Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
juwelka wrote:aha jeszcze dla dziewczyn z 3miasta napisze, dzisiaj rozmawiałam z bratową, która rodziła w zeszłym roku na zaspie i mówiła że rzeczywiście łózka na porodówce są oddzielone TYLKO zasłonką i razem z nią rodziły jeszcze dwie i każda krzyczała i jęczała mówiła że była w szoku jak to zobaczyła i usłyszała ale dała radę !!!
Mam nadzieję że na klinicznej inaczej wygląda porodówka !!! Może ktoś wie???
Ej no hola hola a jak z porodem rodzinnym?? to też za zasłonką no wydaje mi się że chyba jest jakoś inaczej ;ooo
Weźcie mnie nie starszcie !velka lubi tę wiadomość
-
Eee i dobrze nam tez sie przyda wyprawa w inne rejony. Mi to w ogole wsioryba ja mam wszedzie blisko
Jezus no ale sie obkupilam dzisiaj. Ogladalam tez skarpetki ale juz sobie darowalam haha.
Juwelka obejrzyj sobie w wolnej chwili ten graco sweetpeace (widze ze na allegro za 699!!). Ten drugi o ktorym mowilam z mama i ja to Fisher Price little snugabunny cradle 'n swing. Niestety nie widze na allegro. Takze wyprawa ponowna do Mama i ja mi sie szykuje na podjecie dezycji.juwelka lubi tę wiadomość
-
naaala wrote:Ej no hola hola a jak z porodem rodzinnym?? to też za zasłonką no wydaje mi się że chyba jest jakoś inaczej ;ooo
Weźcie mnie nie starszcie !
To ja zaczelam dzis o tych zaslonkach. Mialam porod rodzinny miedzy zaslonkami. Jest taka sala porodowa i stanowiska osloniete kotarami. Makabra! Ciekawe czy nadal papier toaletowy trzeba przynosic sobie. Moja tesciowa jeat od wczoraj na urologii o tez musiala miec swoj papier. A na lozko czekala 3h bo nie bylo komu sprzatnac po poprzednim pacjencie. W ZYCIU NIE WROCE NA ZASPE! -
Daisy wrote:To ja zaczelam dzis o tych zaslonkach. Mialam porod rodzinny miedzy zaslonkami. Jest taka sala porodowa i stanowiska osloniete kotarami. Makabra! Ciekawe czy nadal papier toaletowy trzeba przynosic sobie. Moja tesciowa jeat od wczoraj na urologii o tez musiala miec swoj papier. A na lozko czekala 3h bo nie bylo komu sprzatnac po poprzednim pacjencie. W ZYCIU NIE WROCE NA ZASPE!
Ooooo nie! dobrze że został poruszony ten temat, bo byłam już przekonana że będę rodzić na Zaspie, ale w takim wypadku pora to zmienić, nie mam zamiaru rodzić za zasłonką i słuchać innych babek jak krzyczą.. mało komfortowe, a wiecie jak jest w innych szpitalach?? Aż strach się bać myśleć co jest w kolejnych... -,- może też jakieś niespodzianki XXI wieku.velka lubi tę wiadomość
-
juwelka wrote:Naala ona też rodziła z hmm że tak powiem ojcem dziecka:P bo nie są po ślubie, więc poród rodzinny i stał też i słuchał... serio.... i mówiła że była na te 3 porody jedna położna (!!!) która chodziła i zaglądała bo wiadomo że 3 naraz nie urodziły.
Ogólnie była zadowolona z opieki itp, mówiła że strasznie naciskały żeby karmiła piersią, że wręcz zmuszały itp , ale ona i tak miała w nie wyj....
Naala zapraszamy następnym razem;)
teraz juz na pewno dobranoc hihi, po raz trzeci;)
MASAKRA!!!!!!!
Dobranocka, śpij dobrzevelka lubi tę wiadomość
-
Ale macie fajnie,że miałyście okazję się poznać :)No niestey ja do 3Miasta mam daaleko
DZiewczyny powiedzcie czy Was też swędzi ciało? Mbie najbardziej to brzuch ( bo skóra się rozciąga, piersi, i plecyjuż sobie wymyśliłam, że oby nie jakaś cukrzyca ciążowa.
Ja powoli też zawijam się do spania bo rano muszę wstać do tej cholernej pracy.
A moja dzidzia też dziś jakaś leniwa.
Dzidzie są bliżej Nas niż kto kolwiek a nawet nie wiemy co robią hehe. -
Claudin wrote:Ale macie fajnie,że miałyście okazję się poznać :)No niestey ja do 3Miasta mam daaleko
DZiewczyny powiedzcie czy Was też swędzi ciało? Mbie najbardziej to brzuch ( bo skóra się rozciąga, piersi, i plecyjuż sobie wymyśliłam, że oby nie jakaś cukrzyca ciążowa.
Ja powoli też zawijam się do spania bo rano muszę wstać do tej cholernej pracy.
A moja dzidzia też dziś jakaś leniwa.
Dzidzie są bliżej Nas niż kto kolwiek a nawet nie wiemy co robią hehe.
Mnie swędzą piersi i brzuch raz na jakiś czas, ale jak częściej smaruję kremami jest o wiele lepiej
Żadna cukrzyca ciążowa !! ;o
Moja dzidziulka dzisiaj daje się ostro we znaki tyle dziś kopniaczków poczułam że hoho, jak nigdy! A rano jak mnie obudziłaWięcej takich poranków poproszę
Czekam teraz na dobranoc jak się ze mną pożegna mam nadzieję że obfitymi kopniaczkami równieżClaudin, velka lubią tę wiadomość
-
Ja smaruję ciało balsamem na rozstepy z Palmersa bardzo fajny i ładnie pachnie, mam jeszcze olejek kokosowy ale jest tłusty więc jego na noc używam i mam jeszcze jeden krem na rozstępy, który dostałam ale jeszcze go nie użyłam i zapomniałam teraz nazwy.
Ale Ci fajnie, że czujesz tak dużo ruchów i tak często, też tak chcę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 23:32
-
O nie ja palmersa nie cierpie, ten zapach mnie odrzuca, zbyt intensywny jak dla mnie
Ja używam Oillan mama i Lirene będę mamą na zmianę i na celulit tołpę.
Ale powiem Ci że np wczoraj tylko wieczorkiem parę delikatnych kopniaczków, zalezy od dnia no dziś było niesamowiciea ja przy okazji jaka spokojna że wszystko gra
Konwalia, Claudin, velka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry ! Dziewczynki ja juz siedze w samolocie
za 10 minut odlot
2 nospy polkniete-trzymajcie kciuki!!
PozdrawiamSylwia87, Konwalia, Claudin, Nona, believe, Tigana, Daisy, Aryll, 1kasiulka1, anetaa1607, wikaa, Sandra94w, katepr, ewela86 lubią tę wiadomość