X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta misia znalazła mi miła pani:) 18zł dałam:) i ten jest z kołysankami:) może poluj w ciuchach,bo szkoda kasy,nawet nie wiedziałam,ze takie to drogie

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, powodzenia na wizycie! :)

Kate, śliczna maskotka i ubranka! A w tym pierwszym pajacu się zakochałam <3

Czarna Owca, historia z jednej strony śmieszna, a z drugiej strony mrozi krew w żyłach. Sama nie wiem jak bym się zachowała, bo nie umiem trzymać języka za zębami i w takiej sytuacji współczuję Ci szczególnie tego, że nie możesz się nijak odegrać. Chociaż w sumie w Twoim stanie chyba nie ma sensu się denerwować.

Czy któraś jeszcze dzisiaj wizytuje?

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna Owca ja bym sie normalnie z nią pokłóciła bo to wariatka jakaś.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • believe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, trzymam kciuki za wizytę! Takie plamienia się zdarzają. Też miałam jednorazowo taką sytuację. Tylko u mnie jeszcze była taka sprawa, że ja dosyć długo plamiłam. Wyszło wtedy na to, że jest wszystko w porządku, ale zawsze w takiej sytuacji lepiej iść do lekarza i mieć pewność, że jest ok. W Twoim przypadku na pewno też tak będzie. Powodzenia! I koniecznie daj znać jak już wyjdziesz od lekarza!

nina1701 lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka - bardzo mocno trzymam kciuki

Czarna owca - to co opowiadasz to prawdziwa masakra normalnie żal mi waszej kochanej trójki i straconego na nerwy czasu. W głowie się nie mieści żeby tak traktować bliskich, po czymś takim już bym tam nie zawitała

kate851 - ale świetne zdobyłaś te łupy

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ciuszki i maskotka <3

Czarna owca poważnie Ty tam jeszcze dajesz radę, przecież to jest nie do pomyślenia ;o
    koszmar nad koszmarami!!

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zmęczona dziewczyny :( chcę do domuuu a jeszcze po zakupy musimy pojechać. Normalnie padam.. a dzisiaj w nocy zachciało mi sie siku bo czułam napelniony pęcherz, słuchajcie taki mi jakoś ten brzuch naciskał na pecherz że aż mnie kuło w dole brzucha, że myślałam, że zaraz mąż bedzie musiał na rękach mnie zanieść do łazienki, ale jakoś pomógł mi wstać z łóżka i poszłam, zrobiłam co miałam trochę sie rozruszałam i przeszło. Ale nie było przyjemne :/ wogóle nie wiem jak Wy ale ja mam małe problemy ze wstawaniem z łóżka bardzie się z niego zsuwam niż schodzę ciekawe jak to będzie później ;p

A co sądzicie o napiciu się małej puszki coli z 3 razy czy 4 na całą ciążę nie zaszkodzi? Bo właśnie moja znajoma pije na zgage.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin ja czasami wypiję colę,ale bardzo rzadko, w małych ilościach myślę,że nie zaszkodzi:) ja normalnie wstaję z łóżka,tylko zanim wstanę,to posiedzę chwilkę,żeby się nie zakręciło w głowie:)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin ja piłam cole w święta bo aż mi ślinka leciała na widok coli i od czasu do czasu wypiję małą puszkę jak mam ochotę. Wydaje mi się że nie ma co przesadzać od czasu do czasu nie zaszkodzi.

Claudin lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Claudin ja piłam cole w święta bo aż mi ślinka leciała na widok coli i od czasu do czasu wypiję małą puszkę jak mam ochotę. Wydaje mi się że nie ma co przesadzać od czasu do czasu nie zaszkodzi.

tez bym wypiła colę ale wiem ze mnie zamli :(

anetaa1607, Claudin lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin ja piłam colę cały 1 trymestr, do tego dość często bywałam w maku. No ale nic innego mi nie wchodziło odrazu wymiotowałam. Teraz już piję różne soczki a na colę i maka to nawet patrzeć nie mogę :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję cole bardzo często, jakoś mi pomaga właśnie na zgagę ale lepiej szklanka mleka.
    U nas w domu zawsze jest cola więc starsznie kusi, no i piję :)

Claudin, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą pierwszą ciążę piłam colę.
    W strasznych ilościach. Ogólnie jestem uzależniona.
    Później z tym walczyłam i przestałam pić, może z rok temu.
    Teraz w ciąży piłam kilka razy, może nie całą puszkę bo odwykłam ale miałam smaka to się napiłam troszkę.
    Na pierwszej wizycie lekarka dawała mi lekcje :P (nie pytałam jej o diete)
    I mówi: pamiętamy ciąża to nie choroba, jesli wypijesz szklankę coli przed wyjściem na miasto czy porzadkami to dziecko jej nie liźnie nawet, jeśli zjesz tuńczyka raz w tyg to na pewno nie przesadzisz z rtęcią itp itd.
    Ja też jestem za zdrowym rozsądkiem jedynie.
    Mam smaka to piję ;)

naaala, Claudin, Ivettka lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin, ja colę piję szczególnie w ostatnim czasie bardzo często (tzn. jak na mnie). Wcześniej nie piłam w ogóle gazowanego, a w ostatnim czasie jak mi się chce pić, to pomaga tylko cola. Mój mąż bardzo ją lubi, więc w sumie cały czas jest w lodówce. Ale mi pozwala się napić tylko pół szklanki co kilka dni... ;) ewentualnie jak nie patrzy to piję, albo w pracy sobie puszeczkę kupuję ;)

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem tego zdania, że jedna puszka raz na nie wiem miesiąc nie zaszkodzi. Kiedyś od Coli byłam uzależniona, potem cwiczyłam i prowadziłam zdrowy tryb życia i przestałam pić albo piłam ją od święta jak była u kogoś I to też rzadko. Pozatym mój mąż bardzo dba o zdrowy styl życia, silownie, biegi i zdrowe jedzenie także on również nie pije. Może gdyby on pił to i mi by się udzieliło. Ja na początku ciąży jak jeszcze nie wiedziałam ociąży pamiętam wypiłam Cole bo naszła mnie ochota a nawet energetyka raz a potem jak się dowiedziałam, że jestem matko... jak ja przeżywałam to żeby to nie zaszkodziło ale na szczęście nic się nie stało. na te 19 tyg, kiedy jestem w ciąży mała puszkę coli wypiłam ie licząc samego początku 1 raz bojuż myślałam, że nie wytrzymam :) i raz zjadłam maleńką paczkę chipsów bo taką miałam ochotę, więc to tyle z moich grzeszków. Moja koleżanka miała ostatnio spotkanie z położną, która jej powiedziała można wszystko tylko z umiarem. jeżeli ma Pani raz na jakiś czas ochotę zjeść jakiegoś śmiecia typu kebab itd niech Pani zje. Jak ma Pani ochotę raz na jakiś czas wypić fantę, colę, niech Pani wypije. Wszystko w zdrowych ilościach.

• agawera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gzie bedziecie kupować wózki w sklepie internetowym czy stacjonarnym?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś dostaliśmy paczuszkę, z pieluszkami flanelowymi:) Fajna sprawa:) Zastanawiam się czy są również mniejsze rozmiary, bo te nasze to takie spore:)

Co do mojej doktorki... Umówiłam się na 5.03 do tego lekarza,ktory wykonywal mi USG - przeziernosc. Myślę,że to bedzie dobry wybór. Mam również nadzieję,że podczas tej wizyty zrobi nam połówkowe (jest mega dokladny) :)

Kate - czekam z niecierpliwością, na relacje z Twojej jutrzejszej wizyty. Na którą idziesz?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    gzie bedziecie kupować wózki w sklepie internetowym czy stacjonarnym?

najpierw będę oglądać modele w sklepach stacjonarnych, zawsze wolę dotknąc coś zanim kupię, jeżeli coś mi się spodoba poszukam taniej np w internecie :D

Nona, velka lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam wózek kupują moi rodzice, już się zapowiedzieli :) no więc ok, my pewnie jakiś wybierzemy ateściowej może kupią łóżeczko ijakąś bielizniarkę to do ustalenia. Ale na pewno lepiej jest przez Internet bo ceny w Warszawie są kosmiczne...więc wypatrzyny jakiś wózek w sklepie a kupimy go w necie.

• rex Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w necie zamówimy raczej.
    Ale do sklepu pójdziemy sobie pooglądać najpierw, złożyć itp.

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ