Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
juwelka wrote:aha jeszcze dla dziewczyn z 3miasta napisze, dzisiaj rozmawiałam z bratową, która rodziła w zeszłym roku na zaspie i mówiła że rzeczywiście łózka na porodówce są oddzielone TYLKO zasłonką i razem z nią rodziły jeszcze dwie i każda krzyczała i jęczała mówiła że była w szoku jak to zobaczyła i usłyszała ale dała radę !!!
Mam nadzieję że na klinicznej inaczej wygląda porodówka !!! Może ktoś wie???
Ej no hola hola a jak z porodem rodzinnym?? to też za zasłonką no wydaje mi się że chyba jest jakoś inaczej ;ooo
Weźcie mnie nie starszcie !
velka lubi tę wiadomość
-
Eee i dobrze nam tez sie przyda wyprawa w inne rejony. Mi to w ogole wsioryba ja mam wszedzie blisko

Jezus no ale sie obkupilam dzisiaj. Ogladalam tez skarpetki ale juz sobie darowalam haha.
Juwelka obejrzyj sobie w wolnej chwili ten graco sweetpeace (widze ze na allegro za 699!!). Ten drugi o ktorym mowilam z mama i ja to Fisher Price little snugabunny cradle 'n swing. Niestety nie widze na allegro. Takze wyprawa ponowna do Mama i ja mi sie szykuje na podjecie dezycji.
juwelka lubi tę wiadomość
-
naaala wrote:Ej no hola hola a jak z porodem rodzinnym?? to też za zasłonką no wydaje mi się że chyba jest jakoś inaczej ;ooo
Weźcie mnie nie starszcie !
To ja zaczelam dzis o tych zaslonkach. Mialam porod rodzinny miedzy zaslonkami. Jest taka sala porodowa i stanowiska osloniete kotarami. Makabra! Ciekawe czy nadal papier toaletowy trzeba przynosic sobie. Moja tesciowa jeat od wczoraj na urologii o tez musiala miec swoj papier. A na lozko czekala 3h bo nie bylo komu sprzatnac po poprzednim pacjencie. W ZYCIU NIE WROCE NA ZASPE! -
Daisy wrote:To ja zaczelam dzis o tych zaslonkach. Mialam porod rodzinny miedzy zaslonkami. Jest taka sala porodowa i stanowiska osloniete kotarami. Makabra! Ciekawe czy nadal papier toaletowy trzeba przynosic sobie. Moja tesciowa jeat od wczoraj na urologii o tez musiala miec swoj papier. A na lozko czekala 3h bo nie bylo komu sprzatnac po poprzednim pacjencie. W ZYCIU NIE WROCE NA ZASPE!
Ooooo nie! dobrze że został poruszony ten temat, bo byłam już przekonana że będę rodzić na Zaspie, ale w takim wypadku pora to zmienić, nie mam zamiaru rodzić za zasłonką i słuchać innych babek jak krzyczą.. mało komfortowe, a wiecie jak jest w innych szpitalach?? Aż strach się bać myśleć co jest w kolejnych... -,- może też jakieś niespodzianki XXI wieku.
velka lubi tę wiadomość
-
juwelka wrote:Naala ona też rodziła z hmm że tak powiem ojcem dziecka:P bo nie są po ślubie, więc poród rodzinny i stał też i słuchał... serio.... i mówiła że była na te 3 porody jedna położna (!!!) która chodziła i zaglądała bo wiadomo że 3 naraz nie urodziły.
Ogólnie była zadowolona z opieki itp, mówiła że strasznie naciskały żeby karmiła piersią, że wręcz zmuszały itp , ale ona i tak miała w nie wyj....
Naala zapraszamy następnym razem;)
teraz juz na pewno dobranoc hihi, po raz trzeci;)
MASAKRA!!!!!!!
Dobranocka, śpij dobrze
velka lubi tę wiadomość
-
Ale macie fajnie,że miałyście okazję się poznać :)No niestey ja do 3Miasta mam daaleko

DZiewczyny powiedzcie czy Was też swędzi ciało? Mbie najbardziej to brzuch ( bo skóra się rozciąga, piersi, i plecy
już sobie wymyśliłam, że oby nie jakaś cukrzyca ciążowa.
Ja powoli też zawijam się do spania bo rano muszę wstać do tej cholernej pracy.
A moja dzidzia też dziś jakaś leniwa.
Dzidzie są bliżej Nas niż kto kolwiek a nawet nie wiemy co robią hehe. -
Claudin wrote:Ale macie fajnie,że miałyście okazję się poznać :)No niestey ja do 3Miasta mam daaleko

DZiewczyny powiedzcie czy Was też swędzi ciało? Mbie najbardziej to brzuch ( bo skóra się rozciąga, piersi, i plecy
już sobie wymyśliłam, że oby nie jakaś cukrzyca ciążowa.
Ja powoli też zawijam się do spania bo rano muszę wstać do tej cholernej pracy.
A moja dzidzia też dziś jakaś leniwa.
Dzidzie są bliżej Nas niż kto kolwiek a nawet nie wiemy co robią hehe.
Mnie swędzą piersi i brzuch raz na jakiś czas, ale jak częściej smaruję kremami jest o wiele lepiej
Żadna cukrzyca ciążowa !! ;o
Moja dzidziulka dzisiaj daje się ostro we znaki tyle dziś kopniaczków poczułam że hoho, jak nigdy! A rano jak mnie obudziła
Więcej takich poranków poproszę 
Czekam teraz na dobranoc jak się ze mną pożegna mam nadzieję że obfitymi kopniaczkami również
Claudin, velka lubią tę wiadomość
-
Ja smaruję ciało balsamem na rozstepy z Palmersa bardzo fajny i ładnie pachnie, mam jeszcze olejek kokosowy ale jest tłusty więc jego na noc używam i mam jeszcze jeden krem na rozstępy, który dostałam ale jeszcze go nie użyłam i zapomniałam teraz nazwy.
Ale Ci fajnie, że czujesz tak dużo ruchów i tak często, też tak chcę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 23:32
-
O nie ja palmersa nie cierpie, ten zapach mnie odrzuca, zbyt intensywny jak dla mnie

Ja używam Oillan mama i Lirene będę mamą na zmianę i na celulit tołpę.
Ale powiem Ci że np wczoraj tylko wieczorkiem parę delikatnych kopniaczków, zalezy od dnia no dziś było niesamowicie
a ja przy okazji jaka spokojna że wszystko gra
Konwalia, Claudin, velka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry ! Dziewczynki ja juz siedze w samolocie
za 10 minut odlot
2 nospy polkniete-trzymajcie kciuki!! 
Pozdrawiam
Sylwia87, Konwalia, Claudin, Nona, believe, Tigana, Daisy, Aryll, 1kasiulka1, anetaa1607, wikaa, Sandra94w, katepr, ewela86 lubią tę wiadomość