X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze tak lakonicznie opisałm ostatnio wizyte hehe byłam u nowego gina dostałam L4 to była wizyta bez USG bo za tydzien mam polówkowe psrawdził tylko tetno :) szyjke i jest ok wysokos na poziomie pępka czyli dokładnie połowa ciąży:)

Wczoraj bylam z Zuza i rodzicami w Wiśle mała miała pierwszy raz narty na nogach :)

rex, believe lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    No mi już w sumie tylko jedno USG zostało. Po 32 tyg.
    Bo to połówkowe wczoraj miałam.
    Ehhh bliżej niż dalej już :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Juwelka mozemy isc na basen :)

Ale ja nie plywam za dobrze bo sie boje. Ale pomoczyc dupe czemu nie ;)

U mnie tez zero zajec. W okolicach dalszych nawet wielkie G.

W Sopocie w Aqua Parku jest aqua fitness ale to raczej nei dla kobiet w ciązy, ale w Centrum Kwiatkowskiego w Lady Fitness widziałam jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży - trzeba by się zorientować co to jest ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Daisy, ale tam niema innej porodówki, jeśli jedziesz na kliniczną rodzić to tylko taką salę dostaniesz - taki jest standard. Oblężenie jest ogromne, szczególnie latem. Nie chciałam wcześniej pisać ale pracuje tam - tylko że na innym oddziale także znam realia :) Ale mimo oblężenia starają się zawsze jak najwięcej rodzących przyjąć - blokada przyjęć to ostateczność :)
    Ciuszki które wrzuciłaś są przepiękne :)

A ja w sumie zazdroszczę osobom z mojego otoczenia które najpierw zdecydowały się na dzieci a później/czy w trakcie zajęły się karierą i pracą, mnie denerwuje to że teraz będę miała taką długą przerwę w pracy, może dlatego że ją uwielbiam :D

No i Kochana ale sie wkopałaś :D Mam pytanko odnośnie Klinicznej skoro juz wydało się, że tam pracujesz ;-) Powiedz mi, jest możliwość "wynajęcia" tam sobie położnej? Coś w stylu jak Nona bierze i jesli tak to czy nie oznacza to wtedy tak jakby "pewnego miejsca" na poród? ;-) Wybacz durne pytanie ale nie daje mi spokoju to, że mogą odmówić przyjęcia z powodu braku miejsc a coraz bardziej nastawiam się na Kliniczną jeśli Swiss się nie otworzy do czasu mojego porodu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:57

juwelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry oczywiście , nie wychowana jestem ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia... nie ma opcji :/

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy z tą położną nie ma opcji? Łeeee... No cholera to jak nic Wejherowo mi zostanie, może mąż przeboleje jakoś to GWE :D

juwelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin eh no rzeczywiście korporacja:/dobrze ze chociaż mogłaś się wyspać,u mnie też słoneczko:) ja się przespalam jeszcze ale pójdę na spacer bo ja mam raczej hemoroidy:/masakra,więcej ruchu musze mieć i wody będę więcej pić, miała któraś z Was?

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate ja miałam po pierwszej ciązy i teraz też mnie dopadły na początku - lekarka kazała mi smarować Procto Glivenolem - dwa razy smarnęłam i przeszło i jak na razie spokój ;-) I wprowadziłam tez wiecej błonnika do diety, piję codziennei świeży sok z marchewki i jabłek więc zaparć juz nie mam a i hemoroidy nie wracają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 10:19

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek 13 :) Oby był szczęśliwy bo pół Polski mamy dzisiaj do przejechania autem :) Boję się, że będziemy musieli zatrzymywać się na każdej stacji benzynowej, żebym mogła iść do toalety - też tak macie?
    Nona wrote:
    Aryll ja po spotkaniu z położna dziś powiem ze to będzie najlepiej wydane 1000 zł ever. Jestem spokojna, mamy do siebie telefon, mogę dzwonić 24na dobę, cudownie juz w lutym wiedzieć kto odbierze mój poród, spotykać się z tą babka, poznać się, ona porobi ktg kilka razy, sprawdzi szyjkę, nauczymy się siebie co która lubi. Bardzo ciepła kobieta, zrobiła na mnie dobre wrażenie. Ja się przywiązuje do ludzi, skoro fryzjera i dentystę mam opłaconego i nie idę z ulicy byle gdzie do byle kogo to i na poród chce pójść jak do dobrej znajomej a nie do szpitala typu moloch i być jedną z wielu anonimowa... Polecam jak masz taką możliwość tymbardziej ze masz kogoś poleconego.

Nona, ja właśnie uważam też że to dobry pomysł. Zwłaszcza, że moja koleżanka sobie chwaliła bardzo.

Claudin wrote:
    Pytanko mam czy też macie takie zaniki pamięci wciąży albo jesteście tak rozkojarzone? Bo ja bardzo. Nie mogę na niczym się skupić, straszne.

Ja mam straszne zaniki pamięci. A jak prowadzę auto np nie pamiętam czy przejechałam na czerwonym czy zielonym - rozkojarzenie na maksa

relgk6nlj3x7mtee.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia dzięki:) właśnie czytałam o tej maści ze można w ciąży, pójdę ja kupić:)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi oczywiście babka w aptece powiedziała, że w ciązy nie można ale oni zawsze tak mówią. Lekarka kazała a jej ufam ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia tak jak już ktoś odpisał - niema opcji, chyba że po prostu byś sobie położną jakąś wzięła do porodu jako towarzyszkę, tylko ona wtedy nie może i tak nic zrobić tylko wspierać psychicznie a więc bez sensu. Ale pocieszę Cię że dziewczyny z porodówki dzielą się pacjentkami każda ma swoją, ew. dwie i się nimi zajmuje cały okres porodu, ale rozumiem dziewczyny że mieć kogoś kogo wcześniej się poznało, porozmawiało itd. to zupełnie coś innego :)

Ja to się w ogóle czuję nie dosyć że jak stara baba ze sklerozą to jeszcze z nadwagą, dziś przed wizytą szalałam bo w żadne bluzy i swetry sprzed ciąży nie wchodzę, normalnie deprecha.

livia30 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll ja z tymi światłami też tak mam :P
    O jeździe nie wiadomo gdzie nie wspomnę. Wczoraj jak jechałam na USG to ustawiłam się na pasie na wylotówkę. Ze 100 razy tam byłam przecież, wiedziałam gdzie i jak jechać, wylotówka nawet nie miała prawa mi wskoczyć bo nigdy tam nie jechałam. No i nadrabiałam niezły kawałek, żeby móc zawrócić. Masakra.

Aryll lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia niby w necie jest napisane że te maść można od 4msc ale jak Twoja lekarka pozwoliła od początku to wiedziała co robi, zaraz idę na spacer i do apteki, piękna pogoda ach czujecie przedwiośnie? :)

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Livia tak jak już ktoś odpisał - niema opcji, chyba że po prostu byś sobie położną jakąś wzięła do porodu jako towarzyszkę, tylko ona wtedy nie może i tak nic zrobić tylko wspierać psychicznie a więc bez sensu. Ale pocieszę Cię że dziewczyny z porodówki dzielą się pacjentkami każda ma swoją, ew. dwie i się nimi zajmuje cały okres porodu, ale rozumiem dziewczyny że mieć kogoś kogo wcześniej się poznało, porozmawiało itd. to zupełnie coś innego :)

Ja to się w ogóle czuję nie dosyć że jak stara baba ze sklerozą to jeszcze z nadwagą, dziś przed wizytą szalałam bo w żadne bluzy i swetry sprzed ciąży nie wchodzę, normalnie deprecha.

To nawet nie chodziło mi o wsparcie położnej tylko o pewne miejsce w szpitalu ;-) Taka niby "łapówka" :D No nic, trudno. Najwyzej przed wyjazdem z domu jak zaczną mi sie skurcze to zadzwonie spytać czy mają wolną porodówkę :D

Dziękuję za odpowiedź ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:07

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miaĺam na początku hemoroide pierwszy raz w życiu. Myślałam na poczatku, że moze od jedzenia ostrego bo miałam wtedy fazę, że nawet do kanapek jadłam ostre papryczki :p potem myślałam, że może od przeciążenia na siłowni, za duże ciężary brałam.. a tu się okazało, że odciąży :D brałam jakieś czopki 3 dni i przeszło jak ręką odjąć.

No i siedzę w pracy i w ogóle skupić się nie mogę. Dobrze, że w ogóle jest ten projekt bo mogłobyć jeszcze tak, że bym przyszła i dowiedziała się, że odwołane.

Jeszcze muszę 1 miesiąc pracować nie wiem jak wytrzymam.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

U mnie poki co piatek 13go udany :)
    Pamietam, ze w piatek 13go i to w lutym zdawalam prawko i zdalam za pierwszym razem, to byl 2009 rok. Od tamtej pory tez mam kolczyk w jezyku, bo takie bylo postanowienie - zdam, w koncu przekłuje, nie ma ze nie ;).

Ja dzis wizytuje na 15, takze kciuki trzymac by Hania nie zamieniła się Heńka! :D

livia30, katepr, Claudin, usia89, naaala, rex, wikaa, anetaa1607, believe, ewela86 lubią tę wiadomość

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, trzymamy kciuki za Hanię!!!

Najgorsze, że tak naprawdę dopiero jak się dziecko urodzi to można mieć 100% pewności o płeć. Nadal lekarze czasem się mylą ;)

Daisy lubi tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie nie moze byc mowy o pomylce! Ja mam tylko jedną formę :D

‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ