Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam się ze wszystkimi
claudin super że udało ci się nagrać ruchy twojego maleństwa.
Monita współczuje nocnych akcji dentystycznych.
Co do tematu wanienki to my z mężem będziemy kupować ze stelażem a ciuszki póki co zamierzam dalej kupować osobiście,jedynie myślę może jeden jakiś komplecik wyprawkowy do szpitala kupić na allegro. -
Nie, no takie okresowe badania sobie robię, ale u optyka.
U okulisty miałam raz takie dogłębne (ze względu na pracę), trwały chyba ze 4 gidziny. Masakra. Walili mi po oczach laserami i to tak, ze chwilami aż bolało, wlewali do środka 3 różne syfy, w tym jeden wstrętnie kolorowy i na tamtych mi właśnie wyszło, że wzrok mam wręcz nie spotykany. Pojedynczy przypadek.
Tamte badania mam ważne jeszcze przez dwa lata.
A do okulisty myślałam, że ginka Wam dawała.
Do okulisty nie mam najmniejszych szans się dostać. Prywatnych brak. Myślicie, że te u optyka wystarczą?
Bo te sobie mogę zrobić komputeroeo bez umawuania wizyty.
A USG piersi też robię regularnie.
Sama z siebie. Choć na to akurat i wcześniej i teraz miałam skierowanie.
Cytologie też miałam w trzecim miesiącu.
Believe też lubię Zare, ale z tych dzidziusiowych ciężko upolować mi całą wyprawkę.
Bo będę miała wtedy 100% płciowe -
Dziewczyny ja czuję ruchy a nie znam płci a Wy znacie płeć a ruchów nie czujecie :p jest o równo
ja wanienke widziałam w Ikei bo w smyku taka sama 2 razy droższa a przewijak będę miał taki na łóżeczko ew. Kupimy może taką szafkę na ciuszki razem z przewijakiem wysuwanym, też coś takiego widziałam
w ogóle musimy się rozejrzeć właśnie za taką bielizniarką, no i pokój nasz chce jakoś przemalować na jakiś przytulny ciepły kolorek
a przy kąciku dla dzidzi jakaś lampkę zawiesić czy jakieś na ścianie ozdóbki naklejane przykleić.
Jateż będę musiała się wybrać do okulisty. Wzrok mam bardzo dobry ale mam taką budowę dna oka, że muszę ją sprawdzać co jakiś czas czy to jednak taka budowa czy co innego bo ciśnienie mam dobre w oku. -
Mia S wrote:AGAWERA- co Cię skłania do tego, żeby rodzić w Gdyni? Tylko bliskość od domu ?
jest blisko domu . poza tym nie mam samochodu wiec za taksowkę na zaspę bym zapłaciła krocie , a karetka i tak zawiosła by mnie najbliżej czyli na redłowo
każdy szpital ma plusy i minusy.
-
dzień dobry witam!
dziewczyny nie jestem w stanie za Wami nadążyć.... tyle piszecie, że jak przesypiam noc to nie mam kiedy nadrabiać więc od razu się przyznaje bez bicia, że tylko kilka ostatnich stron ptzeczytałam
Mikolay trzymam kciuki za serduszko maluchne żeby było zdrowe.... albo wada była zupełnie niegroźna!!
Aneta super wieścicieszę się
believe haha leniuszkutrzeba poświęcić sporo czasu żeby wyrwac coś fajnego dla dzieciaczka
co do wanienki to u nas z racji, że kąpiele będą osobiście moje samotnie (M później bęzie wracał) a ja już wiekowa jestemi mój kręgosłup może sie zemścić odpada dźwiganie wanienki z wodą. Wannę mam tak śmiesznie małą, że żadna wanienka się w niej nie zmieści a jest za duża na kąpiel noworodka czy niemowlaka a pod prysznicem za ciasno.. wanienkę chciałam taką jak miałam przy synu więc zostaje mi zestaw ze stelażem nawannowym który rozwiązuje wszystkie moje problemy bo wanienka ma odpływ i mogę ja na wannie napełniać i opróżniać i jest anatomiczna więc maluch sobie będzie leżał swobodnie a ja będę miałą obydwie ręce wolne - http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-onda-evolution-stelaz-uchwyt-i4920018651.html
believe lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witam sie z rana!
Nie mialam internetu przez caly dzien.
Glowa mnie cos dzisiaj boli i hmmm tak na dole czuje tak jak bym sie odparzyla. Tylko nie grzybicaaaaa nie teraz
Wszyscy tu chorzy na zapalenie oskrzeli. Moj syn przed wyjazdem vyl badany i bylo ok ale juz z 2 tyg kaszel sie utrzymuje ... kupilam jakis angielski syrop i zobaczymy co bedzie...
Mieszkam u brata i jego zony. Kur** mac jaka tu jest atmosfera to ja pierdziu... mialam odpoczac a codziennie neospazmina i rzyganienigdyyyy wiecej.
Maly buja sie w brzuchu coraz bardziejale spanie na materacu ktory nad ranem jest flakiem daje mi w kregoslup fest!
boli mnie wszystko...
Sandra- gdzie bedziesz robic usg 4d??
Daisy- odnosnie pierscionka, nosilam go 3 dni i zauwazylam ze krysztalkow niema, wiec odpadly...
Gratuluje poznania plci wszystkim
Mikolay-trzymam kciuki, bedzie dobrze
Pozdrawiami spadam gdzies w pizd**
odreagowac. najgorsze ferie Ever!
-
nick nieaktualny
-
nadrobiłam wczorajszy dzien
po wczorajszej wizycie u lekarza w szkole rodzenia nie miałam siły , położyłam Weronikę spać i sama poszłam wszystko mnie bolała o naj bardziej biodra i chyba zdecydowałam sie na przewijak jeszcze jak bede mniała łózeczko o zobacze gdzie bedzie mi wygodniej czy postawie na komodzie czy na łóżeczku ale chyba wybiore na komodzie
z ikei komody na przewijak taki bym chciała miec ale niestety nie mam miejsca
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20225334/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69035889/
co do wózków podobaja mi sie wóżki mutry urban riderWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:17
-
Dora, ja tam mogę chodzić, ale chciałabym, żeby mi ktoś wskazał co kupić
przeraża mnie, że jest tak duży wybór niani, butelek, podgrzewaczy, sterylizatorów itd. itp.
dla siebie jak kupuję to zazwyczaj wiem co chcę, co lubię i co będzie najlepsze, a temat dzieci jest mi zupełnie obcy
-
believe wrote:Dora, ja tam mogę chodzić, ale chciałabym, żeby mi ktoś wskazał co kupić
przeraża mnie, że jest tak duży wybór niani, butelek, podgrzewaczy, sterylizatorów itd. itp.
dla siebie jak kupuję to zazwyczaj wiem co chcę, co lubię i co będzie najlepsze, a temat dzieci jest mi zupełnie obcy
nauczysz się... a tak naprawdę dziecko Cię nauczyz iloma osobami być rozmawiała to każdy poleci Ci co innego bo u każdego co innego się sprawdzi i dziecko czego innego wymaga... u mojego Młodego np po próbach wszystkich chyba dostępnych firm sprawdzały się tylko butelki i smoczki (uspokajacze) z tommee tippee a przyjaciółki syn, kilka dni wcześniej rodzony miał mega awersje do rzeczy z tej firmy i u niej najzwyklejszy nuk się sprawdził...
i tak ze wszystkim -0 jednemu przewijak się przydał i polecał, dla innych zbędny wydatek i tak samo z laktatorami, wyparzaczami, pieluchami, ciuszkami, akcesoriami itp.... ja właśnie będę polecała tommee tippee i medelę (jeśli chodzi o butelki dla karmiących piersią)... bycie matką nie jest łatwa sprawą i decyzje są trudne a najlepiej zweryfikuje je życie i dziecko
believe, Nona, rex, ewela86 lubią tę wiadomość
Dzien dobry
Kate a Ty od kiedy jestes na zwolnieniu? Bo pracodawca wysyla wszystkie L4 dopiero wtedy do Zusu kiedy Zus ma zaczac placic za Twoje l4 - takze jesli jestes na l4 od listopada to pracodawca placi przez 33dni Tobie i dopiero w nastepnym okresie rozliczeniowym wysyla l4 do zusu. Tak wiec jesli jestes od 1.11 na l4, to pracdawca placi Ci wyplate w grudniu i jeszcze kawalek w styczniu. W styczniu wysyla l4 do zusu i oni Cie przejmuja, wiec za styczen kase dostaniesz w marcu i to w transzach - nigdy calej wyplaty na raz. -
Hej dziewczyny
takie intymne pytanie, czy po stosunku pojawia wam sie różowy śluz ?? Wczoraj zauważyłam cos takiego , pierwszy raz mi sie takie cos pojawiło, pojechaliśmy na pogotowie zobaczyć czy jest ok , bo dwa dni wcześniej mnie brzuch pobolewal, ale w pobliskim szpitalu zostałam bardzo nie miło potraktowana , pan doktor wręcz odmówił mi sprawdzenia czy wszystko gra , jeżeli nie zdecyduje sie zostać na pare dni na obserwacji . Stwoerdzilam ze skoro mnie nic nie boli to poczekam do rana i sie umówię prywatnie na szybkości do kogoś, bo i tak sie wiecej dowiem , czekam na wizytę o 17 , mam nadzieje ze wszystko jest okej . A ten różowy śluz to faktycznie normalny objaw . Panika mi sie włączyła wczoraj , pomimo licznych uspokojeń
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Uff wróciłam z buszowania po ciuchu,ale tłok dziś był,kupiłam śpioszki i dwie miłe panie znalazły mi super zabawkę kubusia puchatka z poduszką a w poduszce baterie i grają kołysanki:) mówiły,że dzieci to uwielbiają, więc kupiłam:) zaraz wstawię foty:) odnośnie okulisty to ja tez nie dostałam skierowania od gina, spróbuję najpierw na nfz i skierowanie od rodzinnego wziąć, jak się nie uda, to wtedy prywatnie.
-
believe wrote:Dora, świetnie to opisałaś! Już jak pytałam znajomych o wózki, to każdy polecał ten, z którego sam korzystał. I człowiek głupiał, bo co chwilę się zastanawiałam nad innym.
no bo tak jest... ja mogę dobrze ocenić te rzeczy których używałam a przydatność okreśłić tylko na podstawie mojego doświadczenia - tak jak wcześniej dziewczyny o wiaderkach do kąpieli rozmawiały - dla jednych super sprawa i używali a dla innych bezsens czy kosmos.... tak samo kubełkowe siedzenia w spacerówce, małe/duże kółka, skrętne czy popmowane/piankowe - zawsze się znajdą zwolennicy i przeciwnicy
fajnie, że ise dzielimy tu która co jakie kupiła czy planuje kupić ale to właśnie po pto żeby zobaczyć, poczytać, pomyśleć czy mi się to przyda i czy akurat takieNona, believe lubią tę wiadomość
Nina, rozowy sluz po stosunku to NIE JEST normalny objaw! Ani w ciazy, ani 'normalnie'. Normalnie po stosunku nie w ciazy tez mialas rozowy sluz? Albo peklo Ci naczynko gdzies podczas seksu, albo masz niewyleczona nadzerke kontaktowa. Takze predziutko do gina na kontrole.
-
Nie miałam tak nigdy wcześniej , a ta nadżerka , to nie zauważyłby tego na wizycie normalnej jak byłam w zeszły piątek ?? Nie mówił mi ze mam jakieś problemy w tamtych okolicach , dzisiaj sie umówiłam do lekarza , ale innego niż prowadzący bo on oczywiście jest do złapania tylko w piątki[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]