X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka, my też w to wierzymy ;) kciuki zaciśnięte &&&&

A moja płeć to tak. Od początku, od pierwszego dnia byłam absolutnie pewnna, że będzie synek i takie było moje ciche marzenie.
    Poszłam na USG w 12 tyg, była jakaś młodziutka technik i jej przełożona.
    Przyłożyła tylko głowicę do brzucha i krzyczy "ha! BOY". Ta druga przyszła, usiadła i mówi: " noooo i jak widać dobrze!!" ja nie miałam zaszczytu popatrzeć. Nikt mi nic nie pokazał. Ale nie pytałam bo raz, że miałam czuja, dwa, że nie rozmawialiśmy w domu o tym czy chcemy znać płeć. A nie chciałam decydować za nas dwoje.
    Choć o tym boy'u powiedziałam mężowi.
    No ok. Namyślilismy się, że jednak chcemy wiedzieć.
    No i dzisiaj u lekarza leżę spanikowana, jego milczenie mnie dobija, ale ok.
    Pomierzył, pobadał w skupieniu. Małżon też, bo u nas takie specjalne fotele ustawione dla towarzysza. No i po jakichś 10 minutach odwrócił monitor i mówi, spójrz, gratuluję, wszystko perfekcyjnie, pokazał serduszko, kości, brzuszek, dzidzia machała łapkami, w ogóle fikała jak oparzona, opowiedział co i jak i jakos mi to wystarczyło.
    Wstaję z kozetki i odruchowo pytam : a widać? Czy chlopczyk czy..." i gość wtrącił z uśmiechem "dziewczynka". Ale już bez patrzenia tam, to chyba widział wcześniej.
    Wyszłam taka zdziwiona, mąż rozanielony i mówię do niego : " no ale jak to...dziewczynka?".
    To odpowiedział tylko dumny :" ciesz się, że jedna. Masz swój <chiński> kalendarz" :P

Nona, anetaa1607, Biedroneczka83, Aryll lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wagi - ja też w ostatnim tygodniu przytyłam 1 kg, ale w sumie od początku ciąży 2 kg :D także tym się nie przejmuję. Gorzej jak by tydzień w tydzień przybywało mi po kilogramie, to bym zaczęła się obawiać. Tak jak Dora - jestem poniżej wymaganej wagi na tym etapie, więc na razie nie ma co panikować :)

Anetaa1607, bardzo się ciszę, że wizyta przebiegła tak miło :)

Daaaaaaaaaaaaaaaisy, Twoja Hania będzie prześlicznie ubrana <3 <3 <3 <3 <3 <3 Zakochałam się w tych ubrankach. Czekam 2 tygodnie do następnego USG i wio na zakupy! Już dłużej czekać nie będę! Super zakupy! Każde ubranko prześliczne!

Rex, gratuluję córeczki!

Livia30, śliczne ubranka :) Pepco?

Super brzuszki macie :)

Sana, u nas standardowo kanapki :D nic szczególnego.

Kierzynka, my też wierzymy w to, że zaraz do nas wrócicie z dobrymi wiadomościami :) trzymamy za Was kciuki!

Zania, nie mam pojęcia co to może być. Mnie bolały właśnie plecy, na lewo od kręgosłupa, ale to raczej była nerka. Nie tak nisko jak u Ciebie...

rex, Daisy, anetaa1607, dora8201 lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, z doświadczenia obstaeiam rwę kulszową ;) częsta przypadłość w ciąży. Nic groźnego, ale wybierz wygodną pozycję do snu i wspomnij lekarzowi o tym ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate śliczny brzusio !! :)
    może jutro albo pojutrze z okazji rozpoczęcia 18tc wrzucę swoją fotę, bo wszystkie się chwalicie a ja cicho tak siedzę. :D

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomaga mi moja piłka do pilatesu i leŻenie na prawym
    boku. nawet podcZas chodzenia jest spoko. najgorzej siedzenie... a w samochodZie to porażka

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rwa kulszowa.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:34

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka a Tobie proponuję koci grzbiet a najlepiej basen jeśli masz możliwość.
    Ja juz zapowiedziałam mojemu, że z tematycznymi ubrankami się powstrzymujemy. Kupimy neutralne a potem się uzupełni ;)
    Wiecie, ja za ubranka z Zara np.jak są promocje płacę od 0.99 do 7.99 za sztukę. Na euro. Naprawdę można dokupić po porodzie. Akurat wyprzedaże będą :D

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:34

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka mozemy isc na basen :)

Ale ja nie plywam za dobrze bo sie boje. Ale pomoczyc dupe czemu nie ;)

U mnie tez zero zajec. W okolicach dalszych nawet wielkie G.

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona oo może i ja mam w opisie usg coś napisane gdzie jestłożysko, ale to w tym opisie prenatalnym? Bo to jedyne usg, które miałam opisywane.

Kate851też masz super brzusiu chyba nawet podobny jest wielkością do mojego :)

Rex ja niedługo też ten kolczyk zamówię, myślę, że długość 2.5cm jest akurat zawsze można go przyciąć samej nożyczkami.

Pytanko mam czy też macie takie zaniki pamięci wciąży albo jesteście tak rozkojarzone? Bo ja bardzo. Nie mogę na niczym się skupić, straszne.

aaa i czy któraś z Was robiła taki sprawdzian z obrączka na nitce? :p wiem, że to co wyjdzie to trzeba z przymrużeniem oka traktować ale niektórym się sprawdziło ;p

• naaala Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caludin lepiej nie mówić jak ja zapominam o różnych rzeczach hooo!! Nie jestes sama :)

A co do testu obrączki robiłam ale czytałam różne wersje na jednej stronie było napisane że jak ruchy koliste to dziewczynka a na innej że chopczyk i już nie wiem co jest ''prawdą''.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 23:09

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zaniki pamięci. Ale u mnie to nie nowość :P
    Dobranoc :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) znów się obudziłam razem z mężem,burczy w brzuchu to zjem, ale przed snem miałam zawroty głowy:/a od 3 dni doszły zatwardzenia:/będę więcej chodzić w takim razie

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania mnie też boli kręgosłup ale pomaga spanie na plecach, u Ciebie może faktycznie to rwa kulszowa

• katepr Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja już na nogach, jem śniadanko zaraz się ogarniam i do lekarza :)
    Miłego dnia wszystkim :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wielkość brzuszków mamy podobna:) ważyłam się i prawie 2kg od wagi wyjściowej,chyba jest ok.Test z obrączki robiłam i tez właśnie czytałam 2 wersje, ale z moczu robiłam sika się na łyżeczkę sody:) jak się pieni to chłopczyk jak nic się nie dzieje to dziewczynka:) u mnie wyszła dziewczynka, zobaczymy:)

• Verona Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zimnym rankiem
    Oj ja również mam zaniki pamięci, zawsze jak gdzieś idę do innego pomieszczenia w domu to musze chwile się zastanowić po co tam poszłam.
    Macie piękne brzuszki, mój jest już duży i te boczki mnie rozwalają.Ale wczoraj był tylko jeden pączuś i nie poddałam się chociaż leżały i patrzyły na mnie słodkimi oczkami :)

3i49p07wevcalt60.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ze Słonececznej stolicy :) piękna pogoda dziś taka wiosenna, oby w tym roku szybko do Nas wiosna zawitała bo jak słońce świeci od razu dostaje się powera :)
    Wczoraj chyba się na marne pocieszyłam, że dziś wolne, wypadł pilny projekt na już i muszę go dopilnować....jedyne co udało mi się uzgodnić, że przyjdę trochę później,chociaż tyle dobrze bo się wyspałam.
    Także taki mam wolny dzień ;)

Wczoraj zjadłam 3 pączki 2 w pracy bo przyniesli i 1 w domu i wyjątkowo do herbatki mi smakowały bo normalnie jakoś nie przepadam ;)
    A z tą moją pamięcią to też słabo, czuję się jak stara babcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 08:39

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana 13 w piatek :P

u nas -5 ale slonecznie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ