X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ale się rozpisałyscie będę musiała Was poczytać ale nie mam jak bo siedzę w pracy. Weekend minął szybko aż za szybko :) sobota leniwa bo mój mąż jakieś choróbsko złapał więc siedzieliśmy w domu, a niedziela minęła mi na sprzątaniu łazienki i kuchni, a potem pojechałam z rodzicami do sklepu bo chciałam kupić jakąś fajną pościel a oni też coś do domu więc wybraliśmy się razem z racji, że mąż póki co nigdzie nie wychodzi. Przy okazji był obok sklep z artukułami dla dzieci świat dziecka bardzo duży wybór ale ceny też niektóre wygórowane. W każdym razie oglądaliśmy wózki niektóre super! Takie leciutkie, że prawie ich nie czuć wybór ogromny. Ale mnie najbardziej interesuje wielofunkcyjny. Wyszukałam też kilka na allegro ale nie wiem jak to wygląda na żywo muszę popatrzeć może gdzieś w Wawie takie sprzedają. Ale jak zobaczyłam te wszystkie wózeczki to się tak rozmażyłam... jeszcze w skleie stał taki pan z małą kruszynką na rękach mogła mieć ta dzidzia może z 3 tyg, że razem z mamą myślałyśmy, że to laleczka :) takie maleństwo mówię Wam, że aż miałam ochotę podejść do niego i wziąć tą dzidzię i przytulić :) śliczny widok.
    Teściowa kupiła wczoraj kilka rzeczy do pielęgnacji dla maluszka, proszek do prania i płyn specjalny, potem wstawię fotę. I już powoli będziemy komplemenotować wyprawkę. Szukałam rożki na allegro, czapeczki, niedrapki itd :) już się doczekać nie mogę aż zamówimy, wszystko takie słodkie w misie, owieczki, kotki... już sobie wyobrażam w nich Nasze Maleństwo i coraz bardziej lata się nie mogę doczekać pewnie jak każda z Nas :)

believe lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brat prawdopodobnie przesiakl juz jej charakterkiem. Robi rowniez to jak Ona zagra. Zreszta Ona do niego jest tak milutka ze zygan tecza! Ale ja mu to szybciutko wypomne. Ze ona mnie tak traktowala a On sie nie odezwal. Ale gdyby to on potraktowal tak jej siostre to by go zjadla. To typowa babura ktora rzadzi wszystkimi...

Szukam lekarza lub szpitala. Bede sie wybierac i z racji tego pytanie do MALA NA CITO. gdzie bylas w Londynie u tego ginekologa?? P.s jeszcze przed jakims hindusem lub anglikiem sie nie rozkraczalam na fotelu. To bedzie moj pierwszy raz! :) trzymajcie kciuki :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, że komoda wystarczy spokojnie.
    Zresztą, jakbyś miała się zmieścić w dwóch szufladach to też się zmieścisz :P
    Jak starszy się urodził to na początek wystarczała szafka, po miesiącu już cała szafa trzydrzeiowa :P
    Ale jakby trzeba było to i w jednej szafce bym zmieściła :P

Nona, believe lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja miłam komode 4 szuflady dwie płytkie dwie dłębokie na 40cm plus to ze miałam komode wykonczoną z jedej stronu zaokrąglonymi półkami na kosmetyki i asortymenty staryczyło gorzej teraz dwie szuflady ma Zuza a ja do dwóch ledwo wcisnełam rzeczy dla małej trzeba bedzie cos pomysleć koniecznie przy przemeblowaniu :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny dużo kupujecie roz.56?
    bo różnie to bywa, kol. długo ubierała swoja córe w ten roz.
    Ja zrobiłam miejsce u siebie w szafie 2 półki i szufladę na razie musi starczyć:)

5d5416aefb39433d560b7252319f3203.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona właśnie ja też myślałam nad taką komódką, ale potem uznałam, że chyba jednak nie będziemy jej kupować bo mamy wolną cała jedną szafkę, gdzie zmiesci się wszystko od kosmetyków po ubrania i pieluchy, więc chyba nie ma sensu kupować. A przewijak będę miaĺa taki na łóżko nakładany albo kupię taki materacyk co na podłogę można kłaść najbezpieczniej :)
    Apropo szafek jeszcze moja ma 6 wysokich półek także myślę, że w sam raz.

Czarna owca ale Cię cholerstwo złapało :/ życzę szybkiego wyleczenia! Kasia25 Tobie również!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 10:35

Nona lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, mój 59 miał jak się urodził, ale 56 to z miesiąc na pewno nosił.
    Na wakacjach troszkę łatwiej, bo body, czy spodenki mogą być za długie triszkę. W zimie musiałam mieć na styk ubrania, bo jak mu półśpiochy spadały, albo w pahacykach na 62 się rzucał i musiałam później rąk i nóg szukać to nie było fajnie.

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:31

Claudin lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:57

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Ja po kilka sztuk bodów,kaftaników,śpiochów i półśpiochów na 56 kupię, może po 4 szt każdego,lepiej mieć,anie wydaje mi się żeby moja kruszyna się kolosem urodziła, zamierzam też na 50r kupic

Nona lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita- ewidentnie ma cos z glowa. Wczoraj na kazdym kroku robila na zlosc, zabierala ladowarke, nie pozwolila napompowac materaca a dzisiaj sie mnie pyta czy moze pojedzie ze mna do tego lekarza? ...
    Serio nie ogarniam.

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona no na początku planuję taki przewijak na łóżeczko, potem można na łóżku bo łóżko mamy duże a potem na podłodze bo kiedyś myślałam o takiej szafce z przewijakiem ale trochę jak dla mnie to nie przydatne.
    Mam dylemat z wózkiem. Wiem, że chcę wielofunkcyjny i możliwie jak najlżejszy znalazłam taki jeden wykonany z aluminium częściowo waży 9,5 kg jak uważacie to dużo? Nie mam za dużo wnoszenia , ale chodzi o samo manewrowanie nim, na żywo jeszcze go nie widziałam.

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:32

wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny ile tych body najlepiej mieć, pajacyków itd :) czapeczki jakbyście mogły napisać ile najlepiej i co potrzebne czy rozpinane, czy wkładane itd , dzięki! :)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:58

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:58

Claudin, juwelka lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja część rzeczy będę miała po synku dlatego tak napisałam :) za tydzień w środę USG i w czwartek biorę się za worki próżniowe, muszę przejrzeć co się będzie nadawało a co nie :) Wiadomo że jakbym miała kupować wszystko od nowa to więcej bym kupiła, a tak to nie muszę :)

• believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc. W takim razie będzie szafa dla nas + większa komoda dla malucha :) przewijak i tak planuję kupić taki stojący, więc jak tam da się jeszcze koszyki jakieś wiklinowe, to zawsze do nich mogę dać kosmetyki + jakieś pieluchy, czy coś jeszcze innego. A jak już komoda będzie za mała, to wtedy zawsze można dokupić drugą szafę :) po prostu nie chcę sobie kosztów zbędnych robić na początek.

Aha, jeśli któraś ma ochotę, to polecam wizytę w Esotiq :) wiem, że już wiele razy polecałam ten sklep, ale od dzisiaj do 1.03 jest -70% za zakupy min. 350 zł (czyli po rabacie 105 zł). Ja zawsze korzystam z tych ich promocji, tylko zazwyczaj jest -50%, a tym razem -70% na kolekcję 2014. Kupiłam 3 biustonosze do karmienia + 1 na teraz, ale taki miękki i nie usztywniany. Miał być bez fiszbin, ale ten wpadł mi w oko i okazało się, że jest bardzo wygodny. Już żałuję, że nie kupiłam ich więcej, ale staram się ograniczać, bo bym u nich pół sklepu wyniosła :)

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ