X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko ma za tydzien rok a jada jedynie- zupke robiona przez nia. Nie taka jaka jedza wszyscy. Mleko. Kaszke. I ciasteczka dla dzieci specjalne. Mysle ze oba nie wiw chyba nawet jak smakuje chleb, wedlina, czekolada, czy jakies owoce takie swierze...
    A dla porownania moja druga beatanica jest starsza o 2 miesiace i juz od dawna dostaje ogorka kiszonego do reki, pomarancza, czy bulke z wedlina.
    A ta jest taka wydmuchana ze ja pierdziu...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łup z ciucha:) jakaś miła pani mi znalazła kubusia z kołysankami:)
    2vw9uz7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 12:40

Daisy, Nona, naaala, gigsa, katepr, MIKOLAY, rex, Tigana, As-ia, anetaa1607, believe, 1kasiulka1, Ivettka, velka, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:34

Nona lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:50

Mia S lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca, czekolady to lepiej niech nie probuje jak najdluzej :) Tu sie zgodze w pelni, ale reszta z tym jedzeniem to jakas porazka wychowawcza. Ja ostatnio zapomnialam wieczorem w drodze do domu kupic pieczywo i moja cora jadla rano na sniadanie platki z mlekiem. Wstyd mi bylo jak nie wiem, a do szkoly kupilam jej drozdzowke w sklepie. Przepraszalam ja potem pol dnia. U mnie sniadanie dla cory rano to 2 kanapki i herbata, do szkoly tez taka podwojna kanapke jej robie, owoc, jogurt, jakis batonik musli czy ser do rwania, picie. I jedno rafaello np jej wkladam albo merci zeby pamietala caly dzien ze ją kocha mamusia :D

dora8201 lubi tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie dla Czarnej owcy ciuchy by były jak zbawienie, co za terror w domu!

Daisy lubi tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate świetny ten misiu :)
    Ja żadnych zabawek dla noworodka nie kupuję, skończy miesiąc to wtedy zacznę :)

Daisy, Nona lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze łowy w ciuchu:)
    2qbgcbq.jpg
    23rps9z.jpg
    28ciu01.jpg
    2v0zifd.jpg

Daisy, rex, dora8201, Nona, katepr, naaala, anetaa1607, believe, 1kasiulka1, Ivettka, velka, ewela86 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie kupuje - tu tak jak z ciuszkami - mam na stychu w kartonach i worach 120l zabawki po córce.. eh eh! Mysle za to nad prezentem od Hani dla starszej siostry po przyjsciu ze szpitala. Musze wymyślić cos extra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 12:52

• rex Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, misiu super :)
    Dora, dokładnie, każdemu podchodzi coś innego i inne ma wymagania ;)
    Tak dla dzieci jak i dla siebie. Ja też mogę zachwalać np.szampon Gliss a połowa będzie miała po nim łupież ;)
    Luzik, nie ma co się bać. Jak się dziecko urodzi to już odruchowo i instynktownie przychodzi wszystko ;)
    Czarna Owca...wymiękłam :D
    Ale nie szkoda mi ich sami sobie winni.
    My na 3 wielkich pokojach i tak często siedzielismy i rozmawiali przy młodym jak spał.
    Jak szedł spać (w dzień rzecz jasna) to odkurzałam, sprzątałam i tłukłam się ogólnie.
    Przy drugim też tak będzie :P
    Nina, ja miałam raz taki incydent właśnie jak Nona ok 3mca, nic nie bolało i nic się nie działo, więc poczekałam te 3 dni do mojej wizyty planowanej.
    Na badaniu wyszło ok, lekarka powiedziała, że to od przekrwienia narządów, czasem masz jakieś zadrapanie/mikropęknięcie itp.
    Ale wiadomo, lepiej sprawdzić, zwłaszcza, że wysoko dość w ciąży już jesteś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 13:00

dora8201, Nona lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumpeksow wlasnie nie widzialam, ale chodze sobie do primarku, ogladam body, bluzeczki po 1,5 f :)

Wczoraj siedzialam na placu zabaw 3 h :p na szczescie ladna pogoda byla,sloneczko :)

Jak Ona przyjedzie do Pl. Zeby dziecko ochrzcic to chetnie bym jej zgotowala podobne warunki.. ale pewnie moja mama na to nie pozwoli.

Kur** ja jestem inaczej wychowana. Sobie bym od ust odebrala i sala to co najlepsze zeby goscia bylo dobrze. A tuu... chamstwo i drobnomieszczanstwo... zebym miala spac na korytarzu to nie pozwolilabym ciezarnej dpac na sflaczalym materacu bez mozlieosci kapieli, zalawienia sie jak trzeba itd...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Czarna owca, ale masz terminatora w rodzinie :)
    Ile to dziecko ma ??
    Ja słyszałam od doświadczonych koleżanek/mam, że w domu trzeba zachowywać się w miarę normalnie np. włączony tv po przyjechaniu do domu z bobasem - wtedy dziecko się aklimatyzuje i nie trzeba na paluszkach po domu łazić. A jak wyjdzie w przktyce to zobaczymy :)

Biedroneczka - zaciskam kciukasy !!!

dokładnie tak... potem jak w ciszy takiej dziecko chowane i sterylnych warunkach to niech coś stuknie, puknie to zaraz wybudzone albo chore bo palucha brudnego do buzi wsadziło :)

moja koleżanka taki błąd zrobiła jak urodziła - w kawalerce wtedy mieszkali a mąż za granicą pracował - mały wcześnie chodził spać i wcześnie batdzo wstawał a ona z nim żeby sie wyspać - i tak przyzwyczaiła małego, że jak on o 19 szedł spac to ona z nim, światło zgaszone, tv też... i tak sobie spali do 4-5 rano... jak spał w dzień to też nerwa miała bo od sąsiadki tv było słychać albo ktoś za głosno szurał nogami po klatce schodowej... ale najgorzej było jak mąż do domu wracał... bo o 19 ani myślał spać, siedział pierdział, wzdychał, sapał, w nocy chrapał i ten mały z matką całe noce nie spali - od rozwodu o włos było :) ale mądra jest dziewczyna i przy drugim tego błędu nie popełniła - choć latwiej jej było bo już do dużego domu przeprowadzili

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Czytałam, że dzieci nie widzą wyraźnie przez pierwsze miesiące i na kant dupy wszystkie kolorowe zabawki na ten czas. Dziecko podobno skupia się na dużych - regularnych kształtach i najlepiej w w/w kolorach dla stymulacji mózgu.

to tylko miesiąc widzi niewyraźnie a i tak przez ten miesiąc o kant ... potłuc wszystkie zabawki bo najlepszą zabawką dla dziecka jest twarz mamy blisko jego twarzy bo na niczym innym nie skupi się za bardzo :P

na studiach jak byłam nasza doktorantka wymalowała dziecku pokój w biało-czarną szachwonicę żeby stymulować mózg :P jej mąż - również nasz doktorant po 3 tygodniach przemalował pokój bo nie mógł wytrzymac :P

czarna owca chciałabym Cię widzieć w odwetowej akcji :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 13:26

Nona lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja suce jak byla w pl umawialam ginekologow, dermatologow, lazilam za ich sprawami. Obraczki im nawet kupowalam... a tak mi sie wredna odpaca... urzadzilabym jej takie pieklo ze na drugi dzien by sie juz pakowala. Ale teraz nie chce sie klocic i robic kwasow bo w ciazy jestem i nie bede sie znizac do jej poziomu...

No dziewczyny wyobrazcie sobie, wysrac sie i splukiwac miseczka! Dramat.
    I jeszcze ta mala chora i mowi podlaczylabym jej inhalator ale sie wystraszy... ( mojego do akurat inhalator usypia elegancko) a ta jeszcze z tekstem... no ale jak pralka chodzi i ona sie nie budzi to moze sprobuje... nawet pralka ma odppwiednia pore- druga faza snu :D

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca toż to jakiś dobry żart! nie wierzę;p współczuję bardzo, ile musicie tam jeszcze być?najlepiej w dzień wychodzić i wracać jak do hotelu

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25 lutego wracam nareszcie do swojego lozeczka, do normalnego zycia :) wlasnie zaraz wychodzimy :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane.

Czarna Owca współczuje,czytając to jako trzecia osoba uśmiechałam się sama do siebie,a dla Ciebie musi to być tragedia,ja bym zgotowała jej takie same warunki jakby przyjechała do PL.

Biedroneczka trzymam kciuki,napewno będzie wszystko ok,czekamy na wieści:*

Kate super misiu,ja szukam takiego z kołysankami ile dałaś w ciuchu za niego? Ja planuje kupić nowy ale 100zł kosztuje...

MIKOLAY trzymam kciuki za Twoje maleństwo,mam nadzieję że wszystko będzie dobrze

Nina ja nigdy nie miałam takiej sytuacji,podziwiam Cię że czekasz na wizytę,ja bym położyła się do obserwacji na te kilka dni ale ja to jestem panikara.mam nadzieję że to nic groźnego i tak jak dziewczyny piszą że mogło Ci jakieś naczynko pęknąć

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ciuszki i zabawka super :-)

Nina myślę że.to nic groźnego skoro nie było krwi tylko zabarwiony Slu ale dobrze ze.Chcesz Sprawdzić czekam na wieści

Czarna owca przepraszam wiEm że.nie powinnam ale.jak czytałam o Twojej brarowej to płakałam że śmiechu :-P Współczuje Ci bardzo miały być fajne ferie a taki ktoś potrafi wszystko zepsuć sic!!!

16udskjogri4r6n4.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ