X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratuluję Wam poznania płci :) możecie już ruszać po łupy :D ja mam usg połówkowe na nfz od swojego prowadzącego za nie całe dwa tygodnie mam nadzieję że potwierdzi mi Juleczkę :) dopiero wtedy będziemy wybierać wózek itd.

Moja siostra cioteczna tydzień temu urodziła niezłą klusię 58 długa i 3740 wagi :D

rex, Daisy lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina super,że wszystko w porządku:)
    Biedroneczka gratuluję córeczki:)
    Zania wizyty ustalam zazwyczaj na wieczór,żeby mąż był ze mną:) jutro na 18.20:)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina dobrze że to nic groźnego, jeżeli lekarz zobaczył infekcję lepiej brać to co Ci przepisał,a swojego lekarza poinformuj przy następnej wizycie...gratuluje synka:)
    Biedroneczka a Ci gratuluje córeczki cieszę się że zdrowa jak ryba..oby tak dalej:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon!ta przykładam misia do brzuszka i dzidzia się przyzwyczaja powoli:)

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina1701 - gratuluje 100 % synusia

Biedroneczka - gratuluje córuni

Co do wózeczków to my będziemy zamawiać w sklepie stacjonarnym do którego będą nam sprowadzać wybrany przez nas wzór, a wózek do naszego małego bagażnika w autku się zmieści bo już sprawdzaliśmy :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:52

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj numer wywinęłam :P
    Wracam z pracy, poszłam do łazienki jakieś dziwne plamki na wkładce :o
    No to się wystraszyłam, w ciągu godziny wymieniłam wkładkę (czystą) chyba z 5 razy.
    Nie chce nawet pisać gdzie miałam serce.
    Już miałam dzwonic umówić wizytę, ale coś mnie tknęło i pooglądałam nową wkładkę. Nie mam pojęcia jak tego nie zauważyłam przy zakladaniu ale jakiś debil wymyślił rysowanie jasno seledynowych kwiatuszków na wkładkach!
    Serce to mi jeszcze z pół godziny łomotało. Widziałam te kwiatuszki ale na tym papierku, ani przez myśl mi nie przeszło, że na wkładce też napaćkali.
    Dobrze, że nie pojechalam do gina.

Daisy, gigsa, dora8201 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:52

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex wyobrazam sobie jak się zestresowałaś!

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam :p szlajalam sie po miescie ale kurcze piecze i boli mnie to krocze ;( ale nie swedzi. Jest czerwone. Myslicie ze to grzybica? Czy otarcia po sekdie z dwu miesieczna przerwa...?

A. poszedl do apteki ciekawe co mu dadza.

Dziewczyny tej wiedzmie postaram sie odwdzieczyc. A po moim bracie tez sie nie spodziewalam...

Kupilam skarpetki dla synala :) stopki takie mikroskopijne hehe :)

Ktoras z was pytala o masc na hemoroidy - posterisan.

Byla rowniez mowa o kluseczce o wadze 3700 moj syn mial 61 cm i 4200 wazyl ;)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Z tym czarnym i białym to też mase badań robią, ale takie surowe kolory mogą się przyczyniać do objawów autyzmu.
    Choć inni naukowcy twierdzą, że za dużo kolorów działa w tą stronę. Ja tam będę korzystała z takich kolorów jakie się nawiną.
    Prawda jest taka, że jak dziecko ma być inteligentne to będzie a jak nie to nawet Mozart mu nic nie pomoże ;)

Biedroneczka wielkie gratki!!!!! :)

Jagoda, u mnie w bagażniku jakikolwiek wózek/stelaż odpada :P
    Tzn mogę sobie wsadzić ale już poza nim nic innego nie wejdzie. A autko mam 4 osobowe, więc i z siedzeń nie skorzystam ;)
    Ale też szukam jak najmniejszego, żeby w razie całodniowego wypadu jakoś go zmieścić.

Haha, z tym autyzmem to też wymyślają... Alle zgadzam się co do tych stymulacji, nie sądzę by dało się jakoś szczególlnie wpłynąć na uzdolnienia dziecka zabawkami i muzyką. Prędzej czuła opieką i odpowiadaniem na potrzeby dziecka, ale to już inna sprawa.

Moje też 4os., Toyota Aygo, bałam się, że mi się wybrany fotelik nie zmiesci na tylną kanapę, ale na szczęście się mieści. U mnie niestety stelaż z kołami nie chciał się zmiescić, a jakoś nie wyobrażam sobie demontowania wózka na czesic pierwsze za każdym razem, o nie.

rex lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje kupic Tummy Sleep Prince Lionheart. Mozna tam wgrywac swoje melodie, ja np. wgram swoje bicie serca ktore nagralam z detektora tetna plodu :) :) :)
    http://allegro.pl/prince-lionheart-tummy-sleep-with-silkie-mis-i5073813092.html

Rex ja kiedys dostalam swira przez papiero toaletowy w kwiatki jakies rozowe.. :D

Czarna Owca mysle ze to moga byc otarcia. Umyj sie dobrze i nasmaruj czyms ala clotrimazol, tylko maz niech dokladnie przeczyta ulotke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 20:07

rex lubi tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex no to Ci współczuje, ja bym pewnie też spanikowała,ja np, teraz jak gdzieś wychodzę to zawsze pilnuje żeby mieć ze sobą białe chusteczki, zawsze jak gdzieś wyjdziemy czy do restauracji czy na zakupy do galerii muszę skorzystać z toalety publicznej...no i już dwa razy też mi się zrobiło gorąco kiedy podcierałam się "publicznym szarym papierem" i widziałam czerwone kropki myślałam że to moja krew a to czerwone kropki na papierze:)

Daisy, rex lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex hahaha usmialam sie :) ale musialas sie zestresowac :)

To ja dzisiaj kupowalam stroj kapielowy. Przymierzylam stanik a dol Mialam zakladac i w polowie kolan patrze krew! Zrobilam sie zielona az ze stresu. Ale potem sobie mysle no glupia swoje majtki masz czyste. Jakas brudaska miala okres bleeeeeee...

Daisy lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:51

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa i jeszcze mam pytanie czy zdj misia kolysanki ktora ktoras z Was wstawila tez wam sie tak wyswietla? Ja mam jak by reke z probka szminki czerwonej :p

Daisy- dzieki. Juz pol godziny siedzi w tej aptece chyba konwersuje z aptekarka :p wczoraj wybieral syrop dla syna 40 minut :p

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa! Nic bez recepty nie dadza :(

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam szczesliwe przyszle Mamusie!

Dzis zaczynam aktywnosc na forum z moja mala Juleczka (Julie jak kto woli). Mieszkam w USA i rzeczywistosc tu jest troszke inna niz w Polsce, ale zakladam, ze problemy i potrzeby kontaktu sa takie same :) Juleczka jest zdrowa, wszystkie badania przechodzi wzorowo, jedynie starsznie nie lubi zdjec, bo za kazdym razem zmienia pozycje co kilka sekund co troche utrudnia sprawe. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie z otwatymi ramionami, bo czesto czuje sie tu samotna... Przez wiele lat nie moglam zajsc w ciaze, co teraz skutkuje tym, ze lekarze sa troche przewrazliwieni i nie moge podjac zadnej pracy. Pozostaje siedzenie w domu i czekanie caly dzien na meza, ktory przychodzi zmordowany do domu i czesto nie ma na nic wiecej ochoty jak polozyc sie spac...

naaala, 1kasiulka1, rex, nina1701, Nona, gigsa, dora8201, anetaa1607, katepr, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Witam szczesliwe przyszle Mamusie!

Dzis zaczynam aktywnosc na forum z moja mala Juleczka (Julie jak kto woli). Mieszkam w USA i rzeczywistosc tu jest troszke inna niz w Polsce, ale zakladam, ze problemy i potrzeby kontaktu sa takie same :) Juleczka jest zdrowa, wszystkie badania przechodzi wzorowo, jedynie starsznie nie lubi zdjec, bo za kazdym razem zmienia pozycje co kilka sekund co troche utrudnia sprawe. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie z otwatymi ramionami, bo czesto czuje sie tu samotna... Przez wiele lat nie moglam zajsc w ciaze, co teraz skutkuje tym, ze lekarze sa troche przewrazliwieni i nie moge podjac zadnej pracy. Pozostaje siedzenie w domu i czekanie caly dzien na meza, ktory przychodzi zmordowany do domu i czesto nie ma na nic wiecej ochoty jak polozyc sie spac...

witaj!! :)

velka lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka gratuluję corci

Nina gratuluję synka

Wkurza mnie ze ja miesiąc jeszcze muszę Czekać :-(

Mała latynoska witaj roZgosc się i napisz coś więcej o sobie ile masz lat od kiedy mieszkasz w USA który to Tydzień itp

Rex Współczuje stresu wyobrażam sobie co cZulas :-S

16udskjogri4r6n4.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ