Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam noworocznie
my świętowaliśmy do 1.30, a o 2.00 palulu i o dziwo wstaliśmy też dość wcześnie i wzięliśmy się za obiad, a po obiadku na spacerek
Mufinka, mi dość często brkuje, ale u mnie dochodzi astma, mam leki powinnam brać, ale jakoś mi one nie po drodze
-
nick nieaktualny
-
Wszystkiego co Najlepsze w 2015 Roku
U mnie od 2 dni nie ma mdłości:) hura
dziewczyny jak wasze brzusie? powiększyły się? mój tak się za okrąglił ze w jensy już moje nie dopinam sięzostają leginsy i spodnie ciążowe które już kupiłam ,wcześnie?
Pozdrawiam -
Odnośnie zawrotów głowy u mnie się wyciszyły , ale duszności często mi doskwierają...,niestety
Ogólnie strasznie śpiący dzień dzisiaj i "zgrzeszyłam' trochę zamówiłam wietnamskie specjały ,a teraz przez łakomstwo jest mi nie dobrze ... ech... -
ja oprocz zawrotow ktore mi sie zdarza od czasu do czasu i to na ogol w jakis malo odpowiednich miejscach typu lotnisko....
to mam tez kolatanie serca jak bym byla wielka parowa maszyna
po godzince 2 wraca wsio do normy i moge dalej funkcjonowac.
Jutro na pobranie krwi - bedom mnie kućałaaaaaaaaaaa
czy ktoras z was miala juz badanie glukozy w odstepach czasu ? czy to sie robi w pozniejszej ciazy - tak z ciekawosci pytam. -
dora8201 wrote:Hej! Przepraszam nie nadrobię wpadłam tylko z pytaniem poki co - mam od 2 w nocy tragiczną migrenę (w wigilie jak dostalam do trzymam mnie do drugiego dnia świat) z boku łzy ciurkiem mi lecą, ledwo widzę i wymiotuje z bólu - miewa któraś z Was migreny? Jak sobie radzicie? Robię okłady, smaruje czoło i kark, nie nawet apap (ale on nie pomaga tylko jakby poboczne skutki łagodzi), leżę i odpoczywam (jesli to odpoczynkiem można nazwać) - możecie jeszcze coś polecić? Mój gin na nartach, nie będę mu przeszkadzać, przychodnia dzis zamknięta a na ip nie pojadę bo raz ze jestem sama z synem w domu, a dwa boję się że dadzą mi tam coś czego nie powinni, co zaszkodzi malcowi i nie bardzo wolne będę miała....
Dora pomaga trochę też masaż stóp, szczególnie dużego palca, są tam jakieś receptory od głowy. Popatrz sobie w necie. Ja spróbowałam i pomogło. Dwa dni mnie głowa bolała, więc szukałam ratunkuzimne okłady na czoło też pomagają.
dora8201 lubi tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się w 13 tygodniu!
Nona wrote:a co później po ciąży zrobić z taką wielką poduszką? Ok, dla maluszka ale jak podrośnie, szkoda mi 100zł, ja sobie jaśka wezmę miedzy nogi i zroluję i też ok.
No już później nic za bardzo nie zrobisz, chociaż mam koleżankę, która jak spała z poduszką w ciąży, a później komuś ją oddała, to zasnąć nie mogła i zwijała sobie pościel, czy kocno a tak to dla malucha do karmienia. A jak później nie będzie potrzebna, to ja planuję komuś oddać, jeśli będzie w dobrym stanie. Poza tym zwykła poduszka albo zwinięty koc/pościel to nie to samo - sprawdziłam
dora8201, nie pomogę, bo nigdy migreny nie miałam. Życzę Ci jednak, żeby szybko przeszło.
kahaśka, As-ia, ania86poz, śliczne bobaskikahaśka, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Jeszcze mnie tu w nowym roku nie było;-)życzę Wam wszystkim samych wspaniałości i oczywiscie najważniejszego - żebyśmy wszystkie bez wyjątków tuliły w lipcu w ramionach nasze Maleństwa
!
Jeśli uda mi sie rano podnieść z łóżka to idę do fryzjera, bo mam tyle siwych włosów, ze aż strach! Miałam farbować przed sylwestrem, ale przeziębienie mnie dopadlo. A jutro największym problemem bedzie wysiedzieć na fotelu kilka godzin bo mam długie włosy i zawsze kolor i podcięcie pół dnia zajmują, a teraz jak za długo posiedzę to odrazu mnie krzyż boli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:38
Ivettka lubi tę wiadomość
-
również mam zawroty głowy, szczególnie jak za szybko wstanę a czasem (rzadko) bez przyczyn zakręci mi się w głowie, puls mam ciągle wysoki i bardzo szybko dostaje zadyszki aż oddechu nie mogę złapać,gdzieś przeczytałam że to normalne bo pompujemy więcej krwi. Od dwóch dni boli mnie z tyłu głowa,troszkę się boje że to ciśnienie szczególnie mnie właśnie boli jak wejde po schodach i się zmęczę boli przez kilka minut i przestaje-czasem jak zacznie boleć to boli przez cały dzień.
Dziewczyny a ja chyba pierwszy raz w życiu mam zgagę i tak myślę że to zgaga czuje tak jakbym robiły mi się bombelki które pękają i to boli... -
Cześć Dziewczyny. Wczoraj odezwałam się bez żadnego dzień dobry
mam nadzieję że święta i sylwester minęły wam miło i spokojnie. Podczytywalam co piszecie ale mi jakoś nie po drodze było z pisaniem. Dotarła do mnie super nowina że psiapsiola też jest w ciąży. Jesteśmy mega zadowolone że będziemy miały w sobie wsparcie
natomiast szwagierka chyba dziś urodzi bo już w szpitalu także rodzinka nam się w domu powiększy. Fajnie że w tym roku taki wysyp ciąż
Ja mam dziś wizytę wieczorem i już się stresuje. Objawy raz są a raz ich nie ma. Powoli odzyskuje smak do napoi. Piję już i herbatę i wodę.
oby już było tylko lepiej. Za tydzień 2 trymestr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 07:43
Nona, dora8201 lubią tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
nick nieaktualny