X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Velka :)
    Ależ mnie mała szturcha dzisiaj..szok. A wczoraj taka cisza była.
    Na promocjach to najlepiej coś upolować :P
    Jak trafię na fajną promocję pieluch to i pieluchy zakupię przed ;) zawsze to mniej wydatków po porodzie ;)
    Dlatego teraz od kilku dni na łóżeczka patrzę. Jak się coś ustrzeli to super ;)

1kasiulka1, Daisy lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Velka :)

velka lubi tę wiadomość

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przeglądam wózki to ciężko wybrać:) chciałoby się wszytsko,żeby lekki do znoszenia, z dużą gondolą,żeby do zimy wystarczyła i zeby w miarę tani:) macie już swoje typy? wczesniej podobał mi sie x-lander xa,ale widzę,ze jest mega przereklamowany i do tego ma mała gondolę, siostra męża kupiła xlandera i niezadowoleni;/

Daisy lubi tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak mówiąc już o tych dziecięcych rzeczach to powiedzcie czy macie zamiar szczepić dzieci tyle się teraz o tym piszę pierwsza corke szczepilam a teraz to się zastanawiam a wy co sądzicie
    A ja Dziś 20tc zaczęłam ;-)

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek nie zastanawiałam się jeszcze nad tym:) ja jestem w trakcie 17tygodnia:) to prawie 3 tygodnie do przodu jesteś:) znasz płeć?:)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:* Velka rozgość się u nas,Izabelka, Juwelka ciesze się że jest wszystko ok gratuluje chłopca:)
    Ja jestem właśnie zdania że po usg połówkowym czas już na większe zakupy nie tylko ciuszkowe...dlatego pomału zaczynam się rozglądać za różnymi rzeczami....musimy rozłożyć sobie zakupy na miesiące,nie wyobrażam sobie wszystko kupować w czerwcu. W maju jeszcze planujemy gruntowny remont sypialni z nowym łóżkiem meblami itd...więc skąd na to wszystko brać kase:) Wczoraj właśnie zakupiłam w promocji dady z biedronki od 3-6kg jest tam 156szt za 50zł, czy któraś z doświadczonych mam ma opinie o tych pampersach?? W ogóle ile kupić pampersów przed urodzeniem dziecka? ile taki maluszek dziennie zużywa? Co do laktatora ja raczej kupie przed urodzeniem elektryczny z przyczyn ekonomicznych: dużo osób poleciło mi ten laktator http://allegro.pl/laktator-elektryczny-canpol-easystart-12-201-w-wa-i5060504829.html i na allegro jest o połowę tańszy niż w marketach:)

Nona, izabelka04, izabelka04, velka, believe, Claudin lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, używałam Dada- nie różnią się w ogóle jakością od Pampersa. Byłam mega zadowolona, zresztą nie słyszałam o Dada nigdy negatywnych opinii. Pampersów też używałam, bo często trafiałam na promocje.
    Najgorsze były Huggiesy, nie dość, że zawsze bokiem ciekło to jeszcze uczulenie po każdym podejsciu do nich.
    Zobaczysz po porodzie co Wam podejdzie najbardziej.

Bombelek, ja szczepię na wybrane przeze mnie szczepionki. Nie lecę za masówką. Znam temat szczepień od drugiej strony i prawdziwe zdanie lekarzy na ich temat ;) nie to, które podają do opinii publicznej.
    Tutaj na szczęście nikt szczepień do 3go mca nie podaje.
    A szczepionki skojarzonej to nawet krowie bym nie podała.
    Ale to temat rzeka. Zależy jak kto podatny na reklamy i ile wie na temat chemii/biologii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:04

Nona, wikaa lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:49

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:38

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    velka wrote:
    cześć! termin mam na 29 lipca, czy mogę dołączyć?

Witaj kochana! ;* właśnie napisz nam coś o sobie :)
    I ja się również witam z Wami, obudziłam się z okropnym bólem gardła ale już jest ciut ciut lepiej :( nie wiem czy to od klimy wczoraj w kinie czy od suchego powietrza w domu czy coś mnie łapie (oby nie). :(

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:38

Mia S lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś mi ostatnio narobiła smaka na pierogi ze szpinakiem. I tak wytrzymywałam do dzisiaj a teraz to dałabym się pokroić za nie :/
    Oby do weekendu bo w tyg się nie bawię takimi rzeczami.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Dziewczyny a tak mówiąc już o tych dziecięcych rzeczach to powiedzcie czy macie zamiar szczepić dzieci tyle się teraz o tym piszę pierwsza corke szczepilam a teraz to się zastanawiam a wy co sądzicie
    A ja Dziś 20tc zaczęłam ;-)
    Temat szczepień jest ostatnio bardzo rozpowszechniony i te ruchy antyszczepionkowe ,szczerze mnie przerażają ... W Polsce wróciły choroby zakaźne,które zostały w znacznym stopniu wyeliminowane.
    Ja moje dzieci szczepiłam wg. kalendarza szczepień ,ale szczepionki kupowałam. Jeśli chodzi o dodatkowe szczepienia to rota jest bez sensu (zbyt dużo jest szczepów) ,natomiast pneumo jak najbardziej ,ale po 3 roku życia jedna dawka ,wtedy dziecko idzie do przedszkola i ma największy kontakt z rówieśnikami. Odnoszę się do naszego przypadku,bo u Nas o żłobku nie ma mowy.

Nona, Mia S lubią tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna moja siostra cioteczna dbała o wszystkie szczepionki i jeszcze dodatkowo szczepiła przeciwko pneumo a mimo to córeczka 5letnia teraz w grudniu dostała zapalenia oskrzeli i pneumokokowe zapalenie płuc;/ zakazenie krwi nastąpiło i cudem ją uratowali,przeżyliśmy na święta chwile grozy;/ a szczepiła dodatkowo jeszcze, więc widzicie jak to później wychodzi..

• naaala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat szczepień to się nawet nie wypowiadam, znam również pare historii i po prostu aż ręce opadają..

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć po 5 dniach męczenia się syna z grypa zołądkową gorączką powyżej 39, dzisiaj poszedł do przedszkola, mega podekscytowany ....a ja mega zadowolona ze mnie nie zarazil i wszystko skonczyło sie dobrze.
    Mówiąc o Walentynkach mój mąż zrobił sushi kupił bukiet róż i mały prezencik zapalił świeczki ....było bardzo romantycznie.
    Od blisko 2 tyg. mam już brzuszek a już myślałam że będe mieć tak dobrze, że nie będzie długo widać ciąży...

Rex za mną chodzi penne ze szpinakiem i kurczakiem...mniamm...uwielbiam

Co do pieluszek dada używałam poprzednio i byłam bardzo zadowolona nawet bardziej niz z ,,pampersów''

Nona, anetaa1607, rex lubią tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate nie znam płci może w środę na wizycie się dowiem

Aneta ja używałam z rosmana pampersy pierwszych bo były takie malutkie a w bied były te od 3czy4 kg dopiero niedawno Wprowadzili mniejsze i jak mówiłam najpierw miałam z rosmana były ok.a.ale tylko dlatego tam kupowałam bo nati była.Bardzo drobna potem cały czas na biedronkowych igły nie miała odparzen choć Przyznam że ja wolałAm częściej zmienić pipieluszke niż zostawić bo 'prawie sucha' ja polecam Biedronkowe super hagiess beznadzieja pampersy ok ale lepsze z biedry :-)
    Rex jak wiesz coś więcej o szczepieniach to podziel się z nami
    Ja szczepilam wg Kalendarza podstawowymi tymi 5w1 tylko dlatego że mówili że córka malutka i dlatego lepiej tymi więc kupowałam ale teraz czytam dość Dużo w tym temacie i zastanawiam się w ogóle co to robić wiem ze to pierwsze szczepienie które jest w szpitalu zaraz po urodzeniu to pytają czy chcemy czy nie no i nie wiem :-?

Nona, anetaa1607 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Byłam dzisiaj u lekarza. Wszystko ładnie się goi, mogę brać się za ćwiczenia. Prawdopodobnie po 2 @ będziemy mieli zielone światło :) Według niego dużo dało to, że sama musiałam urodzić Maleństwo i przy czyszczeniu lekarz nie naruszył tak bardzo macicy

Nona, wikaa, naaala, anetaa1607, velka, izabelka04, believe, ewela86, Ivettka, Smartunia, Claudin, As-ia lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 jesteś bardzo dzielna Kochana! zobaczysz wszystko będzie dobrze! cieszę się,że wszystko jest w porządku!

Lenka87 lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie laktatorów... słyszałam,od doświadczonych mam,że lepsze są te ręczne...że elektryczne są za "mocne"? To prawda?

I jeszcze pytanko odnośnie elektronicznych niań... Czy macie jakąś sprawdzoną? Zależy mi na dość dużym zasięgu (dom+ ew.podwórko).

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ