SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, i ja się witam w 2015! my byliśmy na domówce ale i taks ie chyba przesiliłąm bo dziś się czuje jak na kacu, i w dodatku lekko przeziębiona :/

Co do poduchy to dostałam pod choinkę z supermami duże C i jestem bardzo zadowolona ;)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się czuję jak na kacu :( cały dzień mnie mdli i słabo mi

wam też tak często brak tchu?

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam noworocznie :) my świętowaliśmy do 1.30, a o 2.00 palulu i o dziwo wstaliśmy też dość wcześnie i wzięliśmy się za obiad, a po obiadku na spacerek :)

Mufinka, mi dość często brkuje, ale u mnie dochodzi astma :/, mam leki powinnam brać, ale jakoś mi one nie po drodze :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka ja też mam astmę :) Też staram się unikać leków chociaż czasem nie mam wyjścia bo teraz szybciej się męczę :) a lekarz powiedział że lepiej wziąć lek niż miało by mnie dusić :)

Ivettka lubi tę wiadomość

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co Najlepsze w 2015 Roku :)

U mnie od 2 dni nie ma mdłości:) hura
    dziewczyny jak wasze brzusie? powiększyły się? mój tak się za okrąglił ze w jensy już moje nie dopinam się:/ zostają leginsy i spodnie ciążowe które już kupiłam ,wcześnie?

Pozdrawiam

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zawrotów głowy u mnie się wyciszyły , ale duszności często mi doskwierają...,niestety

Ogólnie strasznie śpiący dzień dzisiaj i "zgrzeszyłam' trochę zamówiłam wietnamskie specjały ,a teraz przez łakomstwo jest mi nie dobrze ... ech...

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • cati Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oprocz zawrotow ktore mi sie zdarza od czasu do czasu i to na ogol w jakis malo odpowiednich miejscach typu lotnisko....
    to mam tez kolatanie serca jak bym byla wielka parowa maszyna :P
    po godzince 2 wraca wsio do normy i moge dalej funkcjonowac.
    Jutro na pobranie krwi - bedom mnie kuć :( ałaaaaaaaaaaa
    czy ktoras z was miala juz badanie glukozy w odstepach czasu ? czy to sie robi w pozniejszej ciazy - tak z ciekawosci pytam.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Hej! Przepraszam nie nadrobię wpadłam tylko z pytaniem poki co - mam od 2 w nocy tragiczną migrenę (w wigilie jak dostalam do trzymam mnie do drugiego dnia świat) z boku łzy ciurkiem mi lecą, ledwo widzę i wymiotuje z bólu - miewa któraś z Was migreny? Jak sobie radzicie? Robię okłady, smaruje czoło i kark, nie nawet apap (ale on nie pomaga tylko jakby poboczne skutki łagodzi), leżę i odpoczywam (jesli to odpoczynkiem można nazwać) - możecie jeszcze coś polecić? Mój gin na nartach, nie będę mu przeszkadzać, przychodnia dzis zamknięta a na ip nie pojadę bo raz ze jestem sama z synem w domu, a dwa boję się że dadzą mi tam coś czego nie powinni, co zaszkodzi malcowi i nie bardzo wolne będę miała....

Dora pomaga trochę też masaż stóp, szczególnie dużego palca, są tam jakieś receptory od głowy. Popatrz sobie w necie. Ja spróbowałam i pomogło. Dwa dni mnie głowa bolała, więc szukałam ratunku :/ zimne okłady na czoło też pomagają.

dora8201 lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:00

cati lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że jeszcze jakieś 2 tygodnie i znów się powiększy :). Wczoraj miałam wrażenie że małe się rusza...ale to chyba nie było to, dziś cisza. To pewnie ta żyła skubana :P

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glukoza to w 20 tygodniu ta co godzinę :)

aa co do masażu to ja słyszałam,że powinno się uważać z masażem stóp w ciąży. Nie wiem czy to się tyczy początku ale na pewno potem bo to może wywołać skurcze macicy.

cati lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki :)

jutro wiec tylko pomiar cukru.
    a za tydzien moze poznamy plec :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny dzisiaj w strachu i ze łzami w oczach bo znowu dostałam brązowego plamienia :( a już się chciałam pochwalić znajomym że zostanę mamą... a teraz znowu obawy :( chyba musze iść wczesniej na usg bo nie wytrzymam do 12

• believe Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13 tygodniu! <3
    Nona wrote:
    a co później po ciąży zrobić z taką wielką poduszką? Ok, dla maluszka ale jak podrośnie, szkoda mi 100zł, ja sobie jaśka wezmę miedzy nogi i zroluję i też ok.

No już później nic za bardzo nie zrobisz, chociaż mam koleżankę, która jak spała z poduszką w ciąży, a później komuś ją oddała, to zasnąć nie mogła i zwijała sobie pościel, czy koc :) :) no a tak to dla malucha do karmienia. A jak później nie będzie potrzebna, to ja planuję komuś oddać, jeśli będzie w dobrym stanie. Poza tym zwykła poduszka albo zwinięty koc/pościel to nie to samo - sprawdziłam :)

dora8201, nie pomogę, bo nigdy migreny nie miałam. Życzę Ci jednak, żeby szybko przeszło.

kahaśka, As-ia, ania86poz, śliczne bobaski <3

kahaśka, dora8201 lubią tę wiadomość

• libellula83 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mnie tu w nowym roku nie było;-)życzę Wam wszystkim samych wspaniałości i oczywiscie najważniejszego - żebyśmy wszystkie bez wyjątków tuliły w lipcu w ramionach nasze Maleństwa <3!
    Jeśli uda mi sie rano podnieść z łóżka to idę do fryzjera, bo mam tyle siwych włosów, ze aż strach! Miałam farbować przed sylwestrem, ale przeziębienie mnie dopadlo. A jutro największym problemem bedzie wysiedzieć na fotelu kilka godzin bo mam długie włosy i zawsze kolor i podcięcie pół dnia zajmują, a teraz jak za długo posiedzę to odrazu mnie krzyż boli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:38

Ivettka lubi tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapomnijcie pouzupełniać naszej tęczowej listy plciami z USG!

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również mam zawroty głowy, szczególnie jak za szybko wstanę a czasem (rzadko) bez przyczyn zakręci mi się w głowie, puls mam ciągle wysoki i bardzo szybko dostaje zadyszki aż oddechu nie mogę złapać,gdzieś przeczytałam że to normalne bo pompujemy więcej krwi. Od dwóch dni boli mnie z tyłu głowa,troszkę się boje że to ciśnienie szczególnie mnie właśnie boli jak wejde po schodach i się zmęczę boli przez kilka minut i przestaje-czasem jak zacznie boleć to boli przez cały dzień.
    Dziewczyny a ja chyba pierwszy raz w życiu mam zgagę i tak myślę że to zgaga czuje tak jakbym robiły mi się bombelki które pękają i to boli...:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miewam zawroty głowy, rzadko ale sa. Tak samo zadyszki czy ogólnie szybsze zmęczenie.
    Co do zgagi to przed pierwsza ciaza nie wiedziałam co to. A w ciazy koszmar, nic nie pomagalo a tyle jest sposobów :/

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Wczoraj odezwałam się bez żadnego dzień dobry ;) mam nadzieję że święta i sylwester minęły wam miło i spokojnie. Podczytywalam co piszecie ale mi jakoś nie po drodze było z pisaniem. Dotarła do mnie super nowina że psiapsiola też jest w ciąży. Jesteśmy mega zadowolone że będziemy miały w sobie wsparcie :) natomiast szwagierka chyba dziś urodzi bo już w szpitalu także rodzinka nam się w domu powiększy. Fajnie że w tym roku taki wysyp ciąż :D Ja mam dziś wizytę wieczorem i już się stresuje. Objawy raz są a raz ich nie ma. Powoli odzyskuje smak do napoi. Piję już i herbatę i wodę. :) oby już było tylko lepiej. Za tydzień 2 trymestr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 07:43

Nona, dora8201 lubią tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:00

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ