X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:48

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe moj tez mowil, ze jak krwawienie to koniecznie lezec. Ja bym odpuscila te prezenty i przygotowania...

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, ja jak mialam plamienia to gin. zwiekszyla mi dupka z 2x 1 do 2x2 do tego 3 x magne b6 i nospa 3x1 jezeli bedzie brzuch bolał. Przepisano mi to na izbie przyjec, ale moja gin tez potwierdziła by to brac przez najblizsze 2 tyg. Wszystko jest ok :) Czy bierzesz np luteine dopochwowo? Bo gin mi powiedziala ze to moze byc reakcja wlasnie po luteinie, gdy zbyt dlugo sie bierze.

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia , bardzo sie ciesze ze ryzyko niewielkie. Na pewno spadł Ci kamien z serca:)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, juz mnie dawno tutaj nie bylo i niezdazylam was nadrobic bo dziewczyny dajecie czadu iloscia naprodukowanych stron :-)
    Po skrocie co u mnie? W zeszlym tyg. Bylam na usg wszystko dobrze, blizniaki mniejsze o 1 tydz. Ale lekarz uspokaja ze to poprzez to ze ich jest dwojka, mialam sie pochwalic zdj. Ale niestety nie wiem jak je mam dodac abyscie mogly moje pociechy zobaczyc,
    Badania pen. W 13 tyg. W rzeszowie koszt 200 zl. Wiec w zasadzie tak jak wszedzie,
    Dzisiaj odbyla się moja pierwsza wigilia w firmie, juz powiedzislsm o ciazy ze wzgledu na to ze mialam duzo nieobecnosci ze wzgledu z chorobą i musze sie przyznac przyjeli to niesamowicie gratulacje calusy i widac ze beda sie o mnie troszczyc i dbac, takze szykuja sie male fory dla ciezarnej, ponad to dostalismy prezenty!!!

W tym momencie slucham koled i wpatruje sie w kominek i pakuje prezenty... takze do uslyszenia jutro,
    Buziaki spokojnej nocy.

Nona, Daisy, believe lubią tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia wrote:
    A USG 3/4D kiedy robicie? W którym tygodniu???
    Ja mam dwóch chłopców, więc może tym razem jakieś urozmaicenie... choć nie mówię, że z chłopami źle :P
    Mój gin w poprzedniej ciąży od 12tc czy 15tc na każdej wizycie przełączał nam na chwilę na 3d/4d :D i w tej ciąży będzie podobnie, bo już ostatnio (11t0d) miałam na chwilę podgląd maluchów :)

Może zapiszemy się na dodatkowe połówkowe w 3d, zobaczymy.

Szczepionki
    Nie brałam żadnych pneumo, rota, meningo, ospy, 5w1 czy 6w1. Synka szczepiliśmy tylko bezpłatnymi z NFZ. Znosił dobrze, nie było żadnych NOPów. Do tej pory był 2 razy chory, teraz jest 3 ale póki co bez antybiotyku; więc chyba nie jest tak źle... Przed nami szczepienie na MMR, ale póki co odraczamy jak najdłużej się da...

Z bliźniakami jeszcze nie wiem jak będzie czy będziemy szczepić (też tylko na NFZ do MMR) czy nie zaszczepimy wcale na nic. Póki co o tym nie myślę...

Jak Wasze przygotowania do Świąt ??
    U nas ciasteczka gotowe, mąż dziś zrobił krokiety i prezenty spakowane. Jutro robię wigilijne kapuśniaczki (z bloga MW), piernik w foremce choince :D i makowca. Wigilię spędzamy u moich rodziców, a wieczorem idziemy do teściów. W 1 święto zamiana, a w 2 będziemy odpoczywać ;)

Dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 23:55

Nona lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, moje Słońce zaczelo mnie wołać i tak sie zastanawiam o co chodzi a on tylko chcial sprawdzic czy działa jemiołka ktorą powiesił...

relgtv73wmazjtw6.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora powiesił działa....

Nona lubi tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia wrote:
    dora8201 - popraram homeopatie. Moje dzieci może 2 razy na antybiotyku...

Nona - z wielkopolski :) A ty??
    Ja równiez z wielkopolski:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana z niecierpliwością czekam na dzisiejszą wizytę szkoda że na nfz no ale cóż :)
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Believe koniecznie leżenie i bedzie dobrze:)
    a ja biorę się w końcu do roboty sernik sam sie nie zrobi :)

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! ;) dzisiaj wstałam z dobrym humorkiem :) jadę po prezenty z moim D. :) potem do fryzjera, obiadek i...wizyta :D

Sabela- moje gratulacje! ;)

trzymajcie się cieplutko ;)

Nona, Daisy, Sabela lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:48

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry... jaką piękną jesień czy wiosnę mamy tej zimy - śpię przy otwartym oknie, słyszę deszcz szumiący i ptaków śpiew.... no na zimę to to mi nie wygląda :)

BELIEVE zgadzam sie z dziewczynami - po prezenty wysłac kogoś a praca w domu nie ucieknie! najważniejsza teraz jesteś Ty i maluch! ja bym nie wstawała z łóżka - chyba, że do toalety!

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!

ja dziś mam do ogarnięcie łazienkę jeszcze i podłogi (ale przy takiej pogodzie i kocie i psie wychodzącym na dwór mycie tych podłóg to syzyfowe prace), wczoraj synu mi poodkurzał całą górę i muszę przyznać że zrobił to naprawdę dokładnie!

DAISY a miałam Ciebie pytać już jakiś czas temu - córę masz z lipca 2008?? posłałaś ją do szkoły czy jeszcze w zerówie jest??

believe lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie i życzę miłego dnia....

Mnie dziś czeka generalne sprzątanie domu przed wyjazdem....:) ale tak mi się nie chce....;/ Mam dziś lenia

201507044662.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serniczek w piekarniku ciekawe jak wyjdzie pierwszy raz go robiłam:)

dora8201 lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    serniczek w piekarniku ciekawe jak wyjdzie pierwszy raz go robiłam:)

moi niezawodnym objawem ciążowym jest to, że żadne ciasto mi nie wychodzi mimo, że świetnie piekę i poza ciążą nie zdarzyło mi się, żeby mi jakiekolwiek ciasto się nie udało :) np w tej ciąży w 4 dni po owulacji nie wyszły mi muffinki - zwykłe najzwyklejsze... co najdziwniejsze zważyło mi się ciasto na nie :) więc w tym roku na święta mam odpuszczone pieczenie...

mała2930 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane ja juz u fryzjera z farba na glowie :) mam jakis mix ciemnego brazu z czekoladka :) mam nadzieje ze wyjdzie ok :) potem podciecie i na zakupy. Dorsz i te sprawy i potem prosto w gary ;)

A co do ciast to w ciazy opadly mi juz babeczki i 2 serniki. Tylko jablecznik wychodzi niezawodny. Jutro rano robie to wszystko wiec mam nadzieje ze bedzie ok! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 10:27

Sabela, Nona lubią tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z pracy:)
    Nadrobiłam Was.
    Nona, Zielona i Belive, dobrze, ze po wizytach wszystko ok.Rosną nam te maluszki:)
    Marteczka, Muffinka fajne brzuszki:) Ja nie widzę różnicy w moim. Płaski nie jest bo i nigdy nie był, nie urósł tylko ciężko mi go wciągnąć.
    Tysia ale super, że pappa wyszło dobrze, teraz możesz w spokoju cieszyć się ciążą :)

Daisy to masz podobny kolorek do mojego. Ja jeszcze dziś tylko henna brwi z regulacja. Fryzura świeża, paznokcie zrobione, mogę ogłaszać światu, że będę mamusią :)

Nona, Daisy, believe lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Was podziwiam, że latacie jak frygi. Bo ja to jestem flak, coś zrobię i muszę godzinę odpoczywać.
    Prasowanie czeka, lodówka do umycia, ostatnie porządki do zrobienia a ja się nie mogę zebrać. :)

Daisy lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• juwelka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:00

believe lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ