X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    Tysia, ja niestety mam od dawna problemy z kręgosłupem i niewiele da się z tym zrobić :/ Trzeba jakoś żyć dalej. Tydzień mnie poboli i przechodzi na jakiś miesiąc, a później od nowa :/
    Lenka nie wiedziała, że to już wcześniej, życzę w takim układzie, żeby jak najmniej dokuczało!

Pepitkojesli mogę zapytać, jesteś na urlopie wychowawczym?

Daisy Pewnie większość z nas tak ma/miała jak piszesz - ledwo bóle ustają i już csobie coś wkręcamy :/ JA przez to równieź przeszłam, na szczęście te upragnione bóle cyców wracały po kilku godzinach, więc oddycham z ulgą.... ale stres niestety będize nam towarzyszył do końca ciąży, choć pewnie jak będizemy juz czuły ruchy i widziały rosnący brzuszek to będzie jakoś łatwiej, bo będziemy miały "namacalne" znaki, że bobas ma się dobrze....

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Oficjalnie dołączam się do wątku! :-) Termin prawdopodobnie na 22 lipca 2015! Jestem taka szczęśliwa :-)

Believe, ja mam ten problem, że mój nie chce mówić nikomu, nawet rodzinie do końca I trymestru. Co mi się wydaje przesadą straszną i będę wymuszać na nim, żebym chociaż mojej rodzinie mogła powiedzieć wcześniej. Jak już w przyszłym tygodniu pójdę do gina , dostanę badania jakieś i się upewnię, że groszek rzeczywiście w środku jest, to powiem im wcześniej - na początku grudnia, a "teściowej" pewnie dopiero na święta :-) Ale już mnie nosi, żeby zadzwonić do mamy i siostry i powiedzieć, że się udało :-)

Nona, kahaśka, cati, Ivettka lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pochmurny poranek ;-)

Daisy my też od razu rodzinie powiedzieliśmy - tak długo się staraliśmy, że nie było opcji, żeby nie pochwalić się od razu. Nie przyjmuję do wiadomości, że coś może pójść nie tak i tej myśli mam zamiar się trzymać ;-)

U mnie objawy są cały czas, na chwilę tylko odpuszczają :D Najbardziej dokuczają mi zawroty głowy ale w sumie tragedii nie ma - to będzie miła i przyjemna ciąża ;-)

Daisy, Chica Mala, believe lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:)

Gratulacje ChicaMala :)
    serena1989 wrote:
    Mnie też strasznie korci, żeby komuś powiedzieć – mam na myśli rodzinę i przyjaciół, ale postanowiliśmy z tym poczekać do 13 tygodnia, tj. powiedzieć w Święta Bożego Narodzenia :-) Nawet miałam taką myśl, by sprezentować mojej mamie i K. rodzicom pod choinkę książki „Poradnik dla babci i dziadka” Ban Elizabeth La, są na Allegro za 35 zł.

Aaaaaa miałam taki sam plan!:D Chcę kupić swoim rodzicom ten poradnik i dać pod choinkę. teściom nie, oni już mają wnuczkę a moi pierwszy raz zostaną dziadkami :P

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka jetem dzisiaj spiąca a mój bąbelek cały czas woła mama i przynosi mi zabawki :)marze o małej drzemce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 09:33

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    taka jetem dzisiaj spiąca a mój bąbelek cały czas woła mama i przynosi mi zabawki :)marze o małej drzemce :)
    Doskonale wiem, o czym piszesz - mam to samo :D Tylko u mnie teraz etap: mamusiu budujemy z kolcków, mamusiu schodki zbuduj, mamusiu łubudubu, o ranyyyyyyyy :D

kurcze, a mnie chyba mdłości jakieś łapią, bo mam takie dziwne uczucie, jakby ciężkości na żołądku i tak jakbym miała wszystko pod przełykiem zaraz - w sensie takiej ociężałości... dziwne uczucie

mała2930 lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 22:00

Chica Mala lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jesteście niesamowite w tym pisaniu, na chwile spuścić forum z oka i już kilka dobrych stron nadrabiania ;-)

Daisy- znam problem, o którym pisałaś kilka stron wcześniej, moja córcia też będzie się widzieć ze swoim ojcem, więc na pewno od razu by mu powiedziała i pojawią się głupie komentarze, bo dokładnie tak samo- on nie potrafi inaczej... dlatego nie mówię na rzie nikomu. myślę bliżej świąt powiedzieć :)

witaj ChicaMała wśród Lipcówek ;-)

Tysia85- jestem pewna, że po I trymestrze, gdzie ta ciąża już będzie bardziej "namacalna" i będę się pojawiać pierwsze ruchy będzie nam dużo lepiej i zniknie trochę tego stresu :)

livia30- ja najgorzej mam rano z zawrotami głowy, jak wstaję do pracy, nie mogę dłużej stać w jednym miejscu, bo mi słabo i ciągle siadam...

jak samopoczucie ? u mnie trochę chłodno i pochmurno...
    i mdli ;)

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff na szczesscie wszystko ok. Kreska na tescie coraz mocniejsza ;) bol piersi powrocil jak tylko wstalam :D
    umowilam sie juz na jutro na wizyte do invicty do mojej gin, takze dostane swiezy zapas lutki no i ustalimy co z tym estrofemem i castagnusem, choc wczoraj wieczorem juz te leki odpuscilam po tym czego sie naczytalam. :) Zrobie tez 2ga bete i dorzuce prg choc mysle, ze bedzie ok skoro biore lutke. Reszte wynikow mialam zawsze bdb wiec powtorze je po raz nasty pewnie pozniej.

Serena, nie obawiam sie mowienia o ciazy tak wczesnie. Nie biore pod uwage faktu, ze cos moze sie stac, mysle, ze mozna zwariowac od tego ciaglego zamartwiania sie, a ja juz rano dzis jak widac popadlam w paranoje. Poza tym w pierwszej ciazy towniez od razu powiedzialam rodzicom, jak tylko zobaczylam 2 kreski i mam dzis calkiem zdrowa 7latke :) Kazdy robi jak uwaza, tak jak piszesz :) ja uwazam tak i przy 3ciej ciazy postapie tak samo. Na niektore rzeczy nie ma sie wplywu. Jak sie bedzie mialo cos stac tfu tfu to sie stanie i w 30tyg. Poza tym chce zyc w radosci, a nie w strachu. Ciaza to nie choroba tylko odmienny stan kobiety, z ktorego trzeba sie cieszyc kazdego dnia od pierwszych chwil. ;)

Bede potem, musze wrzucic cos na ruszt i zawiezc core do szkoly ;)

livia30, believe lubią tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Doskonale wiem, o czym piszesz - mam to samo :D Tylko u mnie teraz etap: mamusiu budujemy z kolcków, mamusiu schodki zbuduj, mamusiu łubudubu, o ranyyyyyyyy :D

kurcze, a mnie chyba mdłości jakieś łapią, bo mam takie dziwne uczucie, jakby ciężkości na żołądku i tak jakbym miała wszystko pod przełykiem zaraz - w sensie takiej ociężałości... dziwne uczucie
    Musze się ruszyc i iść z nia na spacer ale muszę poczekac do 10 bo chcę sie umówić do gin na NFZ i musze dzwonic od 10

• olitka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moge dolaczyc?
    Prawdopodobny termin porodu 18 lipiec :)
    mam juz 2,5 letniego synka, pol roku temu mialam puste jajo plodowe i od tygodnia wiem, ze znowu zaświtala nadzieja na drugiego pamperka;)
    Generalnie schizuje okrutnie.... boje sie isc na USG... jak tylko pomysle, ze mam sie polozyc na lezance i patrzec w ekran USG i czekac co powie lekarz... to robi mi sie slabo... ale isc musze tym bardziej, ze lekarz mowil ze mam przyjsc jak tylko test wyjdzie pozytywnie... takze ide dzisiaj.... kurcze boje sie ze pewnie nic nie bedzie widac i znowu nerwowe 2tygodnie oczekiwania, czy bedzie zarodek? Czy serduszko zaskoczy?...
    Kurde dzieci sie powinno kupowac w supermarkecie; ))) a nie czlowiek dostaje na glowe:))))

Daisy, usia89, Ivettka lubią tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy- to racja, ja nie mówię nikomu nie dlatego, że boję się, że coś się stanie, tylko nie czuję jeszcze takiej potrzeby.

Tu musi być radość, bo stres może namieszać więcej niż nam się wydaje.
    Chociaż w pierwszej ciąży powiedziałam od razu, teraz nie czuję takiej potrzeby :)

ja już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty ;)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zapisać na poniedziałek na 14 Hura:)

Sabela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Chica-masz termin wtedy co ja 22.07 hihi
    rozumiem Twojego-też nikomu nie mówimy do końca 1 trymestru. To indywidualne dla każdego dlatego szanuję to że ktoś chce w innym terminie poinformować rodzine czy znajomych.

Ja jestem bardzo zżyta z moją rodziną - mamą, tatą i siostrą, więc akurat dla mnie to naturalne, że chcę im powiedzieć. Tym bardziej, że jakby coś poszło nie tak, to będę miała w nich wsparcie. Chociaż mój facet jest najlepszy na świecie, to o takich sprawach nie da się z nim pogadać po kobiecemu - czyli po prostu wałkować kilka razy tego samego tematu :-D

Sabela, cati, Daisy lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Dzień dobry rannym ptaszkom ;)

Ja też mam tak, że sprawdzam śluz. To moja pierwsza ciąża i wolę sprawdzać, czy wszystko jest w porządku.
    Ja tez , i zauwazylam ze w ciazy jest go bardzo duzo. I caly czas jest kremowy.

Serena - ja np. mam ten dylemat ze musze myslec na 2 kraje :/ imie musi byc werbalnie proste do wymowienia i mozliwie modułowane np. po angielsku.
    Bo Norwegowie nie potrafia wymawiac pewnych naszych slowek ;)

Chica i co a nie mowilam :D slodziaku mowilam !!!! :D dobrze czulam odnosnie twojego wykresu xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:30

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ciekawa teoria z tą owulacją! przedwoczraj jak pojechaliśmy na IP z tym bólem to wypadałaby mi akurat owu!

Ivetka ja pisałam o bólach brzucha często to mnie boli bez przerwy i mega mocno- czasami aż płaczę ale mam już opinię 3 lekarzy i każdy stwierdził, że jest wszystko dobrze i tak mocno odczuwam ciążę

Ivettka lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś mam wizytę na nfz więc odezwę się póxniej

marteczka skasuj mi wizytę na jutro bo dziś idę

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Ja tez , i zauwazylam ze w ciazy jest go bardzo duzo. I caly czas jest kremowy.

Serena - ja np. mam ten dylemat ze musze myslec na 2 kraje :/ imie musi byc werbalnie proste do wymowienia i mozliwie modułowane np. po angielsku.
    Bo Norwegowie nie potrafia wymawiac pewnych naszych slowek ;)

Chica i co a nie mowilam :D slodziaku mowilam !!!! :D dobrze czulam odnosnie twojego wykresu xD

Cat ja mysle pod tym samym katem zeby Norweg nie mial problemu z wypowiedzeniem imienia :D

cati lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :) !

Faktycznie nie czytać Was chwile i kilka stron do nadrabiania :)

Ja czułam lekkie kłucie jak zarodek się zagnieżdżał, potem było kilka dni przerwy i po terminie spodziewanej @ znów zaczęły się ukłucia, takie lżejsze niż przed okresem. Raz jakby jeden jajnik, raz drugi. Teraz miałam z 2 dni przerwy i wczoraj znowu mnie kuło, tak jak by lewy jajnik i pachwina... yhhh ale tłumacze sobie, że to normalne ! :) choć śluz też sprawdzam za każdym razem w toalecie ! :)

Tak jak pisałam wcześniej mąż mama siostra i dwie przyjaciółki wiedzą od początku, ponieważ widzę się z nimi często i od momentu ciąży biochemicznej są na bieżąco z naszymi starankami.

Myślę, że jak tylko usłyszę serduszko to już się uspokoję przynajmniej na 50%.

Teście bardzo by chcieli wnuka lub wnuczkę bo jeszcze nie mają i są już starsi, chętnie bym im powiedziała w święta, ale jestem tak szczęśliwa, że chyba po usg się dowiedzą ! :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:20

cati lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie do mnie dotarło… Na sobotę jestem umówiona na powtarzanie badań do pracy mgr, ostatnie już, ale to jest 12 godzin w laboratorium chemicznym. Mam iść, czy lepiej sobie odpuścić? Tak sobie myślę, że pierwsze 3 miesiące są najważniejsze dla rozwoju zarodka i nie chciałabym ryzykować, w końcu dzidzia to priorytet. Jak uważacie?

Wizyta u gina dopiero w poniedziałek.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ