X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania 17t2d :)
    191g kochanego dzidziusia ♡

f9smx5db4zna_t.jpg

Stópka ♡
    gfjtcmsaodqk_t.jpg

Wizyta mega udana. Ta gin to strzal w 10tke! Hania pozostaje Hania oczywiscie :) Gin powiedziala ze u niej sie plec nie zmienia i NIE NA TAKIM SPRZECIE. ;) Ja oczywiscie plakalam :D

Najpierw fotel, szyjka dluga i trzyma ale bez podania cm. Niestety na posiew znowu, stwierdzila spore uplawy. Nic nie swedzi ani nie piecze czyli jak zwykle bezobjawowo..masakra jakas z pewnoscia kolejny antybiotyk.

Swietna kobieta, super rozmowna. Moj znowu zachwycony.

Mamy cala galerie zdjec (Gin sie smiala ze sesja zdjeciowa-10 zdjec mamy i jedno do ramki w brazie to u gory co wrzucilam;) ) no i filmik na plytce. Zaraz odpalam ;).

Wszystkie pomiary ok, nerki, watroba, zeberka wszystko jest na swoim miejscu. Polowkowe 16.03. L4 mam az na miesiac. Lozysko poszlo na tylna sciane.

Jestem przeszczesliwa. :)
    Tp bez zmian 22.07.2015r. :)

anetaa1607, rex, 1kasiulka1, wikaa, pepitka, Sandra94w, naaala, radiszka, Sana, katepr, livia30, Konwalia, Nona, believe, ewela86 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nadrobilam posty.

Najwiecej salmonelli jest NA SKORUPKACH jajek i bakterie przenikaja przy rozbijaniu. Nalezy koniecznie myc wszystkie jajka. Potem czy miekko czy twardo to juz wsioryba.

Ja skonczylam rowniez same kierunki humanistyczne i nie zgodze sie ze jest ciezko znalezc prace..moze to zalezy od ukonczonych kierunkow..Ja pracowalam juz na studiach i nawet jesli prace tracilam z jakiegos tam powodu,to moj max przerwy miedzy jedna a druga praca to bylo 2 tyg. Nigdy nie dostalam pracy po znajomosci i zawsze zarabialam fajne pieniadze, na utrzymanie siebie, dziecka,samochodu,wynajem i utrzymanie mieszkania,zachcianki, nagle wydatki..zawsze wystarczalo. Nie ma nic za darmo, trzeba sie starac i piac po szczeblach a nie narzekac ze pracy nie ma. Pracy dobrej to nie ma dla ludzi bez szkoly podstawowej. A nie wystarczy w dzisiejszych czasach isc na byle jakie studia i potem sie zalic 'Skonczylam studia, nie mam pracy'. Jak sie konczy studia typu zarzadzanie na UG, resocjalizacje czy jakies inne spoleczne cuda to nic dziwnego ze pracy nie ma. Nie mam tu na mysli zadnej z Was bo nie wiem co kto pokonczyl, ale mam mase znajomych po takich pustych studiach, co poszli, RODZICE im placili by mieli tytul..a teraz 'O matko i ojco pracy nie mam!!'. Dla mnie to zenada. Kazdy ma to, co sobie wypracowal. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 19:45

Nona lubi tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex o wszystko mi chodzi bo ja jestem zielona,chciałabym pozbierać kilka takich list zweryfikować,popatrzeć co doświadczone mamusie polecają,jakie kosmetyki,jakie produkty jakie smoczki itd i zrobić swoją liste

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy-śliczna Hania!!! :)
    Aneta, kosmetyki....to uwielbiam czytać na blogu Sroka. Szybko można wyłapać co ma najwięcej syfu :)

1kasiulka1, anetaa1607 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy super,że wszystko w porządku:) śliczna Hania:)

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina to ja jestem z Małopolski kolo gorlic Mieszkam a Gdzie Chcesz Rodzic?

16udskjogri4r6n4.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale macie tempo w pisaniu ciężko za wami nadążyć po przerwie :) także w skrócie: gratuluję udanych wizytacji i świetnych wiadomości. Co do jedzenia to popieram nie wpadania w paranoje bo nie można sobie wszystkiego odmawiać - grunt to " jedzenie z głową " czyli w umiarkowanych ilościach ;) co do kosmetyków to tez lubię czytać bloga Sroka bo fajne są tam porównania wielu z nich i jakościowo i cenowo także polecam;) miłego wieczorku wam życzę :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy trochę się z Tobą nie zgodzę. Ja też jestem po humanistycznym kierunku i nie czuję, że skończyłam byle jakie studia. Fakt, że po takich, ciężko o pracę ale uważam, że lepiej skończyć coś co się lubi/kocha z szansą, że się będzie się to robić, niż to co tylko przyniesie zysk. Często ludzie kończą takie kierunki, które przez rodzinne znajomości dają im od razu pracę - lekarze, adwokaci, nauczyciele. ... Fajnie, niech korzystają ale właśnie przez takich inni mają drzwi do pewnych zawodów zamknięte. Poza tym nie miała bym ochoty trafić z dzieckiem do pediatry, który skończył medycynę tylko dlatego, ze mu tatuś ordynator kazał kontynuować tradycje rodzinne... :-(

dora8201, rex lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja.... rano walnęłam post przez telefon ale mi się nie dodał i się wkurzyłam i już mi się odechciało... mam ostatnio nerwy na wierzchu... aż dziwne bo od poczatku oaza spokoju a teraz wszystko mnie z równowago wyprowadza, muszę się bardzo pilnować żeby nie warczeć na wszystkich dookoła... chyba hormony mi buzują :P

podczytywałam cały dzień co i jak ale nie pamiętam... to co na świeżo - zgadzam się z Daisy - ja też skończyłam humanistyczny, ba - społeczny wydział i to tez na UG, pracę miałam stałą na pełen etat i to ciepłą, piękną i bezpieczną posadkę (budżetówka z karty nauczyciela) jeszcze przed obroną - bez znajomości, bez układów... ale szukałam jej cały ostatni rok studiów, wysyłałam maile, dzwoniłam, pytałam i założyłam od razu, że nie zostaje w Gda... wróciłam do siebie. Dodatkowo całe studia robiłam wszystko żeby zdobywać tak ważne w moim zawodzie doświadczenie - niestety wszystko w ramach wolontariatu i stażu ale nieważne - w ramach swojego kierunku zrobiłam 3 specjalizacje - kosztowało mnie to mnóstwo wysiłku i nauki ale poskutkowało bo szukając pracy w zawodzie miałam 3 razy więcej możliwości :) i się udało... pracując tam wyrobiłam sobie sieć kontaktów ale i dobrą opinię i teraz mam dużo dodatkowych zleceń, mogę przebierać i wybierać i to za naprawdę fajną kasę

druga sprawa że większość znajomych z DG ma problem ze znalezieniem pracowników - i to nie za minimalną krajową czy warunkach maksymalnego wyzysku... ludzie nie chcą pracować (nie mówię o Was) ale ja uważam, że moje studia i ambicje wsadziłabym sobie do szafki gdybym pracy nie miała i poszła gdziekolwiek gdzie byłabym w stanie zarobić na życie, nie siedzieć w domu na tyłku i narzekała, ze nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem... mam taką koleżankę - ma aktualnie 36 lat, skończyła najpierw zawodówkę jako krawcowa, potem maturę zrobiła i jakąś policealną na asystentkę... pracowała w milionie miejsc ale wszędzie nigdzie jej nie pasowało, bo za daleko, bo za mało płacą, bo ludzie nie tacy, bo szef krzywo patrzy, bo nudna praca, bo ciężka praca bo wiecznie coś... nie przepracowała nigdzie więcej niż miesiąc a najczęściej rezygnowała po tygodniu... ale do narzekania jak to w Polsce jest źle i jak pracy nie ma i w ogóle jest pierwsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 20:33

wikaa, Daisy, Nona lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i gratuluję wizyt i dobrych wiadomości i potwierdzania płci ale też i zmian płci :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do zusu i czekania na pieniążki to jeszcze Wam napiszę - teraz na wizycie byłam 3 lutego, 5 lutego l4 dosżło do pracy, z racji, że księgowa była na zwolnieniu to wysłała je do zusu dopiero 9 lutego... 11 lutego wisiało mi już na pue a dziś mam decyzję że wypłata pieniążków będzie 27 lutego - zwolnienie mam do 24.02... od 3 zwolnień wypłatę zasiłku planują na 3 dni po zakończeniu zwolnienia... wcześniej miałam miesięczne, teraz 3 tyg. i jest tak samo

edit:
    przepraszam, za tyle postów na raz... myślałam, że ktoś sie wbije między mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 20:40

Daisy lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja też mam taką znajomą, co prawda ona bez wykształcenia wielkiego, wiec głównie sprząta lub gdzieś na kuchni robi, ale co praca to inna wymówka. Już nawet molestowania była. ... Tak jej się pracować nie chce.... ;-)

dora8201 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ale ja tez jestem po humanistycznych studiach toc pisalam! Niczym nikogo urazic nie chcialam :)

Ja mam seans Hania na 50cali w sypialni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 20:49

dora8201, As-ia, Nona, believe lubią tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści!! Śliczna Hania Daisy !! :) A to zdjęcie w 3d/4d to obłędne <3

Nina gratuluję SYNKA!!! ;)

Daisy, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko ;-) tak tylko trochę do siebie wzięłam to stwierdzenie o byle jakiś studiach i pustych kierunkach... ale luz :-)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa nieeeee poprostu pisalam myslac o tych wszystkich znajomyc takich jeczydupach ktorzy ida byle isc byle gdzie, zeby tylko miec papier. ;)
    i ja tez nie konczylam studiow 'na zysk' :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 20:57

• wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się zgodzę. U mnie na roku sporo było takich ludzi, którzy studiował byle studiować .... a jednak najłatwiej na kierunkach humanistyczno-społecznych. ... :-/

• wikaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie takie częste infekcje pochwy... ? Ja już trzeci raz, odkad zaszłam w ciążę walczę z grzybicą .... :-(

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, mi znowu wziela na posiew. Mowi ze pelno uplawow. Nic mnie nie swedzi ani nie piecze. Ale ja jestem czesto lapiaca. Czekam na wyniki pewnie 3x antybiotyk dostane.

• naaala Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa ja przed ciążą miałam częste infekce, od jednych tabletek do antybiotyku... teraz jakoś się trzymam, ciekawe na jak długo, bardziej w ciąży łapie mnie zapalenie pęcherza, już drugi raz od początku ciąży jem suszoną żurawinę i piję okropne herbatki..

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ