Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
czyli z tym sikaniem nie jestem sama
bo juz chcialam sięgnac bo jakas zurawine czy inny specyfik.
a co do ciagniecia mam tylko gdy stojac chce podniesc lewa noge np. do wlozenia buta ... wygladam wtedy jak kobieta z proteza i musze podnosic sobie reka cale kolanoprzekomicznie to wyglada
-
believe wrote:Czarna owca, który raz to ja już Ci mówię, że uwielbiam Twojego synka
Believe - dzieki, jak coś czasem powie, to nie wiem czy się śmiać czy płakać
Wracam właśnie z urodzin od koleżanki, wypiłam pare łyków wina na toast, zjadłam łyżkę sałatki brokułowej i kawałek wędliny...Nic wiecej... Wysadziło Mnie, i wydeło tak że obwód brzucha zwiększył Mi się 3 razya ból nieprzyjemny strasznie... Jestem napompowana jak balon, leze z herbatką i modlę się żeby przeszło...
-
No takie spadki ciśnienie chyba są nieodzownym elementem tego okresu ciąży. Mnie wczoraj na noc głowa strasznie bolała. Zanim sięgnęła po apap zmierzyłam ciśnienie i znalazł się winowajca 97/62. Uratowala mnie mocna herbata. Przeszło a rano zupełnie już nie pamietalam o bólu.
Niskie ciśnienie płata nam figle. Parę postów temu pisałam o moich przejściach z poprzedniej ciąży. To straszne uczucie kiedy nogi się uginają, w oczach ciemno a kark zlany potem... Trzeba na siebie uważać i faktycznie w torbie mieć jakieś kopiko, wodę. ..
Co do sikania - jakbym czytała o sobie. Czasem w nocy wstaje nawet 2-3 razy i nie zawsze odczucia zawartości pęcherza pokrywają się ze stanem faktycznym.
Za tydzień wracam do pracy a nie mam żadnych spodni ciążowych. Ciągle chodzę w dresach bo tylko one mnie nie uciskają ale do pracy przecież nie włożę. Nie mam natchnienia łazić po sklepach. Właściwie to nic mi się nie chce. Czuję się jakbym miała depresję a nie była w ciąży. ..
Spadam spać. Rano nie mogę się podnieść a w nocy usnąć. -
cati wrote:Czarna a nie masz espumisanu w domku ? bo to na bank pomaga ; )
Espumisan mam, a mogę brać?
Przed wyjściem na impreze zrobiłam zdj. mojemu A. i po powrocie tez zrobiłam mojego balona. A On- kochanie, czy my jednak mamy trojaczki? Bo taki mam brzuch, jak bym miała trojaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 00:56
-
Dzień dobry wszystkim
Obudziłam się jak nowa - na szczęście
Nie straszcie, że takie sytuacje jak moja lub Nony mogą się powtarzać... Kupię sobie dzisiaj to Kopiko w razie czego.
Czarna owca, czasami też tak mam, że rano jak wstanę, to brzuch prawie płaski, jak bym w ciąży nie była, a jak zjem, albo wieczorem jak balon.
Miłego dnia -
witam cieplutko
Nona Ewela ja miałam to samo tylko przez cały dzień to jest wirusówka bo moja pociecha przyniosła ze szkoły,miałam dreszcze zimne poty, omdlenia i rozwolnienie a później wymioty, cos strasznego.
Co do siusiania to tez tak mam w nocy wstaje po 4-5 razy i dużo jest tych siuskow, w dzień to samo.
Wikaa skad ja to znam,tez podejrzewam u siebie depresje, od kilku ladnych lat mam zaburzenia odżywiania i teraz jak trochę przytylam to nie mogę się z tym pogodzić,najchetniej siedziałabym w domu i caly czas obmyślam co mogę zjeść a co nie a jak zjem bo przeważnie się poddaje to mam wyrzuty sumiena,to jest silniejsze ode mnie,jakos nie umiem się cieszyc, ale nauczyłam się udawac przed swiatem...przykre -
O kurczę widzę ze wczoraj jakiś pogrom był... Mnie głowa strasznie bolała i od 5 rano do jakiejś 21 wymiotowałam średnio co 30 min - nic zjeść ani niczego napić się nie mogłam...
Dziś dużo lepiej się czuje i też podejrzewałam ze chyba się czymś strułam bo aż niemożliwe żeby tak nagle przyszło i tak nagle przeszło....
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
co do zawrotow głowy i omdlen, to mialam to o ja jakieś 1,5tyg temu... zalewa fala gorąca,potem zimna i mroczki przed oczami... masakra.
ja na wzdęcia biorę espumisan, pani doktor pozwolila:-)
co do ciągnięcia- to czasem mnie gdzies złapie jak za szybko wstaje, a tak to kilka razy dziennie czuje klucia w szyjce... też podobno normalne:-) -
Czarna owca wrote:Espumisan mam, a mogę brać?
Przed wyjściem na impreze zrobiłam zdj. mojemu A. i po powrocie tez zrobiłam mojego balona. A On- kochanie, czy my jednak mamy trojaczki? Bo taki mam brzuch, jak bym miała trojaczki -
Hej lipcóweczki dołączam do was w kwestii częstego biegania siusiu, masakra najgorzej w nocy kiedy nie chce się wstać a trzeba
co do mroczków przed oczami na szczęście nie miewałam ale dobrze wiedzieć jak się zabezpieczyć - dzięki
a brzusio mój też rano jest lekko zaokrąglony a wieczorem wygląda jak balon i mam wrażenie jakbym miała pęknąć. U mnie jest jeszcze ten problem od początku ciąży że lekarze : rodzinny, gastrolog i ginekolog nie mogą dokładnie stwierdzić co jest powodem bólu nadbrzusza do którego już chyba zdążyłam się przyzwyczaić, choć wieczorem jest najgorzej bo czuje się dodatkowo jak bym zwyczajnie czymś się struła i mam uczucie ścisku, niedobrze mi i jako tak nie mam zachcianek jeżeli chodzi o jedzenie tylko jem bo jak mnie nagle dopadnie ssanie to chodzę jak struta. W morfologii ciągle wychodzi mi że gdzieś jest stan zapalny ale na szczęście dzidziusiowi do tej pory to nie szkodziło. jutro jadę do gin na wizytę kontrolną więc zobaczymy jak to będzie mam nadzieje że maleństwo dalej zdrowo się rozwija.
-
Ja zawroty głowy i duszności miewam dosyć często. Najgorzej jak zalewa zimnym potem, nie wiele brakuje do utraty przytomności. Jeśli zdazam otwieram okno na również i kładę się do łóżka i staram się głęboko oddychać. W łazience gdzie zawsze jest najciężej i najbardziej duszno mam przy sobie wachlarz, on też nie raz już mnie uratował. Im bliżej lata tym bardziej warto się w niego zaopatrzyć bo na pewno się przyda.
Nona lubi tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Witam.
Pogoda nadal do d.....
Wróciłam z kościoła i jak siadłam tak siedzę
Za chwilę jadę na urodziny znajomej ale dzieciarnię zostawiam w domu. Muszę czasem pobyć bez nich
Verona współczuję Ci samopoczucia. Problemy z odżywianiem to ciężka sprawa, a Ty do tego jesteśw ciąży. Wiem, że tok myślenia nie jest zależny od Ciebie... Pewnie sama doskonale wiesz, że jeść musisz. Mam nadzieję, że nie dasz się, zawalczysz o siebie. Życzę Ci tego !
Niedługo zacznie być cieplej, słoneczniej. Myślę, że wtedy nasz nastrój i nastawienie obróci się o 180stopni.... Głowa do góry -
Hej
A u Mnie warsztatów nie ma nigdzie blisko
Co do samopoczucia, również mam czasem tak ze za chwile zemdleje... w torebce teraz zawsze nosze ( kopiko, malutka butelke wody, mentosy, apap, i espumisan )
A co do sikania to dołączam śmiało i w tym temacie to:
cati, Smartunia, 1kasiulka1, believe, anetaa1607, Daisy, Sana lubią tę wiadomość