X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Mi sie najbardziej spodobał fragment: "nie ukrywam, ze jestem z siebie taka dumna."

hih Daisy, podziwiam Cię :-)

Nona, no tak, bo wiele dziewczyn wg mnie by sie poddalo, albo by siedzialo na garnuszku u rodzicow, nie studiowalo 'no bo przeciez dziecko' itp. A ja do tego wszystkiego jeszcze odeszlam z corka od bylego i radzilysmy sobie calkiem same. Szczesliwa mama = szczesliwe dziecko! :)

Nona, bommbelek89, wikaa, As-ia lubią tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy matko przeurocze te ciuszki :D niektóre róże takie oczowalne, super lubię takie kolorki :) jak ja kupię to też coś wstawię :)
    Rex no w sumie to dobre podejście z tym, że krócej czekają :D my powiedzieliśmy bo jakbyśmy nie powiedzieli to wszystkim by było przykro, pozatym to jest taka nowina, że aż miło powiedzieć :)

Nala niestety ale dużo jest jeszcze takich ludzi z takim myśleniem np. Widzę to po mojej pracy, większość najpierw chce robić karierę a potem dziecko. Ok ich sprawa ja nie widzę w tym nic złego ale jak usłyszą, że ktoś w wieku np. 24 lat bierze ślub to zaraz ojej tak młodo? Po co te komentarze w ogole jest coś takie jak odpowiedni wiek na ślub, czy jakiś konkretny wiek w, którym ten ślub wypada wziąć? Tak samo wiek na dziecko, każdy ma kiedy uważa i kiedy chce jeżeli ma się dobrą np. Sytuację to można nawet w wieku 19 lat i nikomu nic do tego.
    A potem budzi się taka w wieku 35 lat karierowiczka, która nagle chce dzieci a mieć nie może...( nie mówię o kobietach, które chciały a nie mogły). Praca nie ucieknie ale młodość, zdrowie i czas za to uciekają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:00

Daisy, wikaa lubią tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin dokładnie!!
    Ja nie zdecydowałabym się na malucha gdyby nie to że z mężem znamy sie już tak długi czas, mamy dwa własne mieszkania nie musimy wynajmować, tylko jeszcze mamy pieniążki właśnie z wynajmu bo są to dwie kawalerki i jeszcze ja jestem jedynaczką więc rodzice pewnie niedługo będą nalegać żebyśmy poszli na ich 2 pokoje a oni pójdą na kawalerkę. On ma prace, zdecydowaliśmy że spokojnie nam starczy pieniędzy i ja na razie mam zrobić sobie studia i przy okazjii zaczniemy starać sie o dzidzię, poszło szybko i wszyscy są zadowoleni, a innym nic do tego jak napisałaś :D

Claudin, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ale tam niema innej porodówki, jeśli jedziesz na kliniczną rodzić to tylko taką salę dostaniesz - taki jest standard. Oblężenie jest ogromne, szczególnie latem. Nie chciałam wcześniej pisać ale pracuje tam - tylko że na innym oddziale także znam realia :) Ale mimo oblężenia starają się zawsze jak najwięcej rodzących przyjąć - blokada przyjęć to ostateczność :)
    Ciuszki które wrzuciłaś są przepiękne :)

A ja w sumie zazdroszczę osobom z mojego otoczenia które najpierw zdecydowały się na dzieci a później/czy w trakcie zajęły się karierą i pracą, mnie denerwuje to że teraz będę miała taką długą przerwę w pracy, może dlatego że ją uwielbiam :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala dokładnie, na co czekać w takim wypadku? my też się znamy bardzo długo już dawno byliśmy jak małżeństwo,też jestem jedynaczką jak Ty :D studia ukończone, doświadczenie w pracach mam od 19 roku pracuję. I fskt można dalej czekać i mówić może jeszcze nie teraz bo przydałoby się pojechać tu zobaczyć to,a może jeszcze później bo jakiś większy samochód można kupić a może jednak większe mieszkanie. I tak ciągle można gdybać i czekać a można się nie doczekać a rok za rokiem upływa. Mi tak szybko czas leci, że jeszcze pamiętam dzień jak szłam na studia licencjackie dosłownie jakby to było wczoraj. A tu już mgr skończone. Tak szybko mi czas leci...a dziecko tak naprawdę motywuje do działania i wiele osób mi to mówi.

naaala lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, ściskam, jesteś mega dzielna, fajnie, że do nas zaglądasz, trzymaj się :*

Aneta gratuluję córeczki :)

Ja dzisiaj już po dwóch pączkach hihi :D pyszniutkie.

U Was też taka cudowna pogoda? No rewelacyjnie jest. Słoneczko świeci, cieplutko. Trzeba o jakimś spacerku pomyśleć, korzystać z pięknego dnia :)

Lenka87, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate no ok ale tam sa 4 sale porodowe tylko? A jak przyjdzie 15 na raz to co wtedy albo jak jedna rodzi albo 3 po ponad 20h. To odsylaja oczywiscie do innych szpitali..

Ja poza Swissmedem, ktory jednak ma nadzieje sie otworzyc choc nie wiadomo czy do lipca zdaza, to rozwazam Kartuzy. Tam sa tez 4 sale do porodow rodzinnych, kazda drabinki, worek, kabina z hydro, tez odremontowane - w 2014r. Takze miodzio. Po porodzie 2 babki w sali i w srodku wlasna lazienka - rzecz jasna czesto sie jest w pojedynke :). U nich przypada srednio niecale 3 porody na dzien, wiec bomba. Jakos w zeszlym roku bylo 800 cos porodów. Jedno co mnie dobija to to ze nie ma tam poradni laktacyjnej wiec jak se nie poradzisz do Twoj problem. A reszta ok, no poza tym ze rowniez nie podaja zzo. No i do Kartuz mam jednak najblizej bo nie mieszkam w Trojmiescie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:21

• katepr Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze że nie wiem jak oni to robią z tymi pacjentkami, bo jak jest oblężęnie to na położnictwie potrafi być 35 pacjentek po porodzie. Ale prawda jest taka że to szpital 3 referencyjności i dużo rodzących przychodzi na cesarskie cięcie ze wskazaniem także wtedy one chyba trafiają na patologię jeśli na porodówce niema miejsc. A często te pacjentki rodzące z porodówki też się zdarza że jednak kończą cięciem więc nie zawsze tak długo rodzą, cały czas jest jakby 'przemiał'. Dodatkowo jest 5ta sala na porodówce dwuosobowa na ten 2-godzinny pobyt 'po porodzie'.
    W kartuzach słyszałam że fajnie jest bo tam jest tak mało porodów że wręcz położne kłócą się o rodzące jak już jakaś przyjdzie więc atmosfera też na pewno świetna. Także jeśli ciąża przebiega w 100% prawidłowo i jeszcze masz tam blisko to dobry wybór :)

Daisy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja to dopiero miałam kiche :P
    Bo ja urodziłam w październiku i od razu zaczęłam studia :P
    Ciężko było, nawet bardzo, zwłaszcza, że bylismy na swoim, też musiałam zarobić na studia (pierwszy rok w sumie cały dzień zajęcia), ale przynajmniej rodzice zawsze jak trzeba było to przy dziecku zostali.
    Dałam rade. Studia ukończone na -5 ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Tak i malowanko i cięcie:-) a ruchy czuje już więcej jak tydzień czasu,Ale tylko w jednej pozycji:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr wysłało mi się a nie skończyłam.
    Daisy, śliczne te ubranka.
    Dzięki za gratki, ja cały czas byłam napalona na chłopczyka, nawet nie brałam pod uwagę opcji dziewczynki. Mąż za to jak najbardziej. Ale oczywiście cieszę się, że wszystko w porządku. Nic więcej mi do szczęścia nie trzeba było.
    W Pl mam całą trzydrzwiową szafę ubranek chłopięcych firmowych.
    No nic, mam komu dać a ubranka tu są naprawdę za grosze.
    Imię mamy od 12 lat bo nie chcieliśmy znać płci.
    Anastazja będzie ;)

pepitka, wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcóweczki czy któraś z Was ma już siarę? Pytam bo rozmawialam z koleżanką, która mowiła że dostała już ją w 18 tyg i dosłownie w nocy na koszuli miała plamy a jak szła się kąpać to aż jej skapywało z piersi ;p to chyba tak jak z ruchami jedne mają wcześniej inne później. A mnie cały czas tak, swędzą i są takie wrażliwe że ojej ;)

• katepr Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja fajne imię, takie chyba rzadziej spotykane ale super :)

Rex czy to Ty pisałaś że tą glukozę do picia u Was dają pomarańczową? Zazdroszczę jak nic ;p

Siary brak...myślę że jeśli się pokaże to na końcówce ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 16:12

rex lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u nas pomarańczowa- aż mi ulżyło.
    No raczej z pełnego imienia nie będziemy korzystać, częściej pewnie Nastka. Ale to mąż sobie to imię wybrał. Dla mnie ok. Rozalka też mu się podobała.

Claudin nie miałam siary w pierwszej ciąży. Młodego przystawiłam po porodzie i dopiero wtedy poleciało.
    Teraz też nic nie mam.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Aneta, super !
    Poczytałam i nie pamiętam co komu miałam pisać.
    Claudin, nie boję się reakcji, ridzina czy znajomi to wręcz wpatrzeni czy czasem nie planujemy :P
    Jakoś nie mówię, bo nie wiem. Z młodym dowiedzieli, się jak byłam w 8 mcu, to dla ich dobra przecież. Mniej czekania mają :)

My po poridzie byliśmy i jesteśmy nawet bardziej aktywni niż przed. A spontany mmm uwielbiamy.
    Więc kiedy się da to zawsze jakieś wyskoki :)
    Nie zawsze trzeba krocie wydać, żeby ppzwiedzać czy wypocząć. Syna też zaraziliśmy wszelkimi wyjazdami. Czasem przychodzi weekend i nagle decydujemy, że gdzieśtam jedziemy i już nas nie ma :)
    Dłuższe wyjazdy planujemy bo praca i zwierzaki.

No i najważniejsze.
    Jeszcze nie ochłonęłam. Mój prawdopodobny synuś, to śliczna i zdrowa córa :P
    Wszystko ok. Za miesiąc glukoza. U nas podawana w formie słodkiego napoju pomarańczowego i trwa tylko godzinę ;)

Gratulujemy!! :)

rex lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi juz leci, zauwazylam pierwszy raz pare dni temu, chyba przedwczoraj. W pierwszej ciazy tez mialam juz pod koniec 4 msc. Sama sobie sprawdzilam, bo bylam ciekawa czy historia sie powtorzy ;) Ale jak nie cisne to nic nie leci - od tamtej pory nie sprawdzalam bo nie chce pobudzac i jest cisza. No ale jak bede w sklepie to sie juz zaopatrze we wkladki :)

Claudin lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas brzusio z dziś:

aowe5smupiw3_t.jpg

rex, anetaa1607, Claudin, kate851, naaala, Sandra94w, believe, ewela86, zielona1, velka lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, zgrabniutki brzuszek.

zania1313 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania fajny brzuchol, mam mniej więcej taki sam tylko bardziej hmm stożkowaty jakoś mi śmiesznie odstaje do przodu :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ale masz fajnie z tą glukozą, z ciekawości - gdzie mieszkasz?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ