X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tak samo marteczka :/ boje sie cos zjesc... bo znow bedzie mi nie dobrze. :/

usia idziemy w tym samym czasie :D

usia89 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do castagnusa to racja, ale ponoc nie mozna tak gwaltownie go odstawiac. Eh mam nadzieje ze dodzwonie sie jutro do tej invicty! Szlag by to trafil. Na ulotce estrofemu jest rowniez napisane, ze w ciazy nie nalezy go brac bo moze powodowac wady plodu. Tak wiec nie biore juz wieczornej dawki. Tylko kurcze czy teraz mi nagle endo nie zmaleje i nie strace groszka? :/

• believe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny :)

Bardzo dużo piszecie, aż trudno nadrobić. Mąż tylko mówi, że non stop na forum siedzę :)

Ja dzisiaj poszłam do mojej ginekolog na NFZ. Nie byłam zarejestrowana, bo właściwie chciałam zapytać tylko o wstępne badania i na kiedy sie zarejestrować, żeby był sens w ogóle. Ale okazało się, że Pani dr będzie miała jakieś 1.5 godziny spóźnienia, więc zawróciłam na pięcie i poszłam do domu. Dodatkowo siedząc w poczekalni słyszałam jak poradnia zagubiła jedno USG pacjentki, a druga z kolei musiała z poradni iść sobie na inny oddział, żeby odebrać jakieś wyniki, które zrobiła już kiedyś i które do poradni miały "dotrzeć".

Po powrocie do domu zaczęliśmy się z mężem zastanawiać nad pójściem do prywatnego ginekologa. Z mojej gin jestem zadowolona, chodzę do niej już ładnych kilka lat i nigdy nie miałam zastrzeżeń, ale już do pracy samej poradni i szpitala jak najbardziej. Zapytałam przy okazji o termin najbliższej wizyty, ale to ponad 2 tygodnie czekania, a mi zależy, żeby jak najszybciej zrobić te pierwsze badania...

Tylko powiedzcie mi moje drogie, jak chodzicie do prywatnego gina, to czy on Wam daje skierowania na badania i wykonujecie je bezpłatnie? Czy płacicie za nie? No i czy na NFZ są bezpłatne, czy płatne badania? W ogóle jak możecie to napiszcie, czy chodzicie do gina na NFZ, czy prywatnie, bo zaczęłam się nad tym poważnie zastanawiać. Mam też sprawdzoną drugą gin (prywatnie) i nawet do niej zadzwoniłam i powiedziała, żeby przyjść za tydzień, bo już wtedy będzie widać zarodek z serduszkiem.
    Daisy wrote:
    Czekam na wyniki bety i mam nadzieje ze mnie przyjmiecie w swoje grono :D
    to pink express mocz 3ci dzis.o6nx5iu5ta3v_t.jpg

Daisy, witaj :)
    dora8201 wrote:
    Już wlasnie rozkminilam ze suwaczki są z 1dc (pewnie tak jak ja 9.10) a ovuf wylicza termin porodu z owulacji więc pewnie mialas 13dc a ja 15...

A to by się zgadzało :)
    Nona wrote:
    DAISY, ALE FAJNIE-CZEKAM NA TWOJA BETE

MOJA BETA NR 1 BYŁA 65

UWAGA UWAGA BETA nr 2 PO 48 H 221,20

AAAA AŻ 240 % NORMY

chyba nie bliźniaki co?

Super wynik! Gratuluję! :)

mała2930, witaj po fioletowej stronie :) w końcu kolejna pszczółka z listopadowego grona do nas dołączyła.
    cati wrote:
    Uzupełniłam Marteczka : ) :* :)

Jeszcze ja, jeszcze ja! 14.07 <3
    cati wrote:
    :D heheh chcemy poprostu zobaczyc ich miny :D jak bedziemy w domu wszyscy sie dowiedza i to bedzie juz 3 miesiac :D :D

O rany, mój mąż codziennie pyta, czy już może wszystkim powiedzieć o ciąży :P ale ja chcę poczekać jeszcze do momentu, aż zobaczę serduszko, czyli jeszcze około tydzień ;) a później niech się dzieje co chce. U nas na razie wiedzą rodzice, teściowe, rodzeństwo moje i męża i moja babcia ;)

Wy tak o tych imionach, że też się pochwalę :D jak będzie dziewczynka to Hania - wybór męża i wiem, że nie odpuści :D jak chłopiec - to Kacper lub Kuba chyba. Chociaż właśnie z imieniem dla chłopca mamy mały problem, bo dużo nam się podoba, ale u nas w rodzinie dużo facetów i większość zajęta, chociaż wiem, że to dużego znaczenia nie ma :P
    Lenka87 wrote:
    Już mam tego dość :P Nie mam żadnych zachcianek, ani nic w tym stylu, po prostu ciągle jestem głodna :D

Też tak mam. Budzę się rano - jeść, za godzinę - jeść, za kolejną - jeść i tak do wieczora. Zjem kolację, idę spać - znowu jeść :)
    tinka wrote:
    Ja już po wizycie ... groszek malutki się pokazał :D z bijącym serduszkiem ale nic więcej nie wiem ile ma itd .. :( bo to było szybkie USG pomiędzy pacjentkami .. ale chyba najważniejsze że jest serduszko malutkie ..

następna wizyta 02.12

mam masę badań do zrobienia .. ale martwi mnie ból brzucha na który lekarz powiedział że nic nie da się zrobić oprócz duphostonu i trzeba czekać czy wszystko będzie ok ..

z jednej strony się cieszę ale z drugiej martwi mnie ten ból :(

a u mnie własnie od początku mam tak że chce Hanie a dla chłopaka nie mam :)

ale najważniejsze żeby wszystko było ok z imieniem mam jeszcze czas może samo się coś nasunie ..:) ( mąż cały czas mówi że będzie Czarek ale ja nie biorę tego pod uwagę :) )

Cieszę się, że Ty już po wizycie :) najważniejsze, że było serduszko. Będzie wszystko w porządku :)

A jaki to ból jeśli mogę tak dziwne pytanie zadać? Może pisałaś wcześniej, ale ja nadrabiam codziennie po kilkanaście stron i mogę nie być na bieżąco... Bo mnie kłuje w brzuchu, ale wszędzie czytam, że to normalne.
    juwelka wrote:
    mniejmy nadzieję że te bóle to taki urok ciąży bo ja się trochę tym denerwuję.

Belive a może Ty się coś dzisiaj na ten temat dowiedziałaś u gina?

Jak wyżej :(

No i to by było na tyle. Przepraszam za tak długie posty <3 gubię się jak odpisuję po kolei każdemu z osobna, więc wolę w jednym poście, chociaż pewnie nikt tego nie przeczyta ;)

Dobranoc, bo mąż woła!! <3 <3

Daisy, Aneta210 lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BELIVE przeczytałam :)
    Ja mojego Gina poznalam dzięki nfz :) czasem chodzę państwowo czasem prywatnie. Teraz idę prywatnie bo ma lepsze usg niż w przychodni ale po skierowanie na badania poproszę żeby mnie wbił na nfz... Bo żeby dodatkowo kogoś zapisać na szybki termin i tak trzeba iść kiedy jest on i on musi się zgodzić...
    Co do bólu brzucha to mnie kłuje ciągnie, przestał mnie jakieś czas temu boleć jak na @ natomiast przed poronieniem bolalo mnie jak przy najgorszej w życiu @ plus mega skurcze i paskudny ból krzyża jak przy porodzie przy skurczu krzyzowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 23:41

believe lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam! :D

• cati Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    Lipcowe Brzuchate Mamuśki :)

01.07 -> Agawa1977
    02.07 -> Amelia04072006, Aneta1607 , Ania_KB, Biedroneczka83, Kamilka
    03.07 -> Sebela
    04.07 -> Kusiczka , Marteczka91,Mimi1990
    05.07 -> MikiMiki25, Tysia85, Tinka
    06.07 -> Cati , Farafalla , Mufinka
    07.07 -> Kierzynka,
    08.07 -> MarliOne , Usia89,Kahaśka
    09.07 -> Serena1989, Annape , Paulina
    10.07 -> Gigsa , Jenny88 , Pepitka, Sylwia87, Catelyn, Tisia, Libellula83
    11.07 -> Joka789, misake,Cranberry, Lenka87
    13.07 -> Minja,bommbelek89
    14.07 -> Juwelka, Beleive
    15.07 -> Livia30
    16.07 -> Dora8201
    18.07 -> Aneta210 , Daisy
    22.07 -> Mała2930

graphics-pregnant-840097.gif
    Jest nas 42! :)

Kalendarz naszych wizyt :)

12.11 Nona, tinka, believe, Biedroneczka83
    13.11 Tysia85 (godz. 12:45)
    14.11 mufinka, anetaa1607
    15.11 Kamilka, Farfalla
    17.11 pepitka, serea1989, juwelka, Aneta210
    18.11 Marteczka91, Nona, kierzynka, gigsa, Ivettka
    19.11 Sabela, Livia30
    20.11 dora8201, cati ( prenatalne I trym), usia89
    21.11 mała2930
    22.11 MarliOne
    25.11 Lenka87 (godz. 10:00)
    26.11 libellula83
    03.12 mikimiki25
    05.12 jenny88
    09.12 kusiczka
    10.12 cati, gigsa
    19.12 Tysia85 (prenatalne I trym.)
    Znowu ja :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mogłabym jeszcze chwile pospać ale siku mnie zbudziło i juz mi się nie opłaca zasypiać bo za kilka min budzik do pracy będzie dzwonił.
    Miłego dnia życzę bez plamień i bólu a za wizytujących trzymam mocno kciuki!

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bóle różne .. najczęściej były takie jak przy owulacji jakby jajniki raz z jednej raz z drugiej strony .. a od przed wczoraj doszły jakieś kucia chwilowe i one chyba gorzej mnie martwią bo ich jeszcze nie miałam .. chociaż ja też przy poronieniu miałam bóle takie jak na @ tylko razy kilka ..

ja chodzę prywatnie do gin i za wyniki też muszę zapłacić :(

believe u mnie też jak będzie dziewczynka to chyba będzie Hania u mnie w rodzinie nie ma w ogóle a w bliskim otoczeniu może jedna ale to tez nie za bliskie :) a dla chłopaka właśnie też jeszcze nie mam chociaż kiedyś chodził mi Kuba :)

kurcze chyba jestem Pesymistką bo ja na razie o niczym innym nie myślę tylko o tym żeby mnie brzuch nie bolał i żebym plamień nie dostała .. nie potrafię się chyba jeszcze tym cieszyć tylko cały czas się boję :(

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinka wrote:

kurcze chyba jestem Pesymistką bo ja na razie o niczym innym nie myślę tylko o tym żeby mnie brzuch nie bolał i żebym plamień nie dostała .. nie potrafię się chyba jeszcze tym cieszyć tylko cały czas się boję :(

Mam podobnie Tinka! Ale to chyba przez poronienie.... Sprawdzam przy każdej wizycie w toalecie śluz czy nie jest podbarwiony i strasznie się boję że znów nie zobaczę serduszka.... Mi beta przestała rosnąć (tylko po kilka %) gdzieś w okolicy 5-6tc wiec zarodek ani serduszko nie miały szansy się rozwinąć... Dlatego teraz nie zrobiłam ani jednej bety... Może jakbym zrobiła i ładnie by przyrosła to bym się mniej stresowała ale boje się ze znów nie rośnie a tak przynajmniej o tym nie wiem.... Chyba dopiero w 2 trymestrze wyluzuje jak będzie wszystko dobrze....

zpbnio4p92q84lda.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, ja też przy każdej wizycie w toalecie sprawdzam śluz. Ogólnie cały czas się martwię. Jak już zobaczę serduszko, to będę trochę spokojniejsza, mam nadzieję

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry rannym ptaszkom ;)

Ja też mam tak, że sprawdzam śluz. To moja pierwsza ciąża i wolę sprawdzać, czy wszystko jest w porządku.

tinka, u nas w rodzinie Kuba niby jest (i Kacper też), ale Hani nie ma ;)

Chica Mala lubi tę wiadomość

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle to dzień dobry. Mnie dopadł ból krzyża masakryczny :/ Po porodzie bez rehabilitacji się chyba nie obędzie :/

p655zbmhi58rbvwi.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lipcóweczki! Rodzicie tuż po nas Czerwcówkach, powodzenia !!! ;) ;) ;)

believe, MarliOne, pepitka lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana co do bóli to ja mam takie jek na od owulacji ale w pierwszej ciąży też tak miałam brałam luteine do 20 tygodnia tak dla bezpieczeństwa a teraz czekam na wizyte żeby ja dostać :) a co do stresu o fasolke to kazda tak ma i to nie minie juz nigdy najpierw stres czy wszystko oki z dzidziusem czy jest serduszko potem czy przyziernosć jest ok potem czy badanie połówkowe jest ok a nastenie poród i tez zmartwienia o bezp dzidziusia :) a potem o to ze maluch płacze że ma gorączke ze nie chce jeśc itd to sie nigdy nie skończy:)trzeba do tego przywyknąć:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Gratuluję wczorajszym mamusiom serduszek :-) Coraz więcej groszków daję ulgę swoim mamusiom :D

Believe I ja przeczytałam :D
    Co do lekarza - ja mam prywatny pakiet z pracy, ale miałam koleżankę, która chodziła prywatnie i lekarz jej dawał karteczkę jakie badania ma zrobić i ona z tą karteczką szła do rodzinnego i on jej większość skierowań wypiswyał. Więc jak masz spoko rodzinną to powinna Ci choć na część badań dać skierowania.

DAisy a jak z córeczka w końcu zrobiłaś? Powiedzieliście jej też?

LEnka ja na samym początku ( właśnie 5tc) też miałąm potworne bóle krzyża i jakoś parę dni temu zelżały. Pewnie nie ma reguły, każda z nas jest inna... ale życzę i Tobie, żeby przeszły. Dla mnie chyba najgorsze były bóle pleców z końcówki ciąży - nic nie poradzisz, kręgosłup wygięty, brzuch dociążą jeszcze... i tylko poród nas ratuje wtedy ;-)

Wiecie co, ja ostatnie kilka dni miałam takie bardzo silne ciąnięcia kłucia w pachwinie/jajniku. Od wczoraj nic nie czuję no i tak sobie obliczyłam, że te bóle to wypadały jakoś tak na czas ew. owulacji! I się zastanawiam czy to możliwe? Aż swoją gin zapytam dziś :D

Miłego dnia mamusie!

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Cora w koncu latala tu i tak i jakos chyba nie zorientowala sie w temacie :D unikalismy slowa ciaza i tyle. Choc to wyjdzie w praniu.
    obudzilam sie i mnie piersi mniej bola takze wstaje i pedze do wc sikac na test. Eh martwie sie, pewnie tak wyglada poczatek kazdej z nas :/ mam nadzieje ze damy rade i wszystkie bez wyjatku dotrwamy do lipca! ♡

Chica Mala lubi tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Belive, ja tez przeczytałam ;)

Co do tych bóli, to też je mialam, czasem no-spa nie pomagała, ale od paru dni jest na szczęście spokój :)

Ja zaraz wyruszam do miasta, mam parę rzeczy do załatwienia, muszę odebrać mleko mojej małej bo sojowe u nas tylko na zamowienie, poza tym jeszcze kupic parę pierdułek bo w przyszłym tygodniu idziemy na chrzciny do brata mojego M. I tym sposobem pewnie dzień zleci szybko :)

Miłego dzionka mamuśki i do popołudnia :*

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ja niestety mam od dawna problemy z kręgosłupem i niewiele da się z tym zrobić :/ Trzeba jakoś żyć dalej. Tydzień mnie poboli i przechodzi na jakiś miesiąc, a później od nowa :/

p655zbmhi58rbvwi.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnięcie w pachwinach jest podobno całkowicie normalne, bo macica się rozciąga itd. Mnie jak nie raz złapie, to chodzę zgięta w pół

p655zbmhi58rbvwi.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ciężko nadrobić wasze wypociny :-)

Daisy – witamy w naszym gronie :-)
    Oczywiście każdy postępuje jak mu się podoba i z góry przepraszam, za to co powiem, ale ciekawi mnie, czy nie boisz się mówić tak wcześnie? Mnie też strasznie korci, żeby komuś powiedzieć – mam na myśli rodzinę i przyjaciół, ale postanowiliśmy z tym poczekać do 13 tygodnia, tj. powiedzieć w Święta Bożego Narodzenia :-) Nawet miałam taką myśl, by sprezentować mojej mamie i K. rodzicom pod choinkę książki „Poradnik dla babci i dziadka” Ban Elizabeth La, są na Allegro za 35 zł. Nie wiem, dla mnie nawet 13 tydzień to za wcześnie, choć by się chciało teraz, już… Po prostu boję się, że coś się wydarzy (odpukać) złego i całe otoczenie będzie w to zaangażowane niepotrzebnie.

cati – Nasza fasolka też ma tyle co Twoja :P Dziś weszliśmy w 7 tydzień.
    Co do imion to dla chłopca mi się podoba Antoni lub Ingacy, dla dziewczynki większy problem, może Zofia, Oliwia, Julia lub Anna. Podobają mi się tradycyjne polskie imiona, na pewno nie będzie to Jessica ani Max :-) – bez obrazy dla tych, których dzieci mają tak na imię. ;-) Mój K. powiedział, że on zacznie myśleć nad imieniem, jak będzie już znana płeć ;-) Faceci… ;-)

usia89 – Jakub piękne imię dla chłopca :-) Gdyby nie to, że mój mąż ma tak na imię to byłoby moim numerem 1, jeśli byłby synek. :-)

Pepitka – Ja też nie znam żadnej Hani, ale może jest tak jak mówisz, że te imiona są nadawane właśnie teraz i za jakiś czas będzie ich na pęczki :-). Ja za to znam dużo dziewczyn o imionach Marta, Asia i Agata.

Biedroneczka – Idziesz na zwolnienie już takie właściwe, czy tylko na jakiś czas? Co mówi lekarz?

believe – Ja już pisałam, że do gina i na badania chodzę prywatnie, mam abonament w LuxMedzie i jak na razie bardzo sobie chwalę.

Tysia85 – Czekamy na relację z wizyty :-)

Lenka87 – Mnie też strasznie boli kręgosłup, czasem ciężko wysiedzieć w pracy…

Miłego dnia dzisiaj, dziewczyny, oby się obyło dzisiaj bez silnych dolegliwości, w moim przypadku bez mdłości. :-)

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ