X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zakupów dla bobasa - ja na razie kupuję pod wpływem chwili <3 tzn. po prostu to, co wpadnie mi w oko. Tak jak Wam pisałam ostatnio, w tym tygodniu ma mi przyjść sporo paczek z ubrankami, które zamówiłam w zeszłym tygodniu. W weekend wybieram się na zakupy jeszcze do sklepów przejrzeć, czy są jeszcze jakieś promocje, bo w czwartek mam nadzieję poznam płeć w 100% <3 no a później po prostu podliczę czego ile mam i dokupię tylko to, czego mi brakuje. Ja akurat kupuję od rozmiaru 50 do 68, chociaż tych najmniejszych staram się jak najmniej.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Believe ja meble do Hani do pokoju - ta szafa, komoda z szufladami, jakis slupek moze i moze szafka. Ja mam dla siebie i meza garderobe ;) ale obie corki maja miec swoje meble.

Ja mam sporo ubranek w rozmiarze 56. Z 10 body na dl i na krotki rekaw. Rowniez mysle ze dziecko sie czesto przebiera. Musze dokupic jeszcze kaftaniki itp. Ja sie nie bede bawic w 'Oj uwazaj bo sie jej uleje'. Jak sie uleje to sie uleje, jak sie zakupka to sie zakupka i bede przebierac a nie patrzec ze mam za malo body i musze leciec prac. Poza tym ja i starsza cora rowniez mamy sporo ciuchow wiec jakos tak zaczelam i kolekcjonowac dla Hani :) razem z tymi po starszej corce mam poki co 3 duze kartony 56-74 i kilka duzych siatek. :D

Na pewno sie nie zmarnuja ;)

Milego dnia! ♡♡♡

believe, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy na którymś z końcowych USG nie podają mniej - więcej jak dziecko może być duże? Może dopasować wielkość ubranek na sam koniec czy to raczej już za późno?

relgk6nlj3x7mtee.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:59

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dzien dobry :)

Believe ja meble do Hani do pokoju - ta szafa, komoda z szufladami, jakis slupek moze i moze szafka. Ja mam dla siebie i meza garderobe ;) ale obie corki maja miec swoje meble.

Ja mam sporo ubranek w rozmiarze 56. Z 10 body na dl i na krotki rekaw. Rowniez mysle ze dziecko sie czesto przebiera. Musze dokupic jeszcze kaftaniki itp. Ja sie nie bede bawic w 'Oj uwazaj bo sie jej uleje'. Jak sie uleje to sie uleje, jak sie zakupka to sie zakupka i bede przebierac a nie patrzec ze mam za malo body i musze leciec prac. Poza tym ja i starsza cora rowniez mamy sporo ciuchow wiec jakos tak zaczelam i kolekcjonowac dla Hani :) razem z tymi po starszej corce mam poki co 3 duze kartony 56-74 i kilka duzych siatek. :D

Na pewno sie nie zmarnuja ;)

Milego dnia! ♡♡♡

A no tak. Skoro Ty masz tyle ubranek po córci, no to szafa osobna się przyda :) my ją kupimy w miarę jak sterta ciuszków będzie rosła. Chociaż mam pewne obawy, że nastąpi to bardzo szybko, bo też uwielbiam kupować ubranka :) dla dzieci 100 razy bardziej niż dla siebie.

• believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll wrote:
    A czy na którymś z końcowych USG nie podają mniej - więcej jak dziecko może być duże? Może dopasować wielkość ubranek na sam koniec czy to raczej już za późno?

Ja tylko znalazłam na stronie jakie kupić body w zależności od tego, jaki bobas ma się urodzić.

144bnkp.jpg

Ale z tego co też gdzieś wyczytałam, że to często się nie sprawdza, więc ja kupuję z każdego rozmiaru sporo ubranek :) żadne się nie zmarnują, a jak nie przy tym dziecku, to przy następnych :) :)

mon!ta^, wzięłam biustonosze troszkę większe w obwodzie niż teraz noszę. Jeśli chodzi o miseczkę, ona jest z takiego materiału, że sporo się jeszcze rozciągnie.

Aryll, naaala lubią tę wiadomość

• Tigana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co tylko parę kupiłam ciuszków, ale nie ukrywam że liczę ze sporo dostaniemy, szczególnie że moja bratanica się też w lipcu urodziła, więc powinny dawać radę ;). CO do biustonoszy do karmienia to się wstrzymam chyba do 9 miesiaca bo póki co już mi biust poszedł o dwa rozmiary do przodu więc nie wiem na jakiej wielkości skończe ;).

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll wage Ci lekarz podaje na usg i ona plus minus 500g. A dlugosc niestety ale jest niemozliwe zmierzyc. No ale jak bedzie na usg 4500g to wiadomo ze 56 odpada jak nic i pewnie 60 tez bo za male.

Wlasnie Believe ja wole miec juz wszystko gotowe, tym bardziej ze czas oczekiwania to 6tyg wiec slabo byloby sie obudzic na sam koniec i kupowac byle co ;). Ja tez raczej kupie przewijak ze stojakiem. Jeszcze nie wiem jak z wanienka bo docelowo bede kapac w wannie no ale gorna lazienka jest lysa poki co, a na dole prysznic. Wiec po ogrodzeniu sie chyba zabierzemy za lazienke, ale to poki co plany.

Moja miala 54cm i 3060 i 56 od razu nosila :) maly krasnalek ;) poza tym jest 44, 50, 56. Ale 52? Nie widzialam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:09

• believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, tego 52 nawet nie zauważyłam :D podejrzewam, że chodziło im o 50 cm.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze licza ze jak 3kg to 48-50cm dlugie bobo? :/ ja malych tych na 50nie kupuje w ogole. Nawet jesli bedzie pasowac to ponosi ile? 2 dni? Maluchy naprawde szybko rosna :) dopiero te 62 i 68 dluugo nosza :)

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita, dzięki za stronki :)

Właśnie jaki rozmiar Najlepiej 56?? A może 62? najmniejszy z tego co ja widziałam to 56. A duża jest różnica pomiędzy 56 a 62??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:16

• Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki ja uciekam sie zbierac i po core i jedziemy obejrzec jakas posesje z tym ogrodzeniem co my bedziemy mieli :) ale sie ekscytuje. Wreszcie bede miala skrzynke na listy! :D :D :D

Aryll, nick nieaktualny, believe lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe ja tez tylko kupuję bieliznę w esotiq:) czas się wybrać:)

• rex Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka tylko na 56 i 62 kupię + po 2 szt 50.
    Po miesiącu będę w Pl, a tam od 0-6 m mam całą szafę i dwa pudła po Tv. Więc najpierw tamte przebiorę i dokupimy później dziewczęce tylko.
    Z tą wagą to też tak sobie, bo moja kuzynka urodziła w tym samym czasie co ja, kluchę 4.400 ale 52 cm. I Ona w 50 nawet wygladała jak 100 nieszczęść :P
    Zależy zawsze od budowy dziecka, bo najcięższa zawsze jest głowa i taki 4,5 kg moze wygladać jak owsik.
    Waga z USG pod koniec ciąży też jest średnio wiarygodna, mi wyszło na USG kilogram mniej.
    A ubranek planuję mieć zapas bo ja to i 3 razy dziennie przebierałam :P

Claudin lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Moze licza ze jak 3kg to 48-50cm dlugie bobo? :/ ja malych tych na 50nie kupuje w ogole. Nawet jesli bedzie pasowac to ponosi ile? 2 dni? Maluchy naprawde szybko rosna :) dopiero te 62 i 68 dluugo nosza :)

No tych na 50 cm, to na pewno niedługo, dlatego ja kupuję kilka. Więcej na 56, a najwięcej właśnie 62 i 68.
    kate851 wrote:
    Believe ja tez tylko kupuję bieliznę w esotiq:) czas się wybrać:)

Kate, idź, idź :) mi po raz pierwszy udało się iść od razu pierwszego dnia. Pani powiedziała, że jako pierwsza u nich dzisiaj korzystam z tej promocji. Zawsze chodziłam pod koniec i ciężko było mi coś znaleźć w moim rozmiarze.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:59

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, jaka będzie waga maluszków... mój mąż zaraz po urodzeniu ważył 4150, i to mnie martwi...jak odziedziczy wagę po Tatusiu to może być ciężko :)To już wole żeby odziedziczyło wagę po narodzeniu po mamusi 3450:)

believe lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^, znajdziesz na pewno coś :) mają duży wybór, a jeśli tam jeszcze nigdy nie kupowałaś, to może tylko trochę dłużej pomierzysz. Ja odkąd zaczęłam tam chodzić, to w końcu mam dopasowane biustonosze. Jak sobie przypomnę w czym ja wcześniej chodziłam, to szok. Raz, że rozmiar zły, a dwa - po praniu to taki biustonosz już w ogóle nie nadawał się do ubrania. Ważne, żebyś trafiła na fajną ekspedientkę :) ja miałam to szczęście, że odkąd chodzę do Esotiq, to były łącznie 3 i każda potrafiła świetnie doradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:34

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to ja ważyłam 4100 i 59cm:) byłam mega duża:) a mężuś to nie wiem:) ale wczoraj na chrzcinach mówiła rodzinka,że jak na początek 5msc to mam mały brzuszek:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe to prawda świetne są staniki w esotiq,ale póki co musiałam wszystkie moje z miseczką D odłożyć i teraz mam E albo F,rosną w mega szybkim tempie;p

believe lubi tę wiadomość

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ