Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:30

livia30, Daisy lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No weźcie, nie jestem az tak nieporadna no :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

livia30 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • naaala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    aha jeszcze dla dziewczyn z 3miasta napisze, dzisiaj rozmawiałam z bratową, która rodziła w zeszłym roku na zaspie i mówiła że rzeczywiście łózka na porodówce są oddzielone TYLKO zasłonką i razem z nią rodziły jeszcze dwie i każda krzyczała i jęczała mówiła że była w szoku jak to zobaczyła i usłyszała ale dała radę !!!
    Mam nadzieję że na klinicznej inaczej wygląda porodówka !!! Może ktoś wie???

Ej no hola hola a jak z porodem rodzinnym?? to też za zasłonką no wydaje mi się że chyba jest jakoś inaczej ;ooo
    Weźcie mnie nie starszcie !

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • believe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, ja też czekam z niecierpliwością do jutra, bo akurat pracuję obok cukierni, w której one są robione na bieżąco przez cały dzień, więc na pewno nie skończę na jednym :D

juwelka lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Dobranoc :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja Gdańska nie znam i przyda mi się jazda po nim ;-)

Poradzimy sobie, później z wózkami na spacery będziemy się umawiać :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolejne spotkanie też się piszę, tylko nie wiem czy mnie chcecie ;p

juwelka, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak nie jak tak ;-) Tylko tym razem Gdynia rządzi ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee i dobrze nam tez sie przyda wyprawa w inne rejony. Mi to w ogole wsioryba ja mam wszedzie blisko ;)

Jezus no ale sie obkupilam dzisiaj. Ogladalam tez skarpetki ale juz sobie darowalam haha. :D

Juwelka obejrzyj sobie w wolnej chwili ten graco sweetpeace (widze ze na allegro za 699!!). Ten drugi o ktorym mowilam z mama i ja to Fisher Price little snugabunny cradle 'n swing. Niestety nie widze na allegro. Takze wyprawa ponowna do Mama i ja mi sie szykuje na podjecie dezycji.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala wrote:
    Ej no hola hola a jak z porodem rodzinnym?? to też za zasłonką no wydaje mi się że chyba jest jakoś inaczej ;ooo
    Weźcie mnie nie starszcie !

To ja zaczelam dzis o tych zaslonkach. Mialam porod rodzinny miedzy zaslonkami. Jest taka sala porodowa i stanowiska osloniete kotarami. Makabra! Ciekawe czy nadal papier toaletowy trzeba przynosic sobie. Moja tesciowa jeat od wczoraj na urologii o tez musiala miec swoj papier. A na lozko czekala 3h bo nie bylo komu sprzatnac po poprzednim pacjencie. W ZYCIU NIE WROCE NA ZASPE!

• livia30 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro się wybieram na male zakupy ciuszkowe ale raczej nie zaszaleję jak Ty Daisy :D

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

naaala, Daisy lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    To ja zaczelam dzis o tych zaslonkach. Mialam porod rodzinny miedzy zaslonkami. Jest taka sala porodowa i stanowiska osloniete kotarami. Makabra! Ciekawe czy nadal papier toaletowy trzeba przynosic sobie. Moja tesciowa jeat od wczoraj na urologii o tez musiala miec swoj papier. A na lozko czekala 3h bo nie bylo komu sprzatnac po poprzednim pacjencie. W ZYCIU NIE WROCE NA ZASPE!

Ooooo nie! dobrze że został poruszony ten temat, bo byłam już przekonana że będę rodzić na Zaspie, ale w takim wypadku pora to zmienić, nie mam zamiaru rodzić za zasłonką i słuchać innych babek jak krzyczą.. mało komfortowe, a wiecie jak jest w innych szpitalach?? Aż strach się bać myśleć co jest w kolejnych... -,- może też jakieś niespodzianki XXI wieku.

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Naala ona też rodziła z hmm że tak powiem ojcem dziecka:P bo nie są po ślubie, więc poród rodzinny i stał też i słuchał... serio.... i mówiła że była na te 3 porody jedna położna (!!!) która chodziła i zaglądała bo wiadomo że 3 naraz nie urodziły.
    Ogólnie była zadowolona z opieki itp, mówiła że strasznie naciskały żeby karmiła piersią, że wręcz zmuszały itp , ale ona i tak miała w nie wyj....;)

Naala zapraszamy następnym razem;)

teraz juz na pewno dobranoc hihi, po raz trzeci;)

MASAKRA!!!!!!!
    Dobranocka, śpij dobrze ;)

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie,że miałyście okazję się poznać :)No niestey ja do 3Miasta mam daaleko :)

DZiewczyny powiedzcie czy Was też swędzi ciało? Mbie najbardziej to brzuch ( bo skóra się rozciąga, piersi, i plecy :/ już sobie wymyśliłam, że oby nie jakaś cukrzyca ciążowa.
    Ja powoli też zawijam się do spania bo rano muszę wstać do tej cholernej pracy.
    A moja dzidzia też dziś jakaś leniwa.
    Dzidzie są bliżej Nas niż kto kolwiek a nawet nie wiemy co robią hehe.

• naaala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    Ale macie fajnie,że miałyście okazję się poznać :)No niestey ja do 3Miasta mam daaleko :)

DZiewczyny powiedzcie czy Was też swędzi ciało? Mbie najbardziej to brzuch ( bo skóra się rozciąga, piersi, i plecy :/ już sobie wymyśliłam, że oby nie jakaś cukrzyca ciążowa.
    Ja powoli też zawijam się do spania bo rano muszę wstać do tej cholernej pracy.
    A moja dzidzia też dziś jakaś leniwa.
    Dzidzie są bliżej Nas niż kto kolwiek a nawet nie wiemy co robią hehe.

Mnie swędzą piersi i brzuch raz na jakiś czas, ale jak częściej smaruję kremami jest o wiele lepiej :)
    Żadna cukrzyca ciążowa !! ;o
    Moja dzidziulka dzisiaj daje się ostro we znaki tyle dziś kopniaczków poczułam że hoho, jak nigdy! A rano jak mnie obudziła <3 Więcej takich poranków poproszę <3
    Czekam teraz na dobranoc jak się ze mną pożegna mam nadzieję że obfitymi kopniaczkami również :D

Claudin, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję ciało balsamem na rozstepy z Palmersa bardzo fajny i ładnie pachnie, mam jeszcze olejek kokosowy ale jest tłusty więc jego na noc używam i mam jeszcze jeden krem na rozstępy, który dostałam ale jeszcze go nie użyłam i zapomniałam teraz nazwy.

Ale Ci fajnie, że czujesz tak dużo ruchów i tak często, też tak chcę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 23:32

• naaala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie ja palmersa nie cierpie, ten zapach mnie odrzuca, zbyt intensywny jak dla mnie :(
    Ja używam Oillan mama i Lirene będę mamą na zmianę i na celulit tołpę.

Ale powiem Ci że np wczoraj tylko wieczorkiem parę delikatnych kopniaczków, zalezy od dnia no dziś było niesamowicie <3 a ja przy okazji jaka spokojna że wszystko gra :)

Konwalia, Claudin, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! Dziewczynki ja juz siedze w samolocie :) za 10 minut odlot ;) 2 nospy polkniete-trzymajcie kciuki!! :)

Pozdrawiam :)

nick nieaktualny, Konwalia, Claudin, nick nieaktualny, believe, Tigana, Daisy, Aryll, 1kasiulka1, anetaa1607, wikaa, nick nieaktualny, katepr, ewela86 lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ