X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca ja biorę femibion natal 2 u mnie też kosztuje 57zł.wcześniej brałam femibion natal 1, mój lekarz odrazu powiedział żebym brała ten fmibion i go biore

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa ja też witaminy biorę od 4dni tak to tylko kwas foliowy i magnez jest
    Nona ka kupuje w aptece gemini przez neta prenatal 90tabl niecałe 34zl a u mnie na wsi te same 30tabl 31zl wiec widzisz Różnice

Nona lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa ja mam o 9

gigsa lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Nona ka kupuje w aptece gemini przez neta prenatal 90tabl niecałe 34zl a u mnie na wsi te same 30tabl 31zl wiec widzisz Różnice
    niezła przebitka, aż ja muszę poszperać w necie

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę femibion 2,od początku ciąży do 12 tyg brałam jedynkę, moja gin mówiła że są najlepsze jeśli chodzi o witaminy.
    Kurczę jak ja nie mogę się już doczekać az się dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka :) Nie mam nacisku na którąkolwiek płeć, ale już chciałabym wiedzieć :)
    A muszę czekać do 5 lutego. Nie wiem czy nie skończy się to prywatnym usg wcześniej :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę femibion 2,od początku ciąży do 12 tyg brałam jedynkę, moja gin mówiła że są najlepsze jeśli chodzi o witaminy.
    Kurczę jak ja nie mogę się już doczekać az się dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka :) Nie mam nacisku na którąkolwiek płeć, ale już chciałabym wiedzieć :)
    A muszę czekać do 5 lutego. Nie wiem czy nie skończy się to prywatnym usg wcześniej :)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc wcześniej przed ciążą i w trakcie brałam Prental Classic teraz zaproponowała w przyzwoitej cenie Prenatal Classic od II trymestru + Prenatal DHA Z ALG ..

a jeśli chodzi o vit. D to ja mam w kropelkach Devikap, ale sporadycznie biorę ..

Jeszcze proponowała OmegaMed Optima Forte ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Feminovit. Witaminki wszystkie + dha w 1 kapsułce. Ostatnio przez dwa dni pod rząd tylko jakoś mi strasznie niedobrze, centralnie cofa mi się wszystko, ale staram się nie wymiotować. Mam nadzieję że dziś będzie lepiej :)

Kolorowych snów kobitki, odezwę się po wizycie u endo.

• wikaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w środę wizytuje. Mam genetyczne ale dopiero o 17.20 :-)

gigsa lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Ja dzisiaj w pracy, więc nie było czasu kiedy tutaj zajrzeć.

Miałam dzisiaj rano wizytę u ginekolog na NFZ. W sumie to tylko słuchałyśmy serducha - 148 uderzeń na minutę <3 plamień nie mam już od około tygodnia - dwóch, ale przepisała mi jeszcze 2 opakowania Duphastonu.
    Nona wrote:
    No o super Monita. Wprowadzi w system i będzie ok. Na pewno :)
    Witaminy to luz można brać jakiekolwiek, najważniejsza jest wit D, jod i dha. Jeśli witaminy mają to w składzie to wszystko jedno. Ja kupuje pregna w stacjonarnych aptekach, kupuje ktoś w necie, jest gdzieś tanio? Czy koszty przesyłki wiec się nie opłaca?

No ja dołączę się do opinii dziewczyn - apteka Gemini. Już wiele razy o niej pisałam. Przy zamówieniu 1 rzeczy pewnie się nie opłaci, ale ja zamawiałam więcej, więc wyszło dużo taniej.

Dziewczyny, przerażające te Wasze historie z psami. Ja generalnie zwierzęta uwielbiam, ale też miałam dawno temu sytuację, gdzie kundelek sięgający mi ledwo do kostek uczepił się tak mojego kolana, że oderwać nie mogłam. Dobrze, że wiedziałam kogo to pies to poszłam i na szczęście okazało się, że był szczepiony. Ale jak dla mnie to wszystkie psy biegające bez kontroli powinny być bez żadnego "ale" łapane. Tylko wiadomo, że z drugiej strony schroniska przepełnione. No generalnie trudny temat i chyba nie da się tego tak łatwo wyeliminować.

Mi jutro przyjdą witaminki Pregna Plus. Muszę jeszcze domówić te DHA, bo widzę, że jednak większość z Was je bierze razem. Ale to już zamówię przy kolejnej okazji.

Coś jeszcze miałam napisać, ale wyleciało mi to z głowy :)

Lena87, Nona, gigsa lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie tych wózków, o które pytałam w weekend - któraś ma porównanie wózków Mutsy? Może któraś z Was miała go?

• gigsa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    A odnośnie tych wózków, o które pytałam w weekend - któraś ma porównanie wózków Mutsy? Może któraś z Was miała go?
    Może coś pomotam, więc z góry przepraszam, ale chyba Jenny88 ma ten wózek

believe lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do apteki to ja polecam doz.pl - to sieć aptek coś jak lewiatan w spożywce tylko taniej niż w aptece z ich szyldem bo zamawia się prosto z magazynu bez kosztów aptecznych. Odbiera się w aptece za darmo i apteki w calej Polsce nawet malych miejscowościach są bo gemini to tylko rejon trojmiasta. Aaaa na doz można kupić leki na receptę też

Nona, mufinka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wczoraj skończyłam dzień dziś zaczynam:) synu ma dzień babci i dziadka w przedszkolu muszę wyszykować go wiec wstalam razem z nim.

Powiedzcie mi jak wygląda zapalenie pęcherza? Czy to ze sikam troche częściej i zawsze mam wrażenie jakbym miala pewien pęcherz a wysikuje ledwo co i to tak idzie jak z kranu popsutego czyli ledwo leci ale poki co nic nie piecze ani nie szczypie to juz to? Od wczoraj mam tak, dzis rano pomyslalam ze jak w przyszłym tygodniu będę mocz do analizy oddawać to przecież nie uda mi się kubeczka nawet w 1/4 zapelnic a gdzie tu jeszcze srodkowy mocz.... Nigdy nie mialam zapalenia żadnego tamtych rejonów więc nie wiem... I jakie tabletki z żurawiną są najlepsze? Bo suszonej ani soku nie będę jeszcze w stanie przyjąć

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 08:53

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wtorkowo. Głowa mi pęka od wczoraj, masakra ;( już nie wiem jak sobie z tym radzić. Migrena atakuje mnie co parę dni :( w ogóle jakaś nie spokojna jestem. Coraz więcej osób wie o ciąży, a ja coraz bardziej boję się o maleństwo i zamartwiam czy wszystko u dzidzi dobrze. USG dopiero za 1,5 tyg., a ja chyba z wariuje do tego czasu..

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• believe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się też z rana i życzę miłego dnia :)

Któraś dzisiaj wizytuje?

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Dzień dobry! Wczoraj skończyłam dzień dziś zaczynam:) synu ma dzień babci i dziadka w przedszkolu muszę wyszykować go wiec wstalam razem z nim.

Powiedzcie mi jak wygląda zapalenie pęcherza? Czy to ze sikam troche częściej i zawsze mam wrażenie jakbym miala pewien pęcherz a wysikuje ledwo co i to tak idzie jak z kranu popsutego czyli ledwo leci ale poki co nic nie piecze ani nie szczypie to juz to? Od wczoraj mam tak, dzis rano pomyslalam ze jak w przyszłym tygodniu będę mocz do analizy oddawać to przecież nie uda mi się kubeczka nawet w 1/4 zapelnic a gdzie tu jeszcze srodkowy mocz.... Nigdy nie mialam zapalenia żadnego tamtych rejonów więc nie wiem... I jakie tabletki z żurawiną są najlepsze? Bo suszonej ani soku nie będę jeszcze w stanie przyjąć

Witam z rana :)
    Myślę, że to początki zapalenia pęcherza. Też tak miałam, masz wrażenie że pęcherz ci rozrywa a sikasz 3 krople. Bierz żuravit. Mi lekarz na bakterie w moczu polecił 2 *1 przez 10 dni a potem po jednej.

Co do witamin to rozejrze sie jeszcze w aptekach ale 55 zł to nie bede płacić, bo poplyne z torbami na tym siurze małym :P :)

No aż mi sie w nocy śniła ta stercząca antenka między tymi przezroczystymi nóżkami :P Lekarz powiedział, że może odpadnie, to czekam :P hehe Miłego dnia dziewczyny. Ja zaczynam z moimi lekami, sniadaniami znowu lekami, smarowaniami itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 08:22

dora8201, Ivettka lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

believe, kierzynka, anetaa1607, katepr lubią tę wiadomość

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ