X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Sana ale piękne zdjęcie z usg!

Ja jeszcze 11 dni do przeziernosci... Strasznie dlugo musze czekac, no ale i ciaza młodsza od Waszych.
    Mam nadzieje, ze Fasolina będzie dala sie ladnie zmierzyc

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Sylwia87, no właśnie już kiedyś zastanawiałam się nad frezarką, ale nie wiedziałam jaką wybrać, a później jakoś ten temat zszedł na drugi plan i zapomniałam o niej. No a później to już zaczęłam odmaczać hybrydę w acetonie. Wiem, że jest szkodliwy, ale jednak dla mnie było to trochę wygodniejsze niż piłowanie.

Jesteś kosmetyczką? Miałaś kiedyś w ręce frezarkę? Pytam w obawie o Twoją płytkę paznokcia ;) Bo jak ktoś nie miał nigdy w ręku frezarki to polecam najpierw kurs, bo krzywdę sobie zrobisz.

Lena87 lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejj;) widzę, że powstała grupa na fb to na bbf mniejszy ruch ;)
    witam się serdecznie z pracy ;)
    zdrówka mamusie!

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Jestem szczęśliwa że noszę w sobie takiego malutkiego tancerza...albo tancerkę ;)

Flexi zleci Ci, nawet się nie zorientujesz jak minie te 11 dni :)

Dziewczyny widzę że mowa o pazurkach. Szykuje mi się niebawem kilka imprez, chciałam sobie pazurki zrobić ale przyklejać chyba nie można?
    Jakie metody zdobienia paznokci są dopuszczalne w ciąży?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy grupę na fb?
    Mogę prosić o link czy cokolwiek, bym mogła dołączyć? :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • believe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    Jesteś kosmetyczką? Miałaś kiedyś w ręce frezarkę? Pytam w obawie o Twoją płytkę paznokcia ;) Bo jak ktoś nie miał nigdy w ręku frezarki to polecam najpierw kurs, bo krzywdę sobie zrobisz.

Właśnie nie. I to też był powód, dla którego obawiałam się ją zakupić. Na razie sobie może daruję :)

Sylwia87 lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Mamy grupę na fb?
    Mogę prosić o link czy cokolwiek, bym mogła dołączyć? :)

Sana, musiałabyś którejś z nas wysłać w wiadomości swoje imię i nazwisko, żeby móc Cię zaprosić do grupy na FB, bo jest ona tajna i jej inaczej nie znajdziesz :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe mogę Tobie to podesłać? :) wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • believe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam wiadomość :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dziękuję dziewczyny :)
    Jestem szczęśliwa że noszę w sobie takiego malutkiego tancerza...albo tancerkę ;)

Flexi zleci Ci, nawet się nie zorientujesz jak minie te 11 dni :)

Dziewczyny widzę że mowa o pazurkach. Szykuje mi się niebawem kilka imprez, chciałam sobie pazurki zrobić ale przyklejać chyba nie można?
    Jakie metody zdobienia paznokci są dopuszczalne w ciąży?

Wszystko poza akrylem, czyli przedłużenie na formie żelem, żel na naturalnej płytce i hybryda.

• Flexi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się cieszę jak znajdę czas by sobie po prostu pomalowac pazurki... choć na pomalowanie to czas się znajdzie, gorzej z wyschnięciem ;)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dziękuję :)

Sylwia87 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki:-) podnosimy się fasolinkiem i powolutku szykujemy do Pani doktor ( stres również jest:-() do zobaczenia wieczorkiem

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, powodzenia! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    czesc dziewczynki:-) podnosimy się fasolinkiem i powolutku szykujemy do Pani doktor ( stres również jest:-() do zobaczenia wieczorkiem

Powodzenia :)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Trochę mnie nie było na forum za co bardzo przepraszam, nie zapomniałam o Was, po prostu przenosimy się z wynajmu na swoje i mamy pełne ręce roboty. Teraz mam ciut więcej czasu więc mam nadzieję że uda mi się do Was regularnie zaglądać.

Wczoraj mieliśmy wizytę u ginekologa, na której zostało zrobione badanie prenatalne. Dziś to 11+1 tc.
    Oto nasz maluszek :)

vw396_PicsArt_1420692303727.jpg

Maluszek ma 4 cm, na usg szalał aż miło, nie mógł sekundy spokojnie usiedzieć :) przezierność karkowa 1,2 cm, czyli z tego co mówił lekarz jest dobrze :) tatuś wczoraj pierwszy raz widział swojego bobasa "na żywo" i rogal mu z buzi nie schodził :D pięknie nam maluszek pokazał, że kręgosłup rozwija się prawidłowo, zaprezentował śliczne kości szczęki, piękną główkę, słodkie nóżki i piąteczkę :P jestem szczęśliwa! :) termin porodu 29.07.2015 (wg usg przez brzuch) / 02.08.2015 (wg usg dopochwowego). Cudownego czwartku kochane! :)
    Jak super:) ciesze się ze wszystko ok:) ja mam termin dzień później:) i tez mój maluszek był zwiercony:)

Sana lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Zania powodzonka:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czasem Was podczytuje i aż mi się łezka zakręci :)
    W tamtym roku o tej porze przechodzilismy to samo co wy :)
    Termin z 1 usg wychodzil na 16 lipca, ja mam urodziny 17 lipca :)
    Pozniej termin z usg wyrownal sie do 10 lipca, tak jak z usg :)
    A malutką wyciagneli mi 30 czerwca - planowe cc, ze wzgledu na degeneracje siatkowki, odkryta w ciazy u okulisty,wiec koniecznie odwiedzcie okuliste te ktore jeszcze tego nie zrobily, niech zbada Wam dno oka.

Powodzenia zycze Wam w tych najblizszych miesiacach...wydawalo mi sie, ze to bedzie wiecznosc, a kolo mnie na macie bawi sie juz polroczna Wikusia :)
    NIm sie obejrzyjcie bedziecie rodzic..a teraz cieszcie się chwialami..okres ciazy byl dla mnie jednym z najlepszych w zyciu, fakt, ze bardzo dobrze ciaze znosilam :)

Mia S, gigsa, Lena87, Daisy, Nona lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Piękne te Wasze malutkie dzieciątka ;)
    Ja mam Genetyczne za kilka dni i powoli zaczynam się stresować i układać plan co gdzie kiedy i o której ..
    Tak to później jest, jak mąż sprzedaję drugie auto i trzeba się jednym dzielić a przy tym wstawać o 5 rano aby Go zawieźć do pracy ..

Mam nadzieję że na wiosnę pojawią się dobre ceny i oferty aut ;)

Lolka, słodką masz córeczkę ;)

Mimi1990 lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Od dawna czytam forum, ale jakoś zawsze na czytaniu się kończyło.
    Też jestem lipcówką i wstępny termin mam na 28. Teraz na razie czekam na genetyczne usg i mam stresika czy wszystko z bobasem będzie ok.
    W internecie czytałam, ze badanie powinno być wykonane do 13 tyg i 6 dnia. Niestety ja mam termin na 21 stycznia a to będzie mój 14 tyd. 1 dzień. Myślicie, żeby jednak zmienić termin badania ?

Miło mi między Wami gościć :)

Daisy, believe lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ