X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zakupów dla bobasa - ja na razie kupuję pod wpływem chwili <3 tzn. po prostu to, co wpadnie mi w oko. Tak jak Wam pisałam ostatnio, w tym tygodniu ma mi przyjść sporo paczek z ubrankami, które zamówiłam w zeszłym tygodniu. W weekend wybieram się na zakupy jeszcze do sklepów przejrzeć, czy są jeszcze jakieś promocje, bo w czwartek mam nadzieję poznam płeć w 100% <3 no a później po prostu podliczę czego ile mam i dokupię tylko to, czego mi brakuje. Ja akurat kupuję od rozmiaru 50 do 68, chociaż tych najmniejszych staram się jak najmniej.

Nona lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Believe ja meble do Hani do pokoju - ta szafa, komoda z szufladami, jakis slupek moze i moze szafka. Ja mam dla siebie i meza garderobe ;) ale obie corki maja miec swoje meble.

Ja mam sporo ubranek w rozmiarze 56. Z 10 body na dl i na krotki rekaw. Rowniez mysle ze dziecko sie czesto przebiera. Musze dokupic jeszcze kaftaniki itp. Ja sie nie bede bawic w 'Oj uwazaj bo sie jej uleje'. Jak sie uleje to sie uleje, jak sie zakupka to sie zakupka i bede przebierac a nie patrzec ze mam za malo body i musze leciec prac. Poza tym ja i starsza cora rowniez mamy sporo ciuchow wiec jakos tak zaczelam i kolekcjonowac dla Hani :) razem z tymi po starszej corce mam poki co 3 duze kartony 56-74 i kilka duzych siatek. :D

Na pewno sie nie zmarnuja ;)

Milego dnia! ♡♡♡

believe, Ivettka, Nona lubią tę wiadomość

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy na którymś z końcowych USG nie podają mniej - więcej jak dziecko może być duże? Może dopasować wielkość ubranek na sam koniec czy to raczej już za późno?

relgk6nlj3x7mtee.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:59

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dzien dobry :)

Believe ja meble do Hani do pokoju - ta szafa, komoda z szufladami, jakis slupek moze i moze szafka. Ja mam dla siebie i meza garderobe ;) ale obie corki maja miec swoje meble.

Ja mam sporo ubranek w rozmiarze 56. Z 10 body na dl i na krotki rekaw. Rowniez mysle ze dziecko sie czesto przebiera. Musze dokupic jeszcze kaftaniki itp. Ja sie nie bede bawic w 'Oj uwazaj bo sie jej uleje'. Jak sie uleje to sie uleje, jak sie zakupka to sie zakupka i bede przebierac a nie patrzec ze mam za malo body i musze leciec prac. Poza tym ja i starsza cora rowniez mamy sporo ciuchow wiec jakos tak zaczelam i kolekcjonowac dla Hani :) razem z tymi po starszej corce mam poki co 3 duze kartony 56-74 i kilka duzych siatek. :D

Na pewno sie nie zmarnuja ;)

Milego dnia! ♡♡♡

A no tak. Skoro Ty masz tyle ubranek po córci, no to szafa osobna się przyda :) my ją kupimy w miarę jak sterta ciuszków będzie rosła. Chociaż mam pewne obawy, że nastąpi to bardzo szybko, bo też uwielbiam kupować ubranka :) dla dzieci 100 razy bardziej niż dla siebie.

• believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll wrote:
    A czy na którymś z końcowych USG nie podają mniej - więcej jak dziecko może być duże? Może dopasować wielkość ubranek na sam koniec czy to raczej już za późno?

Ja tylko znalazłam na stronie jakie kupić body w zależności od tego, jaki bobas ma się urodzić.

144bnkp.jpg

Ale z tego co też gdzieś wyczytałam, że to często się nie sprawdza, więc ja kupuję z każdego rozmiaru sporo ubranek :) żadne się nie zmarnują, a jak nie przy tym dziecku, to przy następnych :) :)

mon!ta^, wzięłam biustonosze troszkę większe w obwodzie niż teraz noszę. Jeśli chodzi o miseczkę, ona jest z takiego materiału, że sporo się jeszcze rozciągnie.

Aryll, naaala lubią tę wiadomość

• Tigana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co tylko parę kupiłam ciuszków, ale nie ukrywam że liczę ze sporo dostaniemy, szczególnie że moja bratanica się też w lipcu urodziła, więc powinny dawać radę ;). CO do biustonoszy do karmienia to się wstrzymam chyba do 9 miesiaca bo póki co już mi biust poszedł o dwa rozmiary do przodu więc nie wiem na jakiej wielkości skończe ;).

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll wage Ci lekarz podaje na usg i ona plus minus 500g. A dlugosc niestety ale jest niemozliwe zmierzyc. No ale jak bedzie na usg 4500g to wiadomo ze 56 odpada jak nic i pewnie 60 tez bo za male.

Wlasnie Believe ja wole miec juz wszystko gotowe, tym bardziej ze czas oczekiwania to 6tyg wiec slabo byloby sie obudzic na sam koniec i kupowac byle co ;). Ja tez raczej kupie przewijak ze stojakiem. Jeszcze nie wiem jak z wanienka bo docelowo bede kapac w wannie no ale gorna lazienka jest lysa poki co, a na dole prysznic. Wiec po ogrodzeniu sie chyba zabierzemy za lazienke, ale to poki co plany.

Moja miala 54cm i 3060 i 56 od razu nosila :) maly krasnalek ;) poza tym jest 44, 50, 56. Ale 52? Nie widzialam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:09

• believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, tego 52 nawet nie zauważyłam :D podejrzewam, że chodziło im o 50 cm.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze licza ze jak 3kg to 48-50cm dlugie bobo? :/ ja malych tych na 50nie kupuje w ogole. Nawet jesli bedzie pasowac to ponosi ile? 2 dni? Maluchy naprawde szybko rosna :) dopiero te 62 i 68 dluugo nosza :)

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita, dzięki za stronki :)

Właśnie jaki rozmiar Najlepiej 56?? A może 62? najmniejszy z tego co ja widziałam to 56. A duża jest różnica pomiędzy 56 a 62??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:16

• Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki ja uciekam sie zbierac i po core i jedziemy obejrzec jakas posesje z tym ogrodzeniem co my bedziemy mieli :) ale sie ekscytuje. Wreszcie bede miala skrzynke na listy! :D :D :D

Aryll, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe ja tez tylko kupuję bieliznę w esotiq:) czas się wybrać:)

• rex Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka tylko na 56 i 62 kupię + po 2 szt 50.
    Po miesiącu będę w Pl, a tam od 0-6 m mam całą szafę i dwa pudła po Tv. Więc najpierw tamte przebiorę i dokupimy później dziewczęce tylko.
    Z tą wagą to też tak sobie, bo moja kuzynka urodziła w tym samym czasie co ja, kluchę 4.400 ale 52 cm. I Ona w 50 nawet wygladała jak 100 nieszczęść :P
    Zależy zawsze od budowy dziecka, bo najcięższa zawsze jest głowa i taki 4,5 kg moze wygladać jak owsik.
    Waga z USG pod koniec ciąży też jest średnio wiarygodna, mi wyszło na USG kilogram mniej.
    A ubranek planuję mieć zapas bo ja to i 3 razy dziennie przebierałam :P

Claudin lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Moze licza ze jak 3kg to 48-50cm dlugie bobo? :/ ja malych tych na 50nie kupuje w ogole. Nawet jesli bedzie pasowac to ponosi ile? 2 dni? Maluchy naprawde szybko rosna :) dopiero te 62 i 68 dluugo nosza :)

No tych na 50 cm, to na pewno niedługo, dlatego ja kupuję kilka. Więcej na 56, a najwięcej właśnie 62 i 68.
    kate851 wrote:
    Believe ja tez tylko kupuję bieliznę w esotiq:) czas się wybrać:)

Kate, idź, idź :) mi po raz pierwszy udało się iść od razu pierwszego dnia. Pani powiedziała, że jako pierwsza u nich dzisiaj korzystam z tej promocji. Zawsze chodziłam pod koniec i ciężko było mi coś znaleźć w moim rozmiarze.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:59

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, jaka będzie waga maluszków... mój mąż zaraz po urodzeniu ważył 4150, i to mnie martwi...jak odziedziczy wagę po Tatusiu to może być ciężko :)To już wole żeby odziedziczyło wagę po narodzeniu po mamusi 3450:)

believe lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^, znajdziesz na pewno coś :) mają duży wybór, a jeśli tam jeszcze nigdy nie kupowałaś, to może tylko trochę dłużej pomierzysz. Ja odkąd zaczęłam tam chodzić, to w końcu mam dopasowane biustonosze. Jak sobie przypomnę w czym ja wcześniej chodziłam, to szok. Raz, że rozmiar zły, a dwa - po praniu to taki biustonosz już w ogóle nie nadawał się do ubrania. Ważne, żebyś trafiła na fajną ekspedientkę :) ja miałam to szczęście, że odkąd chodzę do Esotiq, to były łącznie 3 i każda potrafiła świetnie doradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:34

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to ja ważyłam 4100 i 59cm:) byłam mega duża:) a mężuś to nie wiem:) ale wczoraj na chrzcinach mówiła rodzinka,że jak na początek 5msc to mam mały brzuszek:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe to prawda świetne są staniki w esotiq,ale póki co musiałam wszystkie moje z miseczką D odłożyć i teraz mam E albo F,rosną w mega szybkim tempie;p

believe lubi tę wiadomość

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ