X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • adelka Znajoma

Wysłany: 24 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt. Niech będę przepełnione miłością, bo ona jest najważniejsza. Mam nadzieję, że wszystkie comming-outy przebiegną po Waszej myśli w przemiłej atmosferze (ja swój będę miała jutro u teściów).
    Obyśmy w przyszłym roku wszystkie "spotkały się" z kruszynkami na rękach.

Strasznie się cieszę, że mogłam Was poznać :*

usia89, Nona, Sabela, believe, pepitka, Ivettka, ania86poz, gigsa, Smartunia lubią tę wiadomość

nzjd3e3k77lw28hh.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych Wesołych Świąt spędzonych w radosnej rodzinnej atmosferze. Dużo miłości i ciepła, aby te święta były niezapomniane i magiczne :)

usia89, Sabela, believe, pepitka, ania86poz, gigsa, Ivettka, Smartunia lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wigilijnie :)

U mnie dziś nastrój mało radosny :/ wczoraj chyba się przeforsowalam (pojechalam z mężem na szybkie zakupy, a później opieka nad 4 letnia siostrzenica męża), wieczorem pojawiło się plamienie i dzisiaj niewielkie, brzuch lekko pobolewa :( wiec jesli to nie przejdzie zamiast na kolację wigilijna jadę do szpitala. Mam nadzieję, że obejdzie bez takich sensacji.

Ja także chciałam Wam życzyć pięknych, rodzinnych Świąt, samych magicznych chwil, wielu wzruszeń i super prezentów! A co! Biżuteria zawsze się przyda :)
    Buziaki i do napisania po Świętach :)

believe, Ivettka, Daisy, Smartunia lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, życzę Wam zdrowych i wesołych świąt oraz żebyśmy dotrwały w takim gronie aż do lipca :)

Sabela, usia89, domisia82, pepitka, ania86poz, gigsa, Ivettka, Daisy, Smartunia lubią tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie cieżarówki życzę wam w tym magicznym czasie Świąt wszystkiego co najlepsze :)

believe, Sabela, usia89, pepitka, Ivettka, ania86poz, gigsa, Daisy, Smartunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Wesołych Świąt! Niech nasze dzidzie zdrowo rosną!

believe, Sabela, usia89, pepitka, gigsa, Ivettka, Daisy, Smartunia lubią tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, życzę Wam wszystkim Wesołych Świat, pełnych ciepła i spędzonych w gronie rodzinnym, wiele radości i żadnych nieprzyjemnych dolegliwości :) Buziaczki kochane mamuski :* :*

Sabela, usia89, Ivettka, believe, ania86poz, gigsa, Daisy, Smartunia lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen ja chyba też się wczoraj przeforsowałam tym bieganiem i załatwianiem i też mnie pobolewa podbrzusze, jakby jajniki, ale bez plamień, trochę się martwię, ale mam nadzieję, że przejdzie...

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w wigilijny wieczór

Przepraszam że dopiero teraz, ale wydarzyła się u mnie tragedia w rodzinie i nie miałam głowy...
    Życzę Wam spokojnych,radosnych Świąt, bez zmartwień, trosk..no i niech dzidziolki zdrowo rosną w brzuszkach

Pozdrawiam Was ciepło :*

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i pogodnych Świąt życzę Wam Brzuchatki! :)

usia89, Ivettka, gigsa, pepitka, believe, Daisy, Smartunia lubią tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was że tak późno ale nie miałam chwilki żeby tu wejść,życzę Wam spokojnych zdrowych Świąt,oby nasze bobaski mocno się nas trzymały,rosły i wszystkie były zdrowe:)
    Wesołych Świąt:)

pepitka, believe, usia89, Ivettka, Smartunia lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13 tygodni u ciąży dziewczyny! Jak przebiegły u Was wigilie?

Mi dzień mi zlecial niesamowicie szybko. Wszyscy bardzo różnie reagowali, ale oczywiście bardzo dobrze, wszyscy oczywiście beksa hehe ;-) Spędziliśmy wczoraj piękne i pozytywne chwile, jestem bardzo zadowolona, że w końcu mogliśmy powiedzieć. Rodzice cieszą się, ze będą dziadkami, a dziadkowie - pradziadkami. Dziś ok 12 30 moja mama z bratem jadą do swojego miasta, a na 17 my do K rodziców, gdzie będzie rodzinka od drugiej strony - dziadkowie, chrzestny i kuzynostwo od strony K taty, więc będzie ciąg dalszy informowania. :)

Jak wczoraj wasze objawy? Mnie przy naszej wigilii z mama i bratem ogarnęła straszna słabość, mdłości i zmęczenie, bardzo mało zjadłam i ogólnie byłam taka osowiala... Ale u K rodziców trochę się rozruszalam, bylo dużo prezentów, chrzesniak zadowolony z super dźwigu z ToysRUs, śpiewaliśmy kolędy bo jego tata miał gitarę, wszyscy pili naszą weselną jeszcze, żeby wznieść toast za nowe zycie... :-)

Jedynie co to musiałam wziąć Nospe bo od przedwczoraj boli mnie podbrzusze, jakby jajniki, bez plamien. Ogólnie lekarz zwiększył mi Duphaston z 2x1 na 3x1.

Miłego dnia i dalszego świętowania! :)

Ivettka, Daisy, Smartunia, Sabela lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

ale się wczoraj najadłam, dobrze się czułam i wyglądałam i wszystko mi tak smakowało! mniam!
    część rodziny dowiedziała się wczoraj o ciąży- fajnie było :)
    teraz odpoczywam po pysznym śniadanku na kanapie, młody się bawi prezentami a mąż śpi!

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ;) Witam się w 12 tygodniu!

Ja też wczoraj się tak objadłam, że ledwo się mogłam ruszyć :D ale na wszystko miałam ochotę i pomimo tego, że nakładałam sobie malutkie porcje, to wszystkiego chciałam spróbować! Dzisiaj od rana leniwie. Wstałam po 9, zjadłam śniadanie, a teraz leżę i odpoczywam.

Miłego dnia życzę!

Mia S lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam już kiedyś, ale nie dostałam odpowiedzi. Czy któraś z Was zamierza stosować Bio Oil od drugiego trymestru?

• pepitka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie swiatecznie :)

Wczorajszy wieczór był bardzo miły i rodzinny, drugi raz spedzalismy go we trójkę, następne swieta będą juz w czwóreczkę ;) Mój konchany między innymi życzył mi zebym byla mniej nerwowa :D
    Co do jedzenia to zjadlam wszystkiego po troszku ale najbardziej o dziwo smakowaly mi słone śledzie w smietanie za którymi raczej nigdy nie przepadalam :) no i uszka z grzybkami w barszczyku mmniam :) potem prezenty i słodkie lenistwo, eh, cudny wieczór :)

Mam nadzieję że u was było równie miło :*

Ivettka, mam nadzieję że u Ciebie w rodzince juz wszystko w porządku...

Wesołych kochane :*

Ivettka lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, no właśnie - już wszystko w porządku?

No i kolejne pytanie mam do Was. Czy któraś z Was szydełkuje? :)

Ivettka lubi tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Ivettka, no właśnie - już wszystko w porządku?

No i kolejne pytanie mam do Was. Czy któraś z Was szydełkuje? :)
    Tysia napewno szydelkuje i jeszcze ktoras dziewuszka ale nie pamiętam juz która.

dora8201, Flexi lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEEEEJJJ:)!!!
    Co tam słychac? Jak swiąteczne nastroje?
    Ja objedzona leze i ogladam listy do M.
    NONA czekam na relacje z ogłoszenia radosnej nowiny;)

Ja tymczasem jeszcze 2 dni i witaj 14tyg -4msc;)!!!!

pepitka, usia89, believe, Ivettka, gigsa lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się narzarlam!!! Bo objadlam to mało powiedziane. Najgorsze jest to, że wszystko mi smakuje i przestać jeść nie mogę. Zjem i szukam czegoś jeszcze i czegoś jeszcze itd...Straszna będzie moja waga pod koniec ciąży jak tak dalej pójdzie :D A tak poza tym to leniuchujemy i spędzamy ten czas w gronie rodziny. Jest super :)

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ