X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:50

• mufinka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam test z sody i teraz mi chłopak wychodzi :/

Nona lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak u Was z duphastonem? Bo dzisiaj pytałam lekarza jak mam brać dalej(od początku brałam 3x1) zapytał czy brzuch boli-odpowiedziałam że nie. kazał 2-3dni wziąć 2x1 a pozniej odstawic jeżeli znów brzuch zacznie boleć brać z powrotem.

Sabela słodki maluch w 3d całkiem inaczej wygląda:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maluszki cudowne :) cieszę się, że wszystko jest w porządku. Sabela zdjęcie w 3d rewelacja i zazdroszczę siusiaka :) Ja już nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć. Może na początku lutego się uda, bo teraz to wątpię, że coś wypatrzy. A nawet jeśli to pewnie i tak nie powie teraz, bo za wcześnie.

Może jutro mi się nie uda wejść, więc już dziś chciałam Wam życzyć wesołych i spokojnych Świąt oraz zdrowych maluszków :)

Ivettka, Nona, usia89 lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te wasze bobasy i już takie duże :)

ja mimo dobrego humoru dzisiaj jestem już wykończona, a został mi jeszcze jeden prezent do spakowania ale zabrakło mi papieru :D

miałam jeszcze przyszykować talerze i resztę na jutro ale już chyba nie dam rady, idę się wykąpać, pomalować ładnie pazurki bo jutro jeszcze do pracy to nie będzie czasu jak wrócę :D

Jeślibym się już nie odezwała ja również życzę Wam Wesołych Świąt, przede wszystkim żeby nasze maluchy zdrowo rosły i ten pozostały czas do rozwiązania minął bardzo spokojnie :)

Nona, Agi lubią tę wiadomość

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    A o której masz?
    aaaaa juz czekam;)!!! na 18:40 ale oczywiscie opoznienie 2 kobitki przede mna:)

gigsa, Ivettka lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, nic nie wspominała Mi o dentyście, zresztą i tak jestem w trakcie leczenia jeden ząbek już zrobiony, jeszcze zostały dwa i ściągnięcie kamienia ;)

Na cytomelagie również nie dostałam, zobaczę jaki to jest koszt w diagnostyce i najwyżej wszystko za jednym razem sobie zrobię ;)

Jeśli chodzi o luteinę bądź duphaston to mam brać do 13 tygodnia później stopniowo odkładać ..

Nona lubi tę wiadomość

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane, ja ostatnio jestem do tyłu z wszystkim:( mdłości mi daja dalej popalić czasem wymioty .. całe szczęście że na święta do rodziców bo nic nie zrobiłam:/ dziś prezenty kupiliśmy..
    duphaston mam brać już po 1 tab. na dzień i myślę ze za nie długo odstawię

Życzę wam na Swięta zdrówka, spokoju, dużo miłości, cierpliwości, rodzinnego ciepła, dobrego samopoczucia :)

Nona lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:03

Nona lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Toceranu wzięłam tylko 1 szt. Wymioty nie dawały żyć. Nie podobała mi się treść ulotki i postanowiłam nie brać i zostawić "w razie czego" na święta :)
    Co do Duphastonu to po ostatniej wizycie kazał mi zejść do 1 dziennie aż się skończy opakowanie.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• believe Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za troskę ;) wczoraj w sumie od razu usnęłam, ale budziłam się w nocy często i sprawdzałam, czy nie plamię. Standardowo dalej jest brązowy śluz, ale już krwi nie ma. Poczekam do końca tygodnia i jeśli plamienie dalej będzie występowało, to skontaktuję się z moją ginekolog i zwiększę dawkę Duphastonu.

Dzisiaj sobie pospałam do 10, odpuściłam sobie sprzątanie, tylko robiłam rzeczy, które nie męczą. Ale leżeć nie było jak. Jeszcze sobie przypomniałam, że na 15 mam fryzjera, więc wyzbierałam się i poszłam. Później na zakupy i dotarłam do domu. Obowiązków nawet nie mam komu oddelegować, bo mąż cały dzień w pracy... Jutro jeszcze do pracy, a później 4 dni wolnego, więc będę odpoczywała na całego na pewno ;)

W ogóle to widzę, że dzisiaj fryzjerowy dzień :D ja bardzo lubię chodzić do fryzjera, odstresowuje mnie to.

Zielona, nie biorę luteiny dopochwowo. Więc to też nie to.

MaGdUsIa, super, że z dzidziusiami wszystko w porządku ;) niech rosną zdrowo! Fajnie, że w pracy wszyscy przyjęli tak miło wiadomość o ciąży. Ja też powiedziałam stosunkowo wcześnie, bo wiedziałam, że wtedy pracodawca i współpracownicy inaczej popatrzą na mnie i zrozumieją jak się źle poczuję.

Pisałyście o szczepieniach - ja w tym temacie jeszcze w ogóle się nie orientowałam, więc przynajmniej się dzięki Wam nauczę dużo ;)

Mówiłyście o brzuszkach - u mnie waga jeszcze nie rośnie, ale brzusio już widać <3

radiszka, gratuluję wizyty! Pomimo tego, że nie jesteś w 100% zadowolona, to najważniejsze, że maluszek rośnie i ma się dobrze <3

anetaa1607, Tobie też gratuluję udanej wizyty!

Daisy, świetnie wyglądasz!

Mia S, czuję się już dobrze. Te plamienia były chyba spowodowane wczorajszym badaniem. Na razie mam brązowe plamienia w dalszym ciągu, ale jeśli one będą trwały jeszcze kilka dni, to zwiększę dawkę Duphastonu.

Sabela, Lena87, cudowne zdjęcia i śliczne bobaski <3

Lena87, u mnie było podobnie - na zdjęciu nie widać dokładnie tak, jak na monitorze, bo maluszek tak się wiercił, machał rączkami i nóżkami, że wyszło trochę zamazane ;)

Odnośnie badań - mi jeszcze został też HIV i nie robiłam nigdy cytomegalii. Wybieram się początkiem stycznia na ponowne badania krwi i moczu, więc zrobię jeszcze te 2 na pewno przy okazji. O dentyście i interniście mówiła mi położna na wizycie na NFZ. Do dentysty wybieram się w styczniu, bo i tak wypadała mi mniej więcej w tym terminie wizyta, a do internisty już miałam 2 podejścia z powodu mojego kataru, który trwa już ze 3 tygodnie chyba... Ale cały czas u niego takie kolejki, że szkoda gadać.

Nona, Daisy, Sabela lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za tak długi post :D

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa:) moj bobanio piękny:)!!
    Po genetycznym jest wszysztko ok, Pan byl zadowolony mowi ze nie ma zadnych obaw:)!
    Dzidzia spala poczym nagle sie przebudzila i sie taaaak przeciagaaalaa i machala nózkami:)!!!
    Widzialam piękna 1cm stópke i 5 pieknych paluszków u rączki.
    Lekarz powiedzial, ze raczej stawia na dziewczynke!!!:):):)

believe, mufinka, Nona, usia89, Daisy, jenny88, Smartunia, Sabela, Ivettka lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka, cudowne wiadomości. Gratulacje! :) :)

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e2308e7d33e.jpg

Dzień dobły:) Jestem malutkim 6cm bobasem:)

Nona, believe, usia89, Daisy, jenny88, Smartunia, Sabela, Ivettka, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• mufinka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka super, że wizyta udana.
    Jestem strasznie ciekawa czy nam się te wczesne rozpoznania płci potwierdzą.

Jutro chyba nie będę miała czasu zajrzeć więc:

życzę Wam Zdrowych, Spokojnych i Szczęśliwych Świąt, buziaczki

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:50

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe, dobrze że juz lepiej!
    Teraz leniuchuj.... no za dwóch ! :D

Super że już macie takie duże te bobaski ;)
    Mój na ostatnim usg wyglądał jak krewetka, i wisiał główką w dół ;)

Teraz idę 30. grudnia.... musiałam się do drugiego gina zapisać, bo przecież bym nie wytrzymała do 19 stycznia :D Muszę podejrzeć kruszynę :D

Wesołych Świąt dziewczyny!

Nona, believe, Ivettka lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Marteczka, super foto i najważniejsze że badanie genetyczne ok. przez pochwę czy brzuch miałaś?
    Przez brzuch:) ale z racji tego ze jest tylozgiecie to bobas jest daleko stad jest gorzej widac poki co:P

Nona lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:04

believe lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ