X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham ja tez widziałam mojego maluszka dzis :) szybkie usg było bo gin na NFZ robi we wtorki ale poniewaz kazał mi przyjsc dziś to wyjątkowo szybko srzelił :)
    ide jutro do szpitala do niedzieli zebym potem mogła L4 wziąć :) przynajmniej mi zrobia usg z fotka i grupe krwi oznacza :)

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dziewczyny zazdroszczę :) mi się wydaje że do wtorku cała wieczność :(

pepitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Tinka gratuluję zobaczenia serduszka!
    a z tym bólem- widzisz ja mam takie że się zwijam z bólu i też kazali czekać

mi nawet o no-spie nic nie wspomniał .. tylko kazał czekać i być dobrej myśli bo nic nie da się zrobić :( ( no i tylko duphaston 2*1) teraz te 3 tyg to będzie wieczność

ale mufinka musimy być dobrej myśli że to po prostu groszek rośnie a nasza mała macica i brzuszek szykują sobie coraz więcej miejsca dla niego i tak jest :)

szkoda że nie mam zdjęcia z dzisiaj :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 20:18

• pepitka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Ale Wam dziewczyny zazdroszczę :) mi się wydaje że do wtorku cała wieczność :(
    A ja do poniedziałku... W sumie to juz dziś chcialam iść na wizytę bo taka mnie jakaś niecierpliwość wzięła, ale przemyslałam sprawę i doszlam do wniosku że jednak poczekam, bo po co sie rozczarować że nie widać jeszcze zarodka czy serduszka :) Ivettka, doczekamy się i my wkońcu ;)

Ivettka lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w czwartek :P a pewnie w piatek lub poniedzialek dopiero bete wyniki dostane :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję się zapisać na usg na 20-21.11 i też już będzie serduszko widać :)
    Coś mnie dziś brzuch pobolewa i mam wrażenie że jakieś zapalenie pęcherza się zbliża :(

pepitka, Ivettka lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• usia89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozecie mi zmienic termin wizyty na 20.11 udało mi sie dostac wczesniej :)

a dzisiaj znowu mam bóle brzucha i plamienia raz na brązowo a raz na jasno różowo... szału juz dostaje od tego. Mam nadziej ze to wszystko jest wina nadzerki, a dzidzia sobie tam lezy i jest bezpieczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 20:50

cati lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Coś mnie dziś brzuch pobolewa i mam wrażenie że jakieś zapalenie pęcherza się zbliża :(
    Ojej, to niefajnie. Pij kochana 2-2,5l wody dziennie, bakterie w rozcieńczonym moczu dużo wolniej się namnażają no i sok żurawinowy tez bardzo pomaga. No ale kciukam żeby żadnego zapalenia nie było :*

Ivettka, kahaśka lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    A ja do poniedziałku... W sumie to juz dziś chcialam iść na wizytę bo taka mnie jakaś niecierpliwość wzięła, ale przemyslałam sprawę i doszlam do wniosku że jednak poczekam, bo po co sie rozczarować że nie widać jeszcze zarodka czy serduszka :) Ivettka, doczekamy się i my wkońcu ;)

No jak pomyślę że już jutro czwartek to moment zleci, ale odkąd zrobiłam test to się tak boję, że coś będzie nie tak. W pierwszej ciąży nie miałam takich schiz :D

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Ojej, to niefajnie. Pij kochana 2-2,5l wody dziennie, bakterie w rozcieńczonym moczu dużo wolniej się namnażają no i sok żurawinowy tez bardzo pomaga. No ale kciukam żeby żadnego zapalenia nie było :*

No właśnie przyłapałam się na tym, że dziś mało piłam. Ale człowiek nie ma czasu na nic ehhh :(

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pepitka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    No jak pomyślę że już jutro czwartek to moment zleci, ale odkąd zrobiłam test to się tak boję, że coś będzie nie tak. W pierwszej ciąży nie miałam takich schiz :D
    Hehe, a ja na odwrót, w pierwszej ciąży bardzo shizowałam, w tej jestem troche spokojniejsza - zrobiłam tylko jeden test, bety nie robiłam wcale i nie poleciałam do gina od razu po pozytywnym teście :P
    Tylko ten czas do tego USG sie dluży... Bo niezależnie która to ciąża to i tak zawsze się martwimy czy wszystko jest w porządku z naszymi maluszkami;)

Ivettka lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:31

Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś sama juwelka , to chyba już takie uroki ciąży :/ ... mnie boli od owu :( dzień w dzień 24h ...ale to chyba dlatego ze macica się rozciąga..ale dziwne bo w pierwszej ciąży nie bolał. Nie biorę nic przeciwbólowego, trochę się cykam :(

Daisy, Daisy lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bylismy dzis u rodziców. Kupilismy 2 szampany martini i dawaj w droge :D
    Po drodze wstapilismy do sklepu, kupilam 3 pary skarpetek malusich, papier do pakowania i tasme ozdobna :) i popakowalam dla dziadkow niebieskie skarpetki, dla babć różowe :D Mojemu dalam rozowe z napisem I LOVE MY DADDY i powiedzialam ze ma strzec jak oka w głowie jednej sztuki, ja mam swoją :)

Tesciowa plakala, dalam Jej wyniki bety do tego, bo Ona sie zna, az usiadla, zdjela okulary i sie poplakala (wiedziala, ze sie staramy). Tesciu jak tesciu, przyjal to po mesku i od razu lał szampana :D Moi rodzice byli bardzo zadowoleni, rowniez wiedzieli, ze jakis czas juz czekamy :) :) :)

Ja tez bym nie wytrzymala dlugo, poczatkowo myslalam by do Wigilii, ale znam siebie, na pewno puscilabym wczesniej parę z ust :D

Strasznie boli mnie podbrzusze, rwie mnie dosłownie az do kolan!
    Wiem, ze macica sie tam rozciaga, mala fasolka sie wgryza itp. Ale czy to musi az tak bolec? :D
    A ja oczywiscie zapomnialam wstapic po nospe, nie wiem czy apapem sie poratowac.
    Probowalam dodzwonic sie do tej zasranej invicty dzis po wynikach bety, ze 25-30 x i dupa, nie udalo mi sie! Teraz nie wiem czy brac dalej estrofem, castagnus chyba powinnam odstawic wiec zejde na 1 tabletke najpierw, lutke 2x1 biore wiec chyba przy tym zostane. Nie wiem nic :(

cati, Tysia85, Aneta210 lubią tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, castangusa powinnaś odstawić. Nawet w ulotce jest taka informacja.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• juwelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie ciągnie po lewej stronie, ale to chyba z przemęczenia. Poza tym wczoraj mnie trochę muliło. A poza tym to ok.
    Co do bóli, to moje dwie kuzynki, które są w ciąży dłużej (17 i 21 tydz) miały takie bóle jak na okres. Jednej minęło a druga ma cały czas. Ona ma łożysko na przedniej ściance i nisko i podobno dlatego boli.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, życzę spokojnej, bezbólowej nocy :)

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj te bóle są niemożliwe:(!
    Ale gorsze mdłosci! 24/h... straszne... wymiotów nie ma a chyba wolalabym sobie ulzyć... a tu ani zjesc bo mdli ani nic.
    Straszna rzecz:P

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ