X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem skoro lubisz tą lekarkę itd... hmm ja wolę tam bardziej warunki mi się podobają cały szpital po remoncie, zresztą sama tam też sie rodziłam więc i mama moja poleca ;)

• Paullina Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr i ja zamierzam się na nie zgodzić. Może Mała chwile popłacze, ale będziemy spokojniejsi, że wszystko z nią w porządku i jest zdrowa. Chciałam się tylko trochę więcej dowiedzieć, bo nie do końca o tym wiedziałam :)

Claudin nie wiem jak jest w tych szpitalach, bo jeszcze nie miałam okazji być w żadnym tutaj w Warszawie. Lekarka jest super, ale to nie jest jedyne kryterium wyboru szpitala. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:22

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:33

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:33

Iza75, velka lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo generalnie podpisuje się masę papierów :p jedna to taka ogólna zgoda na badania i zabiegi dla mamy , drugie to mama podpisuje że jej dziecko ją upoważnia do zgody na badania i różne takie u maluszka a szczepienia to też jest osobna zgoda. Dużo tego ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay, trzymam kciuki za wyniki.
    Oby się okazało, że żadnej wady nie ma ;)
    A powiedzieli Ci jaką wadę podejrzewają?

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ja po wizycie wszystko ok ale było tylko badanie i Szybkie usg trochę jestem zła na gin bo pytam podczas usg Czy widać płeć a ona przyjechała w dół Dziecka i Powiedziała że dziś nie będzie Patrzeć :-( zla na nią jestem i tyle Przecier jak Widziała mogła Powiedzieć lub Chociaż zerknąć. Dostałam Żelazo bo mam za niskie i polowkowe za 4tyg jak ja wytrzymam yak długo :-/

Co do tych badań co mowilyscie to ka nie pamiętam żeby 5lat temu robili takie mojej córce a jakie to dokładnie badania tzn na co i czy robią je w każdym szpitalu??

16udskjogri4r6n4.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:34

b4ipuen.png
  • Paullina Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay a mogę się zapytać kogo masz za lekarza prowadzącego właśnie z tego szpitala?

A jeśli chodzi o te badania to koleżanka pochodzi z mojego rodzinnego Malborka i właśnie tam rodziła i Mała miała te badania, ale to szpital, którego nigdy nikomu bym nie poleciła. Nigdy też nie chciałabym tam rodzić ani w ogóle być tam z jakiegokolwiek innego powodu.

Trzymam kciuki żeby się okazało, że zadnej wady nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:45

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay trzymam kciuki! No co za lekarz, raz widzi a raz nie? No to widzi czy nie. Zapisz sie do innego gina moze jeszcze przed 28, to moze rozwieje Twoja watpliwosci? Przeciez osiwiejesz do tego 28go! Kochana mocno trzymam kciuki zeby byko wszystko ok!

Naaala ja tez nie czulam zadnego smyrania, od razu puk puk :) super teraz odpoczywam chwilke po przyjsciu z cora ze szkoly i Hania mnie podkopuje ;)

• naaala Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay ja również trzymam kciuki żeby się okazało że jednak nie ma żadnej wady i że wszystko się dobrze potoczy, ale nawet nie ma innego gadania musi być wszystko dobrze! :)

Daisy ciekawe od czego to zależy że my np nie czułyśmy bulgotków czy smyrania. ;D

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Mikolay przykro mi. Wiem ze wada serca to powazna sprawa, ale 'na otuche' powiem Ci ze moja cora sie urodzila z dziurka w nerce. Ale samo sie wszystko zroslo. Byla obciazona genetycznie ze strony rodziny jej ojca. Wyszlo dopiero po porodzie, w usg w ciazy nic nie bylo widac. Ale wtedy tez byly inne czasy nie bylo takich aparatow usg itp. Badz dobrej mysli.

Naaala nie wiem no moze olalysmy jakies pierwsze sygnaly. Ja czulam normalne kopniecia w pierwszy tydzien ferii, takie sporadyczne dosc. I tak myslalam czy to to. Ale po 2 dniach juz bylam pewna i teraz jest tak samo tylko mocniej i czesciej. Zazwyczaj najbardziej po czyms pysznym jakims dobrym obiadku, po kiwi to w ogole szajby dostaje :D a na raz zjadam kilka ;) eh juz sie nie moge doczekac ♡♡♡ czas jest bezlitosny, tak leci. My juz 5/6 msc, zaraz lipiec!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay oby wszystko było dobrze :) Będziemy trzymać kciuki :) Ja od ponad tygodnia jem jak szalona a waga nadal daleka od tej sprzed ciąży :/ Chyba mi Julka wszystko pożera :D

Bommbelek no faktycznie mogła zobaczyć skoro już robiła usg :/ ale musimy mieć cierpliwości do tych lekarzy.. :)

Dobrze dziewczyny że piszecie o takich badaniach bo bym jape ze zdziwienia w szpitalu otwarła a tak to człowiek wie co go czeka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:49

• kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay trzymam kciuki żeby okazało się ze nie ma żadnej wady! Byłam w Carrefour są śpioszki i body ale poczekam z zakupami jak poznam płeć:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek to szkoda ze gin nie powiedziała płci, dziwne ze tak nie chciało się jej, a chodzisz prywatnie?

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek a może nie była też gin pewna płci? Mimo wszystko szkoda że się nie wysiliła ..

ja chcę już wiosnę ! :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ