Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My z Usia razem jestesmy z Norwegii , nie wiem jak u niej ale u mnie mozna kupic polskie produkty owszem nie wszystko ale czesc zreszta polska grochowke bardzo latwo sie gotuje
Cholercia martwie sie o Mufinke !Nona, libellula83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cati wrote:My z Usia razem jestesmy z Norwegii , nie wiem jak u niej ale u mnie mozna kupic polskie produkty owszem nie wszystko ale czesc zreszta polska grochowke bardzo latwo sie gotuje
Cholercia martwie sie o Mufinke !
u mnie sa 2 albo 3 sklepy z polskimi produktami kapusta kiszona, ogórki kiszone, serki, słodycze, chipsy, soki itp.
Tez cały czas mysle co u Mufinkilibellula83 lubi tę wiadomość
-
tak tylko w 1 sklepie jest duzo produktów przeterminowanych i od kilku miesiecy patrzyłam u nich na ptasie mleczko i zawsze jest po dacie ostatnio chciałam groszek ptysiowy do musu brokułowego - po dacie, pierniki chciałam - po dacie delicje - po dacie a w drugim litewskim sklepie daty maja dobre ale jest mniejszy wybor
cati lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór dziewczyny!
Uwaga, uwaga! Będzie długi, nuuudny post, bo nadrabiam 3 ostatnie dni, a że sporo piszecie, to muszę po kolei wszystko ogarnąć.
Na sam początek tylko powiem, że u mnie beta po 48 godzinach zwiększyła się dokładnie o 66%. 6.11 wynosiła 735.2 mIU/ml, a 8.11 - 1220. U mnie dzisiaj 4 tydzień i 5 dzień, także podobno wyniki w normie.
Jutro wybieram się do gina. Wiem, że jeszcze nic nie zobaczy, ale chcę umówić się na pierwsze USG i dopytać o badania, które powinnam wykonać, bo to akurat wolałabym załatwić jak najwcześniej, szczególnie toksoplazmozę, bo mam zwierzaki w domu i wolę wiedzieć na czym stoję.
Dzisiaj powiedzieliśmy o ciąży rodzicom, bo mój mąż przyznał mi, że na pewno dłużej nie wytrzyma. Wzruszająca chwila - wszyscy się ucieszyli wiem, że to wcześnie, ale nic by to nie zmieniło, jak byśmy im powiedzieli w przyszłym tygodniu, a chcieliśmy, żeby akurat oni dowiedzieli się o ciąży jak najwcześniej.
Tysia85 wrote:Po wizycie!
SERDUSZKO BIJE!!!!!!
115 ud/min - lekarka mówi, że ok ( mi się wydawało że ciut za mało) - ale powiedziała,ze jak najbardziej dobre, powinno być powyżej 100.
wielkość mojego groszka to 4,4mm.
ulgaaaaaaaaa wielka!
Super! Gratuluję i jednocześnie zazdroszczę, że już jesteś po i wiesz, że wszystko w porządku.
gigsa wrote:Tysia85 super wieści
Cati znów mamy ten sam termin kolejnej wizyty
End gin założył mi kartę ciąży Zrobił usg i nadal widać dwa pęcherzyki
Dostałam skierowania na badania i 10.12 mam koleją wizytę
Gigsa, czyżby bliźniaki? Jeśli by się udało, to gratuluję! Podwójne szczęście
Ivettka, witaj! Gratulacje
bommbelek89, bardzo dużo przykrego Cię spotkało, dlatego mam nadzieję, że wszystko się uda i zagościsz u nas aż do lipca
Justars, Ciebie też witam serdecznie
serena1989 wrote:Nona, Ivetka, Bombelek - witamy po fioletowej stronie mocy
Ja jak na razie czuję się ok, poza delikatnym ciągnięciem w podbrzuszu, tkliwymi piersiami i czasem jajniki zakłują. Kupiłam sobie kompleks witamin prenatalnych i ten kwas DHA i biorę od wczoraj. Kupiłam też wczoraj w Rossmanie ten balsam na rozstępy od pierwszych dni ciąży (bez parabenów) Palmers Cacao czy jakoś tak.
Czas do wizyty szybko mi leci, bo dziś już mamy 11, a wizyta 17go
Przez ten długi weekend miałam wiele spotkań, bo: z forum ślubnego, z ludźmi z pracy (do K wpadli kumple na pokera), wczoraj byliśmy u mojej mamy w Bydgoszczy i spotkaliśmy się z moimi przyjaciółkami stamtąd (z mezami), a dziś idziemy do K rodziców na obiad. Ciężko się migać czemu nie piję, no i kusi, żeby powiedzieć... Ale na razie jakos nam się udaje...
Mogę zapytać jaki ten kompleks witamin kupiłaś? Ja od 3 miesięcy zażywam kwas foliowy + witaminę B1, tak jak zaleciła mi moja ginekolog. Jutro do niej się wybieram, więc na pewno zapytam, czy mam zażywać coś innego, ale wolę się doradzić co polecacie.
A ten balsam Palmers Cacao bardzo teraz reklamują i też pewnie zakupię, tylko dopiero jutro będę w okolicach Rossmanna. Drogi jest? Ja i tak mam już trochę rozstępów, więc przydałoby się coś dobrego, żeby nie pogorszyć sprawy.
Daisy wrote:Hej kochane
Gratuluje wszystkim fasolkom! ♡♡♡
Mam nadzieje, ze dolacze do Was i bede miala kolejna lipcowa dzidzie
Dzis 11 dpo, 3x cien sie pokazal z 3 roznych probek moczu. Nie mam w domu nic poza testami z allegro, a juz mi takie cienie sie kiedys pojawialy, dlatego raczej sie nie nastawiam, ale zajrzec do Was warto, moze zlapie kilka wiruskow. Uprzejmie prosze o zacisniecie kciukow!
♡
Zapraszamy! Mam nadzieję, że do nas dołączysz
livia30 wrote:juwelka w końcu i na mnie przyszedł czas
Daisy czekamy na Ciebie niecierpliwie
Ja wlaśnie zaliczyłam popołudniową drzemkę bo już ledwo na oczy patrzyłam. To mój jedyny dokuczliwy objaw - niemiłosierne zmęczenie a nigdy w dzień nie spałam. Troszkę mdłości ale tragedii nie ma W takiej ciąży to ja mogę ciągle być
Livia, u mnie też objawem, który najbardziej odczuwam jest senność. Godzina 15.00 i zasypiam na stojąco. Ale w sumie taki objaw, to nie objaw. Na razie się cieszę, że nie mam mdłości i nie wymiotuję, bo tego chyba najbardziej się boję.
mufinka wrote:Jedziemy na IP tak mnie brzuch boli, że nie wytrzymam. trzymajcie kciuki, odezwę się o ile mnie nie zosatawią
Musi być dobrze! Daj znać koniecznie co się dzieje! Zaciskam kciuki, żeby nie było to nic poważnego :*
Dobranoc dziewczyny! Uciekam, bo jutro rano trzeba wstaćIvettka, Daisy, jenny88, libellula83 lubią tę wiadomość
-
Cześć
Poczytałam w końcu na spokojnie wszystko od piątku 7.11
libellula83, ChillaTeqilla, Nona, Tisia, Ivettka, bommbelek89, Justars, juwelka - Witam wszystkie nowe mamusie! Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
Dorkas mi pierwszy test ciążowy wyszedł 4 dni przed terminem @. Trzymam kciuki!
Gigsa trzymam mocno kciuki za bliźniaki
Tysia85 super, że bije już serduszko! A co do uderzeń to czytałam gdzieś, że powinno być od 100 do 160 ud/min
mikimiki25 cieszę się, że wszystko ok
Daisy trzymam kciuki!
believe z tego co kojarzę to palmers kosztuje ok 30zł
Nona wrote:Skąd jesteście dziewczyny? Ja Kraków
---
U nas wszystko ok. W sobotę moi rodzice i teściowie dowiedzieli się, że zostaną po raz kolejny dziadkami - ucieszyli się I po cichu liczą na wnuczkę Mój mąż też teraz obstawia córkę (bo - jego stwierdzenie - "wie co robił". W pierwszej ciąży też co chwilę tak gadał i dobrze obstawił syna); a mi jest to obojętne - najważniejsze, żeby maluszek był zdrowy i było wszystko ok A wczoraj była u nas przyjaciółka z mężem, która też jest w ciąży Ogólnie te 4 dni weekendu mineły szybko ale bardzo miło i rodzinnie, a dziś skusiliśmy się na mały spacer, bo było u nas 19 stopni i piękne słonko
Udało mi się z grubsza nadrobić to lecę odpoczywać. Dobranoc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 23:39
Nona, Daisy, believe, libellula83 lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Kalendarz naszych wizyt
12.11 Nona, tinka, believe, Biedroneczka83
13.11 Tysia85 (godz. 12:45)
14.11 mufinka, anetaa1607
15.11 Kamilka
17.11 pepitka, serea1989, juwelka
18.11 Marteczka91, Nona, kierzynka, gigsa, Ivettka
20.11 dora8201, cati
22.11 MarliOne
25.11 Lenka87 (godz. 10:00)
26.11 usia89, libellula83
03.12 mikimiki25
05.12 jenny88
09.12 kusiczka
10.12 cati, gigsa
19.12 Tysia85 (prenatalne I trym.)
---
To wizyty, które udało mi się wyłapać. Jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam - to piszcie
Marteczka może też wrzucimy ten kalendarz do pierwszego posta ?? Jakby co to mogę pomagać przy aktualizacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 09:47
MarliOne, cati, dora8201, pepitka, Nona, Tysia85, believe, kusiczka, Lenka87, libellula83, mufinka, usia89 lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Dzień dobry! Mialam ochotę przywitać się poniedziałkowo sa to przecież środa!
JENNY super pomysl z tymi wizytami! I szacun za chęci i czas poświęcony na wylapanie z postow tych terminów! Jesteś wielka :*
Ja zbieram się do pracy... A od kilku dni jestem tak wzdęta że przeżyłam szok wchodząc dziś na wagę! Na szczęście czuję że to nie stałe kg tylko woda i gazy - tak się pocieszam :p
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 07:13
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
jenny88 wrote:Kalendarz naszych wizyt
12.11 Nona, tinka, believe
13.11 Tysia85 (godz. 12:45)
14.11 mufinka, anetaa1607
15.11 Kamilka
17.11 pepitka, serea1989, juwelka
18.11 Marteczka91, Nona, kierzynka, gigsa, Ivettka
20.11 dora8201, cati
22.11 MarliOne
25.11 Lenka87 (godz. 10:00)
26.11 usia89, libellula83
03.12 mikimiki25
05.12 jenny88
09.12 kusiczka
10.12 cati, gigsa
19.12 Tysia85 (prenatalne I trym.)
---
To wizyty, które udało mi się wyłapać. Jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam - to piszcie
Marteczka może też wrzucimy ten kalendarz do pierwszego posta ?? Jakby co to mogę pomagać przy aktualizacji. -
Witam się i ja
oraz moje masakryczne mdłości nie wymiotuje ale tak mnie naciąga co 3 h musze coś wcisnąc dosłownie bo apetytu brak dziś jak przyszłam do pracy zjadłam sucha bułke i popijam sok marcewkowo jabłkowy
Witam nowe mamusie nio i Nono!!! superlibellula83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry,
córa jeszcze śpi a ja zaglądam po wieści od Muffinki.....
Jenny i ja jestem pełna podziwu i szacunku za chęci i ogarnięcie kalendarza! bomba!
Ja prenatalne będę miała przełozone albo na 18.12 albo na 22.12 ale to jeszcze jutro muszę z gin potwierdzić.
Mdłości nadal brak, choć dziś po euthyrocie jakoś trudniej wytrzymać te pół godizny bez jedzenia....
Nona zabawnie wygląga u Ciebie suwaczek hihi z tym 3+3. No ale przy Twoich cyklach to nie dziwne, ze Ci BBF tak wyliczył. A co do nadgorliwości - nie przejmuj się niczym, masz prawo - każda z nas jest inna i inaczej podchodzi do tematu ciąży i jej prowadzenia. Więc korzystaj z wizyt ile się da, jeśli potrzebujesz tego, żeby być spokojniejsza.
Miłego dnia!Nona lubi tę wiadomość
-
Nona Twoja ciąża, Twoje zdrowie i starania i Twoja decyzja kiedy i jak często chodzisz do lekarza;) nam nic do tego, a jak ktoś ma pretensje czy inne zdanie to niech się goni:) o! I nie mniej wyrzutów czy potrzebę tłumaczenia się nam
Nona lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dzień dobry wszystkim
Jenny, szacunek za listę
Nona, też uważam, że ilość wizyt zależy od nas samych i jeśli będziesz czuła się spokojniejsza, jak pójdziesz częściej, to czemu nie?
Dora, z tego co widzę, to jesteśmy na tym samym etapie. U mnie też 4 tydzień i 6 tydzień. Na kiedy masz planowany termin porodu?Nona lubi tę wiadomość