X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mdłości zajadam kanapeczke z nutellą:P
    ohhh jak mi dobrzeeeeee
    Strasznieeeee:):).

nie wiem czy to dobry pomysł ale przez chwilke czuje się błogo:P

usia89, gigsa lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Betę powtarzam w środę . Buzka
    A jeszcze zapomniałam zapytać. Nie wiem czy teraz nie pomieszam czegoś, ale czy Ty coś bierzesz na tarczycę czy mi się myli?

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Lipcowe Mamusie, dołączam się do Was, termin bliżej nie określony (początek lipca -wg belly 6-ty) , wizyta pierwsza potwierdzająca dopiero 18.11 :)

Pozdrawiam :)

gigsa, Nona, MarliOne, libellula83, mikimiki25, believe, jenny88 lubią tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ivettka :) i gratuluję :)

Ivettka lubi tę wiadomość

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś szlag trafił. Gin dał skierowanie na usg na 20-21.11 a w tym pieprzonym enel-medzie nie mają terminów. Pytam się więc, czy mam zrobić prywatnie i dać im rachunek do zapłaty? Ja mam sobie szukać przychodni albo gabinetu, z którym oni mają umowę? To jest jakaś kpina grrrrr

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• cati Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Też przestałam żeby tam nie pchać termometru niepotrzebnie i dodatkowo się nie stresować. A kiedy powtarzasz bete?
    ja mierze jeszcze raz na tydzien ale chyba tez przestane bo juz spokojniejsza jestem :) suwaczek juz jest na miejscu :D

Khaśka - a w szpitalu nie mozesz zrobic usg ? jesli w przychodni nie maja terminow... ?

O mamo nutellaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    tez chce :(

gigsa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam skierowanie z prywatnej przychodni. Nie wiem czy tak można. Zresztą u mnie w szpitalu nie wiem czy robią, a w przychodni nfz nigdy nie korzystałam z gina.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ponownie,

Ja tez mam abonament w enel medzie i tam jest ciężko ze zwykla planowana wizyta, ale czasem się zwalniają miejsca.

Kahaska, może dzwon co jakiś czas i dowiaduj się, czy się cos nie zwolnilo?

Co do nudności i imbiru - kiedyś probowalam i lekko pomaga (jak dla mnie jego działanie polega na przycmiewaniu innych zapachow)

Ja wciąż nie wiem jak z moja ciaza. Na początku spanikowalam ale teraz byłoby mi przykro, gdyby się okazało, ze jednak nie jestem. Ostatnio jednak przy objawach bylam tak pewna, ze test nie był mi potrzebny, ale dla meza :) Teraz tez inaczej moich objawow nie umiem wytlumaczyc i mam takie przekonanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Tinka, ja nie mam żadnych bólu i niestety nie wiem, czy mogą jakieś występować... musiałabyś zerknąć do ulotki.

Wiecie co, a ja jednak wolę zobaczyć nawet sam pęcherzyk jeszcze bez serduszka, ale przynajmniej wiedzieć, że jest we właściwym miejscu, tzn. w macicy, a nie np. w jajowodzie i dowiedzieć się o tym w 7tc. Takie moje zdanie, no ale każdy przechodzi stres inaczej, więc każda z nas sama uzna, kiedy jest gotowa na usg :-)
    Wiadomo jest, że bez sensu jest lecieć na usg w 4tc, wtedy na bank nic nie widać, czasem nawet pęcherzyka nie widać na słabszym sprzęcie.
    ot, takie moje wywody - w żadnym wypadku nie chciałabym się wymądrzać, ani negować czyichś rad, takie moje zdanie po prsotu :-)

Odebrałam tsh wynik super, 1,78 :-)
    Czy któraś z Was choruje może na niedoczynność tarczycy?

ja również

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 21:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 21:57

• cati Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bleeeeeeeeee okropnie sie czuje jak by ktos mi żołądek na druga strone wynicowal.... rano jest ok ale pod wieczor.... omg.. tylko zasnac... tylko zasnac... ZZZzzzzZZZZzzZZZZZzZZzzzzz dobranoc :*

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jak dziś samopoczucia?

Nona to masz się z tym wszystkim :( Nikt Cię nie krytykuje. To normalne, że się martwimy czy wszystko ok. U mnie tak wyszło, że przed terminem @ miałam wizytę u endokrynologa ginekologa i usg, potem znów w 4 tygodniu znów miałam usg u gin na nfz, a wczoraj znów miałam wizytę u endokrynologa ginekologa i kolejne usg

Nona lubi tę wiadomość

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) Ja dzis znow straszny ból przy siusianiu. Jakby mi się pęcherz rozkurczał. Ból jest w podbrzuszu na środku. Nie wiem czy to grozne dla bobasa:(? Boli mnie tylko po nocy jak ide siusiu... potem juz nie

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny nieśmiało się przyłączam wg ostatniej @termin na 13lipca to moja 5ciaza. w 2006 roku w23tc urodziłam martwego synka w 2009 puste jajo plodowe 2010 urodziła się mójaa córeczka potem 22miesiace starań po zdiagnozowano niepłodności pochodzenia jajowodowego zaszłam w ciążę i poronilam w 12tc dokładnie 12sierpnia tego roku teraz jestem klubie nerwów i tak pewnie zostanie zajebiście się boje i modlę się o moją fasoleczke.witam Was mam nadzieje ze razem będzie nam razniej

mikimiki25, dora8201, jenny88 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikimiki super, że wizyta udana!

Ivetka, Bombelek witajcie!

Mnie wczoraj wieczorem tak brzuch znowu bolał, że az płakałam. Wykończę się przez te bole- a boli mnie podbrzusze na środku na dole. Infekcji nie mam ani zapalenia pęcherza bo było sprawdzane. Jutro wybiorę się do gin na nfz, zobaczymy co powie. Duphaston i nospa ogóle nie pomagają.

Ja też mam niedoczynność tarczycy- biorę euthyrox 75. Moje tsh przed zajściem w ciążę 2,77. Teraz będziemy sprawdzać bo w ciąży zwiększyła mi dawkę o pol tabletki- z 50 na 75.

Nona lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie przyszłe mamy!

dzisiaj dowiedziałam się, że jestem w ciąży :) test ciążowy pozytywny :) chociaż kreseczka jeszcze bardzo blada (27dc).

Jednak tym cyklu tuż po dniu spodziewanej owulacji czułam wrażliwość piersi, wczoraj pojawiły się też na nich fioletowe drobne żyłki. Czuję się dobrze, dzisiaj wspaniale! :)

Mam więc nadzieję, że mnie także uda się w lipcu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 10:36

libellula83, Nona, Ivettka, mikimiki25, jenny88 lubią tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bombelek i Justars :)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, Ivetka, Bombelek - witamy po fioletowej stronie mocy :)

Ja jak na razie czuję się ok, poza delikatnym ciągnięciem w podbrzuszu, tkliwymi piersiami i czasem jajniki zakłują. Kupiłam sobie kompleks witamin prenatalnych i ten kwas DHA i biorę od wczoraj. Kupiłam też wczoraj w Rossmanie ten balsam na rozstępy od pierwszych dni ciąży (bez parabenów) Palmers Cacao czy jakoś tak.

Czas do wizyty szybko mi leci, bo dziś już mamy 11, a wizyta 17go :)

Przez ten długi weekend miałam wiele spotkań, bo: z forum ślubnego, z ludźmi z pracy (do K wpadli kumple na pokera), wczoraj byliśmy u mojej mamy w Bydgoszczy i spotkaliśmy się z moimi przyjaciółkami stamtąd (z mezami), a dziś idziemy do K rodziców na obiad. Ciężko się migać czemu nie piję, no i kusi, żeby powiedzieć... Ale na razie jakos nam się udaje...

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek, Justars witajcie :)

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ