X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Nie mam sił Was nadrabiać, więc napiszę tylko, że trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś i mam nadzieję, że piątek 13 jest w tym roku bardzo szczęśliwy dla Lipcówek :)

Dobrego dnia :)

anetaa1607, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca po kierunkach humanistycznych najtrudniej znaleźć pracę;/ wiem coś o tym, bo sama jestem po filologii,mieszkałam z 2 dziewczynami, jedna własnie po pracy socjalnej druga po pedagogice i też szukały pracę,ale w biurze znalazły też taką ogólną papierkową robotę nie w zawodzie a szukałaś pracy w biurach, sklepach czy tylko w zawodzie? bo ja jak zoobaczyłam,ze ciężko do szkoły, to po firmach szukałam.
    A co do swojego mieszkanka, to jak mówiłyśmy wczesniej, najczęściej rodzice pomagają młodym w starcie życiowym.

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wiZytujace!!
    Nina a skąd jesteś dokładnie?
    Czarna owca odpoczywaj i zwiedzaj zaZdraszczam :-D

Co do płci mam przypadek koleżanki która miała mieć core pojechała rodzic i Urodziła zdrowego syna mówiła że mało nie zemdlala :-P

16udskjogri4r6n4.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    Kto wie czy tu na stale nie wyladuje. Doszlam do wniosku, ze musze cos zrobic ze swoim zyciem, bo gdzies mi ucieka miedzy palcami... tak bym chciala miec w sobie tyle odwagi i sily, zeby rzucisz to co jest teraz i zaczac wszystko od nowa. Przywiazuje sie do wszystkiego az za bardzo, i mimo tego ze mi zle i nie spelniam sie boje sie to zmienic... :(
    Gdybym jeszcze miala mniejsze dziecko, decyzja bylaby prostsza. Ale juz 1 klasa. Koledzy, otoczenie, wiez z rodzina. Nie mam sumienia niszczyc mu tego :(
    Czarna Owca doskonale Cię rozumiem, my od dawna żyliśmy w rozłące, najpierw 1,5 roku w Afg. potem Afryka, Włochy, Rumunia, Arabia, a teraz dostał stała prace w UK i jest szansa wreszcie na życie razem tylko muszę się przenieść tam, a dziecko starsze też do pierwszej klasy i ciężko ją wyrywać z otoczenia, ale pocieszam się że dzieci szybko klimatyzują wiec myslę ze będzie dobrze.
    Trzymam kciuki za wizytujące. Jakoś ta pogoda ładna na mnie źle wpływa, chyba przesilenie idzie,bo jakaś spuchnięta chodze i łeb boli...

3i49p07wevcalt60.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy ze spacerku, dziewczyny ile nadrabiania ;)

Co do jajek, kurcze a ja tak lubię sadzone jajka, najlepiej właśnie żeby nie były tak ściętę :( no trudno trzeba będzie to zmienić.

To prawda że dzieci się szybko przyzwyczajają do nowego otoczenia ale ja osobiście rozumiem rodziców którzy jednak nie mają serca ''zabierać'' im tego co mają tutaj gdzie się wychowują od małego.

Dziewczyny??? Rejestrowałyście się i zamawiałyście jakieś próbki kosmetyków z internetu?? Tak się zastanawiam żeby coś takiego zrobić ale nie wiem skąd najlepiej, tu jest taka strona któraś z Was coś, gdzieś??

http://bezplatnie24.blogspot.com/2013/06/bezpatne-probki-mleko-modyfikowane.html

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate- pewnie ze szukalam. probowalam od jakichkolwiek stazy- nawet na staz chcieli moje cv do urzedu. Probowalam w sklepach- brak doswiadczenia w odziezy. Probowalam nawet w bawialni- nie umiem wiazac balonow, nie mam kursu animatora- niestety.Zlobki- nie. Starostwo powiatowe- nie. Chyba mam cos glupiego na czole napisane...

Verona- otoz to. Zycie na odleglosc, potem przyjezdza i nie wiadomo jak ze soba rozmawiac... mysle o wyjezdzie bardzo intensywnie, moze samo wyjdzie...
    wiesz w sierpniu bylismy spakowani, pol roku delikatnie przygotowywalam syna do wyjazdu. Zalatwilam mu tak szkole, sobie rowniez. Ubezpieczenia, dokumenty itd. Zakupyy mialam porobione. A wyszlo jak wyszlo, dziecko w kolowrotku, nie wiedzialo co sie dzieje, jak to w koncu bedzie...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita na polankach nie ma porodówki :D

nala próbki dają jeszcze chyba na takiej stronie bebiklub :)

naaala lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorwane wczoraj na przecenie, miałam juz wczoraj wstawić ale jakoś mi się nie chciało :)

2rfa4ht.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 17:11

livia30, Sandra94w, rex, anetaa1607, katepr, kate851, 1kasiulka1, Sana, believe, ewela86, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ja tam wszystko jem poza surowym mięsem.
    Salmonelli zgotowaniem jajka nie zabijecie :D no przecież do tego trzeba dużo więcej stopni.
    Więc czy na miękko czy na twardo takie same szanse ;)
    Moja koleżanka, obecnie pod koniec ciąży, od początku nie jada nic z miętą, bo ponoć u chłopców może powodować niepłodność, żadnych drożdżowek bo też w czymś tam szkodzi, gumy do żucia, bo jakieś tam związki niebezpieczne posiada.
    Szukałam potem w necie oczywiście masa takich artykułów. Mamusie odstawiają wszystko bo zakazane, a potem wydają krocie na chemie na kolki i uczulenia dla niemowlat ;) jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze, dziewczyny, we wszystkim jest jakieś ryzyko ;)
    Ktoś kiedys powiedział, ze jakbyśmy wiedzieli co jemy to z głodu byśmy umarli- taka prawda.
    Nina i jak po wizycie?
    Czarna odpoczywaj sobie.
    Ja nie miałam impulsu, ja miałam spontan, przyjechałam pozwiedzać i już zostałam ;)

naaala lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to w ogóle może nic nie jedzmy skoro wszystko szkodzi -,-
    Surowego mięs ai tak nigdy nie jadłam zawsze wole dłużej pogotowac niż jeśc potem takie ''memłowate''.
    My zastanawialiśmy się z mężem żeby zamieszkać w niemczech, ale jakoś nie mamy takiego właśnie impulsu żeby tam pojechać (bo jeździmy często ) i zostać, żeby tylko nie przyszedł za późno..

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina1701 wrote:
    CZesc dziewczyny :) jestem tak podekscytowana ze aż muszę sie pochwalić , dzisiaj o 16:30 mam wizytę u lekarza i mam nadzieje ze mi powie czy to będzie chłopiec czy dziewczynka :) ostatnio cos wspominał o chłopczyku , ale w ogóle nie czuje sie tak jakby to miała być prawda :) z obserwacji wszystkie mamy przy chłopcach wręcz promieniały , u mnie jest troszkę odwrotnie :D ja dziś na obiad miałam gołąbki z sosem pomidorowym , na punkcie wszystkiego co pomidorowe mam obsesje od paru tygodni ! Pozdrawiam :) Jest tu jakaś przyszła mama z Podkarpacia ??
    Powodzonka na wizycie, obys sie dowiedziała kto ram zamieszkuje u Ciebie :)
    A co do pomidorowej obsesji to ja ją mam prawie od początku, nawet przez czas mdłości wchodziła mi praktycznie tylko pomidorówka i to kwaśna jak diabli ;) aaa i u mnie tez dzis golabki (znowu) :D

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też od początku pomidory i pomidorowa królują :P
    Ale to pewnie zwiększone zapotrzebowanie na potas.

pepitka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nina1701 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie ;) widziałam dzidzie w 4d,całkiem inaczej się na taki obraz patrzy widzisz juz taka kształtne mała osobę ;) pan doktor powiedzial ze jest przekonany prawie że to chłopiec ;) za miesiąc mam nadzieje wiedzieć juz na pewno ;)
    A co do tego skąd jestem, to z okolic Rzeszowa a dokładniej mieszkam 30 km od niego w ropczycach;)

anetaa1607, Daisy, 1kasiulka1, wikaa, naaala, Sana, Konwalia, believe, ewela86 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8gzu3nij44bss.png[/link]
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina gratulacje:) tu w lipcówkach jest oblężenie chłopaków:) ja mam nadzieję,ze za tydzień się dowiem:) nie mogę się doczekać:)
    Naaala piękne ciuszki, słodkie:)

1kasiulka1, naaala lubią tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina gratuluje chłopca:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina gratulacje! :)
    A miałaś parcie na konkretną płeć?
    Twoja miejscowość to mi się z cukrem kojarzy :P
    Bywam w Rzeszowie, raz-dwa razy do roku :D

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nina1701 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy cukrownie w ropczycach ! Oj ja byłam zakochana w imieniu Zuzka, wiec bardzo liczyłam ze uda mi się mała Zuzia ;) ale ważne ze zdrowe! Szkoda tylko że dziś nie dostałam żadnego zdjęcia, bo do tej pory to za każdym razem jakieś się udawało ;) za miesiąc połowkowe badanie, mógłby mi ktos po krótce opisać na czym polega mniej więcej?

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8gzu3nij44bss.png[/link]
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie dłuższe USG ;)
    Ja właśnie wczoraj miałam.
    Lekarz obserwujevsobie dokładnie pracę nerek, wątroby, serduszka, ogólnie narządów, sprawdza wtedy czy wszystko się dobrze rozwinęło czy poprawnie pracuje.
    Ogląda i mierzy kości.
    Do tego sprawdza pracę pępowiny, łożyska i szyjki macicy itp ;)
    Pokazywal mi też czy dzidziuś prawidłowo przełyka i ile ma paluszków. Pokazał buźkę i resztę ;)
    Chyba poza czasem trwania to nie różni się wiele dla nas od zwykłego USG.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana jak macie jakieś listy wyprawkowe to ja poproszę :) a najlepiej jeszcze z komentarzami co lepiej kupić z jakiej firmy itd:)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, to o kosmetyki Ci chodzi, czy o ubranka/sprzęty?
    Ja nie kupuję wg listy. Raczej na czuja, bo przu pierwszym kupowaliśmy z listy i połowy nie użylismy nigdy a to co naprawdę potrzebne to trzeba było ganiać i kupować ;)
    Ja na razie spanikowałam bo dotarło do mnie, że na temat dziewczynek nie wiem nic :P
    Muszę poszukać po internecie skąd kolczyki się bierze, czy mam kupić i przynieść czy jak? U nas uszy przekłuwaja zaraz po urodzeniu, w szpitalu, w sterylnych warunkach i przy mniejszym bólu dla dziecka.
    Mogłabym się nie zgodzić, ale potem nie bardzo mi gdziesz przebiją...
    Raczej musiałabym czekać do wieku nastoletniego.

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ