X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Witam się w 13 tygodniu :) za kilka dnia (13.01.) mam wizytę i badania przezierności- jeszcze troszkę stresu :)
    Wczoraj byłam pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży na basenie i było super :) Teraz będę jeździć raz w tygodniu :)
    Czuje się dobrze, jedyne co mi doskwiera to zgaga od początku ciąży. Brzuszek sporo mi wystaje :P I przytyłam jakieś 1,5 kg :)
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nazywa nasza grupa na FB?? jak dołącze do niej z mojego fejsa to będzie widoczne że należe do tej grupy?

• radiszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Witajcie.
    Od dawna czytam forum, ale jakoś zawsze na czytaniu się kończyło.
    Też jestem lipcówką i wstępny termin mam na 28. Teraz na razie czekam na genetyczne usg i mam stresika czy wszystko z bobasem będzie ok.
    W internecie czytałam, ze badanie powinno być wykonane do 13 tyg i 6 dnia. Niestety ja mam termin na 21 stycznia a to będzie mój 14 tyd. 1 dzień. Myślicie, żeby jednak zmienić termin badania ?

Miło mi między Wami gościć :)

U mnie też to jakoś podobnie wypada, dziewczyny mnie uspokajały, że jeszcze wszystko będzie na czas ;)

wikaa lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok. dzięki radiszka. :)
    jutro idę na wizytę kontrolną do swojego gina, ale to nie on będzie robić mi badanie genetyczne. mimo wszystko dopytam jeszcze jutro na wizycie czy te 3 dni nie robi jakiejś znaczącej różnicy... mam nadzieję, że nie, bo zależy mi na konkretnym lekarzu, do którego był tylko jeden termin... :(

radiszka lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredku grupa jest tajna. Musisz wyslac do ktorejsc Leny87 lub Lenki87 zaproszenie na bbf, potem swoje dane i dostaniesz zaproszenie. Inaczej nie znajdziesz nasz na fb.
    Witam nowa mamusie, ja tez mam termin na 28 lipca a usg 19 stycznia i z om to będzie 12t6d

wikaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, wysłałam zaproszenie na BBF do obu Lenek :) i czekam na zaakceptowanie :)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Flexi. Ja jestem dokładnie w tym samym tyg. i dniu ciąży co Ty. Czyli ja coś źle liczę ?

Chyba jednak tak....
    czyli to będzie mój 13 tyd. i 1 d.
    ok. .... :)
    ale ze mnie gapa... aż wstyd, bo to moja 3-cia ciąża....
    Flexi, jeśli można - kiedy miałaś ostatnią miesiączkę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 12:40

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)
    Na poczatku chcialam pogratulowac udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj :)
    Witam rowniez wszystkie nowe mamusie :)

Rany dziewczyny ale ja sie dzisiaj okropnie czuje 1-wszy raz dzisiaj wymiotowalam bylo mi slabo i do tego jestem przeziebiona :( koszmar jakis zrobilam sobie imbir, ale tego sie pic nie da :/ Przynajmniej mi strasznie nie smakuje...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialam USG, ale tutaj w szpitalu tylko tak szybko zmierzyli dzidzie i sprawdzili czy bije serduszko. Moje malenstwo ma juz 78,2 mm czyli w ciagu 2 dni uroslo 3 mm :D Mowili, ze na USG wszytsko wyglada dobrze i od 3 lutego wracam juz do pracy :) Ktoras z dziewczyn pytala jak szybko rosna dzieciaczki wychodzi ze moje jakos 1,5 mm dziennie :)
    Milego dnia Wam zycze :)

Daisy lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Hej Flexi. Ja jestem dokładnie w tym samym tyg. i dniu ciąży co Ty. Czyli ja coś źle liczę ?

Chyba jednak tak....
    czyli to będzie mój 13 tyd. i 1 d.
    ok. .... :)
    ale ze mnie gapa... aż wstyd, bo to moja 3-cia ciąża....
    Flexi, jeśli można - kiedy miałaś ostatnią miesiączkę ?

21 październik.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela u mnie wymioty to standard... niestety :(
    ja (po krótkiej przerwie) od 3 dni rano wchodzę do kuchni a potem biegnę do kibla bo ciągle mi coś śmierdzi... ugotować obiad to dla mnie nie lada wyczyn. mój m. już ma dosyć klusków z truskawkami, brokułami, zupy owocowej i innych dań bezmięsnych... a ja po prostu nie mogę patrzeć na mięso....

co do pracy - to ja też na razie L4, ale tak jak Ty planuję od lutego powrót.

• wikaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi - to zupełnie tak jak u mnie :)
    Ciekawe, która pierwsza się rozpakuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszę to po raz kolejny ..

KAŻDA Z NAS MOŻE DODAĆ DANĄ OSOBĘ DO GRUPY NA FB NIE TYLKO JA CZY TEZ LENKA87

Flexi, gigsa, Daisy, Sylwia87 lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 musiałam pominąć ten wpis. Będę pamiętać.

Wikaa ja będę miec planowana cesarkę tylko kwestia czy ustalony będzie termin czy będziemy czekać do akcji porodowej...

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    ewela u mnie wymioty to standard... niestety :(
    ja (po krótkiej przerwie) od 3 dni rano wchodzę do kuchni a potem biegnę do kibla bo ciągle mi coś śmierdzi... ugotować obiad to dla mnie nie lada wyczyn. mój m. już ma dosyć klusków z truskawkami, brokułami, zupy owocowej i innych dań bezmięsnych... a ja po prostu nie mogę patrzeć na mięso....

co do pracy - to ja też na razie L4, ale tak jak Ty planuję od lutego powrót.
    Mam to samo tylko że już od 6 tygodnia ciąży. Mięsa nie jadłam z miesiąc, jak w lodówce jest jakas szynka itp. to nawet tam nie mogę zajrzeć :P Na razie schudłam z 64 do 59kg , ale mam nadzieję że niedługo mi minie ten jadłowstręt i zacznę przybierać na wadze :)

• Flexi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam klopot z przyrządzaniem miesa, robie dania w których to nie mięso gra pierwsze skrzypce np cos a la odwrócone golabki, tortille, itp albo mięsa w sosie gdzie pokroje, wrzucę do gara i nie musze sie z tym babrac

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po kilkudniowej przerwie - najpierw męczyła mnie migrena kilka dni a potem przeziębienie... mam nadzieję, że wychodzę już na prostą... dziś zaczynam 2 trymestr i 4 miesiąc - mam duże nadzieje z nim związane na poprawę sytuacji :)

chciałam nadrobić kilka stron i widzę że jakaś grupa tajna na fb jest i część dziewczyn się już tu nie odzywa - przykro trochę...

Daisy, Mimi1990 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • edytka_j81 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny.
    Jestem nowa na forum, aktualnie w 12 tygodniu i 6 dniu. Juz po badaniu genetycznym.
    Mam nadzieję że mnie jeszcze do siebie przyjmiecie:)

Nona, kate851, Smartunia, gigsa, ewela86, Daisy, Lena87, ChillaTeqilla lubią tę wiadomość

0a36f4348b.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was ponownie!! Wróciłam do was :)

Widzę, że bardzo dużo się działo, bardzo wiele postów i informacji. Nie jestem w stanie nadrobić.

Czy mogłabym liczyć na telegraficzny skrót? :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Edytka_j81 :) Ale Ci dobrze że juz po badaniu, ja jeszcze musze poczekać do poniedziałku.
    Jest może jakaś dziewczyna z Kielc? Bo chciałam się dowiedzieć gdzie tu można zrobić niedrogie usg 3d. Pytałam ostatnio u mojego lekarza to pani w recepcji powiedziała że ona nie wie... i to zależy od tego ile doktorowi z tym zejdzie. A ja chciałabym się móc przygotować na jakąś konkretną kwotę.

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ