X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta super,że masz 2 lekarzy:) właśnie fajnie jak jeden prywatny a drugi na nfz chociazby dawał skierowania na badania, chcę też spróbować pójść po mojej wizycie prywatnej do lekarza na nfz i zapytac o skierowania na badania,może też trafi się taki miły jak u Ciebie:)
    Paulina super,że byłaś aż 5 msc w Chorwacji:)ja się w niej zakochałam, jak większość pewnie:)
    Spacerek mnie orzeźwił, teraz czas na obiadek,mężuś przywiózł mi zapiekankę makaranową, więc spróbuję ją odgrzać w parowarze:)
    Mi brzuszek robi się okrąglutki, zwłaszcza po kolacji:)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratuluję udanej wizyty, nie ma to jak dobre wiadomości :)

Bommbelek89
    wiadomo na poczatku zawsze u każdego jwst cudownie potem to już jest taka codzienność, że ta osoba po prostu z niami jest i nie trzeba jej mówić tak często kocham( albo i wcale) bo ona jest i będzie a to, że on kocha powinnas wiedzieć, bo przecież on z Tobą jest! typowe myślenie większości mężczyzn. Mój też nie należy do zbyt wylewnych ale cóż widziały gały co brały :D a tak na serio wiem, że mnie kocha tylko ma taką naturę :) czasem też mi przykro jak np. Robi coś innego niż np. Ze mną coś pooglądać ale wiem, że też ma swoje sprawy i nie mogę go ograniczać. Jednak jeżeli chodzi odziecko to się interesuje chodzi do lekarzy ze mną i na usg zawsze.
    a co do czułości to o tym też rozmawiałam z koleżanką, że za dużo chyba filmów oglądaliśmy jak to faceci mówią do brzuszków i całują :D ae mamy nadzieję obie, że ten etap przyjdzie jak i brzuch będzie już większy ;)

anetaa1607, bommbelek89 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe - specjalnie dla Ciebie :D
    3 ostatnie sa z Auchan, kocyki i 5 bodziakow krótki rekaw sa TkMaxx, reszta Smyk. :)

2vi3w61.jpg

2j2sr2h.jpg

jkvsat.jpg

24l7vrq.jpg

2u8lddz.jpg

2mopkyc.jpg

amwd2e.jpg

2yxq5xf.jpg

vkns6.jpg

wrj48w.jpg

2nitkw.jpg

2elcxm1.jpg

zj80li.jpg

14v7k0i.jpg

mracgm.jpg

e9hh03.jpg

w8p73s.jpg

2ishweq.jpg

25ouf0x.jpg

a41ilk.jpg

s1ubfq.jpg

6jf5up.jpg

2w7pfth.jpg

aw4wop.jpg

347flvl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:59

anetaa1607, naaala, Claudin, katepr, 1kasiulka1, bommbelek89, believe, ewela86, velka lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, super !
    Poczytałam i nie pamiętam co komu miałam pisać.
    Claudin, nie boję się reakcji, ridzina czy znajomi to wręcz wpatrzeni czy czasem nie planujemy :P
    Jakoś nie mówię, bo nie wiem. Z młodym dowiedzieli, się jak byłam w 8 mcu, to dla ich dobra przecież. Mniej czekania mają :)

My po poridzie byliśmy i jesteśmy nawet bardziej aktywni niż przed. A spontany mmm uwielbiamy.
    Więc kiedy się da to zawsze jakieś wyskoki :)
    Nie zawsze trzeba krocie wydać, żeby ppzwiedzać czy wypocząć. Syna też zaraziliśmy wszelkimi wyjazdami. Czasem przychodzi weekend i nagle decydujemy, że gdzieśtam jedziemy i już nas nie ma :)
    Dłuższe wyjazdy planujemy bo praca i zwierzaki.

No i najważniejsze.
    Jeszcze nie ochłonęłam. Mój prawdopodobny synuś, to śliczna i zdrowa córa :P
    Wszystko ok. Za miesiąc glukoza. U nas podawana w formie słodkiego napoju pomarańczowego i trwa tylko godzinę ;)

Daisy, Nona, anetaa1607, pepitka, Claudin, katepr, Sana, 1kasiulka1, bommbelek89, wikaa, gigsa, believe, ewela86 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy fiu fiu jaka wyprawka:) śliczne ubranka:) cudne:) tą bluzeczkę z jelonkiem kupiliśmy z mężem dla córeczki mojej szwagierki:) dziewczęce ubranka mają swój urok:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex to super:) córeczka:) to byście mieli parkę:) podziwiam Ciebie za taką cierpliwość heh,że nic nie mówisz o ciąży:)

rex lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jaka tam wyprawka. Ja mam wszystko po starszej corce..tyle tego ze bym chyba 2 rodziny obdzielila :) No ale kupuje - nowy czlonek rodziny - nowe ciuszki i wszystkie rzeczy :) A te po corce beda nie wiem juz ostatecznie jak pralka sie popsuje, choc przyznam ze dbalam o tamte rzeczy bardzo i wiele z nich jest w stanie idealnym. No ale ciaza = szoping, nie moglabym sobie darowac. Moj jak mnie wczoraj widzial taka szczesliwa to sam az sie cieszyl. Pytalam czy przesadzilam, to powiedzial, ze nie ;). Także kompletuje sie :)

Rex no niezle!!! Gratuluje coreczki zatem! Imie gotowe? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:07

Nona, anetaa1607, pepitka, rex lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak dużo zostaje, to moja pierwsza ciąża,więc wszystko trzeba kupić:) moja siostra już ma duże dzieci, syn to do gimnazjum juz chodzi, więc róznica wieku będzie ogromna miedzy ciotecznym rodzeństwem:) od strony męza malutka bo Jego siostra rok temu w kwietniu urodziła córeczkę:)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 8 lat roznicy, wiec w sumie mam wszystko z ciuszkow praktycznie. Reszte musze kupic i cale szczescie! :)

• Verona Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy piękne ciuszki
    Rex gratuluję córeczki

rex lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex no i super że u Ciebie jest wszystko ok:) no i gratuluje córy:)
    Daisy pięknie te rzeczy pochwal się gdzie kupiłaś te pierwsze pajace i za ile:)

rex lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy z fasolinkiem od fryzjera...Ale jak mi się humor poprawil:-) Co prawda mąż mnie zabije za tą długość włosów no ale... (z włosów do połowy pleców zostały włosy do ramion):-) dość długo siedzieliśmy,aż się małe w brzuchu zaczęło wiercic...i mnie już było nie wygodnie na tym fotelu:-( ale daliśmy radę:-)

Daisy lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta one sa ze Smyka, 35 zł.

• naaala Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    Bommbelek89 co za babsko... no tam ale niektórzy lubią wytykać nosa w nie swoje sprawy, już mogła zostawić dla siebie takie komentarze. Boże nie każdy od razu musi mówić różni ludzie mają sytuacje.
    też znam np przypadek, że dziewczyna zaszła w ciążę na 1 roku studiów a rodzicom powiedziała dopiero w 6 mies bo wiedziała jak zareagują, że to koniec jej kariery, co ze studiami, pracą z czego sie utrzyma. No i wiadomo gadali ale jak się dzidzi urodziła to zakochani, najlepsi dziadkowie na świecie.

Dajcie spokój ze to że ktoś szybko zaszedł w ciążę nie oznacza zakończenia kariery, nie rozumiem takich ludzi którzy tak myślą, sama jeszcze studiuję i nie zamierzam rzucać studiów ze względu na ciążę no dopóki mogę i nic nie stoi na przeszkodzie będę chodziła na studia, w lipcu urodzę i od października dalej nie ma że nie.. wiadomo są i tacy ludzie którzy by rzucili wszystko ale są tez tacy którzy potarfią wszystko pogodzić, aj decydując się na dziecko wiedziałam że będę dalej chodzić i kontynuować studia i nie zamierzałam nigdy z nich rezygnować!! Co prawda są to studia zaoczne ale WSZYSTKO da się pogodzić jeśli tylko się chce i taka jest prawda.

Lenka pamiętaj co Ci mówiłam !!! Uszy do góry ;*

Daisy super ciuszki ;)

Claudin, Lenka87 lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to zmiana:)a malowałaś też? to już czujesz ruchy?:)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naala, ja chodzilam cala ciaze (pazdziernik-czerwiec) na 2 rok studiów, w lipcu porod, w pazdzierniku wrocilam na 3 rok. Jak cora miala 10 msc poszlam do pracy, no i oczywiscie kontynuowalam studia - na 1 roku mgr robilam jednoczesnie studia podyplomowe :). I zarabialam sama na nie (podyplomowka kosztowala mnie 10 tys, sama mgr [szlam tym trybem 3 lata lic. i 2 mgr] 16tys), na siebie i na dziecko, nikt mi nie dolozyl ANI JEDNEJ ZŁOTÓWKI. Dodam, ze wszystkie 3 uczelnie byly panstwowe, a nie jakies tam prywatne byle co gdzie idziesz i płacisz i masz dyplom w kieszeni. Takze super, teraz mam 29 lat (w pazdzierniku skoncze) i nie ukrywam, ze jestem z siebie taka dumna. Corka ma 8 lat, obie mamy sie swietnie. Wystarczy chcieć!!! I zawsze podziwiam laski, ktorym sie wlasnie chce i daja rade pogodzic ze soba wszystkie obowiazki :) Nisko do stóp sie klaniam bo sama przez to przeszlam i wiem co to znaczy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:43

naaala, Nona, 1kasiulka1, gigsa, juwelka lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popołudniem :)

Widziałam że był temat porodówki na zaspie, to nie tak że są tylko zasłonki z każdej strony - po bokach jakby łóżek porodowych są normalne ściany a jakby 'od frontu' rodzącej są zasłonki bo przed nimi jest korytarz po którym poruszają się położne i lekarze że są w stanie szybko do każdej rodzącej zajrzeć ,odgłosy niestety słychać no bo jak się domyślacie pewnie kobiety krzyczą przy porodzie dość głośno ;p i faktycznie słychać co się dzieje obok niema też 1 położnej na zmianie co najmniej 2-3 są .
    Jeśli chodzi o kliniczną są tam 4 osobne sale porodowe na porodówce , każda z własną łazienką i prysznicem ładne wyremontowane i pomalowane :)
    Jeśli ktoś już to pisał to sorki że się powtarzam :) nie byłam w stanie nadrobić tyluuu stron ale zaraz się zabieram :)

naaala lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jaka bedziesz miala pewnosc ze na Klinicznej dostaniesz sale z wlasna lazienka i prysznicem ;) 4 sale takie to BARDZO MAŁO..a wiesz ile tam kobiet jedzie rodzic, jakie jest oblezenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:33

Daisy lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Witam popołudniem :)

Widziałam że był temat porodówki na zaspie, to nie tak że są tylko zasłonki z każdej strony - po bokach jakby łóżek porodowych są normalne ściany a jakby 'od frontu' rodzącej są zasłonki bo przed nimi jest korytarz po którym poruszają się położne i lekarze że są w stanie szybko do każdej rodzącej zajrzeć ,odgłosy niestety słychać no bo jak się domyślacie pewnie kobiety krzyczą przy porodzie dość głośno ;p i faktycznie słychać co się dzieje obok niema też 1 położnej na zmianie co najmniej 2-3 są .
    Jeśli chodzi o kliniczną są tam 4 osobne sale porodowe na porodówce , każda z własną łazienką i prysznicem ładne wyremontowane i pomalowane :)
    Jeśli ktoś już to pisał to sorki że się powtarzam :) nie byłam w stanie nadrobić tyluuu stron ale zaraz się zabieram :)

Chyba jednak zmenie z Zaspy na Kliniczną...zdecydowanie lepiej to wszystko ''wygląda'' :)

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ