Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochana:) ja w pt dowiedziałam się,że będziemy mieć córeczkę:) dziś badania i wizyta u endo :) czas szybko leci:) a jak u Ciebie?

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratuluję córci :) U mnie powoli do przodu. Zaczęłam ostro ćwiczyć. Wyznaczyłam sobie cel i przynajmniej mam czymś zajęte myśli. I taki news z ostatniej chwili :) Jeśli do maja nie znajdziemy mieszkania w DE to mąż do nas wróci na stałe :)

wikaa lubi tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lenka ciesze sie ze u ciebie wszystko wporzadku :) u mnie tez ok od 3 tygodni borykam sie z brakiem neta i potrwa to jeszcze 2 tygodnie masakra:(
    Czarna Owca to dobrze ze ci tabletki jakies przepisak bo mi tylko masc i zaleczam infekcje za 2 tygodnie wracam do Polski to moze mi cos normalnego dadza:)
    Ja tez sie zastanawiam co z Mufinka moze ktos cos wie?

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to super:) ćwiczenia baardzo dużo pomagają i jak odprężają:) ja przed ciążą biegałam 4 razy w tygodniu po 40 min i trochę mi tego brakuje;p ale ze względów bezpieczeństwa niuni odstawiłam bieg na bok i teraz dużo chodzę:) dobre i to:) cieszę się,że pozytywnie patrzysz w przyszłość:) oby tak dalej Kochana!:)

Lenka87 lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mieszkasz na stale w Pl? O co chodzilo z tymi lekami za free dla ciezarnych? Upieralam sie w aptekach a oni ze nieeee. :p

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biegam, ale ćwiczę w domu. Skalpel, brzuszki i jakieś ćwiczenia na boczki. Chcę zejść rozmiar w dół, z 38/40 na 36/38. Wiem, że załamywanie się i myślenie co by było gdyby nic nie da. Trzeba zacząć myśleć o tym, co przed nami

p655zbmhi58rbvwi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca to dobrze,że byliście u lekarza, uspokoiłaś się. A ta Twoja bratowa to ona dzwoni do Twojej mamy i się skarży na Twojego męża? nie no jakieś żarty? a Twoja mama lubi ją?

• kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobre nastawienie Lenka!:) rozpamiętywanie tylko nas cofa..trzeba patrzeć właśnie na to co przed nami:) a po deszczu zawsze wychodzi słoneczko:)

Lenka87 lubi tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może panikuję ale czy też Wam tak twardnieje brzuch? Mi twardnieje tak, że czasem aż kluje i nie mogę się schylić, wczoraj tak miałam zazwyczaj wtedy jak długo jestem na nogach. był twardy nie wiem dokładnie ile moze 2 min i puścił i był miękki. Tak się zdenerwowałam, że serc3 mi zaczęło walić jak oszalałe. I bie wiem czy iść do lekarza? Mam wizyte dopiero za 2 tyg ale do tego czasu nie wytrzymam, czy to normalne czy lepiwj iść bo już takich rzeczy w necie sięnaczytałam, że głowa mnie rozbolała.

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie to moj brat pytal mojej mamy czy cos mowilam bo nie chcialby zeby wyszlo ze sie skarzymy. No chyba troche za pozno. I tylko mowil ze ona czyli jego zona konentuje ze moj A za duzo sie kapie. Ale przeciez za to zaplaci wiec o co chodzi? Zazdrosc? Ze moj facet o siebie dba a jej nie koniecznie?
    a moja mama na to... jak mieszkala z wami jej siostra to trzeba bylo swojej nie zapraszac jak niw mieliscie warunkow. I swieta prawda. Sama sucz sprawdzala kiedy ferie ile bilety itd.
    Po 4 dniach jej siostra nie wytrzynala i wyniosla sie do drugiej. I moze tez o to jest wkurwiona ze przez nas stracila parobka ktory wszystko za nia zrobil. Ale juz slyszalam ze do niej dzwonila i mowila ze juz nawet w czwartej moze po nia jechac...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca mieszkam w polsce ale 2 lata temu zjrchalismy z uk mieszkalam tu 6 lat ciezarne maja leczenie i leki za darmo jak jestes tu na stale to w ciazy dostajesz karte z twoimi danymi cos jak karta eu i przez 2 lata masz leki i lekarza za darmoche

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin mnie tex twardnieje czasem tyle ze ja to regularnie od miesiaca biore magnez.

Wczoraj maly tak kopal ze chodzic nie moglam. A tatus prowadzil pertraktacje, ze juz chwila mama cos zje dobrego i wezmie leki zeby nic sie nie stalo :) i niestety nie sluchal taty :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 09:35

Claudin lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dokladnie tego sie tez dowiedzialam ze musze miec karte. Moja grzybica prawie 300 zl. oby przeszlo.

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin, jeśli nic Cię nie boli to nie ma co się bać ;)
    Jeśli dokucza to się połóż.
    Nona trzymam kciuki za wizytę.
    Lenka a u Ciebie za szybkie postępy ;)

Claudin, Nona lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja magnezu nie biorę bo mi nic lekarka o nim nie mowiła ale zapytam.
    a ja czuję ruchy ale zazwyczaj jak leżę albo siedzę jak chodzę to nie jak stoję rzadko. Ale nie są jeszcze jakieś regularne i nie zawsze jest odpowiedź na mój dotyk i też już świruję. Ja jeszcze tak bolesnych kopniakow nie zaliczyłam

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex nie wiem czy takie szybkie... Często zdarza mi się szlochać w poduszkę. Ale wiem też, że uciekanie od "normalnego" życia nic nie da. Nie mogę się ciągle chować pod kocem

p655zbmhi58rbvwi.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex no właśnie leżenie mi pomaga ale np. W pracy dupa już się nie położę. Nie wiem kiedy iść na zwolnienie czy od razu teraz na początku miesiąca czy w środku...eh. Jestem na umowie o współpracy więc ile h zrobię tyle dostanę. No i nie wiem czy któraś z Was ma działalność, zastanawiam sie jak to z tym chorobowym czy długo czekać będę musiała aż go przyznają

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin mnie tez specjalnie nie mowil.Ale zadzwonilam, opisalam obiawy kazal kupic magnez i brac 2 tyg. Biore caly czas poniewaz nie mozna go przedawkowac a pomaga.

Claudin lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nina1701 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was , pisałam we czwartek ze byłam u lekarza i dostałam tabletki dopochwowe na infekcje , tak zeszło ze dopiero dziś w nocy pierwsza zaaplikowalam, budzę sie rano i różowy śluz , mnóstwo , tak jak w środę w nocy . Dźwonie do przychodni okazuje sie ze moj lekarz dziś przyjmuje na NFZ , wziął mnie z marszu do siebie , powiedział żebym sie nie martwiła i ze tamta pani doktor przepisała mi niepotrzebnie tamte globulki.. Powiedział ze te plamienia to przez to ze mam jakiegoś krwiaka małego , dostałam luteinę na zaś, a ze współżyciem kazał mi poczekać do conajmniej następnej wizyty czyli 13 marca :) Boże najpierw fałszywy alarm o toksoplazmozę , teraz drugi raz plamienie , na zawał zejdę wkrótce

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8gzu3nij44bss.png[/link]
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:59

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ