Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Ja po odwiedzinach dzisiaj mięsnego zaliczyłam kolejnego hafta. .. Boże, kiedy to się skończy
I na dodatek zaspalam ... obudziłam się o 7.30 a syn do szkoły na 8.00...
Młodszy ma dzisiaj bal w przedszkolu.Do północy szykowałam mu strój a on rano wstał i powiedział, że nie chce być piratem tylko spidermanem ! Wiec wyjęłam z szafy zeszłoroczny, sklepowy strój z poliestru i mu dałam zniesmaczona. ..
Dora słyszałam o tej biednej kobiecie w faktach. Uratowała swojemu dziecku życie. Mam nadzieję, że uratują jej nogę.
Czarna a Tobie nie zazdroszczę sytuacji. To musiało być straszne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:38
-
Czarna owca wrote:Witam się poniedziałkowo!
Wracam właśnie ze szkoły, po odprowadzeniu syna. Postanowiłam iść piechotką, żeby zaczerpnąć świerzego powietrza. I będąc już prawie pod domem, napadła Mnie zgraja psów. Nie wiem czy mają jakiś sezon rozrodczy czy nie, pewnie była jedna suczka a reszta jej amatorów. Ale jeden był wyjątkowo agresywny. Miałam w reklamówce bułki i serek i tak sie przyczepił że koniec. Zaczełam go troche odganiać, bo przekroczył granice bliskości ze Mna. A ten do ataku.... serce Mi wali jeszcze. Wziełam torebke i sobie mysle bede walić, ale pomyslalam sobie ze ich tam jest jeszcze z 10 sztuk i moja jedna torebka nie da rady. Pare razy machnełam, on sie wsciekl jeszcze bardziej, ale jakos tylem powoli doszlam do domu... Masakra, trzese sie cała. Skur**** psy !
czarna owca nie zazdroszczęjak słyszę o takim czymś to aż mnie nerw nosi i agresor się włącza. Lubię zwierzęta, ale są granice.
Od razu mi się właśnie historia Sylwi87 przypomniała.
Ja dziś już po badaniu krwi. Mocz też oddany. Dodatkowo zrobiłam wynik tsh żeby sprawdzić co tam się dzieje. Zajechałam do labo na 11 i babka 3 razy pytała czy ja na pewno o tej porze jestem na czczo. Powiedziałam, że lubię sobie pospać.
Wyniki akurat odbiorę przed środową wizytą.
Wyniki testu pappa też odebrałam. Wygląda na to, że ok, ale lepiej niech gin mi wszystko odczyta.
mon!ta^, bommbelek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane.
Edytka ja mam od początku chodzące,to zależy od lekarze z tego co wiem od dziewczyn.
Czarna Owca o zgrozo,ale miałaś przygodę dobrze że nic się nie stało,ja bym zadzwoniła na straż miejską żeby z tymi psami coś zrobili.
A ja miałam ciężką noc, po tym białym gęstym śluzie pojawiła się biegunka od 12 w nocy do 7 nie spałam bo cały czas siedziałam w kibelku,do tego odruchy wymiotne, nad ranem naczytałam się że to mógł być czop śluzowy i szykuje się do porodu a biegunka przez to że naturalnie się czyszczę przed porodem...o matko dziewczyny co ja przeżyłam,cała się trzęsłam ze strachu o 7 udało mi się usnąć o 10 się obudziłam i pobiegłam niemal że z płaczem do mojego ginekologa. Na szczęście wszystko jest dobrze,wody płodowe nie odchodzą, szyjka długa nie skraca się w piątek jeszcze idę na usg żeby pomierzyć maluszka,ale lekarz powiedział że dobrze że przyszłam bo opisując ten śluz odrazu pomyślał o tym czopie na szczęście to nic groźnego. serduszko też bije:) najważniejsze że jestem już spokojna mój lekarz powiedział że jestem nerwus i biegunka mogła pojawić się ze strachu gdy zobaczyłam ten śluz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:monita tzn robisz usg połówkowe + dodatkowo echo serca płodu? Masz jakieś wskazania? Bo ja się umówiłam w 19 tygodniu na samo połówkowe. To echo to jak coś nie tak wyjdzie?
wpadłam ci tylko powiedzic ze gadałm z ginem i 19 tydzien to za wczesnie na połówkowe najlepszym terminem jest koncówka 21 bo wtedy już wszystko wychodzi pomiary są adekwatne i echo serca miarodajne
a wiesz już kto tam u ciebie mieszka??? -
nick nieaktualnyHejka, ja również dziś miałam pakiet badań ..
TSH podskoczyło do 1.31
Leukocyty we krwi 10,6 powyżej normy ..
Mocz, Glukoza w porządku ..
Hiv nie mam ..
Mon!ta ja przez przypadek odkryłam swój test Pappa - metodą Roche
12+1 badanie było wykonywane
Beta HCG 91.52 przekraczam normy
Pappa 3.32 odpowiada 13-14 TC .. -
Hej dziewczyny!
Właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa, wizytowałam dziś
Pojechałam 2 h wczesniej, bo już nie mogłam usiedzieć w domu. Poszwędałam się po mieście, zakupiłam większy stanik bo z mojego już wypływa górą, dołem i czym się da
Poszłam do lekarza, miałam mnóstwo pytań zapisanych na kartceM.in czy przestac brać juz zuravit, co z witaminami i jakie, czy moge leciec samolotem, co z hemoroidami itd. Tak sie skupilam na pytaniac ze z tego wszystkiego nie upomnialam sie o zdjecie dzidzi dla mojego A.
Jak wyszlam to az sie rozplakalam
Nic równiez nie wspominal o polowkowym... Przesunelam wizyte na marzec bo wtedy nie bedzie mnie na miejscu... I Mam teraz do was pytanie lekarz polecil mi witaminy femibion - pytalam w aptece 55 zl...
Jakich wy uzywanie, czy ja moge inne niz on mi polecil?
Aaaaaaaa no i najwazniejsze. Dziewczyny... lekarz zobaczył siurka(((( A ja tak bardzo chciałam dziewczynkę
Powiedział, że na 95 %... Postanowiłam mojemu A. powiedzieć dopiero w walentynki. Podejrzewam, że On bedzie skakał z radości na wysokość 2 pietra. U niego w rodzinie istny babiniec. Siostra- 2 córki, brat- 2 córki
Więc tamta babcia tez pewnie bedzie w 7 niebie... No i żegnajcie moje warkoczyki, i różowe spineczki... A może jest chętna sie zamienic w szpitalu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 18:09
-
Czarna owca, przepraszam, ale tak się uśmiałam jak czytałam Twojego posta
Ja bym była chętna na podmiankę, ale jeszcze nie wiem co tam u mnie siedzi
Co do witamin to możesz brać jakie chcesz. ja biorę np. pregna plus i pregna dha
Edytka_i81 ja miałam od początku l4 chodzące
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny