X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, trzymam kciuki za betę! Koniecznie daj znać jaki wynik, chociaż wiem, że i tak będzie wszystko w porządku :)

Nona lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

Muffinka trzymam kciuki i czekamy na wieści!

tak ciężko było wrócić dziś do normalnego trybu pracy, że szok. ciężko mi wysiedzieć w pracy, bo męczą mnie mdłości tak jak Ciebie Biedroneczka83, bo nie wymiotuję, ale ciągle czuję żołądek pod przełykiem:/

weekend minął fajnie i przyjemnie, zaczęliśmy z moim D. ślub planować, bo stwierdziliśmy, że raczej chcemy, żeby Maleństwo już urodziło się w zalegalizowanym związku ;) no i pogoda w Rzeszowie wybitnie dopisywała w długi weekend :)
    rodzice byli w odwiedziny, ale nadal nie przekazaliśmy im wieści, że oczekujemy fasolki.

Jak u Was samopoczucie? ;)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:

Dora, z tego co widzę, to jesteśmy na tym samym etapie. U mnie też 4 tydzień i 6 tydzień. Na kiedy masz planowany termin porodu?

Póki co 16 lipiec - wg usg może być ciut później bo wydaje mi się ze późno mialam implantacje.... A Ty?

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    My z Usia razem jestesmy z Norwegii , nie wiem jak u niej ale u mnie mozna kupic polskie produkty owszem nie wszystko ale czesc :) zreszta polska grochowke bardzo latwo sie gotuje :)

Cholercia martwie sie o Mufinke ! :/

u mnie niestety nie ma polskich sklepow,a co do gotowania grochowki,to musialabym ja gotowac sama dla siebie,bo moj emek by jej nie tknal,a z racji tego,ze nie przepadam za gotowaniem to tak sie mecze...;)

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona – Ja z Poznania :)

Daisy – Trzymamy kciuki, żeby to była jednak fasolka! :)

Niestety dziewczyny od wczoraj dopadły mnie mdłości i to z taką mocą, że się naprawdę nie spodziewałam… Wczoraj jak mnie ruszyło, to K. się śmiał, że nie widział, żebym tak szybko biegła do WC, tak więc odbyłam pierwsze spotkanie z kibelkiem, a dziś rano jak brałam prysznic to tak mi się niedobrze zrobiło, że myślałam, że zejdę i musiałam się w zimnej pustej wannie na kilka minut położyć i pooddychać. Mówię wam, katorga. Aż boję się myśleć co będzie dalej. Taki miałam super ekstra ambitny plan, żeby min. do końca roku pracować, ale czarno to widzę… Niestety w ciąży chyba nie ma co planować do przodu.

Powiem szczerze, że przy obecnym stanie samopoczucia i nadmiarze obowiązków (pisanie mgr, termin do końca stycznia i w lutym obrona) chętnie bym już poszła na zwolnienie.

Cały czas czuję lekkie rozciąganie w podbrzuszu i nie wiem czy to moja psychika czy organizm, ale nie zginam się w pół, staram się nie schylać mocno i nie rozciągać, np. nie sięgać nic wysoko z szafy, bo wtedy boli i boję się, żeby nic się nie stało. Do doktorka na pierwszą wizytę idziemy z fasolinką w poniedziałek, już się nie mogę doczekać! Mam zamiar poprosić lekarza o pierwsze zdjęcie z USG, żeby pokazać K. :-) Zdam wam szczegółową relację w poniedziałkowy wieczór.

A jutro wchodzę w 7 tydzień :-) Jak ten czas leci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 09:45

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    libellula83 ja tez mam pierwsza wizyte 26.11 :)

usia to czekamy razem, u mnie dzisiaj 5+5tc, mdlosci dalej brak i do wc tez w nocy nie wstaje...

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    jestem w domu. przepraszam, ze wczoraj wam nie napisałam ale brzuch mnie tak bolał, że prawie ściany gryzłam. zaraz wam wszystko opiszę i dziękuję za kciuki! pomogły!

mikimiki25, Sabela, libellula83, jenny88 lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Póki co 16 lipiec - wg usg może być ciut później bo wydaje mi się ze późno mialam implantacje.... A Ty?

Mi wyznaczyło na 14.07, ale właśnie zobaczę co mi powie gin. Dzisiaj się do niej wybieram, ale tylko dopytać o badania, a na wizytę pewnie za trochę ponad tydzień, jak będę w 7 tygodniu.

• believe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Nona – Ja z Poznania :)

Daisy – Trzymamy kciuki, żeby to była jednak fasolka! :)

Niestety dziewczyny od wczoraj dopadły mnie mdłości i to z taką mocą, że się naprawdę nie spodziewałam… Wczoraj jak mnie ruszyło, to K. się śmiał, że nie widział, żebym tak szybko biegła do WC, tak więc odbyłam pierwsze spotkanie z kibelkiem, a dziś rano jak brałam prysznic to tak mi się niedobrze zrobiło, że myślałam, że zejdę i musiałam się w zimnej pustej wannie na kilka minut położyć i pooddychać. Mówię wam, katorga. Aż boję się myśleć co będzie dalej. Taki miałam super ekstra ambitny plan, żeby min. do końca roku pracować, ale czarno to widzę… Niestety w ciąży chyba nie ma co planować do przodu.

Powiem szczerze, że przy obecnym stanie samopoczucia i nadmiarze obowiązków (pisanie mgr, termin do końca stycznia i w lutym obrona) chętnie bym już poszła na zwolnienie.

Cały czas czuję lekkie rozciąganie w podbrzuszu i nie wiem czy to moja psychika czy organizm, ale nie zginam się w pół, staram się nie schylać mocno i nie rozciągać, np. nie sięgać nic wysoko z szafy, bo wtedy boli i boję się, żeby nic się nie stało. Do doktorka na pierwszą wizytę idziemy z fasolinką w poniedziałek, już się nie mogę doczekać! Mam zamiar poprosić lekarza o pierwsze zdjęcie z USG, żeby pokazać K. :-) Zdam wam szczegółową relację w poniedziałkowy wieczór.

A jutro wchodzę w 7 tydzień :-) Jak ten czas leci :-)

Nie strasz :P ja jutro 6 tydzień zaczynam i jak sobie wyobrażę, że za tydzień zacznie się to samo co u Ciebie to ogarnia mnie strach :P

Chociaż wiem, że każdy przechodzi ciążę inaczej :)

• mufinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc zbadali wczoraj, stwierdzili że wszystko ok i nie ma potrzeby zebym zostawała bo w tak wczesnej ciąży nawet nie mogą za bardzo działać, stwierdzili, że mimo, że tak strasznie boli to nic złego się nie dzieje. dostałam zastrzyk z nospy (niewiele pomógł) i zamienili mi duphaston na luteinę dopochwową. Na usg wszystko ok i najważniejsze:

WIDAĆ BYŁO ZARODEK Z BIJĄCYM SERDUSZKIEM!!!!!!!

brzuch mnie bolał jeszcze całą noc, aż płakałam. teraz jest spokój ale pewnie jak zwykle koło południa znowu zacznie boleć

Jenny88 super lista! brawo! mozesz mi dopisać wizytę 20.12- usg prenatalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 15:29

Nona, jenny88, Sabela, believe, Daisy, dora8201, libellula83, anetaa1607, pepitka, cati lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka najwazniejsze ze wszystko jest dobrze i ze bylo widac bijace serduszko ! <3

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    No więc zbadali wczoraj, stwierdzili że wszystko ok i nie ma potrzeby zebym zostawała bo w tak wczesnej ciąży nawet nie mogą za bardzo działać, stwierdzili, że mimo, że tak strasznie boli to nic złego się nie dzieje. dostałam zastrzyk z nospy (niewiele pomógł) i zamienili mi duphaston na luteinę dopochwową. Na usg wszystko ok i najważniejsze:

brzuch mnie bolał jeszcze całą noc, aż płakałam. teraz jest spokój ale pewnie jak zwykle koło południa znowu zacznie boleć

Jenny88 super lista! brawo! mozesz mi dopisać wizytę 13.12- usg prenatalne
    Cieszę się, że wszystko ok i jest już serduszko <3

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 21:59

• Sabela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka, świetne wiadomości!!!:)

Ja niestety też mam zapieprz w pracy po tylu dniach wolnego ale podczytuje na bieżąco ;)

Nona, pochwal się wynikami od razu :)

U mnie mdłości brak ale w ogóle nie mam ochoty na jedzenie. Wczoraj byłabym nie zajadła nic gdyby nie mąż. No tylko na chipsy miałam ochotę i musieliśmy do żabki jechać :D

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka to dobrze, że jest ok. Cieszę się, że widziałaś serduszko - na pewno trochę Cie to uspokoiło. Ale tak mocnego bólu współczuję. Nona daj znać jak będziesz miała wyniki <3 Jenny przeogromny szacunek za listę, jesteś wielka ;) Jak tak czytam o tym, że macie tyle roboty to z jednej strony strasznie tęsknię za moją praca i dzieciaczkami przede wszystkim ale z drugiej cieszę się, że mogę odpocząć i nie denerwuje się tak - rozdarta jestem :D I ja dziś rozpoczęłam 7 tydzień - ale to leci <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:49

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Kalendarz naszych wizyt :)

12.11 Nona, tinka, believe, Biedroneczka83
    13.11 Tysia85 (godz. 12:45)
    14.11 mufinka, anetaa1607
    15.11 Kamilka
    17.11 pepitka, serea1989, juwelka
    18.11 Marteczka91, Nona, kierzynka, gigsa, Ivettka
    20.11 dora8201, cati
    22.11 MarliOne
    25.11 Lenka87 (godz. 10:00)
    26.11 usia89, libellula83
    03.12 mikimiki25
    05.12 jenny88
    09.12 kusiczka
    10.12 cati, gigsa
    19.12 Tysia85 (prenatalne I trym.)

---
    To wizyty, które udało mi się wyłapać. Jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam - to piszcie :)

Marteczka może też wrzucimy ten kalendarz do pierwszego posta ?? Jakby co to mogę pomagać przy aktualizacji.

19.11. mam pierwszą wizytę :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    19.11. mam pierwszą wizytę :-)

I ja też:)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • believe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:

Jenny88 super lista! brawo! mozesz mi dopisać wizytę 13.12- usg prenatalne

Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko w porządku :) a serduszka oczywiście zazdroszczę <3 <3

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czekam na wyniki bety i mam nadzieje ze mnie przyjmiecie w swoje grono :D
    to pink express mocz 3ci dzis.o6nx5iu5ta3v_t.jpg

usia89, Kamilka, dora8201, Sabela, libellula83, Marteczka91, Biedroneczka83, cati, Tysia85 lubią tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy witamy <3

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ