X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:50

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, ciężko Was nadrobić.ale zaraz biorę się za czytanie. Dziś odebrałam wypis ze szpitala i opis usg . W piątek mam usg polowkowe , ale dziś już musiałam iść do lekarza bo odebrałam wynik tsh i był za wysoki a tabletki mi się skończyły, więc pojechałam po receptę,przy okazji powiedziałam o uplawach i swędzeniu. Mój ukochany lekarz od razu sprawdził szyjke i serducho małej. Szyjka piękna 48mm ,nic się nie skraca, wody plodowe ok i serduszko też ok. Oczywiście kasy ode mnie nie wziął a i dostałam tabletki dopochwowe.dodaje zdjęcie opisu usg ze szpitala

82574176753f0077med.jpg
    edit; kurcze nic nie widać na tym opisie ale pisze tam że wszystko prawidłowe,nie widać cech rozszczepu kręgosłupa, struktury wewnatątrz czaszki ok,serce ok,pępowina trójnaczyniowa,żołądek,pęcherz ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 18:24

rex, Sandra94w, Claudin, wikaa, agawera, ewela86, velka lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, no to super wiadomość!

anetaa1607 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Bombelek mysmy w 14tc juz znali plec na 100%. Dziwnego masz gina. Krotkie/dlugie usg. Dlugie tzn jak badanie prenatalne jest? A Ty juz mialas polowkowe teraz? Eh szkoda ze nie podejrzala plci. Idz do jakiwgos normalnego gina pvt. Przeciez nawet nie wiesz jakie ciuszki kupowac na dobra sprawe, a to najwyzszy czas powoli sie kompletowac..

A jak tam sytuacja w domu? Dalej napieta jak baranie jaja? Jak maz? Zmienil sie cos ciut chociaz na lepsze? Buzka
    Daisy nie miałam jeszcze usg polowkowego bo jak stwierdziła.moja gin to mam tłuszczyk na brzuchu i złe się ogląda a żeby dokładnie ocenić serce musi Dobrze Widzieć i dopiero za 4tyg będę mieć... No ona tak sobie wymyśliła te.Krotkie długie usg...ja bym jej zapłaciła więcej Przecier Przecier ale może się jej nie chciało no ale skoro sprawdzała na szybko serduszko wody nerki i pęcherz to mogła zerknąć ma dół choć wiem że zerkla bo dwa Ray przyciągają z góry na dół Wzdłuż Dziecka i na dole poprawiala ale ona taka właśnie jest no Cóż zastanawiam się czy isc gdzieś jeszcze ale znowu trzeba wydać na to trochę kasy i tak teraz myślę i się zastanawiam... Mam termin na pierwsza połowę lipca a dowiem się ostatnia jestem zła :-(

16udskjogri4r6n4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za baba z tym usg....kurde płacisz to wymagasz, no nie tak?

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co em to jest dalej jak było a może gorzej ja się nie ugne choć dziś zapytał na odczepne "i jak tam" Chodziło mu o Wizytę a ja odpowiedźialam w jego stylu "ok" on taki jest ale choć w Ciąży mógłby być bardziej Czuły dla mnie

16udskjogri4r6n4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaa dobrze że z Dzidziusiem wszystko ok :)

Co do zębów to też ostatnio mnie bolał jak cholera... Ale oczywiście jak już dostałam się do dentystki to przestał. A ona powiedziała że go rozwiercać nie będzie bo nie widzi żeby się psuł a zdjęcia mi nie zrobi teraz... ehh :/ No więc zajęła się innymi zębami bo stwierdziła że teraz jest najlepszy czas na leczenie. A jak mnie tamten ząb zacznie znowu tak boleć to nie wiem co ona wymyśli żeby przestało. Mam nadzieję że nie będę musiała wyrywać :)

Ja też chodze prywatnie ale zapisałam się do innego lekarza na usg 4d żeby sobie obejrzeć Julke bo mój gin. to usg robi tak właściwie dla siebie. Ja dostaje jedno zd. i tyle. Płeć mi dopiero powiedział po kilku moich przypomnieniach że baaardzo bym chciała wiedzieć :P

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paullina wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze takie pytania.

1. Jest nas tu tyle więc i zapewne któraś z Was jest z Warszawy. Co myślicie o szpitalu św. Rodziny? Zastanawiam się pomiędzy nim ( tam ma dyżury moja lekarka Alina Kardasz- Cywoniuk), a szpitalem na Żelaznej (ten jest wyłącznie specjalizujący się w położnictwie).
    2. Ostatnio się dowiedziałam od koleżanki, która rodziła teraz w pazdzierniku, że po porodzie możemy zadecydować czy chcemy wykonać badania na choroby genetyczne gdzie pobierają materiał z piętki dziecka wkłuwając taką ogromną igłę. Ona nie wiedziała o tym wcześniej i na decyzję miała dosłownie 5 minut. Czy któraś z Was o tym coś wie czy tylko ja o tym nie wiedziałam?
    Paullina ja na Madalińskiego byłam przy poronieniu ostatnio i tam opieka jest jednak zerowa. Może przy porodach jest lepiej ale z tego co ja odczułam to mimo że kiedyś chciałam nie zamierzam tam iść kolejny raz jak będę znowu w ciąży.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:49

anetaa1607, kierzynka, Sandra94w, Claudin, 1kasiulka1, believe, wikaa, naaala, rex, agawera, dora8201, katepr, ewela86 lubią tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynska mnie to właśnie w tej przychodni np. Denerwuje to, że idę do lekarza na badanie, ale napierw muszę odstać swoje w rejestracji,że wychodzi na to, że wizyte, którą mam na 9 mam w końcu o 10 ale nie ważne, potem długie czekanie na pomiar ciśnienia itd. następnie czekanie do lekarza, a potem trzeba wyjść od lekarza znów do rejestracji żeby zapisać się na jakieś badania... :/ i znowu czekanie w kolejce. I ogólnie jakoś tak atmosfera tam nie podoba mi się szczególnie. A w szpitalu nie wiem jak jest, lekarz mówił żeby na górę się przejechać zobaczyć ale nie miałam czasu.

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co tracić czasu i nerw na Madalińskiego ;) mimo że mam blisko to nigdy więcej ;)

Claudin lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka, dokładnie :D też mam tu blisko a wolę jednak pojechać nieco dalej a mieć wszystko jak trzeba :)

kierzynka lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala - superrrrr rośnie ci ten brzusio mój tez się bardziej zaczął zaokrąglać

kate851 - dzięki za gratki fajnie że się urodzinki udały, a co do carrefoura to ja dziś tam popędziłam i znalazłam cudeńka

Paullina - gratulacjeeee córci Amelci

katepr - tobie też dziękuje za gratki

MIKOLAY - trzymam kciuki żeby echo wykluczyło wadę serduszka bądź dobrej myśli a wszystko się ułoży ściskam

bommbelek89 - cieszę się że wszystko oki z swoim skarbeńkiem nie przejmuj się gin następnym razem i ty poznasz płeć

zania1313 - to super że twoja dzidzia to taka wierci piętka będzie przynajmniej z charakterkiem ma miejsce w brzuszku więc szaleje :)

Mon!ta - współczucia kochana

anetaa1607 - megaaa się ciesze że twoje wyniki są w porządku i że masz takiego fajnego lekarza no i super że zaradził na upławy i swędzenie

Nona - Gratuluję udanej wizyty i córki

Ciuszki dla mojego Kamilka upolowane dzisiaj w Carrefourze :

ygzprh2xdvg5_t.jpg

21jzmxyre8f2_t.jpg

believe, kierzynka, Claudin, naaala, rex, Nona, wikaa, agawera, dora8201, katepr, ewela86, velka lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka śliczne kupiłaś:) u mnie jest mniejszy carrefour i nie było takich,ale powstrzymałam się przed kupnem,bo nie znam płci:) liczę,że poznamy w piątek:) oby mój gin powiedział, ja już po prysznicu bo po dzisiejszym sprzątaniu i myciu i rozmrażaniu zamrażalnika padam na twarz, a raniutko lecę na badania do wizyty.
    Mon!ta współczuję bólu zęba, oby nie bolał.
    Zania1313 jak fajnie,ze czujesz juz ruchy:) ja czekam cały czas:) nie wiem czego się spodziewać, czuję bulgotanie czasami,ale to chyba nie to:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala, śliczne zdjęcie w avatarze :)
    rex wrote:
    Kasiulla gratki!!
    Dora na forum to już długo dosyć się nie odzywała, a na fb to nie wiem.
    Ale dzidziuś fika, cały brzuch mi skaczs. Puściłam przed chwilką z 4 kołysanki i chyba się domaga jeszcze ;)

Ja dzisiaj wstałam troszkę później, to też bobas mnie wzywał na śniadanie <3

Claudin, moje maleństwo też na zaczepki nie reaguje. Daje znać o sobie wtedy, kiedy ja się tego nie spodziewam :D czasami widzę gdzie jest twardszy brzuch i tak jak Daisy go głaskam, ale chwila moment i ucieka. A czasami po prostu czuję kopniaki, ale zazwyczaj też wredy kiedy nie patrzę.

dora8201, dobrze, że się odezwałaś :)

Agi, jaki wózek kupiliście?

Paullina, super, że po wizycie wszystko w porządku :) gratuluje poznania płci!

MIKOLAY, na pewno będzie wszystko w porządku. Tylko się nie denerwuj i bądź silna.

naaala, dora8201 lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka właśnie w carrefourze jest całkiem duży wybór ;) ja kupiłam parę rzeczy dla mojej bratanicy malutkiej ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate dzieki już zaciskam kciukasy za twoją jutrzejsza wizytę i czekam na same dobre wieści

kierzynka fajnie że jesteś :) co do carrefoura to racja sporo ciuszków i fajnie było tam zajrzeć bo jest w czym wybierać

zmykam się kapać i ulżyć moim stopom które po intensywnym maszerowaniu po mieście i markecie wołają o relaks :P

kierzynka lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe to podobnie i u mnie np. wieczorem dziś jak leżałam brzuch po jednej stronie bardziej mi się uwypuklił i był twardszy, i też miziałam w tym miejscu :) trochę poodpowiadał na zaczepki ale nie tak, że widać było przez skórę jak rano. Nawet odtworzyłam w tel nagrywanie bo tak sie ruszał, że myślałam, że uda sie uchwycić ten moment ale dupa ;p no nic czekam dalej. A najbardziej ruchliwe moje dziecko jest jak jem i siedzę na wpół leżąco :)

Kasiulka śliczne te ubranka dla Kamilka :)

• naaala Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny! :)

Z okazji tego że brzuszek trochę już urósł zdecydowałam kupić sobie chociaż jedną parę spodni jeansowych ciążowych.
    Odwiedziłam h&m i wychaczyłam fajne spodnie rurki za 90 zł :)
    150zł bym nie dała za spodnie ale 90 to już tak i tak taniej nigdzie nie widziałam, tym bardziej mojego rozmiaru.
    Pakę ubrań ciążowych dostałam po znajomej ale cóz... za duże wszystkie spodnie :(
    Zostało mi tylko kupić, na razie jedna para mi starczy nie będę nie wiadomo ile kupować tym bardziej że idzie lato. :)
    Powiem Wam że w tych jeansach czuję się nawet seksowniej niż w tych co chodziałam do tej pory :)

believe, Nona, radiszka, ewela86, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie sprawdzone jakieś strony, na których można kupić fajne ubranka dla dzieci? Oprócz allegro i olx :)

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ