Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Troszke mnie nie bylo, ale mamy gosci i do tego ponad 2 tyg temu wrocilam do pracy i jakos tak mi brak czasu ;)
    Udalo mi sie w koncu nadrobic wszystko co pisalyscie ale juz polowy nie pamietam ;D Mala Latynoska witaj super, ze jest nas coraz wiecej. Gratulacje udanych wizyt i poznanych/potwierdzonych plci! Widze, ze grono dziewczynek sie nam powieksza :) Aneta o ile dobrze pamietam to Ty pisalas o jakims ucisku ja tez czuje ucisk, ale u mnie okazalo sie ze to glowka napiera bo dzidzia tak sie ulozyla akurat...
    Czarna owca wspolczuje takiego 'wypoczynku' :/ Jesli chodzi o lekarzy to w Anglii tak samo jak w Irlandii do ciazy podchodza troche inaczej niz w Pl. Wiem natomiast ze jest Pl klinika w Londnie tylko tam trzeba zaplacic za wizyte niestety, jednak zawsze to idzie sie do lekarza ktory ma Polskie standarty ;)
    Pozdrawiam Was i zycze milego popoludnia :)
    Ja w czwartek mam wizyte juz nie moge sie doczekac :)

naaala lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    Ja w czwartek mam wizyte juz nie moge sie doczekac :)
    My również wizytujemy w czwartek :)
    O której godzinie wchodzicie??;p

ewela86 lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w czwartek idziemy - na samo USG. Mniej więcej o 11.00 wchodzimy. A Wy o której wizytujecie? :)

ewela86 lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o 17:oo :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Kasia pochwal się ciuszkami:) trzymam kciuki za wizyty dziewczyny:) ja jutro raniutko na badania hormonów tarczycy a poźniej wizyta u endo:)

Jutro kochana zrobie fotki przy dziennym swietle i wrzuce;)

A my mamy wizyte jutro o 15.30 a w srode koncze 25lat :D prawie na urodziny mam wizyte - najlepszy prezent , zobaczyc swoje maleństwo;)

ewela86, rex, believe lubią tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy niby o 10:00 ale u mnie moze byc spory poslizg nawet do 3 godz :/ No ale miejmy nadzieje, ze nie bedzie tak zle ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czwartek będzie pełen radosnych nowin ;) ja mam za to w piątek usg połówkowe i już się nie mogę doczekać :)

naaala, ewela86 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wchodzę najpóźniej, najdłużej będę musiała czekać żeby zobaczyć swoją kruszynkę i może poznać płeć :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala, dasz rady :) dobrze, że mamy wizyty już w ten czwartek, a nie później :)

Dziewczyny, co myślicie o zestawach tego typu: http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-0-bpa-antykolkowy-i5027442862.html Opłaca się w ogóle coś takiego kupić? Czy lepiej 1 - 2 butelki, bez tych dodatkowych smoczków? Pomijam śliniaki, bo one tutaj są jak by dodatkowo. Zdecydowałam się na Tommee Tippee, bo z tego co przeczytałam ma chyba najwięcej pozytywnych opinii. Są też większe zestawy za około 400 zł, gdzie jest więcej butelek + sterylizator + podgrzewacz. Tylko boję się, że jak te butelki nie podpasują dziecku, to bez sensu kupować tak duży zestaw. Mi zależy w sumie na butelce (max. 2 sztuki) + podgrzewacz.

• naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe, no ja jak miałabym czekać jeszcze dłużej to bym świra dostałą i tak już czekam od 29 stycznia :)

Co do butelek to przeglądałam i chyba będę kupować butelki firmy ''lovi'' najbardziej do mnie przemawiały.
    Ale te z Tommee Tippee też są fajne,a teraz jak czytam że mają rurkę odpowietrzającą z czujnikiem ciepła to nawet nie wiem czy nie są lepsze.

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:33

rex lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala, no to wygrałaś, bo ja troszkę mniej czekam, bo od 9.02 ;)

Nona, właśnie najpierw byłam przekonana do sterylizatora. A po jakimś czasie do mnie dotarło, że to zupełnie zbędny wydatek, bo te kobiety, które go kupiły, to chyba w większości przypadków go nie użyły. Jeśli chodzi o podgrzewacz, to stwierdziłam, że kupię, bo się przyda na pewno. Chociaż nie twierdzę, że jest niezbędny - wręcz przeciwnie. To raczej dla wygody. No i nie jest drogi, więc stwierdziłam, że na niego się zdecyduję.

Powiem Wam, że jak dla mnie jest za duży wybór tego wszystkiego. Ja wolałabym, żeby były 2 rodzaje wszystkiego do wyboru :P

nina1701, Nona lubią tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe, strasznie się stęskniłam za moim maluszkiem, jeszcze żeby był tak dobry i pokazał kim jest a nie się ukrywał :)

Zgadzam się, za dużo tego.

A znacie jakieś dobre podgrzewacze ? Czy wszystkie są takiej samej jakości a różnią się tylko ceną?

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe ja tez bede miala podgrzewacz - w sypialni. Moj spaceruje duzo w nocy bo i z psami wychodzi, i do kominka, i przyniesc mi picie, i je po nocach ;). Ale ja nie ruszam nawet malym palcem u stopy w nocy :D takze woda, mm i podrzewacz. Myc bedzie moj butelke u gory w lazience i od razu do sterylizatora :D taki plan! ;)

• believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala, ja w sumie patrzę na podgrzewacze z tej firmy, z której planuję kupić butelki. Podejrzewam, że różnicy między nimi nie ma.

Daisy, przydał Ci się sterylizator w poprzedniej ciąży?

• naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tylko cena jest inna, za firmę się płaci :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe nie mialam sterylizatora wtedy i dlatego nauczona doswiadczeniem teraz na pewno kupie. Mloda od malego na mm, draca sie, ja sama, nie bylo kiedy tego gotowac kilka razy w nocy..no bo gnoj by byl juz z tego rano. A nie bede karmic piersia nie wiadomo ile. Mysle max 3msc o ile w ogole sie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:59

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewacza też nie używałam.
    Chyba miałam, raczej na pewno ale nie wiem co się z nim stało.
    W garnku z wodą podgrzewałam.
    Wy na połówkowe, a ja na to końcowe USG już czekam :P
    A to jeszcze prawie dwa miesiące. A po tym ostatnim USG to nawet nie wiem w jakich okolicznościach robią. Zapytam jak będę miała w marcu wizyte.

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala, chyba tak. Ale może doświadczone mamusie się jeszcze wypowiedzą :)

Daisy, no tak. Tutaj masz na pewno rację. No i znowu będę się zastanawiać :P

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o do rozka to mi sie przydal nawet po to zeby lepiej dziecko ulozyc ns boku zeby sie glowka nie odksztalcila a po za tym pozycja boczna bezpieczna co do podgrzwacza to ja mam sprawdzony nie pamietam nazwy podam jak bede mogla koszt 100 moja bratowa ma ten sam 5 lat non stopa chodzi co do butelek to ja tez mam tt i jestem zadowolona kupowalam zestaw 2 200 i 2 150 +kubek niekapek 60 zl allegro

Nona lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ