X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:30

livia30, Daisy lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No weźcie, nie jestem az tak nieporadna no :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

livia30 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • naaala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    aha jeszcze dla dziewczyn z 3miasta napisze, dzisiaj rozmawiałam z bratową, która rodziła w zeszłym roku na zaspie i mówiła że rzeczywiście łózka na porodówce są oddzielone TYLKO zasłonką i razem z nią rodziły jeszcze dwie i każda krzyczała i jęczała mówiła że była w szoku jak to zobaczyła i usłyszała ale dała radę !!!
    Mam nadzieję że na klinicznej inaczej wygląda porodówka !!! Może ktoś wie???

Ej no hola hola a jak z porodem rodzinnym?? to też za zasłonką no wydaje mi się że chyba jest jakoś inaczej ;ooo
    Weźcie mnie nie starszcie !

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • believe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, ja też czekam z niecierpliwością do jutra, bo akurat pracuję obok cukierni, w której one są robione na bieżąco przez cały dzień, więc na pewno nie skończę na jednym :D

juwelka lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Dobranoc :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja Gdańska nie znam i przyda mi się jazda po nim ;-)

Poradzimy sobie, później z wózkami na spacery będziemy się umawiać :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolejne spotkanie też się piszę, tylko nie wiem czy mnie chcecie ;p

juwelka, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak nie jak tak ;-) Tylko tym razem Gdynia rządzi ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee i dobrze nam tez sie przyda wyprawa w inne rejony. Mi to w ogole wsioryba ja mam wszedzie blisko ;)

Jezus no ale sie obkupilam dzisiaj. Ogladalam tez skarpetki ale juz sobie darowalam haha. :D

Juwelka obejrzyj sobie w wolnej chwili ten graco sweetpeace (widze ze na allegro za 699!!). Ten drugi o ktorym mowilam z mama i ja to Fisher Price little snugabunny cradle 'n swing. Niestety nie widze na allegro. Takze wyprawa ponowna do Mama i ja mi sie szykuje na podjecie dezycji.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala wrote:
    Ej no hola hola a jak z porodem rodzinnym?? to też za zasłonką no wydaje mi się że chyba jest jakoś inaczej ;ooo
    Weźcie mnie nie starszcie !

To ja zaczelam dzis o tych zaslonkach. Mialam porod rodzinny miedzy zaslonkami. Jest taka sala porodowa i stanowiska osloniete kotarami. Makabra! Ciekawe czy nadal papier toaletowy trzeba przynosic sobie. Moja tesciowa jeat od wczoraj na urologii o tez musiala miec swoj papier. A na lozko czekala 3h bo nie bylo komu sprzatnac po poprzednim pacjencie. W ZYCIU NIE WROCE NA ZASPE!

• livia30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro się wybieram na male zakupy ciuszkowe ale raczej nie zaszaleję jak Ty Daisy :D

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

naaala, Daisy lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    To ja zaczelam dzis o tych zaslonkach. Mialam porod rodzinny miedzy zaslonkami. Jest taka sala porodowa i stanowiska osloniete kotarami. Makabra! Ciekawe czy nadal papier toaletowy trzeba przynosic sobie. Moja tesciowa jeat od wczoraj na urologii o tez musiala miec swoj papier. A na lozko czekala 3h bo nie bylo komu sprzatnac po poprzednim pacjencie. W ZYCIU NIE WROCE NA ZASPE!

Ooooo nie! dobrze że został poruszony ten temat, bo byłam już przekonana że będę rodzić na Zaspie, ale w takim wypadku pora to zmienić, nie mam zamiaru rodzić za zasłonką i słuchać innych babek jak krzyczą.. mało komfortowe, a wiecie jak jest w innych szpitalach?? Aż strach się bać myśleć co jest w kolejnych... -,- może też jakieś niespodzianki XXI wieku.

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Naala ona też rodziła z hmm że tak powiem ojcem dziecka:P bo nie są po ślubie, więc poród rodzinny i stał też i słuchał... serio.... i mówiła że była na te 3 porody jedna położna (!!!) która chodziła i zaglądała bo wiadomo że 3 naraz nie urodziły.
    Ogólnie była zadowolona z opieki itp, mówiła że strasznie naciskały żeby karmiła piersią, że wręcz zmuszały itp , ale ona i tak miała w nie wyj....;)

Naala zapraszamy następnym razem;)

teraz juz na pewno dobranoc hihi, po raz trzeci;)

MASAKRA!!!!!!!
    Dobranocka, śpij dobrze ;)

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie,że miałyście okazję się poznać :)No niestey ja do 3Miasta mam daaleko :)

DZiewczyny powiedzcie czy Was też swędzi ciało? Mbie najbardziej to brzuch ( bo skóra się rozciąga, piersi, i plecy :/ już sobie wymyśliłam, że oby nie jakaś cukrzyca ciążowa.
    Ja powoli też zawijam się do spania bo rano muszę wstać do tej cholernej pracy.
    A moja dzidzia też dziś jakaś leniwa.
    Dzidzie są bliżej Nas niż kto kolwiek a nawet nie wiemy co robią hehe.

• naaala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    Ale macie fajnie,że miałyście okazję się poznać :)No niestey ja do 3Miasta mam daaleko :)

DZiewczyny powiedzcie czy Was też swędzi ciało? Mbie najbardziej to brzuch ( bo skóra się rozciąga, piersi, i plecy :/ już sobie wymyśliłam, że oby nie jakaś cukrzyca ciążowa.
    Ja powoli też zawijam się do spania bo rano muszę wstać do tej cholernej pracy.
    A moja dzidzia też dziś jakaś leniwa.
    Dzidzie są bliżej Nas niż kto kolwiek a nawet nie wiemy co robią hehe.

Mnie swędzą piersi i brzuch raz na jakiś czas, ale jak częściej smaruję kremami jest o wiele lepiej :)
    Żadna cukrzyca ciążowa !! ;o
    Moja dzidziulka dzisiaj daje się ostro we znaki tyle dziś kopniaczków poczułam że hoho, jak nigdy! A rano jak mnie obudziła <3 Więcej takich poranków poproszę <3
    Czekam teraz na dobranoc jak się ze mną pożegna mam nadzieję że obfitymi kopniaczkami również :D

Claudin, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję ciało balsamem na rozstepy z Palmersa bardzo fajny i ładnie pachnie, mam jeszcze olejek kokosowy ale jest tłusty więc jego na noc używam i mam jeszcze jeden krem na rozstępy, który dostałam ale jeszcze go nie użyłam i zapomniałam teraz nazwy.

Ale Ci fajnie, że czujesz tak dużo ruchów i tak często, też tak chcę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 23:32

• naaala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie ja palmersa nie cierpie, ten zapach mnie odrzuca, zbyt intensywny jak dla mnie :(
    Ja używam Oillan mama i Lirene będę mamą na zmianę i na celulit tołpę.

Ale powiem Ci że np wczoraj tylko wieczorkiem parę delikatnych kopniaczków, zalezy od dnia no dziś było niesamowicie <3 a ja przy okazji jaka spokojna że wszystko gra :)

Konwalia, Claudin, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! Dziewczynki ja juz siedze w samolocie :) za 10 minut odlot ;) 2 nospy polkniete-trzymajcie kciuki!! :)

Pozdrawiam :)

Sylwia87, Konwalia, Claudin, Nona, believe, Tigana, Daisy, Aryll, 1kasiulka1, anetaa1607, wikaa, Sandra94w, katepr, ewela86 lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ