bierzesz np luteine dopochwowo? Bo gin mi powiedziala ze to moze byc reakcja wlasnie po luteinie, gdy zbyt dlugo sie bierze.

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia , bardzo sie ciesze ze ryzyko niewielkie. Na pewno spadł Ci kamien z serca:)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, juz mnie dawno tutaj nie bylo i niezdazylam was nadrobic bo dziewczyny dajecie czadu iloscia naprodukowanych stron :-)
    Po skrocie co u mnie? W zeszlym tyg. Bylam na usg wszystko dobrze, blizniaki mniejsze o 1 tydz. Ale lekarz uspokaja ze to poprzez to ze ich jest dwojka, mialam sie pochwalic zdj. Ale niestety nie wiem jak je mam dodac abyscie mogly moje pociechy zobaczyc,
    Badania pen. W 13 tyg. W rzeszowie koszt 200 zl. Wiec w zasadzie tak jak wszedzie,
    Dzisiaj odbyla się moja pierwsza wigilia w firmie, juz powiedzislsm o ciazy ze wzgledu na to ze mialam duzo nieobecnosci ze wzgledu z chorobą i musze sie przyznac przyjeli to niesamowicie gratulacje calusy i widac ze beda sie o mnie troszczyc i dbac, takze szykuja sie male fory dla ciezarnej, ponad to dostalismy prezenty!!!

W tym momencie slucham koled i wpatruje sie w kominek i pakuje prezenty... takze do uslyszenia jutro,
    Buziaki spokojnej nocy.

Nona, Daisy, believe lubią tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia wrote:
    A USG 3/4D kiedy robicie? W którym tygodniu???
    Ja mam dwóch chłopców, więc może tym razem jakieś urozmaicenie... choć nie mówię, że z chłopami źle :P
    Mój gin w poprzedniej ciąży od 12tc czy 15tc na każdej wizycie przełączał nam na chwilę na 3d/4d :D i w tej ciąży będzie podobnie, bo już ostatnio (11t0d) miałam na chwilę podgląd maluchów :)

Może zapiszemy się na dodatkowe połówkowe w 3d, zobaczymy.

Szczepionki
    Nie brałam żadnych pneumo, rota, meningo, ospy, 5w1 czy 6w1. Synka szczepiliśmy tylko bezpłatnymi z NFZ. Znosił dobrze, nie było żadnych NOPów. Do tej pory był 2 razy chory, teraz jest 3 ale póki co bez antybiotyku; więc chyba nie jest tak źle... Przed nami szczepienie na MMR, ale póki co odraczamy jak najdłużej się da...

Z bliźniakami jeszcze nie wiem jak będzie czy będziemy szczepić (też tylko na NFZ do MMR) czy nie zaszczepimy wcale na nic. Póki co o tym nie myślę...

Jak Wasze przygotowania do Świąt ??
    U nas ciasteczka gotowe, mąż dziś zrobił krokiety i prezenty spakowane. Jutro robię wigilijne kapuśniaczki (z bloga MW), piernik w foremce choince :D i makowca. Wigilię spędzamy u moich rodziców, a wieczorem idziemy do teściów. W 1 święto zamiana, a w 2 będziemy odpoczywać ;)

Dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 23:55

Nona lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, moje Słońce zaczelo mnie wołać i tak sie zastanawiam o co chodzi a on tylko chcial sprawdzic czy działa jemiołka ktorą powiesił...

relgtv73wmazjtw6.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora powiesił działa....

Nona lubi tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia wrote:
    dora8201 - popraram homeopatie. Moje dzieci może 2 razy na antybiotyku...

Nona - z wielkopolski :) A ty??
    Ja równiez z wielkopolski:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana z niecierpliwością czekam na dzisiejszą wizytę szkoda że na nfz no ale cóż :)
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Believe koniecznie leżenie i bedzie dobrze:)
    a ja biorę się w końcu do roboty sernik sam sie nie zrobi :)

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! ;) dzisiaj wstałam z dobrym humorkiem :) jadę po prezenty z moim D. :) potem do fryzjera, obiadek i...wizyta :D

Sabela- moje gratulacje! ;)

trzymajcie się cieplutko ;)

Nona, Daisy, Sabela lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:48

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry... jaką piękną jesień czy wiosnę mamy tej zimy - śpię przy otwartym oknie, słyszę deszcz szumiący i ptaków śpiew.... no na zimę to to mi nie wygląda :)

BELIEVE zgadzam sie z dziewczynami - po prezenty wysłac kogoś a praca w domu nie ucieknie! najważniejsza teraz jesteś Ty i maluch! ja bym nie wstawała z łóżka - chyba, że do toalety!

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!

ja dziś mam do ogarnięcie łazienkę jeszcze i podłogi (ale przy takiej pogodzie i kocie i psie wychodzącym na dwór mycie tych podłóg to syzyfowe prace), wczoraj synu mi poodkurzał całą górę i muszę przyznać że zrobił to naprawdę dokładnie!

DAISY a miałam Ciebie pytać już jakiś czas temu - córę masz z lipca 2008?? posłałaś ją do szkoły czy jeszcze w zerówie jest??

believe lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie i życzę miłego dnia....

Mnie dziś czeka generalne sprzątanie domu przed wyjazdem....:) ale tak mi się nie chce....;/ Mam dziś lenia

201507044662.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serniczek w piekarniku ciekawe jak wyjdzie pierwszy raz go robiłam:)

dora8201 lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    serniczek w piekarniku ciekawe jak wyjdzie pierwszy raz go robiłam:)

moi niezawodnym objawem ciążowym jest to, że żadne ciasto mi nie wychodzi mimo, że świetnie piekę i poza ciążą nie zdarzyło mi się, żeby mi jakiekolwiek ciasto się nie udało :) np w tej ciąży w 4 dni po owulacji nie wyszły mi muffinki - zwykłe najzwyklejsze... co najdziwniejsze zważyło mi się ciasto na nie :) więc w tym roku na święta mam odpuszczone pieczenie...

mała2930 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane ja juz u fryzjera z farba na glowie :) mam jakis mix ciemnego brazu z czekoladka :) mam nadzieje ze wyjdzie ok :) potem podciecie i na zakupy. Dorsz i te sprawy i potem prosto w gary ;)

A co do ciast to w ciazy opadly mi juz babeczki i 2 serniki. Tylko jablecznik wychodzi niezawodny. Jutro rano robie to wszystko wiec mam nadzieje ze bedzie ok! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 10:27

Sabela, Nona lubią tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z pracy:)
    Nadrobiłam Was.
    Nona, Zielona i Belive, dobrze, ze po wizytach wszystko ok.Rosną nam te maluszki:)
    Marteczka, Muffinka fajne brzuszki:) Ja nie widzę różnicy w moim. Płaski nie jest bo i nigdy nie był, nie urósł tylko ciężko mi go wciągnąć.
    Tysia ale super, że pappa wyszło dobrze, teraz możesz w spokoju cieszyć się ciążą :)

Daisy to masz podobny kolorek do mojego. Ja jeszcze dziś tylko henna brwi z regulacja. Fryzura świeża, paznokcie zrobione, mogę ogłaszać światu, że będę mamusią :)

Nona, Daisy, believe lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Was podziwiam, że latacie jak frygi. Bo ja to jestem flak, coś zrobię i muszę godzinę odpoczywać.
    Prasowanie czeka, lodówka do umycia, ostatnie porządki do zrobienia a ja się nie mogę zebrać. :)

Daisy lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• juwelka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:00

believe lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ