X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:38

Daisy lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    Hej. Byłam dzisiaj u lekarza. Wszystko ładnie się goi, mogę brać się za ćwiczenia. Prawdopodobnie po 2 @ będziemy mieli zielone światło :) Według niego dużo dało to, że sama musiałam urodzić Maleństwo i przy czyszczeniu lekarz nie naruszył tak bardzo macicy

super wieści! Jesteś mega dzielną dziewczyną :) Oby tak dalej, dziękujemy za wieści ;)

Lenka87, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 super że wszystko ładnie się goi,trzymam bardzo mocno za Was kciuki oby Wam się szybciutko udało, i na pewno już będzie wszystko dobrze:* Bardzo Cię podziwiam...czy już znasz dokładną przyczynę co się stało? masz wyniki? oczywiście jeżeli nie masz ochoty nie odpowiadaj:*

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    Wróciłam z pracy, najadłam brzuch i leżę :-D ooo. ... jak miło :-)
    Lenka ciesze się, że wszystko ładnie się goi. Fajnie, że do nas zaglądasz ;-)
    Velka witamy, napisz coś więcej o sobie.
    Rex zgadzam się z Tobą w 100 %. U nas juz w pierwszej dobie dziecka ładują szczepionkę. A te zintegrowane to już chyba najgorsze g.... a mimo to, jak szczepilam młodego to pielegniarka malo mnie nie zjadła jak powiedziałam, że nie będę podawać tych łączonych. Jak to - mówi - będziemy tyle razy kłóć ? Tak...
    Aneta nie rób zapasów pieluszek, 2 paczki na początek a potem dokupicie. .. ;-)
    Izabelka myślałam ostatnio o Tobie i czekałam na wieścipo amnio. GGratuluję pozytywnych wyników no i oczywiście chłopczyka :-)

Ubranka wszystkie śliczne :-D
    Co do sterylizatora, nie mialam, laktator - ręczny, butelki - na poczatek miałam sztukę, tak żeby np. podać odciągnięte mleko, podgrzewacz - super sprawa, ale kupiona dużo później.ok. 4-5 m-c żak zaczęłam dokarmiać mm.
    Wózków, łóżeczek jeszcze nie oglądam. Dla mnie za wcześnie ;-)
    No należałam się :-( czas iść do przedszkola. ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 15:26

anetaa1607, Nona, Lenka87, izabelka04 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinię. A ile tych paczek pampersów kupić? Czy nie przesadzać z kupowaniem ich? Tak myślałam że kupie jeszcze na pewno taką dużą jedną pakę oryginalnych pampersów i będę miała porównanie. Co do szczepień wiem że na pewno będę szczepić na te dodatkowe szczepienia ale jak itd jeszcze się nie zagłębiałam w tym temacie.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja tez Ci powiem nie kupuj za duzo pieluch. Najlepiej jedna duza na poczatek. Nie wiesz jak pupa dzidzi zareaguje. U mojej cory najgorszy okazal sie Pampers. Skore na pupie miala az bordowa! Masakra dluugo leczylysmy. Miala niezle uczulenie. A najlepsze wlasnie Huggies, przeszlysmy przez wszystkie mozliwe. Jesli sie cos wylewa bokiem itp to znaczy ze jest zle nalozona pielucha albo rozmiar nie ten.

Co do szczepionek to ja bede szczepic, 5w1 czy 6w1, pneumo, meningo itp. Jesli chodzi o powiklania poszczepienne to dziecko musialo byc w zlym momencie zaszczepione. Nikt mi nie wmowi ze zdrowe zaszczepione dziecko kwalifikuje sie do ledwo odratowania. Oczywiscie przykra sprawa, nie mowie ze nie. Nie ma co mowic czy 5w1 to najwieksze gowno. Kazda matka postepuje wg wlasnych zasad..

Zania na recznym laktatorze zmeczysz sie po 3-5 min odciagania moim zdaniem. Bez wprawy i bez sily w rekach nie bedzie to przyjemne a pomysl o odciaganiu recznym laktatorem nawalu pokarmu w 3,4 dobie..

anetaa1607, Mia S lubią tę wiadomość

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wyniki histo-pat. niczego nie wykazały, ale mój gin z opisu usg też wywnioskował, że to musiała być jakaś poważna wada serca. Nic nie dało się zrobić, więc się nie obwiniam. Nikt nie miał wpływu na to, co się stało

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, super wieści :) trzymaj się :)
    Co będziesz ćwiczyć?
    Wracając do szczepionek, bo któraś pytała.
    Pracowałam w szpitalach, przychodniach itp.
    Trafiłam kiedyś na oddział przedszkolny w którym były tylko dzieciaki poszkodowane po szczepionkach. I szok :o ja która pilnowałam wszystkich szczepień, dokupywałam dodatkowe nie miałam pojęcia w co się pcham.
    Miałam pod sobą z 10 dzieci, które do końca życia są jakie są. Bo rodzice chcieli dobrze.
    Nie spałam po nocach, bo szukałam w necie wszelkich informacji, przetrzepałam bibliotekę całą, poruszyłam uczelnię... No niestety takie realia.
    W aptece miałam zapłaconą szczepionkę na meningokoki, ale nie mogłam wybrać bo młody był przeziębiony. Wybrała koleżanka fla swojej córeczki.
    Tej samej nocy- ostry dyżur, dostała wstrząsu, później zapalenia opon mózgowych, dwa tyg w szpitalu i na szczęście zdrowiutka.
    Teraz speawdzam wszystkie szczepionki po 100 razy, czy większe ryzyko z czy bez.
    Pracuję z pediatrami w zasadzie. Osobami, które na codzień zalecają szczepienia. Takie normy. I pytam : słuchaj mam w kakendarzu takie i takie szczepienie, podać?
    I słyszę: ja swojemu nie podam, ale zrobisz jak uważasz.

Nas nie szczepili na meningokoki, pneumokoki i resztę, ile z Was zachorowało? Albo z otoczenia?

Każdy zrobi jak zechce. Ja z racji zawodu, nie chce się wgłębiać, zapriwadzam tylko na te szczepienia, które uważam za słuszne.
    Jak ktoś chce szczepić na wszystko to zaszczepi. Jeśli ma od tego spać spokojniej to czemu nie.

Aneta, kupuj małe paczki na początek, łatwiej i taniej będzie sprawdzić, które najlepsze ;)

anetaa1607, Lenka87, Nona, wikaa lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skalpel :) i brzuszki

rex, wikaa lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Lenka nikt nie miał wpływu na to co się stało,kochana powodzenia zaglądaj tu do nas.

Lenka87 lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • velka Nowa

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc dziewczyny, jestem młodą mamą bo mam 21 lat ciaza przebiega super na poczatku mialam mdlosci ale przeszly, plci jeszcze na 100% nie znamy. ;p

naaala, Nona, Sandra94w, Ivettka lubią tę wiadomość

• velka Nowa

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś Ty dzielna istoto <3 nie znam Twojej historii tak dokladnie jak dziewczyny ale trzymaj sie ;p

• rex Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie Lenka, ja skalpel teraz macham. Omijam w sumie ćwiczenia, których nie powinnam a tak to staram się robić. Dwa razy w tyg.
    Velka, są tu też inne mamusie w Twoim wieku ;)
    A w ogóle to Claudin tez przepadła ostatnio coś.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velka a skąd jesteś??
    Lenka jesteś super Dzielna babka Twoja Kruszynka czuwa nad.Tobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:16

16udskjogri4r6n4.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    velka wrote:
    więc dziewczyny, jestem młodą mamą bo mam 21 lat ciaza przebiega super na poczatku mialam mdlosci ale przeszly, plci jeszcze na 100% nie znamy. ;p

ja też mam 21 latek, wczoraj skończyłam więc już legalnie mogę napisać że 21 także witaj w gronie młodych mamusiek :)

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala, wszystkiego najlepszego :)

naaala lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziękuję rex :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córka też miała uczulenie na pampersy te dla newborn'ów one maja siateczkę, która może uczulać a raczej wręcz odparzać delikatną pupkę noworodka. Ja wtedy alternatywnie używałam huggiesów jako że miszkałam w irlandii i nie bardzo znałam tamtejszy rynek jesli chodziło o pieluszki :)
    ale słyszłam bardzo dużo pozytywnych opini na temat dada z biedrony :)

Nona, anetaa1607, Daisy lubią tę wiadomość

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja również dużo pozytywów słyszałam na tematy pampersów z biedry, o dziwo nie te wszystkie przereklamowane drogie pieluszki, aż się zdziwiłam jak czytałam opinie o pieluchach ;o

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki ;)
    śniłyście mi się dziś w nocy ;) było tak że jesteśmy wszystkie w jakims talkszouuu czy czymś innym, Wy wszystkie chodzicie z brzuchami pod sam nos a ja biegam i od was brzuchy przymierzam, jejuuu ja nie wiem skąd takie sny ;)

rex, wikaa, naaala, izabelka04 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ