X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 12 tyg miałam takie mega upławy, aż do 17 go :/
    Gink jak zobaczyła to sama była w szoku. Nie miałam ich ciągle, ale jak złapały to z 2 dni tak ciekło.
    Zrobili mi posiew i wyszło wszystko ok. Zero infekcji. To nie wiem z czego tak się robi.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle to cały czas mam sucho na bieliźnie, czasem coś tam poczuję wilgotnego ale na ogół starcznie sucho ;o
    nie wiem czy to też dobrze...lekarz nic nie mówił ale..

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • nina1701 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek ja wybieram się raczej do profamilii w rzeszowie, pomimo kilku negatywnych opinii wyczytanych w internecie ciągle jest najlepszym miejscem w okolicy chyba ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8gzu3nij44bss.png[/link]
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam i upławy i swędzenie i pieczenie.... juz mam tego dość. .. wizyta dopiero pod koniec lutego :-(

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa a masz do niego nr?? Żeby poinformować go o pieczeniu i swędzeniu żeby Cię szybciej przyjął, zbadał przepisał coś? Przecież infekcji w ciąży nie można lekceważyć, trzeba działać jak naszybciej!!

Daisy, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję poznanych/potwierdzonych płci :)

Daisy wow, filmik, 10 zdjęć - super, ile kosztuje taka przyjemność? :)

Daisy lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy super zdjęcia, mnie urzekła ta stópka piękne ujęcie ;)

Ja infekcji nie miałam. .. nigdy :D

Daisy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr nigdy?! o kurczaczki pozazdrościć na prawdę! :)

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny właśnie użyłam po kąpieli próbkę hipp mleczko pielęgnacyjne babysoft polecam,pięknie pachnie i bardzo szybko się wchłania a skóra nawilżona i delikatna.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana dzis zaplacilam 150zl za wizyte. Plus 50zl za posiew. Za genetyczne placilam 250zl.

Mysle ze dzis nas tak super obsluzyla pani gin, bo przyszlam do niej 2gi raz (pierwszy to wlasnie byly genetyczne) i poprosilam o prowadzenie ciazy. Sprawilam jej kilka komplementow na zachete na poczatek blizszej znajomosci (w koncu dobrze jest dobrze zyc z ginem). Ona jak zobaczyla ze zrezygnowalam z invicty na jej rzecz to wiadomo ze po cichu na pewno sie cieszyla. Swietna kobieta, dojrzala, madra, z usmiechem na twarzy, z podejsciem do pacjentki,mila dla meza jako towarzysza wizyty (na genetycznym byla jeszcze z nami cora cala wizyte ;) ).

Wiadomo moja opinia o niej na pewno jej przyniesie korzysci, nowe klientki (jakies kolezanki). Ale ogolnie pierwsza wizyta tez taka byla udana, w przyjemnej atmosferze. Zaluje ze Juwelka mi nie dala znac o nich w ogole na poczatlu ciazy hehe ;). A ja dzis powiedzialam tej gin jasno i wyraznie, ze to moja druga ciaza i wiem czego moge,chce i powinnam oczekiwac od gina prowadzacego ciaze i ona w 100% spelnia moje kryteria. Mysle ze chwile latala z 5cm nad ziemia. A ja potem z pol h ;) w sumie latam do tej pory. Maz tez ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 21:48

wikaa, livia30, katepr, dora8201, 1kasiulka1, Sana, believe, juwelka lubią tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy a gdzie chodzisz do ginka, może już był ten temat, to z góry przepraszam ale może mnie jeszcze tu nie było, bo zastanawiam się gdzie iść na połówkowe jak mój mi nie będzie chciał zrobić, aczkowliek myślę że weźnie mnie do szpitala ale tak czy inaczej poszłabym sobie gdzieś jeszcze oprócz tego o ile jest to możliwe żeby pójść tam gdzie chodzisz tylko na jedną wizytę w celu USG połówkowego.

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala myślę, że nie będzie problemu ze wcześniejszą wizytą. Muszę się umówić, tylko wkurza mnie to, że ciągle nawraca mimo leczenia... :-( poza tym, ciąża czy nie ciąża, to nie luuuubię chodzić do "grzebacza"... :-/

Ale mnie ssie.... zjadłabym coś ale już po 22...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:06

• naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo nikt nie lubi, aczkolwiek jak mogę zobaczyć swoje maleństwo to czekam z niecierpliwością :)
    lepiej leć jak najszybciej mimo że pewnie będzie ''grzebał'' :( ważne żeby nic się poważniejszego nie rozwinęło, a jak wiemy infekcje pochwy lubią przyczepiać się w ciąży częściej niż normalnie.

wikaa, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala ja do Olszewskich. Polecila mi ich Juwelka na genetyczne wiec poszlam. Wyszlam zachwycona i tak juz zostalo. Ich gabinet to Pro Femina Gdansk Wrzeszcz na Dmowskiego ;) Jak pojdziesz na polowkowe to na pewno wyjdziesz zadowolona na 102. Ja to bede juz tylko ich polecac. No i moja ginke od nieplodnosci jedynie z Invicty. Przez te prawie poltora roku bardzo sie z nia zzylam :).

Taaak wiele tematow juz bylo, ale gdzie Wy wtedy bylyscie zamiast z nami na staraniach na owu i potem na bbf? :D

naaala lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kogo polecacie?? I ile taka wizyta np co do połówkowego kosztuje?? no i jak się tam umawia ile wcześniej np?

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa ja na infekcje stosowałam lactovaginal, clotrimazolum i iladian, ale nie wiem jak z nimi w ciąży, mnie męczą hemoroidy za to, ale zadzialalam z maścią i mam nadzieje ze pomoże

wikaa lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana mi gin na genetycznym tez nagrał na płytę 3 filmiki i z 6 zdjęć, wizyta 150 zł.

Sana lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naala ja na polowkowe 16.03 umawialam sie na genetycznym 21.01 ;) 250zl i masz ful wypas pelne usg, sesje dzidzi, fote live 4d do ramki skiska canon z aparatu usg no i filmik z CALEJ wizyty (tak jest zawsze) na plytce. Mysle ze jak zadzwonisz po weekendzie to na spokojnie Cie zapisza. :) Zebys tylko do Kolbud nie jechala do Medi Medic bo tam jakis debil pracuje, Kwiecinski sie nazywa. Gorszego konowala w zadnej specjalnosci nigdy w zyciu nie spotkalam. Poszlam do niego w 12 tc na genetyczne a on do mnie z ryjem sie wydarl PO CO PANI PRZYSZLA STRACE NA PANIA POL GODZINY! I inne teksty ktorych nawet nie chce pamietac. Otoz, wg niego 12tc to bylo ZDECYDOWANIE za wczesnie na genetyczne. Gdzie wiadomo robi sie od 11tc a w ogole to od 46mm do 84mm. A ten debil nawet mnie nie posadzil/polozyc zeby spr jaka duza jest dzidzia! A sie okazalo u innego lekarza nastepnego dnia rano ze Hania miala juz 5.3cm i mozna bylo spokojnie mierzyc wszystko. Eh! Nie chce tego nawet pamietac. Ja, gdzie normalnie trzymam sie twardo, wsiadlam w samochod i sie poplakalam. Ale najpierw oczywiscie rzucilam pare kurew ;)

Wikaa ja na wlasna reke bym nic nie stosowala. Skonsultuj sie lekarzem bo na grzybice tylko antybiotyk, a nie iladiany itp. To wspomagajaco na flore, ale jak swedzi i piecze to grzybica na stowe. Zrob to jak najszybciej a nie patrz ze nie lubisz ;) dziecko jest najwazniejsze, a nie komfort u grzebacza :) poza tym, jak kazda z nas podkresla, nieleczony stan zapalny prowadzi do naprawde groznych powiklan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:41

naaala, wikaa, livia30 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate851 i pomógł Ci któryś z tych leków ? Zapytam najwyżej w aptece czy można. ..

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika cofnij stronke napisalam Ci tam odnosnie lekow ;) i to szybko do lekarza, nie mozesz tego zlekcewazyc i czekac do konca lutego. Wyobraz sobie co te bakterie moga zrobic przez 2 tyg z workiem owodniowym jesli pojda do gory :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:44

‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ