Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Odnośnie zakupów dla bobasa - ja na razie kupuję pod wpływem chwili
tzn. po prostu to, co wpadnie mi w oko. Tak jak Wam pisałam ostatnio, w tym tygodniu ma mi przyjść sporo paczek z ubrankami, które zamówiłam w zeszłym tygodniu. W weekend wybieram się na zakupy jeszcze do sklepów przejrzeć, czy są jeszcze jakieś promocje, bo w czwartek mam nadzieję poznam płeć w 100%
no a później po prostu podliczę czego ile mam i dokupię tylko to, czego mi brakuje. Ja akurat kupuję od rozmiaru 50 do 68, chociaż tych najmniejszych staram się jak najmniej.
Nona lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Believe ja meble do Hani do pokoju - ta szafa, komoda z szufladami, jakis slupek moze i moze szafka. Ja mam dla siebie i meza garderobeale obie corki maja miec swoje meble.
Ja mam sporo ubranek w rozmiarze 56. Z 10 body na dl i na krotki rekaw. Rowniez mysle ze dziecko sie czesto przebiera. Musze dokupic jeszcze kaftaniki itp. Ja sie nie bede bawic w 'Oj uwazaj bo sie jej uleje'. Jak sie uleje to sie uleje, jak sie zakupka to sie zakupka i bede przebierac a nie patrzec ze mam za malo body i musze leciec prac. Poza tym ja i starsza cora rowniez mamy sporo ciuchow wiec jakos tak zaczelam i kolekcjonowac dla Hanirazem z tymi po starszej corce mam poki co 3 duze kartony 56-74 i kilka duzych siatek.
Na pewno sie nie zmarnuja
Milego dnia! ♡♡♡believe, Ivettka, Nona lubią tę wiadomość
-
Daisy wrote:Dzien dobry
Believe ja meble do Hani do pokoju - ta szafa, komoda z szufladami, jakis slupek moze i moze szafka. Ja mam dla siebie i meza garderobeale obie corki maja miec swoje meble.
Ja mam sporo ubranek w rozmiarze 56. Z 10 body na dl i na krotki rekaw. Rowniez mysle ze dziecko sie czesto przebiera. Musze dokupic jeszcze kaftaniki itp. Ja sie nie bede bawic w 'Oj uwazaj bo sie jej uleje'. Jak sie uleje to sie uleje, jak sie zakupka to sie zakupka i bede przebierac a nie patrzec ze mam za malo body i musze leciec prac. Poza tym ja i starsza cora rowniez mamy sporo ciuchow wiec jakos tak zaczelam i kolekcjonowac dla Hanirazem z tymi po starszej corce mam poki co 3 duze kartony 56-74 i kilka duzych siatek.
Na pewno sie nie zmarnuja
Milego dnia! ♡♡♡
A no tak. Skoro Ty masz tyle ubranek po córci, no to szafa osobna się przydamy ją kupimy w miarę jak sterta ciuszków będzie rosła. Chociaż mam pewne obawy, że nastąpi to bardzo szybko, bo też uwielbiam kupować ubranka
dla dzieci 100 razy bardziej niż dla siebie.
-
Aryll wrote:A czy na którymś z końcowych USG nie podają mniej - więcej jak dziecko może być duże? Może dopasować wielkość ubranek na sam koniec czy to raczej już za późno?
Ja tylko znalazłam na stronie jakie kupić body w zależności od tego, jaki bobas ma się urodzić.
Ale z tego co też gdzieś wyczytałam, że to często się nie sprawdza, więc ja kupuję z każdego rozmiaru sporo ubranekżadne się nie zmarnują, a jak nie przy tym dziecku, to przy następnych
mon!ta^, wzięłam biustonosze troszkę większe w obwodzie niż teraz noszę. Jeśli chodzi o miseczkę, ona jest z takiego materiału, że sporo się jeszcze rozciągnie.Aryll, naaala lubią tę wiadomość
-
Ja póki co tylko parę kupiłam ciuszków, ale nie ukrywam że liczę ze sporo dostaniemy, szczególnie że moja bratanica się też w lipcu urodziła, więc powinny dawać radę
. CO do biustonoszy do karmienia to się wstrzymam chyba do 9 miesiaca bo póki co już mi biust poszedł o dwa rozmiary do przodu więc nie wiem na jakiej wielkości skończe
.
-
Aryll wage Ci lekarz podaje na usg i ona plus minus 500g. A dlugosc niestety ale jest niemozliwe zmierzyc. No ale jak bedzie na usg 4500g to wiadomo ze 56 odpada jak nic i pewnie 60 tez bo za male.
Wlasnie Believe ja wole miec juz wszystko gotowe, tym bardziej ze czas oczekiwania to 6tyg wiec slabo byloby sie obudzic na sam koniec i kupowac byle co. Ja tez raczej kupie przewijak ze stojakiem. Jeszcze nie wiem jak z wanienka bo docelowo bede kapac w wannie no ale gorna lazienka jest lysa poki co, a na dole prysznic. Wiec po ogrodzeniu sie chyba zabierzemy za lazienke, ale to poki co plany.
Moja miala 54cm i 3060 i 56 od razu nosilamaly krasnalek
poza tym jest 44, 50, 56. Ale 52? Nie widzialam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:09
-
Ja ubranka tylko na 56 i 62 kupię + po 2 szt 50.
Po miesiącu będę w Pl, a tam od 0-6 m mam całą szafę i dwa pudła po Tv. Więc najpierw tamte przebiorę i dokupimy później dziewczęce tylko.
Z tą wagą to też tak sobie, bo moja kuzynka urodziła w tym samym czasie co ja, kluchę 4.400 ale 52 cm. I Ona w 50 nawet wygladała jak 100 nieszczęść
Zależy zawsze od budowy dziecka, bo najcięższa zawsze jest głowa i taki 4,5 kg moze wygladać jak owsik.
Waga z USG pod koniec ciąży też jest średnio wiarygodna, mi wyszło na USG kilogram mniej.
A ubranek planuję mieć zapas bo ja to i 3 razy dziennie przebierałamClaudin lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Moze licza ze jak 3kg to 48-50cm dlugie bobo?
ja malych tych na 50nie kupuje w ogole. Nawet jesli bedzie pasowac to ponosi ile? 2 dni? Maluchy naprawde szybko rosna
dopiero te 62 i 68 dluugo nosza
No tych na 50 cm, to na pewno niedługo, dlatego ja kupuję kilka. Więcej na 56, a najwięcej właśnie 62 i 68.
kate851 wrote:Believe ja tez tylko kupuję bieliznę w esotiq:) czas się wybrać
Kate, idź, idźmi po raz pierwszy udało się iść od razu pierwszego dnia. Pani powiedziała, że jako pierwsza u nich dzisiaj korzystam z tej promocji. Zawsze chodziłam pod koniec i ciężko było mi coś znaleźć w moim rozmiarze.
-
mon!ta^, znajdziesz na pewno coś
mają duży wybór, a jeśli tam jeszcze nigdy nie kupowałaś, to może tylko trochę dłużej pomierzysz. Ja odkąd zaczęłam tam chodzić, to w końcu mam dopasowane biustonosze. Jak sobie przypomnę w czym ja wcześniej chodziłam, to szok. Raz, że rozmiar zły, a dwa - po praniu to taki biustonosz już w ogóle nie nadawał się do ubrania. Ważne, żebyś trafiła na fajną ekspedientkę
ja miałam to szczęście, że odkąd chodzę do Esotiq, to były łącznie 3 i każda potrafiła świetnie doradzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:34