X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Troszke mnie nie bylo, ale mamy gosci i do tego ponad 2 tyg temu wrocilam do pracy i jakos tak mi brak czasu ;)
    Udalo mi sie w koncu nadrobic wszystko co pisalyscie ale juz polowy nie pamietam ;D Mala Latynoska witaj super, ze jest nas coraz wiecej. Gratulacje udanych wizyt i poznanych/potwierdzonych plci! Widze, ze grono dziewczynek sie nam powieksza :) Aneta o ile dobrze pamietam to Ty pisalas o jakims ucisku ja tez czuje ucisk, ale u mnie okazalo sie ze to glowka napiera bo dzidzia tak sie ulozyla akurat...
    Czarna owca wspolczuje takiego 'wypoczynku' :/ Jesli chodzi o lekarzy to w Anglii tak samo jak w Irlandii do ciazy podchodza troche inaczej niz w Pl. Wiem natomiast ze jest Pl klinika w Londnie tylko tam trzeba zaplacic za wizyte niestety, jednak zawsze to idzie sie do lekarza ktory ma Polskie standarty ;)
    Pozdrawiam Was i zycze milego popoludnia :)
    Ja w czwartek mam wizyte juz nie moge sie doczekac :)

naaala lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    Ja w czwartek mam wizyte juz nie moge sie doczekac :)
    My również wizytujemy w czwartek :)
    O której godzinie wchodzicie??;p

ewela86 lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w czwartek idziemy - na samo USG. Mniej więcej o 11.00 wchodzimy. A Wy o której wizytujecie? :)

ewela86 lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o 17:oo :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Kasia pochwal się ciuszkami:) trzymam kciuki za wizyty dziewczyny:) ja jutro raniutko na badania hormonów tarczycy a poźniej wizyta u endo:)

Jutro kochana zrobie fotki przy dziennym swietle i wrzuce;)

A my mamy wizyte jutro o 15.30 a w srode koncze 25lat :D prawie na urodziny mam wizyte - najlepszy prezent , zobaczyc swoje maleństwo;)

ewela86, rex, believe lubią tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy niby o 10:00 ale u mnie moze byc spory poslizg nawet do 3 godz :/ No ale miejmy nadzieje, ze nie bedzie tak zle ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czwartek będzie pełen radosnych nowin ;) ja mam za to w piątek usg połówkowe i już się nie mogę doczekać :)

naaala, ewela86 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wchodzę najpóźniej, najdłużej będę musiała czekać żeby zobaczyć swoją kruszynkę i może poznać płeć :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala, dasz rady :) dobrze, że mamy wizyty już w ten czwartek, a nie później :)

Dziewczyny, co myślicie o zestawach tego typu: http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-0-bpa-antykolkowy-i5027442862.html Opłaca się w ogóle coś takiego kupić? Czy lepiej 1 - 2 butelki, bez tych dodatkowych smoczków? Pomijam śliniaki, bo one tutaj są jak by dodatkowo. Zdecydowałam się na Tommee Tippee, bo z tego co przeczytałam ma chyba najwięcej pozytywnych opinii. Są też większe zestawy za około 400 zł, gdzie jest więcej butelek + sterylizator + podgrzewacz. Tylko boję się, że jak te butelki nie podpasują dziecku, to bez sensu kupować tak duży zestaw. Mi zależy w sumie na butelce (max. 2 sztuki) + podgrzewacz.

• naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe, no ja jak miałabym czekać jeszcze dłużej to bym świra dostałą i tak już czekam od 29 stycznia :)

Co do butelek to przeglądałam i chyba będę kupować butelki firmy ''lovi'' najbardziej do mnie przemawiały.
    Ale te z Tommee Tippee też są fajne,a teraz jak czytam że mają rurkę odpowietrzającą z czujnikiem ciepła to nawet nie wiem czy nie są lepsze.

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:33

rex lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala, no to wygrałaś, bo ja troszkę mniej czekam, bo od 9.02 ;)

Nona, właśnie najpierw byłam przekonana do sterylizatora. A po jakimś czasie do mnie dotarło, że to zupełnie zbędny wydatek, bo te kobiety, które go kupiły, to chyba w większości przypadków go nie użyły. Jeśli chodzi o podgrzewacz, to stwierdziłam, że kupię, bo się przyda na pewno. Chociaż nie twierdzę, że jest niezbędny - wręcz przeciwnie. To raczej dla wygody. No i nie jest drogi, więc stwierdziłam, że na niego się zdecyduję.

Powiem Wam, że jak dla mnie jest za duży wybór tego wszystkiego. Ja wolałabym, żeby były 2 rodzaje wszystkiego do wyboru :P

nina1701, Nona lubią tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe, strasznie się stęskniłam za moim maluszkiem, jeszcze żeby był tak dobry i pokazał kim jest a nie się ukrywał :)

Zgadzam się, za dużo tego.

A znacie jakieś dobre podgrzewacze ? Czy wszystkie są takiej samej jakości a różnią się tylko ceną?

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe ja tez bede miala podgrzewacz - w sypialni. Moj spaceruje duzo w nocy bo i z psami wychodzi, i do kominka, i przyniesc mi picie, i je po nocach ;). Ale ja nie ruszam nawet malym palcem u stopy w nocy :D takze woda, mm i podrzewacz. Myc bedzie moj butelke u gory w lazience i od razu do sterylizatora :D taki plan! ;)

• believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala, ja w sumie patrzę na podgrzewacze z tej firmy, z której planuję kupić butelki. Podejrzewam, że różnicy między nimi nie ma.

Daisy, przydał Ci się sterylizator w poprzedniej ciąży?

• naaala Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tylko cena jest inna, za firmę się płaci :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe nie mialam sterylizatora wtedy i dlatego nauczona doswiadczeniem teraz na pewno kupie. Mloda od malego na mm, draca sie, ja sama, nie bylo kiedy tego gotowac kilka razy w nocy..no bo gnoj by byl juz z tego rano. A nie bede karmic piersia nie wiadomo ile. Mysle max 3msc o ile w ogole sie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:59

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewacza też nie używałam.
    Chyba miałam, raczej na pewno ale nie wiem co się z nim stało.
    W garnku z wodą podgrzewałam.
    Wy na połówkowe, a ja na to końcowe USG już czekam :P
    A to jeszcze prawie dwa miesiące. A po tym ostatnim USG to nawet nie wiem w jakich okolicznościach robią. Zapytam jak będę miała w marcu wizyte.

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala, chyba tak. Ale może doświadczone mamusie się jeszcze wypowiedzą :)

Daisy, no tak. Tutaj masz na pewno rację. No i znowu będę się zastanawiać :P

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o do rozka to mi sie przydal nawet po to zeby lepiej dziecko ulozyc ns boku zeby sie glowka nie odksztalcila a po za tym pozycja boczna bezpieczna co do podgrzwacza to ja mam sprawdzony nie pamietam nazwy podam jak bede mogla koszt 100 moja bratowa ma ten sam 5 lat non stopa chodzi co do butelek to ja tez mam tt i jestem zadowolona kupowalam zestaw 2 200 i 2 150 +kubek niekapek 60 zl allegro

Nona lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ