Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do Chorwacji to czy wiecie ze tam jest tłusty wtorek a nie tłusty czwartek?
Mysmy tez cala Chorwacje zrobiliW tym roku mielismy jechac no ale nie da rady. Myslalam maj/czerwiec, ale to juz bedzie 8-9msc, wiec odpada. Poza tym teraz to mamy moje ukochane ogrodzenie na tapecie
Panelowe, wiec nie byle jakie, na 2m, podmurówka, do tego jakis fajny ozdobny przód, brama i furtka na wymiar bo musza byc tez wysokie. Do tego caly osprzet, mechanizmy do bram, elektryka, elektronika..takze to nasz priorytet teraz, nasze spelnienie marzen. Jutro rano jedziemy ogladac bramy itp
A w miedzy czasie wyprawka itpOgolnie te wieksze sprzety mam juz ogarniete - wozek, lozeczko, meble do pokoju, drugie lozeczko do salonu na dol, bujaczek, fotelik - pozostanie tylko kupic, ale nie chce teraz zawalac pokoju Hani wiec wszystko po kolei
Konwalia, Claudin lubią tę wiadomość
-
Lenka, super ze sie odezwalas, wiadomo ze to ogromne przeżycie i nie jest łatwo dojść do siebie ale i tak jesteś naprawdę dzielna kobitka. Dużo dobrego dla Ciebie i rodzinki :* Wracaj do nas jak najczęściej :* :*
Lenka87 lubi tę wiadomość
-
Nie ukrywam, że jak czytam co piszecie, to jest mi smutno... Ale bardzo się cieszę Waszym szczęściem. Będę zaglądać, ale nie wiem jak często, bo to dla mnie trudne. Z resztą nie chcę Wam marudzić i smęcić za często
-
Pepitka gratuluję udanej wizyty
Lenka fajnie ze do nas Zajrzałasjak gin da zielone.światełko to działajcie działajcie
Tak Dziewczyny mój em no tak chcieliśmy tego dziecka Przecier staraliśmy.się.o nie dwa lata!!my już.mamy jedna core więc powinien się trochę wczuć ale on taki zawsze był Bezuczuciowy nie pokazuje uczuć nie mówi że kocha tak było dawniej jak Chodziliśmy a potem wszystko się zmieniło możesz ją Te jestem wrażliwaza Prze.ciążę bo ciągle się uznałam nad sobą i becze ale ja po prostu go nie Rozumiem napewno nie będę mu nic mówić próbowałam już tyle Ray ale nie więc spoko poradzę sobie Zobaczymy jak on będzie coś chciał wszystkie babki do diabetologa chodzą z mężem tylko ja taki strup siedzę ale mi to nie przeszkadzało Ma zawsze.wraca przed 5z pracy dam mu.jeść i jadę tłumaczyłem sobie ze jest Zmęczony ale Wczoraj jak jechałam chora. GoracKa myślałam że choć zapyta czy nie jechać ze mną ale gdzie Jeszcze się. Nim pokloculan przed wyjazdem Trzasnelam drzwiami i poszłam mam go GdzieśLenka87, pepitka, wikaa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Jak u was z wagą, bo ja jestem ostatnio przerażona ponieważ w ciągu ostatniego tygodnia przytyłam 1 kg a wcale tak dużo nie jem. Mam pracę siedzącą więc mało ruchu ale wydaje mi się to trochę za dużo. Przed ciążą ważyłam 50 kg a teraz już 55:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 12:32
-
Oj Bombelek, to nieciekawie, bardzo! To w takim razie mysl przede wszystkim o sobie. A jak On do dziecka Waszego tego pierwszego? Kochający tatuś czy tez taki oschły? Kurde ciezka sprawa...
Edyta max to 0.5 kg na tydzien - tyle mozna tyc w ciazy, pierwszy trymestr w ogole najlepiej jak najmniej, bo do konca ciazy to jak sie wyliczy nawet te pol kg/tydz to wyjdzie jakas masakra. Moze troche ruchu jesli lekarz nie zabroni? Ja mam poki co pol kg na plusie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 12:37
-
dzień dobry! witam tłusto czwartkowo
o wadze w taki dzień się nie mówi
ale jak jesteśmy przy tym temacie to ja teraz ostatnio też przez 2 tyg 3 kg na plusie przyjęłam ale u mnie to spowodowane tym, że w końcu mogę jeść i wymiotuje 1, czasem 2 razy dziennie a czasem nawet mam 2 dni bez wymiotów i niestety odkąd jem to trochę mnie zatkało, sprawę tak ujmując... zresztą to też u mnie zależy wszystko od dnia bo np dziś mam kilo mniej niż wczoraj ale byłam w toalecie i wczoraj lżejsza kolacja była... póki co się nie przejmuje... i tak jestem poniżej wymagań od wagi wyjściowej... a i brzuch zaczął w kocu rosnąć - tzn nadal mały ale już coś tam się rzeźbi
i tyle miałam napisać ale po tym jak nadrobiłam wszystko to koleżanka zadzwoniła, naplotkowałam się i zapomniałam co i jakmam nadzieję, że wybaczycie
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witajcie dziewczyny
Lenka super że nas odwiedziłaś,trzymaj się kochana:* wiem że jest Ci ciężko:* daj nam znać po wizycie...
Pepitka to super że wszystko ok,no i że siurek nie odleciał
A ja dziewczyny jestem PRZESZCZĘŚLIWA dzisiaj byłam na wizycie w szpitalu na NFZ więc nie spodziewałam się usg a tu proszę bardzo i paluszkami i USG,szyjka jest zamknięta i się nie skraca:) wody płodowe nie odchodzą,na usg zobaczyłam moją maleńką z bijącym serduszkiem i jestem już spokojna. Na bóle mam brać nospę i aspargin.
Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam że mam dylemat że mój lekarz jest dobrym lekarzem ale nie pracuje w szpitalu a że w szpitalu mnie jeden z lekarzy miło przyjął i zastanawiałam się czy nie zmienić lekarza...no i w sumie wszystko samo się rozwiązało,dziś poszłam na wizytę do tego ze szpitala dalej mega miły i chętny do rozmowy. Spytałam się czy mogę też tutaj na nfz przychodzić do niego,powiedział mi że serdecznie mnie zaprasza że mieszkamy w Polsce i mogę mieć 5 lekarzy i żebym pozdrowiła swojego doktorka:) Tak więc dalej prywatnie będę chodziła do mojego lekarza (raz na miesiąc) a raz na trzy tygodnie na NFZ do tego miłego lekarza któty będzie mnie też badał,też robił USG i dawał na badania,dzięki temu zaoszczędzę bo nie będę musiała prywatnie robić badań. I zawsze to opinia dwóch lekarzy a nie tylko jednego:)Daisy, dora8201, Nona, Lenka87, pepitka, Claudin, rex, 1kasiulka1, wikaa, believe, ewela86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny
Widzę, że pojawił się temat Chorwacji u nas. Widzę, że wszystkie jesteśmy zauroczone. Ja dzięki temu zauroczeniu skończyłam jako pilot wycieczek do Chorwacji więc teraz w sezonie udało mi się tam spędzić prawie 5 miesięcy. Zastanawiamy się teraz z mężem czy nie wybrać się na majówkę na trochę, a w przyszłym roku może uda nam się z Maleństwem pojechać.
Daisy jeśli chodzi o święta w Chorwacji to tak jak jest tam tłusty wtorek, a nie czwartek tak i nasze polskie Walentynki to u nich dzień św. Tryfona i święto wina.
Jeśli chodzi o wagę na początku ciąży przez pierwsze 3 miesiące na minusie 2 kg, a teraz wróciło do normy i dodatkowo jestem na plusie ok 2kg.
Ja za to ostatnio gorzej troskę się czuję, od kilku dni mam takie ciągnięcia po bokach. Zapewne więzadła się rozciągają, ale ostatnio nie mogłam się nawet ruszyć ani wyprostować.
Widzę, że duża część z Was już tutaj pokupowała parę ciuszków. Mnie jeszcze mój mężulek trzyma ostatkami sił żeby nie kupować nic przynajmniej dopóki nie będziemy po badaniu połówkowym 14.02. Po badaniu też wpiszę się na naszą listę, bo jeszcze nie miałam okazji
Lenka cieszę się, że do nas tutaj zaglądasz. Nawet się nie obejrzysz jak tu wrócisz oczekując na Kruszynkę. Dużo zdrówka dla Ciebie i dla Was wszystkich.Lenka87, Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość