Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
ja tez siedze 8h:P
klienci na mnie krzycza bo jestem wszystkiemu winna.Wystawiam 2 razy w mscu faktury po 300szt... Po co to sie meczyc... -
Marteczka91 wrote:ja tez siedze 8h:P
klienci na mnie krzycza bo jestem wszystkiemu winna.Wystawiam 2 razy w mscu faktury po 300szt... Po co to sie meczyc...
Ja nie pracuje z klientami na szczęście
Ale kiedyś pracowałam i nie dziwię Ci się.
Strasznie dają popalić. -
No straszliwie wkurzajacy ludzie:P
tak wiec nie ma co sie meczyć. z poczatkiem grudnia powiem kierownikowi o ciazy i zobaczymy:) -
ja jestem obecnie na urlopie wychowawczym, więc jeśli moja gin zaproponuje/zapyta o zwolnienie to po prostu przerwę wychowawczy i przejdę na l4 - zawsze to kasa, bo na wychowawczym nic.
Co do pracy, to pamiętajcie, że na l4 dostaniecie wyższą pensję ( zwykle). Do l4 zalicza się średnią z ostatnich 12 miesięcy, wlicza się do tego też wszelkie premie, itd. Więc jeśli wasza pensja załóżmy to 1000zł miesięcznie, ale miałyście w ciągu całego roku premię 1200 to wasza pensja na l4 nie będzie 1000 a 1100. Więc czasem "opłaca" się po prostu pójść wcześniej...
oczywiście nie mówię to o wymuszaniu kasy czy czymś takim, ale jeśli macie opcję iść na l4 albo pracować do końca ciąży, to finansowo lepiej wyjdziecie na l4
to takie obserwacje po pierwszej ciąży
-
tez tak liczylam:P w moim przypadku dolicz dojazd 60km dziennie...
Siedze i czekam na pobranie krwi brrrr:P tfuu -
i juz po:) Czekam na wyniki ajajaj dobrze ze wszystko moge sprawdzic w necie:)
-
ja mam podstawę plus premie...
w sumie premia to około 500zł brutto więc nie tak mało, przynajmniej dla mnie:P -
Sabela a jakieś dodatki na święta, etc? mi się też wydawało, że będzie tak samo, a jak przyszło co do czego, to się okazało właśnie, że nawet jakieś bonusy świąteczne się wliczyły i jakieś nadgodziny też.
Marteczka trzymam kciuki za piękny przyrost, koniecznie daj nam znać! -
hmm i czekam i czekam i nie maaaa grr:D
-
beta równiutko 1000 !
chyba dobrze? w czwartek była 102,5.
EJ W SUMIE JEST NAPISANE > 1000 mIU.
czyli, że co ze więcej niż? i nie podaliby dokładnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:57
-
o matko sprawdziłam teraz jeszcze raz:D
jest dokladny wynik
1725,5 mIU
chyba ładnie ?usia89, Sabela, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Tysia tak mnie ta beta uspokiła !
pięknie rośnie na prawde, aż jestem w szoku:) -
Witajcie,dołączam się do Was.Według bellybestfriend termin mam na 2 lipca:) może zacznę od początku w grudniu minęłoby dwa lata jak staramy się o dzidzie,mam pcos (czyli zespół policystycznych jajników) ostatnią miesiączkę miałam 23.09 owulację miałam około 17-18 d.c czyli 09.10-10.10
24.10 w 32.dc zrobiłam test (moje cykle średnio trwają 31-33 dni) odrazu dwa testy wyszły pozytywnie. Wczoraj byłam u ginekologa niestety nic nie widac(nawet pęcherzyka płodowego) być może to za wcześniej ale lekarz nie wyklucza też ciąży pozamacicznej... nie mam żadnych objawów takich jak mdłości,zgaga,bolace piersi itd, jedynie co mnie martwi to ból podbrzusza w weekend jak na okres a teraz coraz mocniejsze...czasem są tez kłucia w jajnikach raz w lewym raz w prawym...biore kwas foliowy,magnez i wit b6 od wczoraj biore też duphaston.moja wczorajsze hcg to 475,3 jutro ide powtórzyć hcg boje się że nie będzie przyrostu;( nie mam śluzu na majtkach czuje jedynie ze w pochwie jest mokro,starsznie się stresuje że moje szczęście za długo nie trwało,wydaje mi się że lekarz powinien już wczoraj chociaz pecherzyk widziec nastepna wizyte mam 3 listopada.Sabela, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Anetka beta ładna na pewno będzie dobrze.
Mnie dlatego lekarz zapisał na 18.11.
Nie zagląda wcześniej i nie stresuje czy coś jest czy nie ma
Na pewno w lipcu zostaniesz szczęśliwą mamusią -
Laski caly czas męczą mnie wzdęcia i gazy...
Nigdy nie mialam takiego problemu... a teraz codziennie. Troche mmie brzuch przez to boli bo wszystko mo tqm tqk bulgota... -
heh mnie cały czas kusi, żeby znowu zrobić betę i zobaczyć jak rośnie, ale to trochę kosztuje ;p a pok co robiłam razy i przyrost był, więc się nie martwię- to raczej ciekawość
zastanawiam się czy zrobić dzień przed wizytą i lekarza czy czekać, że może on mi da skierowanie ;>
jak samopoczucie dziś? -
dzień dobry!
Anetaa jestem dobrej myśli - musi być dobrze, trzymam kciuki!
Marteczka, u mnie na razie nic, w sensie wzdęcia i gazy - zwykle tak miałam przed okresem, a teraz na szczęście nie
Kusiczka, mnie też kusi beta, ale u mnie koszt 34 i po prostu żal mi kasy zwłaszcza, że jutro będę u ginekolog mojej
Ale za to siknęłam sobie dziś, bo miałam test w domu, no i krecha wyszła mocniejsza niż na ostatnich testach, więc myślę, ze beta rośnie ( ten sam test co poprzednie, więc widać różnicę).
Kahaśka, czekamy na wynik bety
Miłego dnia!